Müdahele etmelimiyim

Eşim cok cabuk gaza gelen bir karakter ozellikle bana karsi. Ben konusurum ederim ne yapmam gerekir diye bana sorar. Bende her zaman soylerim ama uygulayip uygulamamak kendisine kalmis. O yine merhametine yenilir ve kendi bildigini yapar. ( kardesi konusunda)
Bir tane daha kardesi var ama ona hic me4hamet ettigini gormedim.

Şoyle bir durum var. kayinbabam bikac aya kadar isyerini esime devredecek. Ama kaynimdan da korkuyor. Ama benim esim 7 yasindan bugune o isyerinde calismis senelerini veemis kendini gelistirmis etmis. Esimi de anliyorum. Ben pes edip ciksam baska bir iste yapamam cunku o isyeri benim diyor. O yuzden susuyor. Ama ilerde kardesi bu sekilde takilmaya devam edecek ve aralari zaten bozulacak. Eminim o zamanlarda kk da konu acacagim bu konuyla ilgili.

Esiniz biraderine laf arasında şakayla karışık gülerek falan şimdiden işi iyice kapmaya bak eşim doğum yaptığında izne çıkacağım desin. Yine bir gün kardeşine ben rahatsızım / eşimin doktoru beni çağırıyor yarın yokum erken git desin . Sık sık yapın bunu , doktora gitmezseniz kahvaltıya gidin.
Ama eşiniz babası ile konuşmalı bence . Kardeşimi uyar dikkat etsin bunlara bunlara desin .bir yerden başlamak lazım esinize konuşması için destek olun . Hiç karışmıyor mu kb çok sinir oldum bana noluyosa

Maalesef ki onlar iyi sen kötü olursun, anını kollayıp doğru zamanda ucundan ucundan ara ara çıtlat... Esinin tavri, tarzi, yapisi ile de alakalı bir durum tabi bu....
Bundan sikayetci gibi degil de onun adina uzuluyormussun gibi sevgi ile yapmaya calis

Işte anlatmak istedigim sey bu... eltimin midesi bulaniyor diye kaynim aylarca ise gitmedi...

Dogumdan 1 ay once dogumdan 1 ay sonra ise gitmedi... Cocugu hasta oluyor ise gitmiyor. Ama ben tup bebek tedavisinde esimin islerinden dolayi yanimda goremeyecegim vya da dogum zamanimda yada hamileyken kontrollerime bile gelemeyecek. Ve benn yinede karismayayim. Ayni parayi aliyorlarsa ikiside esit olacak. !

Konuştum canim gerekeni kendisiyle bisey diyemedi cunku hakliyim. Ama elinden birsey gelmedigininde farkindayim. Senelerdir bugunler icin konustum bak ogunler gelecek ve kardesn seni yanliz birakacak dedim. Ve dedigim oldu. Kayinbabam icin baban birgun seni degil kardesini tutacak dedim. O da oldu.

Aile işiyse maalesef bu sorunlar olacak. Sıkıntılı bir durum olabilir ama siz müdahale ettiniz kavga dovus çıktı esiniz ayrildi diyelim. Dışarıda syni şartlarda ayni miktarda para kazanabilecek mi?

Iste boyle bir durum olamaz sadece kavga cikar. Iste konumda da yazdim. Gecenlerde bir haksizliga ugradi esim kavga cikti ve kayinbabam ise gelmeyen oglunu tuttu. Esimin cok zoruna gitti. Ve davranislarina da yansitti bunu. 2 haftadir ise gec gidiyor.

Cnm herseyi denedi esim olmuyor. Gecen gun cok uykusuzum yarin erken git lutfen dedi yine 2 de gitmiş işe..

Gecenlerde dedi bak biz hastaneye gidicez islerimiz var erken gelmeye bak diye yine yok olmadi...

Yine gecen gun esimin ayaklarinda birden çıban seklinde yaralar cikti kardesini aradi yarin erken gitte ben hastaneye gecim boyle boyle oldu diye.
Kardesi bagirdi gelmiyorum yarin ise falan gitme sende diye... !

Bu konuda esimin bana sadece tek bir sozu olabilir o da haklsiin diyecek birseyim yok ama yapabilecegim birsey de yok diyecek...

Onun haricinde bir adım atmayacak. Bunu yasayarak gorecegimm. Tup bebege basladigim zaman eminimki esim yanimda olamayacak ve sen tek git ( sehirdisinda) ben islere bakayim diyecek. Bundan eminim..

Sorun var da çözüm yok gibi. Kp en nihayetinde baba, sermayeyi kendi koydugu icin çalışsa da calismasa da evlatlarını ayirt etmek istemiyor. Hakkaniyeti tartışılir ama durum bu. Şimdi sizin çözüm fikriniz ne bu duruma? Kavga cikip iş ayıramazlarsa iyice huzursuzluk mutsuzluk artacak.

Aslinda bgune kadar hep oglundan dert yaniyordu ise gelmiyor diye. Esimede hep gaz veriyordu. oglum cok iyi gidiyorsun cok guzel kaptin isi bu isyerini artik gozum kapali sana birakabilirim boynuz kulagi gecermiş vs vs vs...

Ama sonra eltimle kaynimin ogullari oldu ( ilk torun) ne olduysa ondan sonra oldu. Ise gelmesede ogluna cok iyi davraniyor parasini falan veriyordu... esimde sasirdi bu duruma. Ama bu aylarca surunce kaynim 2 ay ise gitmeyince butun iste esimin uzerine kalinca esim bana patladi once..

Bende dedimki sinirini benden degil seni bu kadar yoranlardan cikar. Cunku kimse ise gel falan demediler kaynima... 2 ay ise gelmedigi halde parasini alip uzerine birde herseyleri alindi. Esimin yoruldugunu goruyordu kayinbabam yine birsey demiyordu. Sonra esim birgun kaynimi arayip yarin erken git ben gelmicem dedi. O da oncr mirin kirin edip sonra tmm dedi. O gun esim ise gitmedi diye evde kiyametler koppptuu. Yok boyle bisey kayinbabam nasil esimin uzerine gitti anlatamam ben şok oldum gozlerime duyduklarima inaanamadim. Esimde cok kotu oldu gozleri doldu. Sana inanamiyorum baba dedi. Sonra kalktik. O gun yaptim bu konusmayi. Ve pisman da degilim. Benim cozumum belli calismiyorsa isyerinde gitsin baksa iste calissin benimde huzurumu bozuyor. Herkes kendi ailesine baksin. benim esim caliscak yorulcak yeri gelecek tatil gunlerindede caliscak ama onlara para vericek. Bu nasil calisma sistemi cok saçma..

Esimde diyorki sabrediyorum isyerini uzerime alinca hersey degisecek
Ne kadar inanmaliyim bilmiyorum. Hersey daha da kotu olabilir.

Açıkçası ben Ankaraliyim ve yerlisiyim. Benim cevremde aile şirketi aile işi, aile apartmani çoktur. Ve gördüğüm bu problemler asla çözülmüyor. İşi üstüne alsa ne olacak? Kardesini mi silip atacak babasini mi karsisina alacak? Aldi diyelim bir daha kendi ic huzurunu hic bulamayacak ve muhtemelen o işten yine hayir görmeyecek. Yani bu kadar rahatsizsa ve işe bu kadar hakim ve caliskansa kendi bir iş kursa da başarılı olacaktır. Ama aile işini alip kardeşini dışlarsa bu problemlerin hiçbiri çözülmediği gibi artarak devam edecek.

Eşime sizin soylediklerinizi soyledigim zaman bana diyorki ben 7 yasindan beri o işte calisiyorum emegimle geldim cok guzel cevre edindim isyerini gelistirdim. Işimi gelistirdim. Bugunlere geldim. Baska bir isyeri acsa kp kaynima devredecek isyerini. Ve esim eger oyle birsey olursa o isyeri batar diyor.
Ilerde isyeri benim uzerime oldugunda ve babam elini ayagini cektiginde kardesimle konusucam sartlara uyuyorsa calismaya devam eder. Uymuyorsa gider diyor. Ki eminim bu ikinci secenegi asla yapmayacak ve o zaman isler cok daha kotu olacak. Ben olsam şnu yapardim diyemiyorum. Cunku esimde kendince hakli... Kardesi daha isyerine 3-4 senedir geliyor. O da duzensiz onceden hic gitmezmis.

Esimde diyor ki beni okutmadilar isyerinde calistim. Onu okuttular istese heryerde is bulabilir ama benim tek gecim kaynagim bu isyeri. Onada sirtimi donemem diyor. Sizce mantikli degilmi. Ama bir cozumu de yok

Açıkçası bunu yapacaksa bile bastan kp nizle acikca konusup öyle yapmali. Ve tabi sermaye babasina ait olduğu için cikis payi ya da aylik az da olsa bir kar payi vermeye devam etmeli. Eşiniz kendine göre hakli ama objektif olarak haksiz. Bir de ben çok korkarim kardeş hakkina girmekten çünkü dünyada acısı cikan bir şey oluyorsa mutlaka kardeş hakki oluyor. Benim öz dayim dedemin bütün malvarligini dedemin rizasi olmasina ragmen üstlendi 40 yasinda kanserden vefat etti. Kuzenimin eşi ayni eşiniz gibi en caliskan ve emek sarfeden olarak babasinin işlerini üstlendi. Diger kardesleri cikardi sonunda allah allah vermesin hem işi batti hem de 3 cocugunda da sikintilar oldu. Yani ben kişisel olarak korkarim ama tabi bu sizin esinizin kararı.

Eşin başka iş baksin kendine...yada işi ayirsinlar

Senden fikir istediği için söylediysen sıkıntı yok o zaman. Kendisi de zaten farkında demekki olayların ses etmediğine göre. Ama şunu söyleyebilirim ki eğer ezilmek eşinin karakterinde varsa sen ne söylersen söyle bu hiçbi zaman değişmez

Kesinlikle haklisin, tamm kardeside ihtiyac oldugunda gelmesin ama senin ihtiyacin oldugunda da esin yaninda olsun...benve bastan sart koy, eger bu surecte yanimda olmaycaksan ben tup bebk tedavisine baslamiyorum boyle bir ortama da cocuk getrmiyrum, ikimznde cocugu ve yanimda olmak zorundasjn de...beni kontrollerime esin getirip goturuyor hep hamile halimle dolmusa falan binemem, sen de oyle yap eger duzeltmezsen cocuk yapmayacagim kendim nasil halledeyim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…