Şahsınıza söylenmiş hiç bir söz yokken siz benim tırnağım etmezsiniz demek sizin haddinize ise ben önünüzde şapka çıkartıyorum...Öyle düşününce işini kötü yapan bircok meslek grubu var. Ben simdi kalkıp hemşireler de ne iş yapıyor canım getir-götürcü desem linç yer miyim yemez miyim ? Memurlar da sabahtan aksama pc basinda oturarak para kazanıyor. Doktorlar da cok suratsız. Emlakcilae da dolandirici. (Öyle düşünmügorum örnek verdim) Ne haddime değil mi ?
Öyle düşününce işini kötü yapan bircok meslek grubu var. Ben simdi kalkıp hemşireler de ne iş yapıyor canım getir-götürcü desem linç yer miyim yemez miyim ? Memurlar da sabahtan aksama pc basinda oturarak para kazanıyor. Doktorlar da cok suratsız. Emlakcilae da dolandirici. (Öyle düşünmügorum örnek verdim) Ne haddime değil mi ?
Niye haber vermek zorunda hissediyorsun ki, anlamadım.Merhaba herkese öğretmenim,benim sorunum şu.martta okullar kapandı biliyorsunuz ve ben o zaman 9 haftalık hamileydim 12 hafta dolunca nasıl olsa söylerim demiştim.sonra okullar kapandı,tabiki yakın arkadaşlarıma söyledim biraz biraz yayıldı hamile haberim ama henüz idareye söyleyemedim çünkü bana çok saçma geliyor alo müdür bey ben hamileyim diye aramak,biliyorum okul idaresine bildirmem gerek ama nasıl yapacam bir kaç kez aradım açmadı müdür,geri de dönmedi ben de bir daha denemedim.Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.müdür okula yeni geldiği için pek bir samimiyetim yok bir de niye haber vermedin diye kızarsa diye kasıyorum inanın hergün erteliyorum,bu konuda cesarete ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Tamam gönlünüz olsun. Bütün mühendisler kötüdür. En kötüsü de benim ...Nerede bir öğretmen konusu olsa iyi öğretmen kötü öğretmen ayrımı eleştirileri yapılıyor fakat başka meslek gruplarında kimse mesleğe takılmıyor konuya odaklanıyor.ama konuyu öğretmen açtıysa iş ya tatiline varıyor ya da yeterliliğine...
Duyduğum en sacma arguman.O zaman açıklama yapayım. Birçok eğitim okuyan yurtta arkadaşlarım vardı. Daha otobüsten inerken inecekleri durağı söyleyemez benden rica ederlerdi. Hatta bir tanesi sevgilisine ne yazacağını bile bize sorardı. Konuyu da görünce haliyle öyle yazdım. Çünkü öğretmenlik özel bir meslektir. Daha ineceği durağı söyleyemeyen insanın öğretmen olması çok abes oluyor.
Evet, biliriz ki her meslekte iyisi de var, kötüsü de var. Işte tam da bu yuzden "mühendisler kötüdür." diye saçmalamayız.Ben konu sahibine çözüm önerisinde bulundum. Kimseyi karaladığım da yoktu.Sizler üstünüze alınıp sürekli açıklama ihtiyacı hissedene kadar.
Bana mühendisler kötüdür deseniz ben savunmam. Bilirim ki iyisi de var kötüsü de. Ben Kötü bir mühendis değilsem siz istediğinizi söyleyin ben oralı olmam. Ama nedense siz çok alıngan çıktınız...
Benim anlatmak istediğim sadece bu konu için değil tüm konularda sonucun buna bağlanması. elbette her bir meslekte iyi kötü vardır aslında meslek değil insan iyidir işini iyi yapar insan kötüdür işini de kötü yapar ben bu dusuncedeyim..bir insanı yazdığı bir yorumdan öğretmenliği ile ilgili laf söylemek de bence doğru değil.ya da bir muhendisin yazdığı bir yorumdan ya da açtığı konudan işini kötü yaptığını soylemeyiz ben bunu anlatmak istedimTamam gönlünüz olsun. Bütün mühendisler kötüdür. En kötüsü de benim ...
Niye insanlar hep genellemeleri üzerine alınır hiç anlamıyorum. Ben kendi mesleğimi de eleştiriyorum kendime de özeleştiri yapan bir insanım. Niye bu kadar tahammülsüzsünüz. Gelişmenin ilk şartı eksik kısımları görmekten geçer. Proje yapmaktan çok eğitim videosu izleyen insanım çünkü gelişmenin bir sonu yok ve hala yetersizim...
Sizler niye bu kadar mükemmeliz biz de kusur yok modundasınız ben onu anlamıyorum. Tamam siz iyi öğretmensinizdir. O zaman niye üstünüze alınıyorsunuz. Eleştiriye tahammülü olmayan insan sığdır ister kabul edin ister etmeyin... Yoruldum artık tek tek cevap yazmaktan...
Size bir argüman sunmadım. Hala mücadele çabasındasınız. Neyin çabasını veriyorsanız... Bu kadar savunmaya geçtiğinize göre kendinizi yetersiz hissediyorsunuz sanırım. Ama üzgünüm kimsenin egosunu tatmin etmek benim işim değil.Duyduğum en sacma arguman.
Evet, biliriz ki her meslekte iyisi de var, kötüsü de var. Işte tam da bu yuzden "mühendisler kötüdür." diye saçmalamayız.
Bakın ben hep söylerim bir doktor hata yaparsa bir kişi ölür öğretmen hata yaparsa toplum ölür. O yüzden öğretmene saygım çoktur benim. Ama son dönem öğretmenleri maalesef her anlamda çok yetersizMüdüre soyle
Benim anlatmak istediğim sadece bu konu için değil tüm konularda sonucun buna bağlanması. elbette her bir meslekte iyi kötü vardır aslında meslek değil insan iyidir işini iyi yapar insan kötüdür işini de kötü yapar ben bu dusuncedeyim..bir insanı yazdığı bir yorumdan öğretmenliği ile ilgili laf söylemek de bence doğru değil.ya da bir muhendisin yazdığı bir yorumdan ya da açtığı konudan işini kötü yaptığını soylemeyiz ben bunu anlatmak istedim
Bir insanın çekimser olması, atılgan olmasi, otobüste inip bineceği yeri söyleyip söylememesi, pasif olması, mesleki yeterliliğini ölçen özellikler değilir. Kaldi ki bir öğretmenin mesleki yeterliliği ile ilgini konuşmak bir mühendise düşmez. Haddine değil.Tamam gönlünüz olsun. Bütün mühendisler kötüdür. En kötüsü de benim ...
Niye insanlar hep genellemeleri üzerine alınır hiç anlamıyorum. Ben kendi mesleğimi de eleştiriyorum kendime de özeleştiri yapan bir insanım. Niye bu kadar tahammülsüzsünüz. Gelişmenin ilk şartı eksik kısımları görmekten geçer. Proje yapmaktan çok eğitim videosu izleyen insanım çünkü gelişmenin bir sonu yok ve hala yetersizim...
Sizler niye bu kadar mükemmeliz biz de kusur yok modundasınız ben onu anlamıyorum. Tamam siz iyi öğretmensinizdir. O zaman niye üstünüze alınıyorsunuz. Eleştiriye tahammülü olmayan insan sığdır ister kabul edin ister etmeyin... Yoruldum artık tek tek cevap yazmaktan...
Bilmediğiniz nokta şu bir mühendis olmanın yanı sıra öğretmenlik okumuş biriyim.Bir insanın çekimser olması, atılgan olmasi, otobüste inip bineceği yeri söyleyip söylememesi, pasif olması, mesleki yeterliliğini ölçen özellikler değilir. Kaldi ki bir öğretmenin mesleki yeterliliği ile ilgini konuşmak bir mühendise düşmez. Haddine değil.
Milli eğitim bünyesinde çalışıyorum, rehber öğretmen olarak görev yapıyorum. Tam olarak öğretmenlik yaptığım söylenemez, fakat tutupta ne okuldaki ne de farklı yerde görev yapan bir öğretmene "Bu da bi tuhaf, daha hamile olduğunu söyleyemiyor şimdiki öğretmenler değişik" gibi cümle kurmam. Ha diyelim kurdum, halsizlik etmişimdir. Bu aynı bir doktor için "daha otobüste ineceği yeri söyleyemiyor ama apandist ameliyatı yapıyor, şimdiki doktorlar değişik" demeye benzer. Insanlar size kurduğunuz cümlenin bu kapıya çıktığını anlatmaya çalışıyor ama siz ısrarla "ee ben yetersiz olanlara dedim ne üstünüze alınıyorsunuz" diyorsunuz. En başta dediğim gibi yeterliliği, yetersizliği kişilik karakter özellikleri belirlemez, eğitim konusunda ihtisas yapmayan biri de bunu ölçemez zaten. Tıpkı benim bir mimarı, bir mühendisi, eczaciyi, doktoru yeterli yetersiz diye degerlendiremeyecegim gibi üzgünüm ama sizde uzmanligini edinmediginiz hicbir meslek grubuna bu eleştiriyi yapamazsınız.
Turkiyede öğretmen eğitiminde, eğitimde sorun var dersiniz. Yine tamam. Ama eğitim felsefesi, eğitim sosyolojisi, turkiyede öğretmen yetiştirme ekolleri konusunda detaylı bilginiz yoksa üzgünüm ama bu konuda da boş sallayamazsiniz.
Neyse konudan bağımsız oldu ama umarım tane tane anlatabilmisimdir.
Yani bazı noktaların ayrı olduğunu düşünüyorum.kisilik meselesi ve mesleki yeterlilik ayrı bana göre ..yani son dönem öğretmeni yetersiz demeyelim de sizin karşılaştığınız örnekler diyelim.ben on senelik öğretmenim yeni atanıp öğrenciler için uğraşan çok arkadasim da var.ama elbette her meslekte olduğu gibi maaş için yapanlar da var .Bakın ben hep söylerim bir doktor hata yaparsa bir kişi ölür öğretmen hata yaparsa toplum ölür. O yüzden öğretmene saygım çoktur benim. Ama son dönem öğretmenleri maalesef her anlamda çok yetersiz
Bunlar benim sadece gözlemlerim. Kimseyi kişisel olarak bağlamaz. Ama daha hamile olduğunu söylememek için müdürden kaçan bir öğretmen modeli çocuklara ne kadar faydalı olabilir diye sormadan edemiyorum kendi içimde. Çok üzgünüm konu sahibi kızmasın ama öğretmen çözüm üreten nesillere yön veren kişidir
....
Zaten herkes böyle demek değildi ki amacım. Sadece genel olarak karşılaştıklarım cidden üzücü. Şu forumda daha bırakın yazım kurallarını paragraf kullanmayan ya da üslubu kötü öğretmen arkadaşları görünce hepimiz üzülüyoruz. Öğretmenlik şakaya gelir meslek değil. Doktoru da mühendisi de öğretmen yetiştirir. O yüzden öğretmenin her alanda kendini geliştiren özgüveni yüksek ve cesur olmasını bekliyoruz. Çünkü onlar bilirse toplum bilir. Ama onlar daha ineceği durağı söyleyemeyecek kadar özgüveni eksikse işimiz de zor yani.Yani bazı noktaların ayrı olduğunu düşünüyorum.kisilik meselesi ve mesleki yeterlilik ayrı bana göre ..yani son dönem öğretmeni yetersiz demeyelim de sizin karşılaştığınız örnekler diyelim.ben on senelik öğretmenim yeni atanıp öğrenciler için uğraşan çok arkadasim da var.ama elbette her meslekte olduğu gibi maaş için yapanlar da var .
Iyi de ilk cümlemi tekrarlıyorum, sınıf yönetimi ile otobüste inip bineceğini söyleyip söylememek arasında ne gibi bağlantı olabilir. Kişilik özellikleri ile mesleki yeterliliğin ne alakası var. Fizik öğretmenliği okumuş olabilirsiniz, fakat şahsım adına söylüyorum yine benim yeterliliğimi ölçemezsiniz. Bende sizin yeterliliğininiz hakkında konuşamam. 3 değil isterseniz 333 lisans okuyun. Zaten dediğim gibi en baştan kişilik özellikleri ile mesleki yeterliliği bagdastirarak kaybediyorsunuz. Bu alanda yaptığınız bilimsel çalışma var mi? Veya yapılmış bilimsel çalışma? Olduğunu sanmiyorum. Ee o zaman bu tarz genelleme yaptığınızda karşı gelen insanlara "yarası olan gocunur" minvalinde cevap veremezsiniz.Bilmediğiniz nokta şu bir mühendis olmanın yanı sıra öğretmenlik okumuş biriyim.
Öğretmenlik yapabilmek için psikolojiden tutun sosyolojiye kadar ders alıyorsunuz. Daha kendinizi ifade etmekten acizseniz pardonda yetiştirdiğiniz öğrenciye neyi ifade edebileceksiniz ki.
Benim branşım fizik. İstediğim kadar fizik bileyim. Bildiğim fizik kurallarını aktaracak iletişim becerisine sahip değilsem bildiğimin kimseye faydası olmaz... Yani öğretmenleri eleştirirken kendiminde öğretmen olduğumu mu ifade etmeliyim illa ki...
(3 lisans mezunuyum ama uzmanlığım mühendislik alanında)
Başkasina ait sozu, "bakin ben hep soylerim" diye ifade etmek...Bakın ben hep söylerim bir doktor hata yaparsa bir kişi ölür öğretmen hata yaparsa toplum ölür. O yüzden öğretmene saygım çoktur benim. Ama son dönem öğretmenleri maalesef her anlamda çok yetersiz
Bunlar benim sadece gözlemlerim. Kimseyi kişisel olarak bağlamaz. Ama daha hamile olduğunu söylememek için müdürden kaçan bir öğretmen modeli çocuklara ne kadar faydalı olabilir diye sormadan edemiyorum kendi içimde. Çok üzgünüm konu sahibi kızmasın ama öğretmen çözüm üreten nesillere yön veren kişidir
....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?