Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teyzenize ödünç vermisşiniz. Verirken gönüllü vermişsiniz. Eksik gelmiş ya da gelmemişse o başka konu. Siz önce bir anlık gafletle diyeyim takmışsınız saati, çıkarmadığınızı farkettiğiniz halde saat bende demeyip durum ayyuka çıkınca çaktırmadan koymayı düşünmüşsünüz. Kim olsa çaldı diye düşünür.

İlkokulda para çalma olayları olurdu. Öğretmenimiz muhtemelen kimin aldığını bilirdi. Hiç unutmam çok tatlı bir şekilde çözmüştü olayı. Şimdi daha iyi anlıyorum tabi yaptığı şeyi.

Herkesi sınıftan çıkarır tek tek sınıfa sokardı herkes kendi başına parayı arasın isterdi. Para bu şekilde de bulunmazsa çantalarımızı arayacağını söylerdi. Çantaların aranması açığa çıkmak demek. O para tek tek sınıfa girme işi sonrası sahibinin çantasından sırasından falan çıkardı.

Yani akrabalarınız az buçuk olayın farkında ve kimseyi rencide etmemek için sormuş. Siz de aklı başında bir insan gibi açıklamak yerine, ilkokul çocuğu gibi çaktırmadan yerine koymayı düşünmüşsünüz. Size tanınan fırsatta söylemediğiniz için, bir anlamda çantanızın aranmasına neden olmuşsunuz açığa çıkmışsınız.

Lütfen sadece kendi açınızdan bakmayın.

Yaptiginiz hirsizlik. O yüzden hirsiz muamelesi yapilmis size. Belkide sizin calma huyunuzun oldugunu bildikleri icin aizin yaninizda saati sordular ... yada kolunuzda görüp kücük bir hatirlatma yapmak istediler.
Baskasinin malini izinsiz ve kimse görmeden alirsaniz o mal calinmis sizde hirsiz oluyorsunuz.

baştan aşağıya sen suçlusun kusura bakma.sanaa aıt oolmayan birşeye dokunmayı geçtim alıp takmışssın ustune saatle gezmişsin izin yok bişey yok.bana olsa aynısı bırı alsa saatımı hiç birşey demem diyemem oylede salağım.

Buradaki sorun sorduklarında söylememeniz ya da teyzenizin tavrı değil. Sorun, bir malı sahibinden izinsiz alıp denememeniz gerektiğini kabul etmeyişiniz. Siz bu kısmın hatalı olduğunu anlamadığınız için teyzenizin tavrı kırıcı geliyor.
Ama evinden bir şey kaybolan hiç kimse şüphelendiği kişiyi kenara çekip "sen mi aldın" demez. Siz almamış olsaydınız kenara çekip sormasına bozulacaktınız.

Kim olursa olsun, kimsenin eşyası izinsiz ellenmez. 10 liralık da olsa, 100 ya da 1000 liralık da olsa fark etmez. Bunun yanlış olduğunu kabul etmezseniz ileride çok iş açılır başınıza.
Herkes teyzeniz gibi çözmeye çalışmaz, rezil olduğunuzla kalırsınız.

Annemin eşyalarına izinsiz dokunamam bile. Başkasının malı yani taksan ne olur takmasan ne olur...

Bir de saatin ucuzluğundan dem vurmuşsunuz.
Ben geçenlerde uyduruk 50 tlye aldım bi saat, uygun kıyafetlerle takarım diye
Ama o ortadan kaybolsa arkasını ararım yani, fiyatının ne önemi var, benim eşyam sonuçta.

Baştan sona haksızsınız.
Eminim dışarıdan bir gözle okusanız veya sizin başınıza gelse tepki verirdiniz.

Yani bu konu biraz
'Şecaat arz ederken merd-i kıptî sirkatin söyler' durumu olmuş
Hem ne kadar samimi olursan ol,insanlar bak hep aynı fikirde. Yanlış yapılan. Ben de yeğenlerimin benden izinsiz evimden bir eşyamı alıp takıp götürmesini hoş karşılamam.
Ayrıca teyzenle zannettiğin kadar iyi ilişkilerin yokmuş. Öyle olsaydı seni herkesin bileceği şekilde değil de utandırmadan kimse bilmeden sorgulardı.

Sizin yaptığınız da yanlış sonrasında olanlarda. Ama madem oldu altta kalmayın benim hakkımda nasıl öyle şeyler düşünürsünüzden girin kuzeninizin burnundan çıkın . O da masum değil ha, söylemese gidip koyulur yerine ne demeye ortalığı karıştırıyor el altından halletmek varken. Ama en baştan söyledim hayatın büyüğü sizde

Saati izinsiz takıp söylememeniz hata, teyzenizin arayıp yükselmesi daha da fena... sanırım dövünmek yerine burdan şöyle bir ders çıkarılabilir; kardeşiniz de olsa anne babanız dahi olsa izinsiz bir şey almazsınız artık.

Neticede size ait olmayan bir seyi kimseye soylemeden almis cikip gitmissiniz. Bunun adi hirsizliktir. Ama oyleydi boyleydi guzellemeye gerek yok. Dahasi sonrasinda konu acilmis yine ses cikarmamissiniz. Muhtemelen sizden şüphelenip acmislardir konuyu sizde ses cikarmayarak sucu kabullenmissiniz. Bir daha kimsenin esyasini izinsiz alip goturmemek icin saglam.bir ders olmustur.

Gördüğünüz muameleyi yanlış buluyorsunuz, çünkü siz kendi niyetinizi biliyorsunuz. Ama karşı taraf maalesef bilmiyor.
Ailece başımıza gelmiş olmasaydı, sizinle aynı fikirde olurdum. Fakat bizim bir akrabamız yıllarca (abartmıyorum, gerçekten yıllarca ve farklı farklı evlerden) bir çok kişinin evinden hırsızlık yaptı.
Biz bunu çok sonra öğrendik tabi ki.
Bizden önce para kayboldu, sonra tekrar. İnanın kimseye söylemeye cesaret edemedik çünkü kimseyi zan altında bırakmak veya itham etmek istemedik.
Sonuç: bu şahıs bu iğrençliği uzun süre bir çok kişiye daha yaptı. Keşke en başından biz de farklı davransaydık diyoruz şimdi.
Bu yüzden onların tutumunu çok da yanlış bulamıyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…