Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1. Teyzenizde saati görmüşsünüz hoşunuza gitmiş. İnsanlık hali diyelim hadi elinize alıp baktınız denediniz. Nasıl çıkartıp hemen yerine koymadınız? Çok samimi iseniz teyze ben senin saati gördüm bugün takayım mı niye demediniz? Bu çok yanlış.
2.Saati kuzeninizde kalmaya gittiğinizde de takmışsınız kızın bile dikkatini çekmiş siz nasıl taktım unuttum diyebiliyorsunuz?
3. Tüm teyzeleriniz birlikteyken konu açılmış siz o anda saatin sizde olduğunu söylemekten çekinmişsiniz. Bari teyzenizi çekip söyleseydiniz unuttum şimdi de çok utandım deseydiniz. Belki de hepsi biliyordu ortaya laf attı siz buna rağmen vermeyince tam anlamıyla hırsız damgası yediniz ki gerçek bu. Çünkü aldığınız ortaya çıkınca söylemek ortaya çıkarmak yerine gizlice yerine koymayı düşünmüşsünüz.
4. Çok pişkinsiniz. Çok ayıp gerçekten. Teyzeniz size yükseldiyse bile mahçup olup özür dilemeniz gerekirdi. Niyetinizi mahçubiyetinizi çocukluk ettiğinizi söylemeliydiniz. Annenizi de üzmüşsünüz.

2.Saati kuzeninizde kalmaya gittiğinizde de takmışsınız kızın bile dikkatini çekmiş siz nasıl taktım unuttum diyebiliyorsunuz?
Kuzenimle teyzemlerin evdeydik babası geldi bizi almaya direkt onlara geçtik.

Böyle bir şey yaşanmadı. Yani şöyle halamla yaşasaydık böyle şeyler olmazdı. Çünkü art niyet taşımadığımı bilir ama teyzem hırsız damgası yapıştırdı.

Demek ki teyzenizle eşyasını alıp çıkacak kadar samşmi bir ilişkiniz yok. Bu durumda yine yaptığınız yanlış, yine hatalısınız.

En gereksiz maddeyi bulup alıntılanmışsınız ve düzeltmişsiniz. Bu neyi değiştirir ki? Anneniz için, kendiniz için özür dileyin lütfen.
İyi de özür dilemek, evet bilerek yaptım ama pişmanım demek gibi bir şey. Ben bilerek yapmadım.

Maddi değeri olmasına gerek yok neden aklınız almıyor hırsız muamelesi görmeyi anlamadım beğendim taktım ne demek sizin en yakınınızda olsa izin istenmeli

İyi de özür dilemek, evet bilerek yaptım ama pişmanım demek gibi bir şey. Ben bilerek yapmadım.
Tamam üste çıkın. Pişkin hırsız desinler arkanızdan.
Yahu teyze kötü bir niyetim yoktu, koluma taktım boşluğuma geldi, kalabalıkta da söylemeye utandım çok özür dilerim demek zor mu? Olayın doğrusu bu değil mi zaten? Kabul edeceğiniz şey de bu değil mi?

Hoşuma gitti taktim nedir Allah aşkına?
Hadi taktın niye çıkarıp yerine koymuyorsun ?
Saat nasıl unutuluyor kolda çok mu meşgulsunuz :)
Bende bazılarının cuzdanlarindaki paraları çok beğeniyorum mesela ama çalmıyorum:)
Ayrıca bence sizin aldiginizi biliyorlardı
Görüşmek istemiyorum demissiniz de onlar da çok meraklı değildir zaten .

Keşke o an konusu açılmışken söyleyiverseydiniz.
Gerçekten kötü olmuş düştüğünüz durum.

Kuzene mesaj atana kadar teyzenize söyleseydiniz konu bu kadar büyümezdi sanırım.
Ama teyze anne yarısıdır, az söylenir sonra unuturlar. Bi çiçek bir öpücük azıcık da duygu sömürüsü (kızımın deyimi ile yavru köpek bakışı) işi çözecektir diye düşünüyorum.

Ama ne olursa olsun fark ettikten sonra söylememişsiniz.
Bu da özür dilemeniz için yeterli.
Saat sizin olmadığına göre kolunuzda durmadan olmasına alışık olmadığınızdan fark etmeniz çok da uzun sürmemiştir diye düşünüyorum.

Bilerek yapmamak ayrı, konuyu sonuçlandırmamak ayrı.

Trafik kazasını da bilerek yapmıyoruz ama sonuçlarına katlanıyoruz değil mi? Böyle düşünün.

Başkasının saati olması yeterli değil mi almamak için, maliyetin ne önemi var? Hırsız değilim demeyin boşuna yani. Taktınız, insan farkedince söyler. Hadi farketmediniz lafı açılınca neden saklıyorsunuz? Bide hala çaktırmadan koyarım diyorsunuz. Olaylar sizi bulmuyor, siz kendinizi damgalıyorsunuz.

Olmamış fazla rahat davranmışsınız.
Teyzeniz de sizi rencide etmeseydi iyiydi tabi benim yeğenim olsa daha ılımlı olurdum ama sizdeki rahatlığa da pes yani. Saat kayboldu denilene kadar istifinizi bozmamışsınız

Hatalısınız, hem de her açıdan. Değerli olup olmaması önemli değil zaten, sormadan alıp üstüne üstlük aldıktan sonra zamanında haber vermemeniz büyük sorun. Bence teyzenizin tepkisi de bunun için. Niyetiniz kötü olmayabilir, hepimiz bazen hata yaparız ama özellikle bu konularda aman diyeyim biraz daha dikkatli olmak lazım.

Yaşınız kaç?insanların saatini neden kolunuza takıyorsunuz ki ?

Orda saat lafını bence sizin agzinizi aramak icin acmislar yine birsey soylememissiniz dogal yani tepki vermemeleri. Normal degil sizin davranisiniz bahane bulmayin saat bende kaldi diye mesaj atmak en basiti nedir ki yani.

Orda saat lafını bence sizin agzinizi aramak icin acmislar yine birsey soylememissiniz dogal yani tepki vermemeleri. Normal degil sizin davranisiniz bahane bulmayin saat bende kaldi diye mesaj atmak en basiti nedir ki yani.
Benim ağzımı aramak yerine gelip sorsaydılar. Madem o kadar şüphe ettiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…