Muhteşem Yüzyıl Kösem'den ilk fragman yayınlandı!

Daha dizinin adını okudum ve karar verdim, seyretmem
Rahmetli Meral Okay'ın Muhteşem Yüzyıl dizisinin devamı ve taklidi gibi olmuş, Kösem Sultan diyeydiniz ya dizinin adına
Muhteşem Yüzyıl'ı seyretmiştim ama bu ı-ıh, açar 2 yabancı dizi seyrederim

Muhteşem Yüzyıl: Kösem'in Yolu

Valla süper isim bulmuşsun shot
Haklısınız ama. Muhteşem Yüzyıl dediğiniz Meral Okay projesiydi, Kanuni ve Hürrem'i anlattı ve bitti.

Bu bambaşka bir dönem, bambaşka oyuncular bambaşka insanlar. Kurtlar Vadisi gibi aynı ekibin farklı olayları değil ki. Başka bir ismi olmalıydı.

Aynen, o bir projeydi bitti, bu başka bir proje, Özgün olmalıydı, diğeri tutmuştu, onun üzerinden seyirci kitlesini yakalarız mantığı var sanki.

Taklitleri seyretmiyorum, bu benim fikrimdir tabii, herkes farklı düşünür algılar fakat ben seyretmem doğrusu, başlı başına farklı bir isim kullanılıp fragman dahi benzeşmeseydi ve tabii kullanılan müzikler, o zaman belki birkaç bölüm şans verebilirdim.

Dizi ben seyretmeyince ekrandan kaldırılacak değil tabii biz kendimizce yorumluyoruz burada.

ben tarih dizilerini sevemedim neden bilmem.. nerede bir ısırmalı, kanamalı vimpir, zombi dizisi oradayım ben yani yine izlemeyeceğim..

Ama yine de meraktan bir bakarım ilk bölüme. Hülya Avşar da cazip değil, bence Muhteşem Yüzyıl'ın daha baştan tutmasının en büyük sebeplerinden biri belli başlı oyuncuların bilinen oyuncular olsa da çok magazinel isimler olmaması, oyunculuğuyla bilinen kişiler olmasıydı. Nebahat Çehre, Halit Ergenç, Okan Yalabık gibi. Hülya Avşar fazla büyük, fazla magazinel bir isim tarihi bir dizi için.

Meral Okay bu hatayı yapmazdı.

Izlemiycem bence.gerci muhtesemede oyle diyordum ama izlemisdim tabii

Şans vermem diyemiyorum ablacım, mutlaka bi yolum düşer bakarım.

Ama özgünlük konusunda sana ve S shot a birebir katılıyorum.

Yani adına kadar kopyalamanın ne luzumu var? (Kösemin Yolu çok iyiydi bu arada ahahah)

Kanuni dünya tarihine Suleiman the Magnificent yani Muhteşem Süleyman olarak geçtiği için Muhteşem Yüzyıl'dı o dizi. Kösem'in nesi muhteşem tam olarak diyesim geliyor ya neyse. (Ha kendisine saygım sonsuz, dünya tarihinde bu kadar hırslı bi kadın zor bulunur. Yeniçerilerin tahta geçirmeyi düşündüğü ilk ve tek kadındır.)

Meral Okay'ın mirasının üzerine yatmak bu resmen. Ki o mirası oluşurana kadar kadının uğramadığı hakaret kalmamıştı, hayatında eline osmanlı tarihi üzerine tek kitap alıp okumamış bi ton insan çok çirkin kelimelerle çullandılar onun üzerine.

Neresinden tutsan elinde kalan bir yorum olmuş.

Yazarlar, yönetmenler tarihi karakterleri ele alırken hangi boyuta agırlık vereceğini seçmekte özgürdür. Bu konuda komseye hesap verme mecburiyetleri de yoktur.

İsterlerse siyasi yönüne ağırlık verirler ortalık bakışmalardan, politik konuşmalardan geçilmez.

Daha aksiyon türü bi iş ortaya koymak istiyorlarsa ve bütçeleri genişse dönemin savaşlarına eğilirler.

Daha romantik/dramatik bi bakış açısı istiyolarsa da karakterin aşk ve aile hayatına yönelirler.

Osmanlı da bu açıdan zengindir, her türlü anlatım için bol bol malzeme bulunur. Ha siz mesajı yani ağırlık verilen yönü beğenmediyseniz izlemezsiniz.

Yani ecdad milletin önünde öpüşüp ürer miydi meselesi değil bu. Bi insanın her hali gösterilebilir ekranda. O dönemdeki Avrupa hanedanları için yapılan dizileri görseniz ne dersiniz çok merak ediyorum.

Bi de bi ufak detay vereyim; en basitinden halvet boyunca kapının önünde farklı amaçlarla bekleyen kalabalık bi maiyet vardır Osmanlı'da. Bdv'deki "komşudan ses geliyo puff .ss" konularına benzemez bu, içeride olan da bellidir, gelen ses de bellidir, o insanlar da orada eşek gibi beklerler.

Ecdada at seçer gibi kadın seçilir; baya böyle dişi eksik mi, bakire mi diye orası burası zorla yoklanır. Ne iş için seçildiği bellidir yine o kadınların. Böyle böyle şeyler işte.

Not: Bi dizi başlığına da ciddi ciddi bu kadar uzun yazdım ya ben ne olayım

beren saat nerde acaba kacıncı sezonda giricek devreye?

Ben begendim. Adının muhteşem yuzyıl olması, müziklerinin aynı olması falan her seyiyle hosuma gitti, özlemişim.
Merakla bekliyorum.

coluk cocuk ecdadini , haremden kadin begenen sapik bi tip olarak tanidi....

bakalim bu dizide nasil cirkinlikler empoze edilecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…