mucize yaşayanlar

Sağlığın yerinde çok şükür.baskasiyla kendini kıyaslama herkesin fıtratı ayri
Kimseyle kıyaslama değil sadece kendime üzülüyorum kardeşlerim isterim daha iyi olsunlar öyle anlaşılmak istemem

Arkadaslar şu aralar çok olumsuz düşünüyorum içim sıkılıyor hayatımda her şey ters gidiyor Aslında böyle biri değildim şen şakrak biriyimdir. Biliyorum geçici bir dönem ama hiç bir şeye umudum yok. Çok içim sıkılıyor. Psikolojik bir problemim yok. Yasadığım şu dönem çok sıkıntılı sadece böyle kötü dönemden geçipte her şey düzelen varsa yorum yapsın Biraz moral olur banada.
Tatlım akışına bırak geçiyo

Arkadaslar şu aralar çok olumsuz düşünüyorum içim sıkılıyor hayatımda her şey ters gidiyor Aslında böyle biri değildim şen şakrak biriyimdir. Biliyorum geçici bir dönem ama hiç bir şeye umudum yok. Çok içim sıkılıyor. Psikolojik bir problemim yok. Yasadığım şu dönem çok sıkıntılı sadece böyle kötü dönemden geçipte her şey düzelen varsa yorum yapsın Biraz moral olur banada.
Başımdan neler neler geçti bı güne şükür diyorum atlatmak unitabilmek önemli unitmasamda simdirebildim bazı şeyleri artık

Hayat güzel yaşamak güzel gerisini düşünme önüne bak

Hayatta çok güzel fırsatların umutların ve gerçekleşebilecek çok güzel hayallere rast gelebileceğini unutma :))

melisa demleyin, biraz olumsuzluklardan uzak durun, hatta burdakı olumsuz yazıları dahı okumayın, bır sey dusunmeyın yanı kafanızı bosaltın, ıyı uyku almaya bakın, muzık dınleyın, bı muddet stresten uzak durun :)

Bazen içim kararıyor ağlıyorum bugün de olduğu gibi ağlamak için uğraşıyorum çünkü rahatliyorim agladigim kötü anıları hatıra getiren şarkılar i aciyorum rahatliyorum

Bazen de tepem atıyor atıyor moralini bozma deyip açıyorum cistak cistak oynuyorum son ses müzikle :halay:

3 günlük hayatta mucize bekleme mucize ol gitsin :KK52:

Hayat bazen çok korkunç, dayanılmaz, lanet olabiliyor. Ama yine de yaşamak zorundayız, elimizdeki ufak tefek iyi şeylere tutunarak.

Valla bende universiteden sonra ilk ise basladigimda asgari ucret aliyordum. Aldigim paranin tamamina aileme veriyordum borclarimizdan dolayi. Ise minibusle gidip geliyordum. Gunluk babam sadece yol ucretim ve kahvalti icin 1 simit parasi verebiliyordu. Oglende arkadaslae bugun disardan yiyelim dese param yok, minibusum bozulsa param yok. 9 senelik calisma hayatimin yaklasik 7 senesi boyle gecti. Ozendigim seyleri yapabilmem icin kredi kartina saldirdim, parasizliktan odeyemedim kredi cektim. Kurusuna kadar hep aileme verdim. Ama sonra calistigim yerde yukseldim iyi bir maas almaya basladim. Suan arabamda var, hayalini kurdugum yerleri ziyaret edebilme imkanim oldu. Asla inanamazdim maddiyatimin boyle toparlanacagini. Okadar dua ettigim zamanlarim oldu ki. Allahim icra gelecek odeyecek gucum yok yardim et diye. Hepte yardim etti cok sukur Allahim. Gercekten zorda olup icten dilenen dualarin ben er gec kabul olduguna inaniyorum.

Bir dönemim çok kötü gecmisti her seferinde düşüyordum, çevremde kiler bir bir iteliyordu sanki beni..
Sonra düşündüm niye böyle diye.. ve anladım ki bende çok uslu durmamişim birilerini kirmişim, ufak tefek hatalar yapmışım. Sizi tenzih ediyorum tabi kendim için diyorum. Sonra toparladım hatalarimdan ders çıkardım ve o günden beri çok şükür arada imtihanlarim olsa hayat bir şekilde geçip gidiyor

Ben hamileyken aldatildim ve ogrendigim gun stresten bebegimi kaybettim. Hayatimda en dibe vurdugum donemdi ki hersey degisti. Bosanmak icin ugrastigim donemdeki avukatimla evlendim ve bir kizimiz var. Gervekten mucizeyi yasadim.
Inan en dibe vurdugun an bile gun gelir guldugun bir ani olur. Hersey degisecek inan...

Aslında dünyadaki savaşlar , açlıklar, hastalıklar, ölümler gibi ciddi bir durum olmadıkça gerisi önemli değil herşey değişir herşey düzelir herşey unutulur. Zaman geçtikçe üzüldüğümüz şeyler saçma gelir..

Hangimiz anlatsak hayatından bir mucize çıkar eminim. Kötu günler geçiyor onu da biliyorum.

Aynı ay içinde bir yakınım sebepsiz intihar etti; iki gün geçmeden duruma katlanamayan daha bir yakınımı ruh ve sinir hastanesinde günlerce yatırmak durumunda kaldım. Cenaze evi, hastane ve ailem arasında günlerce mekik dokudum. Kime daha çok ağladım, kime en çok üzüldüm bilmez haldeyken KPSS'de dereceye girdiğimi dolayısıyla atanacağımı öğrendim ve o kafayla tercih filan yapmadım. Arada nişanımı iptal etmeyi de Allah'tan eşim akıl etmişti zira ben onu tamamen unutmuştum. Arada küçük çaplı sinir krizi geçirenleri ciddiye almaz durumdaydım. O ay hiç bitmeyecek sandım ben. Göğsümde oturan öküz hiç kalkmayacak ben ona alışacağım sanıyordum. Evlenmeyecektim, işi gücü bırakacaktım, çocuk da neymişti?
Aradan birkaç yıl geçti, bugün her şey bambaşka. O yaşadıklarım olmasa; bugün bu güzellikler de gelmeyecekti biliyorum.
Göğsümdeki öküz şimdilik ortalıkta yok, ama ne yalan söyleyeyim mucizelerime rağmen hatırlayınca o yer acıyor.

Ben hamileyken aldatildim ve ogrendigim gun stresten bebegimi kaybettim. Hayatimda en dibe vurdugum donemdi ki hersey degisti. Bosanmak icin ugrastigim donemdeki avukatimla evlendim ve bir kizimiz var. Gervekten mucizeyi yasadim.
Inan en dibe vurdugun an bile gun gelir guldugun bir ani olur. Hersey degisecek inan...
Aferm kız çatır çatır boşamışsın. Daha iyisini bulmuşsun. Oh olsun. Şaşırdım ama hikayene :))

Aslında dünyadaki savaşlar , açlıklar, hastalıklar, ölümler gibi ciddi bir durum olmadıkça gerisi önemli değil herşey değişir herşey düzelir herşey unutulur. Zaman geçtikçe üzüldüğümüz şeyler saçma gelir..

Ruh sagligi da cok onemli cunku insan iyiyken ekmek yer doyar kotuyken masa donatilsa bir lokma yiyemez.

Benim hayatımda o dönemlerin sonunda hep mucizeler olmuştur,ama o dönemler öyle birkaç gün değil,aylar yıllar sürerdi yani.

mesela ben gebelik zehirlenmesi yaşadım ve ölüyordum,tansiyonum 400'e çıkmış,karaciğer enzimlerim 800,kandaki trombosit 20.000'e düşmüş,beyin kanaması geçirmişim,dr.lar ümit yok demişler.yaşasa bile sakat kalabilir demişler ama çok şükür şimdi yaşıyorum ve bir bebeğim daha oldu,mucizenin ta kendisi oluyorum:21::KK6::halay:

alti yil bebek icin ugrastim.inancimi hic kaybetmemistim cok cok zor bir surec.negatif tup bebekler asilamalar gozyasi ve bitmeyen umut..
benim dibe vurdugum an alti yilin sonunda dualarim kabul olmus hamile kalmistim fakat dokuz haftalikken kalbi durmustu.esimle sarilip aglamistik acisi tarifsizdi.ve iki ay icinde yine hamileydim Allahim diyordum cok sukur ucuyorduk havalarda esim ailem.derkennn bir aksam kanama yasadim ve gitti bebegim dedim..o kadar perisandim ki okadar bitmis tukenmistim ki apar topar acile gitmistik ve oradaki de bozuntusu da kalp atisi yok demisti.ve ben gercekten bitmistim artik pes etmistim bosanmayi dusunuyordum o dereceydi artik.
esim ilk defa ben aglarken kapiyi carpip cikmisti bikmisti oda artik benden.nasilsa dustu oldu diye bende dra gitmiyordum yeter dedim gitmiycem.sonra korktum ablamla gitmeye karar verdik.yolda giderken cocuklu kadinlar gozume carpiyordu ve aglamyamiyodum pes ettim dedim icimden Allah nasip etmiyor benden bu kadar.en dipteydim en dipte.gozyaslariyla edilen dualar hepsi bos hepsi yalandi...gercekten umut yoktu bende ama nasil olur diyordum Allahim tam bulmusken ikinci kayip.
ve perisan bitkin sedyeye uzandim sicim gibi akiyor gozumun yasi..hicc unutmam dr hanim alttan bakicam dedi parca kalmissa gorurum diye..aman Allahim bu bebek yasiyor demesin mi kalp atisini dinletti amaaa ben nasil agliyorum dra sarildim butun hastane toplandi..dr da okadar iyi o kadar samimi ve tatli ki..yok ben yeniden dunyaya gelmistim ikinci kere dogmustum..dibin en dibinde olan ben yeniden dogmustum...ablamda agliyor du orda bir kac kadinda aglamakli olmuslardi..
hele esime haber verdigim de nasil sevinmisti ama nasil..
sakin isyan etme ben hic isyan etmedim her gecenin bir sabahi vardir Allah a dua et cok dua et...sabrin sonu selamettir
.

Back
X