Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok teşekkür ederim

İnsanların tepkisi gayet normal. Anormal olan senin saati beğenip takman. Başkasının malını niye takarsın hadi taktın akşama kadar hiçmi elini yıkamadın görmedin görür görmez arayıp söylemeliydin bende diye. Aradan bilmem kaçgün geçmiş yok annem halkeder sandım falan saçma geldi. Aynı olayı bende yaşadım hiçde iyiniyetli görmedim. Kuzenim abimin saatini almış. 1 ay sonra onun evine gidince gördük e bu bizim deyincede aynen bu tepkiyi verdi unutmuşum bilmem ne. İnsanları anlamakta zorlancağına yaptığın hareketi bi eleştir bence.

5 kuruslukta olsa benim malim kiymetlidir. Bana kimse bisey bagislamiyor 3 kurusu denklestirip kendime biseylrr aliyorum. Benden habersiz esyalarimi alip kullanan herkese hirsiz muamelesi yaparim evimden cevremden uzak tutarim.

Suclu sizsiniz gidip özür dilemeniz lazim

Bu arada konu o değil ama swatch ın 130 liralık kıytırık dediğiniz saatini ben çalışmaya ilk başladığımda 10taksitke almıştım :) şu an çok daha pahalı saatlerim var ama onun yeri başka. Ayrıca şimdi almaya kalksanız o paraya asla alamazsınız.
İnsanların eşyalarına kafanıza göre değer biçemezsiniz kısacası

Ezilenlerin gür sesidir o
Suskun dünyanın hür sesidir o
Göründüğü gibi olan, gücünü milletten alan
Ka dın lar ku lü bü ü ye si es raaaa

Ezilenlerin gür sesidir o
Suskun dünyanın hür sesidir o
Göründüğü gibi olan, gücünü milletten alan
Ka dın lar ku lü bü ü ye si es raaaa
Gerçekten yüzsüzsün.
Ağzın bu kadar laf yapıyorsa ‘ ben çalmadım’ diyerek kendini aklayabilirdin, yapamadın? Çünkü suçlusun.
Burda böyle ergen hareketleriyle kendini haklı çıkarmaya çalışmanın bir anlamı yok, kimse sana hak vermiyor çırpınma boşuna.

Tövbe tövbe mesele ederi değil ki. 10 liralık tezgah saati de olsa başkasının yaw.
Büyük bir marketten sebze-meyve alışverişi yaparken bir sebzenin poşetinde 2 tane şeffaf manav poşeti kalmış. Eve gelip görünce kendimi hırsız gibi hissettim.
Ertesi güne kadar huzursuz huzursuz dolaştım evde. Ta ki gidip geri verene kadar.
50 kuruşluk poşet işte. Napalım kanunlar bizim için var.
Birilerinin soktuğu kazık kafatasımızdan girip ayak ucumuzdan çıkarken,biz de 50 kuruşluk poşet için kalp çarpıntısı yaşarız.

Bence asıl kötü olan empati duygun sıfır.
Yanlışlıkla bir hata yapmışsın,unutmuşsun,söylemeye çekinmişsin,tamam hepsi olabilir desek karşı tarafın ne hissettiği hakkında hiç bir özenin yok maalesef.
Sırf bu yüzden de bile olsa seninle görüşmezdim ben olsam bundan sonra.

Laale sanırım ilk kez bir konuma yorum yapıyorsun ve ablam yaşındasın belki teyzem. Ben anlamaya çalıştım ama telefonda direkt getir o saati denmesi zoruma gitti. Yav nasıl oldu, nedir olayın aslı diye sorulmaz mı? Siz de belki teyzesiniz böyle mi davranırdınız?

Canavar, ben şu güne kadar hak yemedim. İstemsiz olduysa bilemem ama yapmadım yani. Her neyse demek istediğim şu dışardaki insan seninle ilgili her şeyi düşünür. Bırak poşeti iğne için bile düşünür. Benim ağırıma giden, aileden sürekli yediğimiz içtiğimiz insanların böyle düşünmesi. Ama ben mahal verdim farkındayım. O teyzeme ödünç olarak kaç kez bir şeyler verdim. Sonrasında ya eksik geldi ya gelmedi. Bir kez bile lafını açmadım. Yıllar önce bir kitap vermişim, bana gönderiyor. Kitap demeye bin şahit lazım. Böyle olaylar yani.

kımın evı olursa olsun ne kadar samımı olursanız olun ustunuzu degıstırmek ıcın gırdıgınız odadan ızınsız bır esya alamazsınız takmak ıcın bıle
bır kere bu cok yanlıs bır hareket
sırf bakmak ıcın aldıgınızda ustunuzde unutmanız ımkansız bakar cıkarır koyarsınız cunku
hadı dıyelım kı unutuldu sahsen buna ben ınanmazdım ama neyse
orda konu acılmıs bellıkı sızde oldugunu bılmıs agız yoklamıslar orda ayyy ya boyle bakıyordum unuttum dur hemen getırım ıyı konu acıldı deyıp getırıp ozur dılemenız lazımdı

bunu da yapmadıgınız gıbı evde durum musaıtken annenıze soyleyebılecegınız zaman varken de ne hıkmetse unutmussunuz

benım cocugum bunu yapsa guvenım sarsılırdı

teyzenıze gıdıp elınızde bır cıcekle
durumu ızah edıp ozur dıleyın bence
sahsen ben evımden ızınsız esya alanlarla bırdaha gorusmuyorum cunku teyzenızınde boyle prensıplerı olabılır sıze kızdıgına gore kı haklı

hayır sorulmaz
ınsanın evınden ızınsız esya alındı mı esya sahıbı nıye aldın dıye sormaz
alan kısının acıklama yapması gerekır tam tersı
3 asama olmus
evınde takmıs baska yere gıtmıssınız
orda acılan konuda susmussunuz
evde susmussunuz
eger kımse sesını cıkarmasa tum bu asamalarda unuttugunuz gıbı evınızde de saatı unuturdunuz gıderdı

buna kımse ınanmaz uzgunum ...

İlk yorumum mu bilmem hiç farkında değilim de adından dolayı sana karşı hep bir sempatim olmuştur,yalan değil.
Teyzeyim ben de.
Elimde büyüdü büyük yeğenim. Allahım tüm çocukları bağışlasın inşallah.
Böyle bir durum yaşasam gerçekten çok şaşırırdım.
Ben de annemin evinden izinsiz toka takmayan bir insanım çünkü. İnsanlarla sınırım bu kadar derinken nasıl oldu da aşıldı diye sinirlenip aynı tepkiyi verirdim.
Olayın aslı nedir diye sormazdım,çünkü zaten sen taktığını unutman geçtiği halde "aaa bende duruyor,sonra çaktırmadan yerine koyayım" demişsin diğer yeğene,emin ol o muhabbetten de haberleri olmuştur,eee artık neyin nesi sorulacak ki artık.
İster kabul et ister etme.
Büyük yanlış yapmışsın.
Saatin kaç paralık olduğunun hiç bir önemi yok. Hiç kimsenin malına izinsiz dokunmazsın. Bak takamazsın bile demedim,evet izinsiz deneyemezsin bile bence.

Herkes "saat bende " demenizi beklemiş.

Ama ben o saate hiç dokunmamanız hiç kolunuza takmamaniz gerektiğini düşünüyorum.

Hepimiz birilerinin bi şeyini begeniyor olabilirz.

Aha sokaktaki araba çok güzel. Eniştemin anahtarı alip bi tur atayim mi. Kendisi evde yok zaten?

Emanet malın cani burnundadır.

Emanet mal almam vermem. Haberi olsa da almam.

Bu hassasiyeti herkesten beklerim.

Siz de hassas olun.

Valla akrabalar dedikoducu olur genelde bir açık bulunduğu Zaman akbaba gibi atlarlar.Pek görüşme bence onlarla artık

Ya teyzenizin tepkisine kırılmış olabilirsiniz elbette ama yerinizde olsam öyle büyük bir utanç duyardım ki yaptığımdan dolayı, teyzemin tepkisini sorgulayamazdım bile. Bana teyzenizin lafından çok, sizin savunmaya geçişiniz abes geldi. Kötü bir niyetiniz yoktur, dalgınlıkla, sorumsuzca bir hareket yapmışsınızdır, normalde asla yapmayacağınız bir şeydir, tamam da, gidip bunu izah etmeniz, özür dilemeniz gerekir, zira niyet ya da sebep ne olursa olsun ortada yanlış bir durum var.

Yani açıkçası davranışınız oldukça tuhaf.. Hadi aldınız unuttunuz kolunuzda çıktınız 2-3 gün yatarken üst değiştirirken duş alırken de mi farketmediniz kolunuzdaki saati? Farkeder etmez bi mesaj yazabilirdiniz saat kolumda kalmış ilk görüşmemizde vericem falan diye.. İnsan kolundaki saati 2 gün farketmez mi? Çok saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…