- 7 Ocak 2018
- 1.639
- 2.795
- 133
Gec dollenme degil miydi?Kızlar kahverengi kanamam var ilk gittiğim dr kesen gayet düzgün demişti 5 haftalıksın demişti bugün acile geldim kesim bozulmuş 6 haftalıksın düşük riskin var bebek gözükmüyor dedi 6. Haftada bebek gözükmez mi
Bisey daha sorsam bu genetik teste kan mi veriyor sperm mi kusura bakma bilmedigimden soruyorum ne fark eder diyebilrsn . Gitmisken dna hasarinida baska yerden genetigide yapiyrsa uni. Hastanesinden yaptrmk istrym daHaydarpaşa Numune EAH tıbbi genetik bölümünde baktırmıştık biz. Karyotip analizi ve trombofili paneline. Tüp bebek merkezi istek yaptı o şekilde zorluk çıkarmadılar. Üniversite hastaneleri de yapıyor sanırım.
Canım kendini şakın strese sokma. Senin gebeliğinde geç belli olmuştu zaten. Sen yat dinlen kendini yorma. Kendi dr git.Kızlar kahverengi kanamam var ilk gittiğim dr kesen gayet düzgün demişti 5 haftalıksın demişti bugün acile geldim kesim bozulmuş 6 haftalıksın düşük riskin var bebek gözükmüyor dedi 6. Haftada bebek gözükmez mi
Şimdi 46 kromozomumuz var ya karyotip analizinde bunlar normal mi diye bakılıyor. Bazen atıyorum 3.kromozomun bir parçası 5.kromozoma yapışmış oluyor. Uzun kromozomlarda kırıklar olabiliyor. Bu kadar biliyorum ben de. Pgt li tüp bebek yapıyorlar bu şekilde sorun olduğunda.Translokasyon ne?
Senin tüp bebek yaptırdığın merkez mi istiyor?
Bu arada inşallah sende güzel haberler alırsın. Bir tüpünün alınması oradaki yumurtalarını etkileniyor değil mi? Tüp bebekte sorun olmuyor yani.
Ayyy bir de genetikte sorun çıkmasın.
Saol cnm aynen arayayım bakayımSayiniz cok guzel.
Bence korktugun kadar dusmesi mumkun degil.
Konus bakalim icin rahat etsin
Estagfirullah kusur ne demek :)Bisey daha sorsam bu genetik teste kan mi veriyor sperm mi kusura bakma bilmedigimden soruyorum ne fark eder diyebilrsn . Gitmisken dna hasarinida baska yerden genetigide yapiyrsa uni. Hastanesinden yaptrmk istrym da
Ben de baktım şimdi de bizimkide de 65/284 yazıyor. 284 sperm mi incelemişler yani?Eki Görüntüle 2134112 Kızlar bakar mısınız dna hasarı %10 çıktı fakat icelenen ve pozitif bulgu elde edilen sayı bu sefer çok az neden acaba dierinde 8000 di pozitif bulguda 650ydi
Himm anladim sanirim ama bu dediklerinn spermle alaksi yok yani o pahali dedigin haric digerlinde normal genetikle alakalio yani ya da soyle soruyum onalrin bozul sorunlu olmasi sperme etksi olur muEstagfirullah kusur ne demek :)
Karyotip analizi kandan bakılıyor. 46 kromozom normal mi o inceleniyor. Yani spermle ilgili değil.
Spermlerin dna sinin genetik incelenmesi ile ilgili de bir test vardı düzende. Baya pahalı idi sanırım. Açıkçası bu dna hasarını neye göre ölçüyorlar ben de onu çözemedim.
Simdi tekrardan okuyunca canim dha net anladim sperm dna genetik inceleme yapilmasi suan icin yeterli tabi fiyat uyarsa benim icin digerline ins gerek kalmz suanlkk yok . Tesekkur edrimEstagfirullah kusur ne demek :)
Karyotip analizi kandan bakılıyor. 46 kromozom normal mi o inceleniyor. Yani spermle ilgili değil.
Spermlerin dna sinin genetik incelenmesi ile ilgili de bir test vardı düzende. Baya pahalı idi sanırım. Açıkçası bu dna hasarını neye göre ölçüyorlar ben de onu çözemedim.
Evet canım bende araştırdım. Kaan hocaya mail atıp soracağım son aşamada genetik testleri yaptıralım mu diye. Genelde okuduğum kadarıyla genetik sorunlar en yüksek azoda birde oligoda oluyormuş. Bizim tek sıkıntı haraket onuda genetikte etkileyen birşey varmı bilmiyorum öğrenmem lazım.Şimdi 46 kromozomumuz var ya karyotip analizinde bunlar normal mi diye bakılıyor. Bazen atıyorum 3.kromozomun bir parçası 5.kromozoma yapışmış oluyor. Uzun kromozomlarda kırıklar olabiliyor. Bu kadar biliyorum ben de. Pgt li tüp bebek yapıyorlar bu şekilde sorun olduğunda.
Bizim merkezde spermde sorun olduğunda merkezin androloğuna yönlendiriyorlar prof. Murat Başar. Muayene ediyor ve gerekli gördüğü tetkikleri istiyor. Bizden genetik istememişti varikosel tespit edince. Bi dünya kan hormon ultrason dopler istemişti. Devlette yaptırıp götürmüştük. Ama burdaki topikte ve hastanede karşılaştığım kişilerden duyduğum erkek faktöründe sebebi tespit edebilmek için istiyor gerek gördüğü kişilerden. Ama siz de o kadar hocaya göründünüz öyle bir durumdan şüphe etselerdi birinden biri isterdi diye düşünüyorum. Biz 2.tedaviye başlarken eksik bişey kalmasın diye yaptırmıştık.
Tüpün alınması yumurtalıkları etkilemiyor. Tüp bebekte olumsuz bir etkisi yok. Tekrar dış gebelik olması riskine karşı biz alınmasını tercih ettik.
İnşallah evet sağlıklı gelir embriyom ve devamında da sağlıkla kucağımıza almak nasip olur.
Evet canım 284 sperm incelenmiş. 65inde görülmüş problem.Ben de baktım şimdi de bizimkide de 65/284 yazıyor. 284 sperm mi incelemişler yani?
Sperm sayınız kaç cnm ay iyiki yazdın o tahlille birlikte sperm tahlili verdiniz mi sayınız kaç çıktıBen de baktım şimdi de bizimkide de 65/284 yazıyor. 284 sperm mi incelemişler yani?
Evet genetik bir durum olduğunu düşünmüyorum sizde de. Sadece bakılıp bakılmadığını sormuştum.Evet canım bende araştırdım. Kaan hocaya mail atıp soracağım son aşamada genetik testleri yaptıralım mu diye. Genelde okuduğum kadarıyla genetik sorunlar en yüksek azoda birde oligoda oluyormuş. Bizim tek sıkıntı haraket onuda genetikte etkileyen birşey varmı bilmiyorum öğrenmem lazım.
Sen neden tüpünü aldırdın belki ileride normal gebelik oluşurdu. Bizde ileri hız en yüksek 7 onda bile bir ihtimal şans var değerlendirin diyor drlar.
Mlde 5 milyon çıkmıştı toplam 20 milyondu sanırımSperm sayınız kaç cnm ay iyiki yazdın o tahlille birlikte sperm tahlili verdiniz mi sayınız kaç çıktı
Aslında ben spermlerin gelişimi kısımları morfoloji vitaminler vs bu konularda daha donanımlıyım. Tüp bebek ve kadın hormonları konularına yeni yeni aşınaolmaya başladım. Şimdi bunları araştırıyorum.Evet genetik bir durum olduğunu düşünmüyorum sizde de. Sadece bakılıp bakılmadığını sormuştum.
Diğer tüpüm sağlam. doğal gebelik şansım yine var. Dış gebelik normal gebeliklerde %1 ihtimalle görünen bir durum. Ama bi kişi bir kere dış gebelik yaşadığında tekrar olma ihtimali %10a çıkıyor. Bu riski göze alamadım. Diğer seçenek kemoterapide kullanılan bir iğne kullanılıyor ve iğneden sonra değer yine düşmeyebiliyor o zaman yine ameliyat durumu söz konusu oluyor. Hiç masum bir iğne de değil. Hastanede yatırıp takibini yapıyorlar değerin sıfırlanması da baya zaman alıyor.
O olayı ben yazmıştım dün arkadaşa. Dış gebelik başıma gelince bu konuda çok fazla şey okudum o zaman karşıma çıkmıştı. Bazı doktorlar da bunun mümkün olabildiğini söylüyor. Hatta bi haber vardı. Kadının rahmi alınmış ama yumurtalıkları duruyor. Hamile kalıyor tabi rahim dışında rahim yok çünkü. Türk bu ve literatüre giriyor baya ilerliyor üstelik ama tabi sonlandırılıyor.Aslında ben spermlerin gelişimi kısımları morfoloji vitaminler vs bu konularda daha donanımlıyım. Tüp bebek ve kadın hormonları konularına yeni yeni aşınaolmaya başladım. Şimdi bunları araştırıyorum.
Dış gebelik tüplerde rahim dışında oluşan gebelik diye biliyorum. Tüp bebekte embriyoyu rahme yerleştirmiyorlar mı? Bu dış gebelik nasıl oluştu anlam veremedim. Bu riskin sözkonusu olduğunu bilmiyordum.
Bir de burada biryerde okudum bir bayan sürekli tüpünün olmadığı yumurtadan yumurtluyormuş. Hamile kalamıyormuş. Sonra bir ay yine oradan yumurtlamış tüp bebeğe karar vermişler o ay tüpü olmamasına rağmen hamile kalmış. Nasıl olmuş bilmiyorum ama rabbim ol dedi mi oluyor.
O kadar çok şeyler okuyorum ki durmadan kiminnyazdığını hatırlamıyorum. Bu tarz hikayeler umut oluyor. Bende bir umutla belki bu ay da benim mucizem olur diye bekliyorum.O olayı ben yazmıştım dün arkadaşa. Dış gebelik başıma gelince bu konuda çok fazla şey okudum o zaman karşıma çıkmıştı. Bazı doktorlar da bunun mümkün olabildiğini söylüyor. Hatta bi haber vardı. Kadının rahmi alınmış ama yumurtalıkları duruyor. Hamile kalıyor tabi rahim dışında rahim yok çünkü. Türk bu ve literatüre giriyor baya ilerliyor üstelik ama tabi sonlandırılıyor.
Tüp bebekte embriyo rahim boşluğuna en uygun yere bırakılıyor. Ama embriyo canlı olduğu için tutunana kadar rahim içinde hareket edebiliyor. Tüpe tutunması da tüpte bir sıkıntı olduğunda oluyor daha çok. Tüp bebekle de hormonlar yapay olduğu için normalden biraz daha fazla görülebiliyor. Normalde %1 tüp bebekte %2 gibi oranlar çıkmıştı karşıma. Aslında rahim filmimde bir sorun görünmüyordu raporda da her iki tüpün normal olduğu yazıyordu. Bu durumdan sonra tekrar filme bakınca cok hafif bi zorlama olmuş sıvı geçişinde sağda dedi doktorum. Yani benim pgtli embriyom tutma şansı %65-70 ken %1-2 ihtimal olan durumu yaşadım. Nasip diyorum buna başka da bişey diyemiyorum. Miyomlarımdan da bahanesi ile kurtulmuş oldum yoksa o ameliyata cesaret edemezdim.
Ben genel olarak bu mevzuların her iki tarafında da bilgi sahibi oldum sanırım. Ama eşim takviye almayı da reddettiği için o konulara girmiyorum. Sadece arı sütü kullanıyor tedavi dönemlerinde o da. Ona da şükür
Canm progesteron süper çıkmış maşallah ınafolic combi den başka bişe kullanmadın mı sadece o mu etki etti sence?bende ros yüksel die arada bi nac 600 veriyorum eşime içime kurt düştü sayı zaten düşük bizimCnm bence sperm kadar yumurta da önemli. Aslında ben hep yumurtalarım çok kaliteli sanıyordum ama geçen ay prosestesin 6.35 çıkınca şok oldum. Çünkü hangi doktora gittiysem hep yumurtaların mükemmel denildi. Ama değilmiş işte. İnafolic combi de kullandım bu ay ve 3 ay da kullanıcam inş buda etkiledi bence. Progesyeron 23 çıkması kaliteli yumurta anlamına geliyor. Keşke spermlerimiz bu ay düşüş yaşamasaydı. Ya @Mfsg cnm acaba nac 600 mü düşürdü, sonuçta bogaz balgamı için veriliyor biliyorsun ki ağrı kesici bile spermleri etkileyebiliyor. bu ay eşim nac 600 çok kullandı. Etki etmiş olabilir mi??? Yada hacamat mı düşürdü???? Aklım almıyor bi türlü ?????
Cnm oligo sperm azlığı mı oluyor biz de yaptırsakmı tüp bebek öncesi acabaEvet canım bende araştırdım. Kaan hocaya mail atıp soracağım son aşamada genetik testleri yaptıralım mu diye. Genelde okuduğum kadarıyla genetik sorunlar en yüksek azoda birde oligoda oluyormuş. Bizim tek sıkıntı haraket onuda genetikte etkileyen birşey varmı bilmiyorum öğrenmem lazım.
Sen neden tüpünü aldırdın belki ileride normal gebelik oluşurdu. Bizde ileri hız en yüksek 7 onda bile bir ihtimal şans var değerlendirin diyor drlar.
Evet canım ml deki sperm azlığı demek ama sizde böyle bir problem olduğunu düşünmüyorum. Azolarda 1/2 milyon sperm olanlarda çok sıklıkla görünüyormuş. Bir de bunu kafana takma şakın. Siz tedaviye cvp veriyorsunuz ve hızınızda iyi..Cnm oligo sperm azlığı mı oluyor biz de yaptırsakmı tüp bebek öncesi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?