Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Senin yaptığın yanlış arkadaşım maalesef. Ya takar takmaz söyleyecektin ya da lafı geçer geçmez aa ben takmıştım ya söylemeyi unuttum diyecektin. Benim de eşyamı biri izinsiz taksa kızarım. Kimseden sakınmam bir şeyimi fakat benim olanı kendininmiş gibi aleni kullanana sinir olurum. Bi izin alabilirdin takmadan. Böyle yükselebilen tipte yengen olduğunu bilmen lazımdı.

Saati takıp kolda unutmak diye birsey olmamalı.
O an bahsi gectiginde, saat bende teyzecim takip kolumda unutmusum demeliydin en azindan.
Anneni de zor durumda birakmissin.
Özür dile teyzenden.Tek hatam yanlis anlasilmak istemedim o an flan de.

Bugüne kadar kimsenin eşyasını almadım. Teyzem de olsa kuzenim De olsa değerli değildir belki ama sonra dan degerlenir. Kimsenin eşyasını bir daha almayın.

130 liralık saat tek bana mı değerli geliyor? Herkes 500 liralık saat mi kullanıyor anlamadım ki... Ayrıca 20 liralık saat bile olsa ilk olarak izinsiz takılmamalı, 2. olarak umarım insanların yüzüne de "ne var canım 130 liralık saat" dememişsinizdir. Bu izinsiz almanızdan daha rahatsızlık verici

bazi şeylerin maddiden ziyade manevi değerleri oluyor. 3 yil once babamı kaybettim, onunla birlikte aldığımız pahali olmayan bir saat var, cok degerlidir, göremezsem cok üzülürüm. belki onlarinki de böyle birseydir. hatali olan sizsiniz ve telafi etmesi gereken de

Piskinliginizden dolayi utanacaginizi dusunmemislerdir, olamaz mi? Bana bile mazeretiniz inandirici gelmedi suan. Boyle birseyin unutulmasina mumkunu yok inanmam. O yuzden hirsiz diye dusunmeleri normal

Bütün cevapları okudum.

Yaptığınızın adı hırsızlık.
Sonrası dedikleriniz ise pişkinlik oluyor.

Bakın, kimsenin eşyasını izinsiz alıp takamazsınız. Kimsenin evindeki eşyaya kafanıza göre değer biçip, kafanıza göre yanınızda götürüp, bir de zaten değersizdi, ucuzdu diye üste çıkamazsınız. Başkasının evinden izinsiz çöp bile alınmaz. Bitti.
Saat 120 liraymış, 1 liraymış, bunların önemi yok.

Ben hayatımda 120 liralık saat takmadım, en pahalısı 20 liraydı. Yani neye göre, kime göre ucuz bu saat? Orası da ayrı konu.

Burda yaklaşık 20 sayfa insanlar size hatanızı anlatmış. Israrla direnip üste çıkmışsınız. Belli ki aileniz size bir şey öğretmemiş, bunlar küçük yaşta ailede öğrenilen şeyler çünkü. Bari savunacağınıza, buradakilere kulak verin ve kendinizi geliştirin, bir şeyler öğrenin. İnsanların malının izinsiz alınamayacağını bu yaşa gelip bilmemek ve kızdığı için mal sahibini suçlamak gerçekten zavallıca. Böyle giderse hayatınız boyunca toplum içinde rezil olursunuz. Samimi söylüyorum, güzel ahlak, görgü, toplum kuralları... Öğrenin bunları.

Artık ne kaybolursa sizden bilirler.

Hadi taktınız. O an unutup da nasıl bulunduğunuz ortama geri döndünüz. Ya da bir süre sonra kolunuza farkedip de aramadınız mı, bir takayım dedim kolumda kalmış, haberiniz olsun diye vs. Yaptığınız yanlış.

Adınız çıkmıştır artık. Çok yanlış yaptıgınız. Ben teyzemle ne kadar samimi olsamda yatak odasına hayatta girmem bir tek bundan 15 sene önce yeni ev aldıklarında gşrmiştim oda kendi gösterdi öyle girdim. Kim olursa olsun kimsenin özel bir eşyasını alıp takamazsınız bunu unuttum dalgınlıgıma geldi diye geçiştirmeyin.

Olay büyüyene kadar beklemişsiniz resmen teyzene arayıp söyleseydin ne vardı?

Başkasının eşyası asla izinsiz alınmaz, hatta dokunulmaz bile.

Parmak ucuyla bile dokunmam, hatta merak bile etmem..
Çok çok hatalisiniz.

Mecliste saati sormaları bahane, biliyorlardı ve deneme yaptılar bence.
......

Ancak dikkatimi çeken , telefonda bağırarak saati isteyen kişi teyze.

Çok garip geldi bu durum. Insan yeğenine sormaz mi , sende mi , nasıl eline gecti diye , şaşırdım kaldım .

Sürekli beraber oldugunuz kisiler nasıl bir insan olduğunuzu bilmiyorlarmi ki ?

Davranışınız çok yanlış. Anneme bile gittiğimde izinsiz odasına girmem, eşyalarını karıştırmam. Bana yapılmasından da hiç hoşlanmam.
Teyzenize gidin, özür dileyin.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler.

Yerinize kendimi koydum hadi unuttum diyelim lafı edildiği an yerin dibine geçer özür üstüne özür dilerdim. Pişkinliğinize hayran kaldım.

Benim bir kuzenim vardı daha ergen yaşlarda iken evimize gelir gider ama o ne zaman gelse annemin cüzdandan para eksilirdi. Gözle görmeden de birsey diyemezsin. Aynı şekilde diğer yengemin evinde cüzdanı karıştırırken yengem geliyor odaya naptığını sorunca hiiç deyip ben eve gideyim diyip çıkıyor. O zaman kimse aman alınmasın kirilmasın yapmadı aradılar annesini anlattılar. İyiki de öle yapmışlar. Görmezden gelinseydi cüzdandan beş on lira almakla kalmayacaktı. Annesi olayın farkına varınca engel oldu çocuga şimdi yolda sakiz görse almaz yanlişinin farkına vardı. Bazı şeyler olay küçükken halledilmeli.

Sizin kide basit bir unutma olduğunu sanmıyorum ama öle bile olsa pişkinlik yerine olayı anlatıp özür dilemeniz gerekirdi.

Nereye getirip bırakmasını? Toplum içinde yapılan utandırmak değil mi asıl?

Ya ciddi misin ? şaka mı yapıyorsun ? bir insan nasıl hem suçlu hem güçlü olur böyle ya ?
Adamların eşyasını izinsiz soemadan hırsız gibi almış evine kadar götürmüşsün, bide hala onlara suç bulmaya çabalıyorsun.
Lafı açmışlar ki , aa bende kalmış teyzecim ya kusura bakma unutmuşum diyip bırak aldığın yere diye,
ama sen hala söylemeselerdi, olaylar benim planıma göre işleseydi derdindesin.
Muhtemelen çok beğendin, kullanıp kullanıp unutmazlarsa öyle götürüp geri bırakacaktın ama olmadı işte. Kimseyi ahmak yerine koyma bu hayatta, o insanlar da senin kadar zekidir emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…