Mounjaro en düşük dozla başladım. Akşam az bir yemek yedim, 1 saat sonra uygulamayı karından kendim yaptım.
İlk gece: boğazımda bi hafif yutkunma zorluğu (sanki hap içmişsin de boğazında kalmış gibi)
İlk sabah: midede bi taş oturma hissi. Az pişmiş bi eti hızlıca yemişsin ve yemekten yeni kalkmışsın gibi. 0 açlık (uyandıktan 1 saat sonra bi açlık hissederdim hep)
İlk gün gün içi: Zerre kadar açlık hissetmeme. Bir hazımsızlık bir rahatsızlık da hissetmeme. Ama öğlen adettendir diye yarım porsiyon sebze yemeği yedim. Sık sık susama. Bol su içme isteği ki bu iyi birşey.
İlk günün akşamı: Hiç acıkmama haline devam ve yine usulen bi akşam yemeği hazırlama. Azar azar birşeyler yedim.
2. gün: Midedeki taş oturma hissi tamamen geçti. Ama sanki yeni yemek yemişim gibi tokluk. Kahvaltı etmedim. Öğlen yine az az birşeyler yedim.
Böyle geçti. Yan etkilerden korkmuştum. Çünkü karar verme aşamasında aşırı araştırdım. İlk 3 günde yaşadıklarım bunlar.
Fiyat ve uygulama: En düşük doz 9.500 civarı, bi üst doz 11.000 TL civarı. Reçetesiz de satılıyor ama riskleri var, araştıran bilir, siz mutlaka doktor tavsiyesiyle alın. İğneyi diyabet şırıngasıyla kendiniz yapıyorsunuz. Haftada 1 aynı saatte. (Ben karından yaptım.) Daha ekonomik olması için 500'lük dozu aldım ama yarısını kullandım, kalan yarısını da haftaya kullanacağım. Böylece 1 paket 2 ay kullanılabilecek. Saklama koşulları buzdolabı. Ben yarım doz kullandığım için hava almayacak şekilde koydum dolaba.
Size her dozdan 2 gün sonra yazmayı planlıyorum.
Şimdi can alıcı soru: Kilo verdim mi? İlk ay bitine tartılacağım. Senelerin kilosu öyle her hafta çok çok kilo vermek de iyi değil. Hayalim ayda 3 kilo. Yaşayıp göreceğiz. NOT: Vitamin desteklerimi aksatmadan alacağım çünkü bu iştahsızlıkla onlar da eksilir.
Sevgiyle.