Müdahele etmelimiyim

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Iyi geceler kızlar. Çok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Eşim babasi ve kardeşi ayni isyerindeler.

Kücük kardeş kafasina göre takildigi icin genellikle işleri hep eşim yapiyor. Butun yukte esimin uzerinde. Eşim aşırı saf ve merhametli. Kimseye kıyamıyor ve hayir demeyi bilmiyor.
Ornek; Ailede birine para lazimsa eşimden isteniyor, kardeşi işe gitmedigi halde kardeşine eşine ve çocuguna para veriyor. Esim hastaneye gidecekse kardeşi bugun gitme sonra git benim isim var ben gelmicem işe diyor. Babasıda sürekli patron benim , islerime karışma imasinda bulunuyor. )

Bende eşime bunlari guzel bir dille anlattim kendini kullandirtmamasi gerektigini işi oldugunda veya hastaneye gidecekse kimseyi dinlememesi gerektigini onlarin isleri acilse seninkide acil , baskalarini dusünmeyi birakmasi gerektigini soyledim. Esim hicbirsey diyemedi. Ama olayi arkadasima anlattigimda arkadasim mudahele etmemem gerektigini bu olaylarin esimle babasi veya ailesi arasinda oldugunu soyledi. Ve esim ezilmek istiyorsa ezilirmiş...

Merak ediyorum bu davranişim yanliş mi arkadaslar ?
Sizlerde esinize ufak tefek ikazlarda uyarilarda bulunuyormusunuz...

Benim eşim kendini kullandirtmayi seviyor. Herkes duygu somurusuylle esimden gayet herseyi isteyebiliyor
Ama esim istedigi zaman hayir cevabi aliyor. Ve eşim bunlarin stresini bana yansitmaya başladi. Sanki biz 8 kişilik bir aileyiz ve eşim hepsine bakmakla hükümlü...

Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim...

Benim eşimde ailesi ile beraber çalışıyor.
Kardeşi ve babası ile.
Asla ve asla yaşadıkları durumlara yorum bile yapmam.
İki kardeş ikiside bir olmaz.
Aykırı bir durum varsa , eşiniz bunu zamanla kendisi görür ya da kendisi görmeli.
Yoksa kötü olan siz olursunuz.
Ailesini kötüler gibi konuşmaktan vazgeçin.

Sözüm size değil genel olarak ; buraya konu açan, kocaları aile işinde çalışan kadınların hepsinin kocası en çok çalışan oluyor. Bir kişide demiyor ki , işte o hiç çalışmayan , ama herşeye ortak olan kardeşin de karısı benim nerede bu hanımlar ?
Cevabım ise gerçekten karışmamanız. ‘Kanlım olsun kardeşim’ olsun demişler . Bir gün kavga ederler , ertesi gün barışırlar onlara birşey olmaz , sizin adınız çıkar

Peki her aile kendi bünyesinde bakmakla hükümlü olduklarina bakmalı diye biliyorum.

Yani kayinbabam kaynanama ve bekar kaynima,
Kaynım esine ve cocuguna
Esim bana ve ilerde dogacak olqn cocugumuza...

Şimdi bana abes geliyor. Paranin eşimde toplandigindan degil. Esim hayir diyemeyecegi için kendi hakki olan paradan cikartip veriyor yeri geldiginde.

Ben başlarda müdahale ediyordum ama artık mudahale etmiyorum çünkü taşıma su ile değirmen dönmüyor..
Bizi cok derinden etkileyecek birsey degilse.kendini nasil iyi hissedecekse öyle yapsin diyorum , ne kendimi ne de onu ekstra huzursuz ediyorum..

Yapacak bisey yok. Kucuk aile işi olup şu anlattiginiz durumlari yasamayan az vardir. Genelde hep bir saf, bir de uyanik kardes vardir. Ya calismaz ya da fazla pay alir. Cok duydum.

Oyle kimseyi dusunme, kendini kullandirtma demekle olmaz oradakiler el degil aile (nebicim aileyse). Kendi işini isteyen ya tek basina iş kuaracak ya da ortagi aileden olmayacak.
Ya da gidip calisacak baska biyerde.

Abisiyle esim iş kursun istiyorlardi esimin ailesi hem de bizden yuklu para da talep etmemislerdi ama eşim o dönem işsiz oldugu halde iş kurmayi kabul etmemisti, ben de etmedim. En berbat sey aile işi.

Çok kiloluyum çünkü cok yiyorumm diyen duyamamak gibi mi :)

Mesela ben şu anda salata yemiyorum .uzaylılar bana et ve yağ ekliyor. O sebepten kilo alıyorum

Adam seviyorsa devam etsin.

Eşim ile ailesi arasına karışmıyorum.

Ayrıca birlik çalışmalarda daima bu sorunlar olur. Bunlara alişmanizi öneririm

Gittikce buyuyor aile ve kaynim cocugun bezi bitti para ver diye mesaj atabiliyor. Ve bu yuzden kafasina gore takiliyor. Nasil olsa para kaynagi var.

Inanin keşke bu kadar calişmasa...
Cunku bikac ay sonra tup bebege baslayacagiz. Ve isyerini idare edecek kimse yok.

Ben eşimi eline vur ekmegini al diye tanimlamalarini istemedigimdenmidir nedir asiri geriliyorum.

Evet kesinlikle öyleymiş.. Benim eşim 7 yasindayken baslamis işe. Kardes daha 3-4 senedir gidiyor ( haftada 1 -2 bazen hic ) esimle ayni maası aliyor. Aile ile calismak gercekten cok berbaaat

Çok kiloluyum çünkü cok yiyorumm diyen duyamamak gibi mi :)

Mesela ben şu anda salata yemiyorum .uzaylılar bana et ve yağ ekliyor. O sebepten kilo alıyorum
Aynen Sen benim hep günahıma giriyorsun , o günahları sana kilo olarak gönderir ama Allah söylemedi deme . Aklımda yokken aklıma sokuyorsun yemek kalkıp Havuç yiyeyim bari

Aynen Sen benim hep günahıma giriyorsun , o günahları sana kilo olarak gönderir ama Allah söylemedi deme . Aklımda yokken aklıma sokuyorsun yemek kalkıp Havuç yiyeyim bari
Tv de yemekteyiz programi var. Onlar orda yerken ben nasıl durabilirim ki :)

Canim bosver herseyi sen mi düşüneceksin? Dünyanın tum yükü sendemi olcak birak bosver
Sen esine saf ve iyi niyetli diyorsun da evet oyledir zaten de, asıl sen öylesin ama
Ama o tup bebek olayinda kesinlikle tavır koy ve aman üzülmesin kimse diye düşünme. Bak ben asilama olmadan önce esime dedim ki beni strese sokacak insanlarla bir arada olmak istemiyorum evde de is yapmicam. Tamam hayatim dedi
Annesine gidicektik 1 gun önce asilamadan,telefon açtım ve acik acik söyledim sevmedigim biri var (o gelecek mi?) Diye sordum yok falan dedi
Artik hicbiseyden cekinmiyorum banane hastami olcam kendiler yüzünden
Hastaneden döndük camasirlari falan esime astirddim yattim dinlendim.
Demem o ki o tup bebek sureci icin gardını al o konuda haklisin yani onun disinda birak kendini kullandirsin elbet oda bi gun anlar. Kaynin ve kayinbabana uyuz oldum ama. Ayıp ediyorlar.

Kendini ezdiriyorsun, seni kullaniyorlar vs bunlar cok negatif sozler. Bu sozlerle asla pozitif biseyler elde edemezsin. Ya sizin sacmaladiginizi dusunur ve sizi ciddiye almaz, ya da gaza gelir gider kopruleri yakacak hareketlerde bulunur.

Cok ciddi bir haksizliga ugramadiginiz surece bence karismayin. Esiniz halinden memnun gorunuyor cunku

Gardaşım gel sarılalım gardaşım
Nekadar da sen eşittir ben bir durum.
Girme aralarına ailelere karşı hep aşırı toleranslıdır bu saf koca kişileri...
Başına ciddi bir çorap örmedikçede ayılmazlar .
Sen istediğini söyle haklı bile olsan üstüne sana cephe alır bide dahada uyardığın şekilde yapmaya devam eder bırak kendi görüp yaşasın ...
Bir müsibet bin nasihattan iyidir...
Sen kendi evinin rızkını- kendi ihtiyacını kolla
Öncelik listesininbaşına al gerisi onun problemi ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…