Mükemmeliyetci (zeki) kocam :(((

Bu arada hicbir yere gidemeyiz cunku burnumdan getirir

Yok burda bu eksik,yok servis cok yavas,yok cok kalabalik

Yasama sevincimi kiriyo yemin ederim

Bir insan herseyden mi sikayet eder (

Tatile gittigimizde burnumdan gelir

Eskiden her tatil donusu aglayarak donerdim

Simdi alistim sanirim tinlamiyom ben zevk almaya bakiyom

Ya da onsuz biseyler yapiyorum

Ozmanda aile gibi olmuyoruz ama ben o sekilde daha cok zevk aliyorum
 

takmayanlar da var ama takanlarda var .... bir erkek kariyeri kendine yakın birinle evlenmek isteyebilir sonuçta kendi bileceği iş ama bilerek evleniyorsun kadının ne iş yaptığını sonradan arıza çıkarıyorsun ... bu tip insan çok ..ben ezilmişlik yaşadıklarını düşünüyorum çocukluklarında ..sonrada kariyer yapıp cebi 5 kuruş görünce kadını beğenmiyorlar işte .. bense soğuyorum valla gördükçe ...
 
yorumların tamamını okumadım ama bence ona şöyle demelisiniz;biraz da ukalaca; evet hayatım hafızam kuvvetli değil ama Allah bir yerden alıp bir yere veriyor,ben de çok sosyal arkadaşları tarafından beğenilen biriyim.tam da bu yüzden birbirimizi tamamlıyoruz derseniz,suratını merak ederim...:)
 
Hafızası iyi olan kişi 'zeki' kişi değildir ki.

Zaten tek başına zeka da insanı 'adam' yapmaz...
Madem çok zeki eşiniz, insanları eleştirirken yapıcı
eleştirilerin olumlu sonuçlar doğuracağını da bilmeli.
Bu çıkarıma bir şekilde varabilmiş olmalıydı zekasıyla.
 
Zekanın Odtülü olmakla alakası olmadığını bilmiyor demek ki eşiniz,
madem öğretmensiniz, eğitimci olarak zeka ve çalışmak arasındaki farkları anlatın ona...
belli ki çooooook çalışarak iyi bir üniversiteden mezun olmuş,ama belli ki sadece çalışarak bir noktaya gelebilmiş,
gerçekten zeki olsaydı,ortalama bir çalışma artı normal bir sosyal hayat ile de o üniversiteyi bitirebilirdi.
o ise sosyal hayatı hiç etmiş ve sınırlı zekasını çok çalışarak telafi etmiş. olay bu... bunu ima etseniz ne cevap verir acaba üstün zekası ile ...!!!
 
Gerçekten zeki insanlar, kendilerini ahlakende yetiştirmişse, zeka ve eğitim o zaman kıymetli oluyor.
.....

Çok bilmek marifet değil.. Alçakgönüllülük olmalı insanın içinde.
Bazen birşeyi biliyorken bile bilmiyormuş gibi sevdiklerinden bir daha dinlemenin tadına varmak lazım.
 
bence sizin tek sorununuz ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ.ne demek sıradan bi ünv. yi zar zor bitirdim kendini böyle bir aşağılama biçimi olamaz. kendinize güvenin sadece herşey ardından gelir..
 
bence sizin tek sorununuz ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ.ne demek sıradan bi ünv. yi zar zor bitirdim kendini böyle bir aşağılama biçimi olamaz. kendinize güvenin sadece herşey ardından gelir..

Sevgili sercecik
Vaktini ayirip msj yazdigin icin tesekkur ederim
Sunu soyleyim SENİNLE AYNİ FİKİRDE DEGİLİM!!!
Beni tam anlamiyla tanimadan hakkimda
bilgi sahibi olmadan bu teshisi koyman
hem suclayici hemde yanlis
 
serçecik bir odtulu ile yaşamak ölümse onlarla çalışmak da ona yakındır. Sanırım siz ya odtulu birileri ile calısmadınız yada sizde odtulusunuz. Cunku ODTU lulere göre
kendileri haric herkes zayıf ve ezilesi varlıklardır. Egitimleri boyu bu hocaları tarafından onlara empoze edilir. Hatta ogrencilere uygulanan eziyetler sonucu odtululer
cem yılmazın tiyatrosundaki doktor esprisi gibidir, 6 sene okudum o kadar sıra bende hadi bakalım der gibi, odtululerde bu şekilde ezerler cevresindekileri,
siz onları kazara ezerseniz hedef olur ve yok olana dek sizle ugrasırlar. Dunyanın en zengin insanı bile olsa ODTULU ile evlenmem. Arkadaşımız sanırsam bunu bilmediginden
evlendi, ne diyelim Allah sabır versin. Bu adamla ugrasmanın yolu ya psikologa gideceksiniz yada boşanacaksınız, onlar ASLA adam olmazlar, ASLA. Onlara insan demek
bizlere ayıp olur :)) Bu lafımdan alınacak ODTU luler, kusura bakmayın onlarcanızla calıstım siz böylesiniz.
 
bilgi yarışmasında mısınız ki zekalarınızı,hafızanızı kıyaslıyor eşiniz:26:
ne saçma
 
Okumakla adam olunmuyor belliki.
Bu mesaji veren filmler mutlaka vardir,
film izleyelim adi altinda laf sokabilirsin..
Hafizani guclendirmek icinde disiplinli bir hayat sart.
Bu konuda bir cok kitap var.
Banada eşim hafızamın cok zAyif olduğunu söyleyip duruyordu.
bende senin bu verdigin fikri uyguladım, cok şaşırdı! Nerdeyse harfi harfine anlatim, ikimizin daha önce izlediği filmdi.

evet hafızamla bir sorun olduğunu hem kabul ediyor, hemde etmiyorum.
gecen benim gibi yanıma bir kız geldi,konu açıldı ve konuşurken, evlendinmi ya sen diye Sordum, oda şaşirdi ve evet, daha gecen hafta konuşduk ya dedi! Hata şöyle böyle dedik falan demişdik, diye anlatı. Hiç birini hatirlayadim:s

kısa süre önce kendime göre ağır şeyler yaşadım, üzüldüm sonra bu hafıza sorunu cikdi( ama kendime geldim sayılır)
belki konu sayibinide üzen bir şey yaşadı! Yada eşini kafasına cok takiyor, kıyaslıyordur kendisi ile farketmeden. Bu yüzden oda bu sebeblerden kısa süreliğine böyle bir durum geçiriyor olabilir.

ben eşimi kimseyle kiyaslayamam yada laf vuramamda, yoksa kıyamet kopar
Gerci cakdirmadan ve ağzımdan kaçıyor basen:)

Ama neden hafıza kaybına uğradığını bilsen bunu her devasında hatırlatsan, bak ozaman bir daha söylerimi
mesella benimki kv'di 95: )
 
ne yani ODTU bitirdi diye her konuda senden üstün olacağını mı sanıyo
sende onun eksik yönlerini bulup dalga geç

Bencede sizde bişeylerle onu küçük düşürün, dalga geçin bir süre.. anlayacaktır
 


sonuna kadar katılıyorum..
 



tatlım ya afedersin de eşşeklik etmiş eşin.
benim sevgilim de bogaziçi inşaat mezunu ankara fen lisesinden mezun olmuş dediğin gibi zeki. aynen ben de sen gibi öyle sıradan bi üniden önlisans okudum ve aynen sen gibi de hafızam pek iyi değildir unuturum her şeyi. ama Allah var bi günden bi güne sen söylesin ben böyleyim dediğini duymadım hatta ben derim off ne biçimde hafızasısım zekisizim diye değilsin aşkım sen zepzekisin der hiç ezmeye çalışmaz beni.

yavaştan geliştir kendini tatlım eksik bulduğun yönleri tamamlamaya çalış yeni konular araştır hobiler edin sosyal zekanı kanıtla ki cesaret edemesin böyle konuşmaya bir daha.
ki evlendiğinizde de sen böyleydin.
bi de balık ye tatlım ben haftada iki kez balık yemeye çalışıyorum
 
Ahmet Kaya' nın Entel Maganda şarkısını armağan et kendisine. '' piposu ağız kenarında, bodrumun entel barında, herkesi yargılamaktan kimse kalmamış yanında,dikilmiş barın ortasında tanınsın diye bekliyor sanırsın dev aynasında ''

'' başkalarına hümanist, karısına karşı dayı, nasıl beceriyor bilmem ikisi birden olmayı '2

bu sözler kocanı tanımlıyor resmen
 
Son düzenleme:

Cincikk bu yoruma bayildim :):)

Sevgili konu sahibi, kendini kücük görmeyi direk birak, benim esim de hicbir sey hatirlamaz dogru düzgün. Alzheimer`im benim diye severim hatta onu böylesi durumlarda, katila katila güleriz :) Bazen sinir bozucu olabiliyor evet, heyecanla bir sey anlatiyorsunuz, reaksiyon yok cünkü baglantilari hatirlamiyor. O zaman da biraz sinirleniyorum ama durumu bildigim icin bastan anlatiyorum. En fazla, uf hayatim yaa, diyorum. Karsisindaki insani ezme hakkini kim vermis esinize acaba?

Bu cok okumus cok bilmisler hep böyleler, yapacak bir sey yok. Üniversitedeki proflari hatirlarsiniz, hepsi ayni. Hele benim su an bir hocam var, dünyanin her yerine gitmis. Bir havalar bir havalar, insanin agzina tikiyor lafi. Söyledigin kelimeyi 3 kez tartiyor. Diken üzerindesin sürekli.

Esinle konus bu durumu acik acik. Ya da bir iletisim kitabi ver eline. Okusun. Okumayi cok seviyor madem
 

ama yalan mı yani o şarkıyı hakediyor bu adam :) hatta ben armağan edeyim buradan kendisine akıllı olsun akıllıııı
Ahmet Kaya - Entel Maganda - YouTube
 
ama yalan mı yani o şarkıyı hakediyor bu adam :) hatta ben armağan edeyim buradan kendisine akıllı olsun akıllıııı
Ahmet Kaya - Entel Maganda - YouTube

Konu sahibinin eski konularina baktim da simdi, sarki daha bir uydu sanki :)
Ben de kendisine armagan ediyorum :)
Eve gelince bu sarkiyi acin bütün gün dinleyin belki sözlerine dikkat eder :)

Özellikle de daha önce is yerinden bir kiz arkadasina asik olmus diye bir konunuz var. Size verdigi cevapsa, hoslanma olmustu ama senin yüzünden. Agzim acik kaldi.
Bence siz oldukca sabirli bir essiniz.
Sürekli üzerine gittigimde benden soguyor demissiniz konularda yardim istemissiniz.
Ben söyleyeyim.
Bey efendi ögrenmis artik, size üzerime gelmeyi ezberletmis, siz de uzaklasmasin diye cok üzerine gitmiyorsunuz büyük ihtimalle. Onun da rahatina geliyor. Üzerine gidin kaybetmekten korkmayin. Kaybetmekten korktukca siz kaybedersiniz.
 

 
Ahahha , oncelikle su entel magandaya bayildim :)

Ben de yurtdisinda yuksek lisans yapiyorum, ben de akademik takiliyorum ve bu konuda ben de yorum yapayim dedim. Esinizin ne tip oldugunu %100 anladim, zira onlardan cevremde o kadar cok var ki...Yurtdisi gormus hocalardan bazilari da bu tipte, o yuzden soyleyeyim dedim.

Misal trafik tikanir, "Almanyada boyle mi sistem mukemmel isliyor, orda trafik yok" derler (madem bu kadar almanyaya hastasin git orda yasa kardesim, ama yapamazsin cunku kimse orda seni adam yerine koymuyor di mi? )

Sokaktan hafif topluca yasli bir teyze gecer, "Turk kadinlari kisa boylu, cirkin, spor yapmiyorlar, yaslaninca zaten kendilerini iyice saliyorlar". (he he. ikimiz ayni genetikten gelmiyoruz sanki, sen Brad Pitt sin di mi? Bunca Avrupa gezdin, ne yazik ki bir tek yabanci kadin yuz vermedi..simdi de gel Turk kadinlarina b.k at.)

Turk kizlari kezban(buna yorum dahi yapmam).

Ote yandan tabi ki hocalarimin hepsi boyle degildi, bu is tamamiyle KARAKTER isi. Mesela bir hocam, dunya capinda bir okuldan mezun ve cok zeki bir insandi, ayni zamanda felaket alcakgonullu, babacan ve fevkalade bir insandi. Yillarca baska bir ulkede yasamasina ragmen Turk kalmisti ve ici milletimize duydugu sevgiyle doluydu.

Baska bir tanidigim hocaysa bildigimiz hirtti, sizin kocanizdan da beter bir ukelaydi. Narsist, kompleksli ve mutlu olamayan bir adamdi. Bir gun sevgilisine "Sen hic kitap okumuyorsun, benim ciktigim kadin kitap okumali" diyerekten eline bir kitap tutusturmustu :))) Kiz da arkasina bakmadan kacmisti tabi :) Bu adami kimse sevmezdi.

Boyle iste, ukelalik yaparsa siz de sosyal ozurlu olmasindan dem vurun. Niye hic arkadasin yok deyin, seni kimse sevmiyor mu deyin...ve sonuclari bize de soyleyin:) Dinsizin hakkindan imansiz gelir derler, o ukelaysa siz daha beter olun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…