Muhafazakar insanlar


Emoji yetmedi, yazmak da istedim: Bayıldım yoruma. :)
 
Bende size kendimden örnek vereyim. Benim annemin saçı açıktır, babamda içki içer ( arada sırada), evimizde oruçta tutulur, yeri gelince namaz da kılınır. Eşimin ailesi ise kapalı, annesi babası 5 vakit namazında insanlar. Bana hiç bir zaman kapan ya da şöyle giyin, böyle giyinme diye cümleler kurulmadı.

Aksine kv kendi kızları da açık olduğu için bu tarz konularda kendinden ziyade eşlerin karışması gerektiğine inanır. İçki içtiğimizi de bilir, yine karışmaz sizin hayatınız der. Bende onları yadırgamadım.

Sonuç açık ya da kapalı olmak değil mesele, önemli olan saygı duymak ve insanları hür bırakarak, istedikleri gibi biçimde ibadet etmelerini sağlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu arada eşinizin tutumu çok önemli tabi. Benim minnoş bana hiç karışmaz, kısıtlamaz. Minnoşum benim
 
Eşimin ailesi kapalı. Annesi, ablaları, akrabalarının çoğu kapalı yani. Ben ve ailem açığız. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Bana karışmazlar. Zaten karışmaya hakları da yok. Hatta bu konuyu babam onlara açık açık söyledi beni istemeye geldiklerinde. Onlar da “kendisi bilir, biz karışmayız” dediler. Önemli olan burada evleneceğiniz kişinin ve ailesinin tutumu. Her kapalı olan aile aynı değil sonuçta. Kimi aileler çok baskıcı, gelinleri illaki kapansın ister, kimileri karışmaz. Bunları açık açık konuşmalısınız.
 

yorumlarımı bunu okumadan yaptım

şimdi sevgiliniz sizden farklı düşünüyor

bugün kapanacağım deseniz neden birden fikir değiştirdin demez

ona göre bu doğru ve doğruyu bulmuş olursunuz

örneğin çocuk nasıl yetiştirilecek bunu konuşun

kızınız olursa kapansın mı vs

çünkü erkeklerin çoğunda birkaç yıla kadar kapanır zaten yaşı biraz oturunca düşüncesi var

anne olunca kapanır vs vs

annem 63 yaşında ve açık mesela sizin aileniz açık mı yoksa sadece genç olarak siz mi açıksınız

karşıdakinin 10 yıl sonra gözünün önüne gelen aile tablosunu 20 yıl sonraki tabloyu bir anlattırın sonra değerlendirin
 
Muhafazarlik eşittir dindarlık demek değildir ilk önce, siz hangisini soruyorsunuz. Dindar olmayıp muhafazakar düşünce tarzınıza sahip insanlar tanıyorum mesela. Dini hiçbir yükümlülüğü yerine getirmeyip kılık kıyafetinde kendine göre ölçülerine olan evlilik öncesi birlikteliğe tamamen karşı başörtülü olmayan bir arkadaşım var, dindar değil ama muhafazar.

Evlilik için, evleneceğiniz inanın hayat tarzı çok önemli, ailesi dindar olup kendisi bunun çok dışında hayat yaşayan bir sürü erkek var.

Ben evlilikte yaşam tarzının, inancın benzer paralellikte olması gerektiğini düşünüyorum. Ben dindar bir insanım ben zıttım fikirde bir insanla evlilik yapamazdım. Çocuk yetiştirirken sorun yaşardım vs.iyice düşünmek gerekiyor o yüzden.



,
 

bizim aile de genel olarak kapalidir, genclerde ise aciklik orani daha yuksektir.
Neyse amcam evlendi ve esinin kapanmasini istedi, hatta kendi kardesleri bile amcami elstirdi, bu devirde kapanmaya zorlayamazsin esini diye ki hepsi kapali.
Neyse yenge hanim karsi cikmadi, istedigini yapti amcamin, ama o da senin ornegindeki erkekler gibi dusundu sanirim,
simdi buun icin tartismayayim bir iki yila duzeltirim gibisinden,
su an mini etek giyiyor amcam bir sey demiyor :)
 
Muhafazakarlik gerçekten çok ucu açık bir ifade..sadece dindarlık mi yoksa tutuculuk yobazlık da var mı?

Dinde en fazla tavsiye verirsin baskı zorlama dayatma yoktur

Kardeşimin kız arkadaşı da açık bir kız.niyetleri ciddi.Kimse bir şey demez bizde.hepimiz çok sevdik.

Maalesef herkes anlayışlı olmuyor.Gorumceme görücü geldi kv, dünürünun basının açıklığına eteğinin kısalığına taktı. Görümcem de onun yüzünden istemedi. Halbuki çok uygunlardı dünür de dünya tatlısı bir hanımdı. Beş vakit namazını kılan bir bayan di ama neymis başı açıkmis?

Şimdiki damadı da kayınvalidelerin yanındayken namaz kılar?? Böyle garip bir şey..o yüzden sizin durumunuzu iyice irdeleyip ona göre adım atmanız gerekir..
 

Kayin ailenin degil ama esinin de bu sekilde muhafazakar olmasi gerekir, yoksa illa bir yerde baslar tartismalar.

Ancak ben ailelerin durumunu bu kadar kafayi takmazdim acikcasi,
kayin ailem ve kendi ailem kultur ve yasam stili acisindan cok farkli degiller,
ama ben iki aileden de cok farkliyim mesela.
evlatliktan ve gelinlikten red edilsem yeri ama alisiliyor bir sekilde her seye sanirim, insan sevdiginden kolay vazgecemiyor. Kizindan, oglundan, torunundan, kalanina da katlaniyor
 
Muhafazakar: var olan durumu korumayı amaçlayan, değişimlere direnen, kültürel ve toplumsal değerlerin korunmasını savunan kişi demektir.
Lakin günümüzde muhafazakar ve muhafazakarlık bu geniş anlamıyla ele alınmamaktadır, haliyle bu topikte muhafazakarlığı sormanız otomatikman dini ve siyasi yorumların yapılmasına neden olacağından, sitede dini ve siyasi konu/yorumlar yasak olduğundan konu yorumlara kapatılmıştır.

Lütfen forum kurallarına uyunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…