- 24 Mart 2019
- 220
- 77
- 13
- 32
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Bu yoruma katılıyorum. Benim annem de çok muhafazakârdır ama bize, yengeme falan karışmaz. Bazen dürter anneciğim namaz kılmayı düşünüyor musun falan diye. Bir bekâr abim daha var. Kapalı bir gelin olsa sevinir ama onun için önemli olan insan olması; ister açık olsun ister kapalı yeter ki ahlâklı olsun, diyor.. Ablalarım kapalı, ben açığım. Onun yanında giyindiklerime dikkat ederim ama şort giyindiğimi falan bilir. Yanında açık giyinsiysem anneciğim diye hafif bir veryansın yapar. Eşim alkol kullanır, ben tek tük eşim annemin, abimin yanında rahatça alkol tüketir. Aileden aileye değişir yani. Bana sorar arada içiyor musun diye, yok falan diyorum içme anneciğim diyor -ki ben sevmiyorum alkol tadını, içemiyorum. Ancak bir ortamda, pub da falan belki. İçsem karışmaz ama üzülür sadece.Her muhafazakar aile aynı değil ki. Nasıl bir yorum yapalım bilemedim.
Benim annem baş örtülü namazında niyazında muhafazakar diyebileceğimiz bir kadındır ama bize rakı sofrası kurar mesela. Halam aynı şekilde muhafazakardır ama bırakın rakı sofrasına oturmayı içki giren eve girmez. Evimizde hayvan beslediğimiz zamanlar bile gelmezdi. Yani muhafazakarlığın çok farklı boyutları var. Ne desek yalan, ne desek yanlış olur.
Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Yani ben hangi boyutta olduğundan ziyade sizin yaşamınızdam örnekler almak istedim hangi boyutu olursa olsun neler yaşadınız onu bilerek fikir almak istedim. Çünkü tam olarak işin içine girmeden insan boyutunu pek bilemiyor. Sizin yaşadıklarınızla biraz fikir edinieim diye düşündüm
İşte olması gereken tam da bu. Annenizi tebrik ederim. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsa size güzel bir dil ile söylüyor ama gerisini size bırakıyor, kırmadan, incitmeden. Ama genel olarak muhafazakarlar şöyle düşünüyor, çocuğumdan ben sorumluyum zorla da olsa dediğimi yapıp doğru yola girmeli yoksa ben de günahkar olurum diye düşünüyor. İşte bu algıyı yıkmak çok zor.Bu yoruma katılıyorum. Benim annem de çok muhafazakârdır ama bize, yengeme falan karışmaz. Bazen dürter anneciğim namaz kılmayı düşünüyor musun falan diye. Bir bekâr abim daha var. Kapalı bir gelin olsa sevinir ama onun için önemli olan insan olması; ister açık olsun ister kapalı yeter ki ahlâklı olsun, diyor.. Ablalarım kapalı, ben açığım. Onun yanında giyindiklerime dikkat ederim ama şort giyindiğimi falan bilir. Yanında açık giyinsiysem anneciğim diye hafif bir veryansın yapar. Eşim alkol kullanır, ben tek tük eşim annemin, abimin yanında rahatça alkol tüketir. Aileden aileye değişir yani. Bana sorar arada içiyor musun diye, yok falan diyorum içme anneciğim diyor -ki ben sevmiyorum alkol tadını, içemiyorum. Ancak bir ortamda, pub da falan belki. İçsem karışmaz ama üzülür sadece.
Haklısınız. Zaten herkes yaşamıştır yorum yapsın demedim ki. Yaşayan bilen varsa yazsın dedim. Elbette ailesi öyle olan arkadaşlarda örnekler vererek anlatabilirama KK burasi, sanki herkes sizin gibi yasiyormus da kayin aileler farkliymis gibi yorum bekliyorsunuz sanki.
Muhafazakar arkadaslarimiz da var, hani merak ettiginiz neyse direk onlara da sorabilirsiniz, bu isler nasil olur gibisinden.
Ne kadar muhafazakarArkadaşlar muhafazakar aileler tam olarak sizce nasıllar? Öyle biriyle evlendiniz mi? Tecrübeleriniz oldu mu? Kötü yönleri ve iyi yönleri neler oldu? Başta tereddütleri olupta uzun soluklu güzel bir evlilik yaşayan oldu mu? Nelerde zorlandınız, neler büyük problem yarattı üzerinizde. Olumlu olumsuz yaşadıklarınızı paylaşır mısınız bu konuda. Teşekkür ederim şimdiden yazanlara
Elbette değillerdir. Zaten olumlu ya da olumsuz yönlerini yaşayanlar anlatsın dedim.Muhafazakarlik kotu birsey degildir muhafazakarlar da kotu insan degillerdir inancini yasayan insanlardir.
Boyutunu bilemiyorsanız yerinizde olsam bilmek için çaba sarf etmezdim. En dayanamadığım insanlardandır yobazlar.Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Yani ben hangi boyutta olduğundan ziyade sizin yaşamınızdam örnekler almak istedim hangi boyutu olursa olsun neler yaşadınız onu bilerek fikir almak istedim. Çünkü tam olarak işin içine girmeden insan boyutunu pek bilemiyor. Sizin yaşadıklarınızla biraz fikir edinieim diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?