muhasebeci veya ön muhasebeciler yardım edermisiniz acil:(

bayanın demek istediği şu kanımca, çekiniz takasta görünmüyor vadesi bugün. Ödeme yapacağız elinizde mi nasıl tahsili olacak bilgi verin demek istemiş.

muhasebeci bayanlar bi sorum var yardımcı olurmusunuz? Çek takastan döndü ne demek? çeki bi firmadan aldık bugün vadeli bir çekti.Çek portföyümüzde bekliyodu..bugün çeki aldığımız firma aradı çek takastan döndü sizdemi çek bana dönüş yapın dedi.Anlamadım bişey...nedemek istiyo. Bu işte yeniyim kusuruma bakmayın yardımcı olursanız çok sevinicem
böyle bir sorunu çözemiyorsan seçtiğin işi bir daha gözden geçir.

Siz çeki bankaya teminata vermediğiniz için çekiniz takasta görünmüyor.
Bu durumda vadesi gelen çekinizi cirolayıp ilgili bankaya giderek tahsil edeceksiniz.
Çekin borçlusu firma yada şahıs, çekin vadesi geldiğinde banka hesabını Çek tutarına göre
müsait hale getirmelidir ki siz çek karşılığı para alabilesiniz. Vadesi geçen çekinizi de ilgili hesabın
musaıt olması durumunda vadesi geçsede tahsil edebilirsiniz. Hesap musaıt degıl ise çek bankada yazdırılır.

Ayrıca muhasebe yapıyorsanız alınan ve verilen çeklerin vadelerini takip etmelisiniz.
Meslekte yenisiniz sanırım.

canım senı arayan muhtemelen çeki yazan kişinin firması.takastan döndü demeside çekin yazılmıs oldugu bankada bulunmamasından dolayı odeyememesıdır.yanı patronunuzun elınde olmasından dolayı odemeyemesıdır.
birde cek takastan dondu demek aslında odenmedı borclu olan odemedı demekdtır ama sız cekın sızde oldugunu soyluyorsunuz.burdakıonemlı soru şudur snizi arayan çeki aldıgınız firmamı yoksa sızın bir borcunuzu ödemek üzere verdiğiniz firmamı

Siz çeki bankaya teminata vermediğiniz için çekiniz takasta görünmüyor.
Bu durumda vadesi gelen çekinizi cirolayıp ilgili bankaya giderek tahsil edeceksiniz.
Çekin borçlusu firma yada şahıs, çekin vadesi geldiğinde banka hesabını Çek tutarına göre
müsait hale getirmelidir ki siz çek karşılığı para alabilesiniz. Vadesi geçen çekinizi de ilgili hesabın
musaıt olması durumunda vadesi geçsede tahsil edebilirsiniz. Hesap musaıt degıl ise çek bankada yazdırılır.

Ayrıca muhasebe yapıyorsanız alınan ve verilen çeklerin vadelerini takip etmelisiniz.
Meslekte yenisiniz sanırım.

yeniyim belirtmiştim teşekkürler

Back
X