Mounjaro İle Yeniden Doğuş Yolculuğum

cosmicgirl

Reiki Master 🪷
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
89
209
43
Herkese merhabalar. Çocukluğumdan beri kilolu biriyim. Maalesef şanssız kesimdenim ve devamlı dikkatli olmak zorunda olan biriyim. Hayatım kilo vermek için uğraşmakla, diyetlerle, kilo verip geri almalarla geçti. Artık metabolizmam yorgun, şeker öncesi durumdayım ve insülin direncim yüksek. Ve kilom hiç olmadığı kadar yüksek. O yüzden endokrine gitmek için dahiliye bölümüne gittim ve doktorun bana iğneleri önermesi ile başladı yeni yolculuğum. Bir aylık bir tahlil serüveni sonrasında sonunda ilk dozumu cuma günü oldum.

Bugün 3. Günüm. Ve iştahım inanılmaz azaldı. Diyetisyenin verdiği listenin hepsini yiyemiyorum. Şöyle ki tabağımı hazırlıyorum ama bir noktada tıkanıyorum. Mide ameliyatı olanların yaşadığı olay gibi sanırım. Çok mutluyum ki benim sorunum diyete başlayıp ani gelen açlıkla diyeti bozmak ve devamını getirememekti . Tokluk hissetmek güzel bir duyguymuş. ayrıca şimdilik deneyimime ve ilk etkilere göre bağırsak sorunlarıma da iyi geldi. Sindirmeden günde birkaç defa wc ye giden biriydim. Şu an daha normal gibi durum. Bu da sevindirici benim açımdan.

130 kilo olarak bu iğneyi doktor kontrolünde kullanmaya başladım ve devamlı takipte olacağım. Doğrusu da bu. Ben uyarımı da yapayım.

Burayı bu süreçte yaşadıklarımı yaşayacaklarımı takip etmek, bir arayışta olanlarla paylaşmak için günlük gibi kullanmayı planlıyorum.

Kullanan kişilerle bir araya gelip sorularımıza cevaplar bulabiliriz.

Hepimize sağlıklı bir hayat diliyorum. Bol eksiler

Merhabalar dün 2. Dozumu vuruldum ilk haftam çok iyi geçti
2.5 mg ile başladım ve tabi doktor kontrolünde. Bunu üzerine basa basa söylüyorum, tahlil yaptırmadan başlanmamalı.
İlk hafta 2.5 kg ya yakın verdim. Bel bölgemde incelme oldu. 5. Güne kadar etkileri idealdi ama kalan 2 günde de kaçamak yapmadım etkisi tamamen sıfıra inmedi yani. Sadece açlığı yeniden hissetmeye başlıyorsun. 5 üzerinden puanlarsam İlk gün açlık hissetme oranı 1 ise ikinci gün 0, üçüncü gün 2, dördüncü gün 3, beşinci gün 3-4, ve son iki gün 4 diyebilirim.

Yan etki konusuna gelirsek bu dozu iyi tolere ettiğimi düşünüyorum. Mide bulantısı kusma ishal gibi sindirim sorunları yaşamadım. İlk hafta ilk doz sonrası hafif kabızlık oldu ama sorun yaratacak düzeyde değildi ve düzeldi. 2. Dozumu cuma oldum yine sorun yok

Bazı ağrılar yaşıyorum ama neyden kaynaklı emin değilim. Pankreatit olmadığını biliyorum çünkü değerlerim normal. Ve öyle korkunç bir ağrı değil. Spor kaynaklı olabilir. Üşütme kaynaklı olabilir, regl öncesi ağrı olabilir, ilacın ender yan etkisi de olabilir. Ama geçeceğine eminim.

Şimdilik iyi gidiyor ve memnunum.

Tekrar uyarmak istiyorum. Kilo sorunu olan, insülin sorunu olan ve kiloya sebep olan ve kilonun sebep olduğu kronik hastalıkları olan kişiler lütfen ama lütfen doktora danışarak kullansın, reçetesiz satılsa da danışmadan alıp hayatını riske atmasın. Canınız her şeyden değerli.

Bir dahaki yazımda görüşmek üzere.

Merhaba son durumunuz nedir? Ben de yeni başladım.

Merhaba son durumunuz nedir? Ben de yeni başladım.
Merhabalar hayırlı olsun sağlıkla kolaylıkla gitsin kilolar inşallah. Benim 13. Gün bugün, 2. Doz geçen cuma oldum o günden beri mide bulantısı ama çok çok çok hafif düzeyde. Ama yersem kendimi lavaboda bulurum eminim. Yedirtmiyor çok. Geçen haftaya göre etkileri daha net. Ayrıca regl dönemimdeyim. O yüzden kiloma bakmıyorum 3. Doz olacağım gün yani cuma günü bakarım sabah aç karnına. İncelme var ama hissediyorum ve görüntü fark ediyor. Ölçümler de olumlu, incelme var.

Onun dışında vücut ağrıları var ama ilaç kaynaklı mı, ne kadarı ilaçtan ne kadarı başka sebep kaynaklı bilmiyorum. Üşütme var, spor etkisi var, hepsi karıştı.

Sizin de kolaylıkla geçsin inşallah süreciniz

İşin psikolojik kısmını da unutmayin mutlaka onda da destek alın. Vücutta tüm vitaminler de tam ise işin psikolojik kısmı da hep eş gectgmz nokta oluyor sonrası kaçamak.
Şifa olsun inşallah

Doktorum bu alanda da eğitim alan biri, birlikte terapi de yapacağız. Sonrasında hangi yöntemle vermiş olursak olsun, irade önemli olacak. Mide ameliyatı da olsak, ilaç tedavisi de olsak bir yerden sonra irade önemli. Teşekkürler

Bu ilacı bir haftadır ben de araştırıyorum çevremde ozempic kullananlar var ama bunu duymadım. Sanırım troid sorunu olanlar kullanamıyor. Ben istiyorum ama diğer taraftan anksiyetem olduğu için çok çekiniyorum. Sağlıklı pankreasta olumsuz etkisi varmış sanırım. Diyabet direnç vs hikayem yok ama kafam çok karışık. Komşumun eşi doçent ve eşi için o da araştırıyor. Beni de heveslendirdi. Başlığı takibe alıyorum bakalım belki kullanırım bu sayede(tabii ki doktor kontrolünde). Konu için teşekkürler yolculuğunızda başarılar.

Merhabalar öncelikle sağlıklı günler dilerim. Çok detaylı bilgim yok ama ilaç şeker hastalarına yönelik çıkarılan sonra kilo verdiği anlaşılan ve bu yönde de kullanılan bir ilaç. Ve kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerekli. Çünkü şeker hastalarında pankreas sorunu var, insülin salgı sistemi sorunlu, bu ilaç bunu düzenliyor aslında. Sağlıklı bir pankreasa yarardan çok zarar vereceğini düşünüyorum şahsen. En az ihtimalle hormonal dengeyi bozar. Bu yüzden doktorlar birçok kan tahlili ve ultrason sonrası bu ilaca başlamaya uygun olan kişilerde başlıyor. Ve devamlı takip ediliyor. Gerekli noktalarda ek tahlil ve görüntüleme işlemleri yapılıyor.

Kanser konusu ise bir doktorun videosunu izledim tek bir tür varmış tiroit kanseri o kanser türünden aile hikayesi olanlarda riskliymiş o da çok ama çok ender bir türmüş.

Böbrek sorunları ise yanlış Kullanım, yüksek dozda başlama, belki doktora danışmadan başlama sonuçlu olabilir.

Pankreas ve safra kesesi sorunları ise hızlı kilo verme sonucu olabiliyor. Ben yıllar önce diyetle kilo verdiğimde safra kesesinde taş oldu neredeyse kanala gidiyordu pankreatit oluyordum ameliyat ile safra kesem alındı. Yani aslında hızlı kilo verildiği için oluyor.

Diğer ilacın sistemini ise bilmiyorum o ilk çıkan çok kullanan var, çevremde bile var. Sorun yaşadıklarını görmedim ama herkes bünyesi farklı ve bünyesi özelinde yan etkiler olabilir.

Doktora danışmak kendi yararımıza.

Sağlıkla kalın

Yanıt için çok teşekkür ederim. Benim de ilk dozumun 5. Günü bugün midem daha iyi ama aynı zaman da ara ara açlık da hissediyorum. Ama fazla yersem sanki boğazımda tıkanmış olacak hissi var. Cuma 2. Dozu olacagım ve cumartesi diyetisyen randevum var sureci dogru beslenerek yonetmem lazım. Ürtiker icin aylik igne oluyorum ayrica. Oyle olunca gercekten insan artık yoruluyor. Ve sonuc almak istiyor. İkinci dozdan sonra yan etkinin cok zorlayici olmamasi ve olumlu etkisinin daha hissedilir olması harika. İnsallah bende de olumlu yônden oyle olur.

Ben de başlangıçta bulantı yaptı hem de fena ama sonradan başladım yine 500 mg tek doz şeklinde 2. Kere olmadı bulantı ama aralıklı oruç yapabilen biriyim kahvaltı üzerine bu ilacı alınca benim şekerimi farklistryr sanırım bir de hipotroidm var bana iştah açma gibi etkiler yaptı.
Kaç kere yok ondan değildir desem de birakyrm belirli bir zaman kahvaltı sonrası akşama kadar duruyorum. Sonra başlayınca yine aynısı gibi şeker atağı gibi bir şey yaşıyorum ve en son 2 gün önce bıraktım malesf kutuyu yarıdan fazla içtim ama bana yaramadı.
Çok umitlydm ama ben de olmadı

Sanırım aynı tedaviden bahsetmiyoruz kutu, içme, 500 mg ?

Sizde herhangi bir şeker sorunu, insülin direnci var mı? Ve sanırım doktora danışmadan başladınız yüksek dozu ile. 500 mg yok 2.5 ve 5 mg var. Siz 5 ile başladınız sanırım.
Lütfen bu tarz ilaçları doktora danışmadan kullanmayın. Şeker sorununuz yoksa şeker dengenizi bozarsınız. Durduk yere insülin salgılanır vs pankreatit gibi riskleri var.

Sağlığınıza dikkat edin lütfen

Pardon ilaçlar karışmış matofindi sanırım benim kullandgm
Matofin şeker dengesini sağlamak için şeker ilacı düşük dozla başlanır gittikçe doz arttırılması yapılır. Tabi doktor söylüyor ne zaman hangi doza geçilecek. O da etkili ama bu yeni nesil ilaçlar daha etkili. Ama etkinlik hangi ilaç olursa olsun kişinin bünyesine göre değişiyor.

O açlık hissi bende de oluyor özellikle dozdan 4. 5. Gün sonrası. 6. Gün gece bile açlık geldiği oluyor. Dün 3. Doz oldum ama midemde bir açlık hissi kıvranma var mide rahatsızlığından da olabilir. Su eksikliğinden de olabilir. Ya da zamansız düzensiz yetersiz beslenme kaynaklı da olabilir. Ama dediğiniz gibi özellikle dozu aldıktan sonraki 3 4 gün boyunca sanki mide ameliyatı olmuşum da midem daracık, bir lokma daha yiyemem hissi oluyor. Ama bu 3. Dozda o etki henüz gelmedi dün oldum. Umarım etkisi gelir. Dün biraz beslenme saatlerimde sıkıntı yaşadım ondan olabilir muhtemelen. İnsan yoruluyor gerçekten sağlığımız için her şeyi yapıyoruz. İnşallah şifa buluruz

Kesinlikle haklisiniz. Beni en cok zorlayan yan etki mide yanması. Diyetisyene gittim bugün günde 2 yumurta sart diyor cunku protein için. Ancak menemen yedim bugun cok geldi aksama et falan yiyecek durumda degilim nasil olcak bilmiyorum. Daha cok ne yemek istersem onu yiyeyim gibi dusunuyorum. Cunku mide her seyi almiyor. Hepimize sifa olsun.

Ben de 2. dozu dün vuruldum diyetisyen bir liste verdi onu hayatta yiyemem galiba ne yiyebiliyorsam cunku zorlarsam kusacak gibi olurum net. Bir mide yanmam var iste gaviscon ile yonetmeye gayret ediyorum. Umarim bu sorun da ortadan kalkar ve saglikla riski minimumda tutarak kilo veririz.

Merhaba konunu dikkatimi çekti çünkü ben de bir haftadır diyet yapıyorum acaba bahsettiğiniz iğne nedir iştah kapatıcı gibi bişey mi

Merhaba konunu dikkatimi çekti çünkü ben de bir haftadır diyet yapıyorum acaba bahsettiğiniz iğne nedir iştah kapatıcı gibi bişey mi
Merhaba konu başlığında da belirtilen Maunjaro isimli bir iğne. Ancak tabi ki doktor kontrolünde, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra doktor uygun görürse kullanılması gereken bir ilaç. Maunjaro aslında tip 2 diyabet tedavisi için üretilen ancak kilo vermedeki etkinliği tespit edilince de zayıflama tedavisinde de kullanılmaya başlamış bir ilaç. Mide boşalmasını geciktiriyor, ciddi anlamda iştah baskılıyor ancak yan etki profili de her ilaç gibi olduğundan doktorun ( endokrinoloji) tetkik yaparak recete ettigi bir iğne.
Sevgiler

Anladım çok teşekkürler cevap verdiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…