motivasyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi KV_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

KV_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
2.591
4.976
133
32
Herkese merhaba,

burdaki herkesin fikri benim icin cok onemli bu yuzden sizden akil istiyorum. Aslinda motivasyon. Ya da akil kendimi nasil motive ederim diye.

Konuya gelecek olursak bu sene universiteye basladim, bi kac yil ara verdikten sonra tekrar okula donmek ciddi anlamda zorluyor beni. Soyle anlatayim; burda dogup buyudum (yurtdisi) ama bi kac sene Turkiyede yasadim ve 3 ay once buraya dondum.
Iyi ki boyle bi karar vermisim zaten o ayri ama bi turlu ders calisamiyorum. Cok isteyerek geldim buraya, istedigim bolumde okuyorum, sinifim iyi, arkadaslarim iyi ama ne zaman evde olsam boyle aklima yasadiklarim geliyo, turkiyeyi ozluyorum (ordaki arkadaslarimi, ablami fln).

Sinavlarim yaklasiyor ve ders calisamiyorum. Kendimi veremiyorum. Kendimce cozum buldum; kutuphaneye gitmek. Ama bu da maalesef her zaman ise yaramiyo.

Aslinda sizden istedigim beni uyandirin. Ya da amacindan sasmadan istedigin yolda ilerlersin bunu anlatin bana. Ya da varsa baska fikirleriniz ona da acigim..

Simdiden herkese tesekkur ederim..

Gecici bu donemler. Silkin kendine gel. Guzel bi hayat icin azcik caba degilmi ama.

Reactions: KV_
Beraber ders çalışabileceğiniz arkadaşınız varmı

Beraber ders çalışabileceğiniz arkadaşınız varmı

evde yok, okulda var ve okul baska sehirde, her gun gidip geliyorum.

zaten su sinavlardan sonra kendime kural koydum her gun 5e kadar okulde ders calisicam diye.

evde yok, okulda var ve okul baska sehirde, her gun gidip geliyorum.

zaten su sinavlardan sonra kendime kural koydum her gun 5e kadar okulde ders calisicam diye.
Okul ortamı motivasyonu olumlu etkiler diye düşünüyorum.
Evde bi yayılma oluyor ister istemez

aslında yapman gerekenin farkındasın ama yapıyorsun . En zoru gerçekten bu bende kendimden biliyorum. hani bir gün ah bu gün oldu gibi diyordun öbür gün de fena geçmiyor 3. gün bir bakmışsın lay lay lom kafa olmuş zum nerede olduğunu bile unutacak işe düşünceye dalmışsın ...

En iyi yolu kendine hatırlatmak ve çalışmayı alışkanlık haline getirmek işte günlük 1 saat en az çalışacağım demek yoksa olmuyor zaten bir süre sonra ders çalışmak alışkanlık oluyor araya mesafe girmesin yeter . birde vicdan önemli vicdanın rahatken ders çalışmayı da abartma yoksa öbür gün çalışmazsın ...

Harika bir fırsatın tam ortasındasın.
Bana şuan al başını git oralara deseler bir dk durmam ya

Motivasyonum sıfırın altında ben de bugün konu açtım.

Bir arkadaşımla bir saat telde konuştum o bile kar etmedi.

Ama senin yerinde olsam gerçekten motive olurdum.
Benim için burada güzel hiç bir şey yok..
Yok işte

demek istedigimde tamda bu; herseyin farkindayim ama ona ragmen biseyler yapmiyorum. Kendime de kiziyorum.
Bugun bilerek kutuphaneye gitmedim; evde calismak zorundasin dedim kendime; inanin hic bisey yapmadim.

inanin tum firsatlari kendim uretiyorum. maddi manevi cok zorlaniyorum aslinda ama bunlari bile dusunmemeye calisiyorum.

bi cok insana gore yinede 'sansliyim' diyebiliyorum. Ama iste butun herseye ragmen bi rahatlik var ustumde. Ya da belki usengeclikten mi oluyor bilmiyorum.

Kalici olarak cozum ariyorum bende kendime...

Ben de fırsat üretme konusunda pek iyi değilim sanki
Nasıl yapılıyor, sonradan öğrenilecek bir şey mi o?

demek istedigimde tamda bu; herseyin farkindayim ama ona ragmen biseyler yapmiyorum. Kendime de kiziyorum.
Bugun bilerek kutuphaneye gitmedim; evde calismak zorundasin dedim kendime; inanin hic bisey yapmadim.

Seni durum eşim ilan ediyorum KV_ . Bende üni sınavına evde hazırlanıyorum ve çok zor oluyor benim çevremde kütüphanede yok ( O yüzden kendime bulduğum tek yöntemi anlatıyorum sana

Müslümansan eğer bu zihin açıcı dualar filan var derse başlamadan onlardan okuyorum
kesinlikle masada ders çalışmalıyız
Sonra etrafa motive edici notlar yazmalıyız . hadi bak şu kadar daha veya işte emeksiz vize geçilmez yazabilirsin , Ne kadar okyanus hayali kurarsan kur bulunduğun denizin kıyısında yüzersin yazıyor bende sonra kore fan olduğum için aja aja fhyting yazıyor ve dahası kafamı kaldırıp bakınca off hadi biraz daha devam diyorum . her kalkmak istediğimde kendimi kasıp 5 dk daha oturmaya çalışıyorum ...

Çevrende ders çalışmak için kendine gönüllü arkadaşlarla bir grup kurabilirsin, hem sıkılmamış olursun hem de daha verimli ders çalışmış olursunuz. Birbirinizin eksiklerini tamamlayabilirsiniz böylelikle. Yalnızken çalışmak çok sıkıcı oluyor gerçekten kafa dengi insanlarla paylaşımda bulunursan üstesinden gelebileceğini düşünüyorum.

Dualari arastiricam. Muslumanim elhamdulillah ama aklima hic gelmedi biliyomusunuz... Tesekkur ederim.

post it kagitlarina bende yaziyorum ve her yere asiyorum onlardan. :)
bende sey var; put you hair up in a bun, drink some coffee and handle it.

İngilizcen ne seviyede? Online bir eğitim onerecegim de

Tesekkur ederim yorum icin :). Arkadaslarimin cogu okudugum sehirde ama mesela whatsapp gurubumuz var ordan birbirimize yardimci oluyoruz.

Ingilizcem iyi, heyecanlandim. cok tesekkur ederim
Coursera diye bir platform var, yüzlerce online kurs barındırıyor.
Sen şimdi önce Coursera'ya kaydol, sonra da "learning how to learn" isimli kursu arattir. Hemen başla. Çok faydasını görürsün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…