Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Msome şişli memorailda bakıyorlar. Hareketli spermlerin morfolojik durumu inceleniyor. İmsi işleminde 8000 kat büyütüyorlar ya bu şekilde şekil olarak düzgün spermlerin baş kısmındaki vakuollerin durumuna göre sınıflandırılıyor. Yani imsi uygulandığında yeterli kaliteli sperm var mı o anlaşılmış oluyor. Hareketiniz düşük ama sayı iyi. Hiç olmaması ile çok fark var diye düşünüyorum yani hareketliler seçilebilir.

Öyle cnm. Kafam zaten tüp bebekte cnm Allah nasip ederse inşşş olur ama şunu anladım benim yumurtlama problemim olsa dahi klomen çatlatma iğnesiyle halledilebiliyor
Canim zaten bence en onemlisi sperm kalitesi gebelikte.
O kadar kaliteli yumurtamiz olusuyor da sonuc ortada. Yasimiz gectikce tabi rezervimiz dusuyor fakat ilacla igneyle telafi ediliyor.

Genetik test yaptırdınız mı?

Genetik test acaba universite hastenelerinde bakiliyor mu canm

Genetik test acaba universite hastenelerinde bakiliyor mu canm
Haydarpaşa Numune EAH tıbbi genetik bölümünde baktırmıştık biz. Karyotip analizi ve trombofili paneline. Tüp bebek merkezi istek yaptı o şekilde zorluk çıkarmadılar. Üniversite hastaneleri de yapıyor sanırım.

Biz ankaradayiz sen ist. Sanirim ins yaparlar yoksa bide ona masraf

Bende öyle düşünüyorum. Anormal bir morfoloji sıkıntımız Yok görünüyor. Hareketlilik artmazsa tüp bebeğe geçersek eğer IMSI olan bir merkez seçeceğim kesinlikle. Bir de burada bir arkadaş bahsetti birşey varmış spermleri içine koyuyorlarmış oradan yapısal ve haraketi düzgün güçlü spermler çıkıyormuş. Sonra da IMSI ile işinden en iyi sperm seçilebilir. Eşim artık ameliyat kelimesini duymak istemiyor. Biz 2. Ameliyatı yaptıracaktık. Dr ilk var ama 5 ay ilçe kullan gel demişti. Değişiklik olmayınca gittik. Sonra dedi ki varikoselli birşey Yok. Ben şok oldum dedim ki siz var demiştiniz ameliyat olmalj demiştiniz dedim. Öylemi dedim dedi. Bir daha bakayım bir falan derken İnan’ın çok dikkatli baktım tuttum ameliyatlık birşey Yok dedi. Özel bir hekimdi de olsa kaçırmazdı sanırım para var ucunda. Yada ben bu ameliyatı yapmayayım bu lafın beni yer düzelme olmazsa diye düşünmüş olabilir.
Ben en büyük yanlışı Marmara eğitim araştırmada eşimi ameliyat ettirmekle yaptım. Profesörler var muhakkak başarılı olurlar dedim. Prof ameliyata girdimi onu bile bilmiyorum. Belgelere bakılırsa girdi ama biz hiç görüşmedik. Ameliyat öncesi ve sonrası değerlerde hiç bir değişiklik Yok.
Çift taraflı varikosel teşhisi konulmuştu tek taraflı oldu. Şimdi de hiç bir dr ameliyat demiyor.
Bu memlekette paran kadar adamsın. İki iki dört..
Bu arada sen pıhtılaşmaya baktırdın mı?
Burada bir arkadaşta pıhtılaşma çıktı tekrar tüp denediler tuttu bu kez.

Canim zaten bence en onemlisi sperm kalitesi gebelikte.
O kadar kaliteli yumurtamiz olusuyor da sonuc ortada. Yasimiz gectikce tabi rezervimiz dusuyor fakat ilacla igneyle telafi ediliyor.

Cnm bence sperm kadar yumurta da önemli. Aslında ben hep yumurtalarım çok kaliteli sanıyordum ama geçen ay prosestesin 6.35 çıkınca şok oldum. Çünkü hangi doktora gittiysem hep yumurtaların mükemmel denildi. Ama değilmiş işte. İnafolic combi de kullandım bu ay ve 3 ay da kullanıcam inş buda etkiledi bence. Progesyeron 23 çıkması kaliteli yumurta anlamına geliyor. Keşke spermlerimiz bu ay düşüş yaşamasaydı. Ya @Mfsg cnm acaba nac 600 mü düşürdü, sonuçta bogaz balgamı için veriliyor biliyorsun ki ağrı kesici bile spermleri etkileyebiliyor. bu ay eşim nac 600 çok kullandı. Etki etmiş olabilir mi??? Yada hacamat mı düşürdü???? Aklım almıyor bi türlü ?????

Jalapenoo genetik teste baktırmadık. Gerek var mı? Bilmiyorum. Bu süreç çok masraflı.
Bir tek eşim çalışıyor. Testler ilaçlar doktorlar zaten kaç aydır. Aylık 2/3 bin bunlara masraf yapıyoruz neredeyse.istanbulda yaşıyor olmakta başlı başına bir masraf.

İşte ben de ondan korkuyorum ameliyat olur da sonuç alınamazsa diye. Herhangi bir yerde ameliyat olması riskine giremem. Bu konunun uzmanı iyi bir hekime de vereceğimiz meblağ ile bir tedavi daha olurum diye düşündüm. Rezervim fena değil sağlıklı embriyo da buluyoruz diye. Pıhtılaşma ile ilgili 3 Gende heterozigot mutasyon çıktı. Son transferimde iğne kullandım. Embriyonun genetiğine de bakılmıştı ama dış gebelik oldu işte. Nasip.
Bu ameliyat sonrası damarlar bağlandığı için hala ele damar var gibi geliyormuş sanırım ama onun bir zararı olmuyormuş. Öyle bir durum olabilir mi acaba sizinki?

Biz geçen ay 3 seans hacamat yaptırdık. Bu ayda nac kullanıyoruz. Tahlil verince bakarız etki ediyor mu? :)
Ama bence sen altında başka birşey aramalısın. Hacamatın hiçbir yan etkisi Yok. Nac ise bileşeni aslında glutatyonu oluşturan bir asit Buda antioksidan görevi görüyor spermi besleyip rosu düşürüyor. Ayrıca sperm sıvılaşmasını sağlıyor. Kaan hoca bize kullanın hiç bir yan etkisi Yok dedi. Afilime de spermin hızlanması için vermiş. Bence başka birşeyden dolayı Yada o anlık. Yorgunluk stres olabilir.

Özelde zaten yaptırmayın ama devlette ücretsiz yaptırabiliyorsanız yaptırın. Eski topiklerde sayfalarda böyle durumlara da rastladığım için sordum. Ameliyattan sonra düzelme olmuyor ama sonradan aslında genetik sıkıntı olduğu ortaya çıkıyor. Translokasyon gibi. İnşallah yoktur öyle bir durum tabi. Bizim merkezde sperm değerlerindeki ciddi sıkıntılarda genelde istiyorlar genetik test. Sizden de belki istenmiştir dedim.

İnşallah kendiliğinden mucize gibi gelir canım. Çok zor bu süreç. Rabbim bu yolda kimseyi bekletmesin.Dualarım hepimize bu güzel aylarda beklediğimiz o güzel haberi alalım.Biz izmirdeyiz özelde oldu. Gelecek ay test zamanı bakalım var mı gelişme göreceğiz?

Ahh benim aptal kafam. Aslında meblalara hiç takılmıyoruz. O sıra drlar basit ameliyat dedi mikro ile damar atlamak mümkün olmuyor diye araştırdım hep. Burası da eğitim araştırma olunca mikro ile yapıyorlarmış. Bizde yaptırdık. Sanırım gözümüz kör oldu böyle olması gerekiyormuş. Şimdi de biz para vermeye razıyız onlar yapmıyor. Kaan hocada dobler ile bakmış eşim şimdi kesinlikle ameliyat olmam diyor.
Onun öncesinde sen anne olda ben testisimi bile aldırırım sen üzülme diyordu.
Benim için en büyük zevki olan kahve ve sigarayı bıraktı. 10 küsür yıllık bir geçmişi var belki de spermleri bu hale getiren sigara ve kahvedir.

Translokasyon ne?
Senin tüp bebek yaptırdığın merkez mi istiyor?
Bu arada inşallah sende güzel haberler alırsın. Bir tüpünün alınması oradaki yumurtalarını etkileniyor değil mi? Tüp bebekte sorun olmuyor yani.
Ayyy bir de genetikte sorun çıkmasın.

CNm valla arıyorum arıyorum bulamıyorum hiçbirşey. Bu ay önemli günlerde hergün bazen de sabah akşam ilişki oldu bu mu etkiledi bilmiyorum. Her ay kullandığımız şeyleri kullandık ekstra hiçbirşey yapmadık sadece testten bi hafta önce promen k 4 kutu kullanmıştık emodex geçtik. O mu etki etti bilmiyorum. İhtimaller ihtimaller????? Ama ne olursa olsun 1 cc de 15.5 milyonda 3 milyona düşmesi hareketli sperminde %48.9 dan %15 düşmesi inanılır gibi değil. Pazartesi yine test verecek eşim. Bide sordum stres yaptın mı diye yok diyor.

Kızlar kahverengi kanamam var ilk gittiğim dr kesen gayet düzgün demişti 5 haftalıksın demişti bugün acile geldim kesim bozulmuş 6 haftalıksın düşük riskin var bebek gözükmüyor dedi 6. Haftada bebek gözükmez mi

Hiç panik yapıp moralinizi bozmayın. Benimde gebeliğimde ilk kanama da kesen bozulmuş dedi bi doktor iki gün sonra bakıldı kese normal içi boş dendi bunları yaşadığımda 5+4 falandı. 1 hafta sonrası kesede bebekte göründü. Benim tüp bebekti. Doğal gebelikte döllenme geç olmuşsa görünmeyebiliyor. Sata göre tam olarak kaç haftalıksınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…