- 8 Mart 2019
- 7.560
- 36.926
- 548
- 40
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Ne kadar muhafazakar
Yobaz mı ? Ilımlı mı ? Radikal mi?
Dipsiz kuyu bu . Ben olsam uzak dururum size iyi şanslar dilemeye geldim ...
Yobazlık kavramı da kişiden kişiye değişir gerçi. Mesela sizin için ne yapılıyorsa yobazdıe?Boyutunu bilemiyorsanız yerinizde olsam bilmek için çaba sarf etmezdim. En dayanamadığım insanlardandır yobazlar.
Bazen der acaba sizin günahlarınızdan hesaba çekilecek miyim, diye. Ancak bunu sizi iyi yetiştirdim mi gibisinden söyler. Sonuçta insan evladını bile tanıyamıyor bazen. Özellikle abime, eskiden beri aman başkasının kızına bakıp laf atayım deme seni değil, seni yetiştireni kımarlar falan der. Bize de benzeri nasihatler eder. Hani endişesi çocuklarımı ahlâki açıdan iyi yetiştirsim mi diye. Dini açıdan ise, ben size öğrettim gerisi size kalmış der.İşte olması gereken tam da bu. Annenizi tebrik ederim. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsa size güzel bir dil ile söylüyor ama gerisini size bırakıyor, kırmadan, incitmeden. Ama genel olarak muhafazakarlar şöyle düşünüyor, çocuğumdan ben sorumluyum zorla da olsa dediğimi yapıp doğru yola girmeli yoksa ben de günahkar olurum diye düşünüyor. İşte bu algıyı yıkmak çok zor.
Herkesin belli muhafazakarlık ölçüsü vardır evlenmeyi düşündüğünüz insanların fikirleri ne siz onlara ne kadar yakinsinjz ne kadar uzaksiniz . Fikirleriniz çok uzak ama seviyorum derseniz zaten mutlu olamazsınız. Bu tip konulara yorum yapmak çok zor çünkü muhafazakârlık net çizgileri ölçüleri olan bi kavram değil benim size naçizane tavsiyem eğer nisanliysanjz bu süreci üç beş ayla sinirlamayin biraz daha uzun tutun ailesiyle de sık sık iletişime girin hem aileniz hem siz gidip gelin birbirinizi tanıyın nişanlılık süreci tam olarak bunun içindir hem kafanizdaki soru işaretlerini de daha net cevaplarsinizArkadaşlar muhafazakar aileler tam olarak sizce nasıllar? Öyle biriyle evlendiniz mi? Tecrübeleriniz oldu mu? Kötü yönleri ve iyi yönleri neler oldu? Başta tereddütleri olupta uzun soluklu güzel bir evlilik yaşayan oldu mu? Nelerde zorlandınız, neler büyük problem yarattı üzerinizde. Olumlu olumsuz yaşadıklarınızı paylaşır mısınız bu konuda. Teşekkür ederim şimdiden yazanlara
Arkadaşlar muhafazakar aileler tam olarak sizce nasıllar? Öyle biriyle evlendiniz mi? Tecrübeleriniz oldu mu? Kötü yönleri ve iyi yönleri neler oldu? Başta tereddütleri olupta uzun soluklu güzel bir evlilik yaşayan oldu mu? Nelerde zorlandınız, neler büyük problem yarattı üzerinizde. Olumlu olumsuz yaşadıklarınızı paylaşır mısınız bu konuda. Teşekkür ederim şimdiden yazanlara
Sabah tek başıma yaptığım yürüyüşe karışıyorsa yobazdır. Cuma akşamı moda da gideceğim konsere gitmeme engel olmak istiyorsa yobazdır . Giydiğim tayta, içtiği biraya karışıyorsa yobazdır . Bırak hayatıma ortak etmeyi ,Allah'ın selamını vermemYobazlık kavramı da kişiden kişiye değişir gerçi. Mesela sizin için ne yapılıyorsa yobazdıe?
Evet haklısınız aklım karışık ve sürekli konu açıyorum buraya :) seviyorum ama sevmekten ziyade karşımdakinin düzgün biri olduğunu bana zarar vermeyecek biri olduğuna inanıyorum ve hemen silip atıpta sonra pişman olmak istemşyorum. Şu da var kapanma olayını konuştum ve tamam istemiyorsan ailemde ben de zorla yaptıracak değiliz biz yobaz baskıcı değiliz dedi. Sadece bizde böyledir ve seninde öyle olmanı isterlerdi ama olmam diyorsun kimse de olacaksın diye zorlamaz. Ama çevremden bu konularda rahatsız olursun anne babam olmasada diğer akrabalar arada sana laf sokabilirler bunlara hazır mısın diye soruyor.Ben böyle bir evlilik yaptım cnm, benim annem babamda namazında niyazında insanlar ama aynı zamanda oldukça ileri görüşlüdürler. Eşimin ailesi ise hem muhafazakar hemde bize göre bakış açıları oldukça farklı. Ama şu var ki asla bize müdahele etmediler. Birde uzakta yaşıyoruz biz, eşimin memleketine bayramdan bayrama gidiyoruz çok sıkıntı olmuyor. Senin durumun ise farklı çünkü en başından kapanma konusu ortaya atılmış, erkek arkadaşında sana alttan altta bunu kabul ettirme çabalarına girmiş. Anladım seviyorsun, çıkış yolu arıyorsun ama iyi düşünmelisin. Ailelerde evleniyor ve sizin aileleriniz bambaşka dünyaların insanları... çok çok iyi düşün ve ailenin dediklerini gözardı etme. Onlar bizim göremediklerimizi en başında çooook güzel şekilde görüyorlar. İnşallah hissettiğim gibi olmaz ama senin ileride çok başın ağrıyacak bu aile ile. Umarım istediğin gibi musmutlu olursun
Hayat tarzınız eleştiriliyor, kınanıyor, dikte edip değiştirilmeye çalışıyorsa karşınızdaki yobazdır. Kendini üstün görüyor, kendi görüşü dışındaki eleştirileri duymuyorsa keza.Yobazlık kavramı da kişiden kişiye değişir gerçi. Mesela sizin için ne yapılıyorsa yobazdıe?
Kapanma olayı çok önemli . İş yerinde bu durumda bir arkadaşım vardı .Kapandı . Sonra açıldı kız . Yazık ya hayata müdahale bunun adı .Evet haklısınız aklım karışık ve sürekli konu açıyorum buraya :) seviyorum ama sevmekten ziyade karşımdakinin düzgün biri olduğunu bana zarar vermeyecek biri olduğuna inanıyorum ve hemen silip atıpta sonra pişman olmak istemşyorum. Şu da var kapanma olayını konuştum ve tamam istemiyorsan ailemde ben de zorla yaptıracak değiliz biz yobaz baskıcı değiliz dedi. Sadece bizde böyledir ve seninde öyle olmanı isterlerdi ama olmam diyorsun kimse de olacaksın diye zorlamaz. Ama çevremden bu konularda rahatsız olursun anne babam olmasada diğer akrabalar arada sana laf sokabilirler bunlara hazır mısın diye soruyor.
böyle soru olmaz ki
muhafazakar insan diye standart bir şey yok ki
bana göre muhafazakar olan sana göre hiç muhafazakar olmayabilir
bir gün sitede bir grup komşu ile oturuyorduk bir okuldan söz ettiler bana göre okul milliyetçi muhafazakar çizgide idi onlara göre solcu idi
okul bu kişi değil ve bilindik bir marka özetle baktığın yerden muhafazakar kavramı değişir
sana uyar mı konusunu da sadece sen değerlendirebilirsin ailen eşin dostun dahi yeterince objektif olamaz
Muhafazakarlık=dindarlık olarak mı soruyorsunuz bu soruyu? Ben muhafazakarlığı dindarlık olarak değerlendirmiyorum,tabi ki dindar insanların bu yönde meyili fazla ancak hiçbir inanca sahip olmayan arkadaşlarım var ve oldukça muhafazakarlar.bunun karakter,yetirşrilme tarzı ile alakası olduğunu düşünüyorum. O sebeple bahsettiğiniz muhafazakar ailenin genel prensiplerini,değerlerini,yaşam tarzını gözlemleyip genelleme yapmadan ona göre karar verin derim.Arkadaşlar muhafazakar aileler tam olarak sizce nasıllar? Öyle biriyle evlendiniz mi? Tecrübeleriniz oldu mu? Kötü yönleri ve iyi yönleri neler oldu? Başta tereddütleri olupta uzun soluklu güzel bir evlilik yaşayan oldu mu? Nelerde zorlandınız, neler büyük problem yarattı üzerinizde. Olumlu olumsuz yaşadıklarınızı paylaşır mısınız bu konuda. Teşekkür ederim şimdiden yazanlara
Haklısınız. Zaten herkes yaşamıştır yorum yapsın demedim ki. Yaşayan bilen varsa yazsın dedim. Elbette ailesi öyle olan arkadaşlarda örnekler vererek anlatabilir
sanirim kelime anlami "sahip oldugu degerleri muhafaza eden kisiler" demek, aslinda dini bir kelime de degil.
Genel olarak diyemezsiniz.İşte olması gereken tam da bu. Annenizi tebrik ederim. Eğer yanlış olduğunu düşünüyorsa size güzel bir dil ile söylüyor ama gerisini size bırakıyor, kırmadan, incitmeden. Ama genel olarak muhafazakarlar şöyle düşünüyor, çocuğumdan ben sorumluyum zorla da olsa dediğimi yapıp doğru yola girmeli yoksa ben de günahkar olurum diye düşünüyor. İşte bu algıyı yıkmak çok zor.
sanirim kelime anlami "sahip oldugu degerleri muhafaza eden kisiler" demek, aslinda dini bir kelime de degil.
Güzelim şimdi sana laf sokacaklar buna hazır mısın ne demek? İnsan birilerinin eşine laf sokmasına asla müsade etmez bu bir. Kendini bilen kişide zaten buna kalkışmaz buda iki. Ben erkek arkadaşını samimi bulamıyorum neden bilmem. Bak eşimin kuzeni bildiğin ciddi muhafazakar, karısı kızı kara çarşaflı. Asla elimi sıkmaz iki kelimeden fazla benimle konuşmaz ama banada laf falan söylemez, söyleyemez. Oraya bayramlaşmaya gidince ben çok geriliyorum mesela. İçimden birşeyler kopuyor inan. Tüm akrabaları böyle olsa cinnet geçiririm net :) Kayınvalide adayın daha başında bize gelen kapanır demiş sana yolunu yapmış. Benim kayınvalidem hacı olmasına rağmen kızım kılık kıyafetine özen göster, eşin sever böyle şeyleri diyor mesela. Aradaki farkı gör diye yazdım. Bence olması gerekende bu yani. Onlar bana saygı duyuyor ben onlara. Köprüyü geçene kadar durumu seziyorum, yine söylemeden duramayacağım...Evet haklısınız aklım karışık ve sürekli konu açıyorum buraya :) seviyorum ama sevmekten ziyade karşımdakinin düzgün biri olduğunu bana zarar vermeyecek biri olduğuna inanıyorum ve hemen silip atıpta sonra pişman olmak istemşyorum. Şu da var kapanma olayını konuştum ve tamam istemiyorsan ailemde ben de zorla yaptıracak değiliz biz yobaz baskıcı değiliz dedi. Sadece bizde böyledir ve seninde öyle olmanı isterlerdi ama olmam diyorsun kimse de olacaksın diye zorlamaz. Ama çevremden bu konularda rahatsız olursun anne babam olmasada diğer akrabalar arada sana laf sokabilirler bunlara hazır mısın diye soruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?