Burada bulalım inşallah, bir üye bana psikolog tavsiye etti gideceğim... Sizinle aynıyım, bu huyum yüzünden yalnız bile ölebilirimKonuyu ben açmış gibi takip ediyorum. En sevmediğiniz huyunuz ne deseniz kesinlikle bu. Karşıma bir sürü insan çıkıyor sırf bu huyum yüzünden daha tanımadan eliyorum, bende çok ama çok kızıyorum bu huyuma ama ne yapsam çözemedim. İnsanlara tepkimi de anında gösteririm hiç saklayamam, karşımdaki insan bana bir hata yaptığı zaman da anında siliyorum, kimse benden değerli değil diye düşünüyorum ama kimse hatasız değil cidden bu huyumdan hiç memnun değilim.
Sırf ilişkilerde de değil ki, bir iş yapacağım mesela 10 kere kontrol ediyorum, başkalarının yaptığı zamandan 5 kat fazla zaman harcıyorum. Her şeyi mükemmel yapmam lazım, yapamadığım zamanlarda kendimi sevmiyorum, resmen kendimi sevmeyerek kendimi cezalandırıyorum. Sürekli kişisel gelişim kitapları okurum, kendime telkinler veririm, her şeyi mükemmel yapamazsın kendini kabullen diye ama yine bir işi istediğim gibi yapamazsam aynı şeyleri yaşıyorum, maalesef bu huyuma bir çözüm bulamadım.
Hiç yabancı film ya da pembe dizi izlemem. Daha doğrusu benim tv izlediğim nadirdir. Sosyal medyanın etkisi olabilir aynen. Size şöyle bir örnek vereyim, instada mutlu çiftler görüyorum, ne güzel maşallah diyorum. Sonra erkeğe bakıyorum, bana böyle mutluluk verse bile ben bu adamla olmam. Neden adamın nesi var, normal insan. Ama bana öyle kötü geliyor ki...Bence sosyal medya ve yabancı film dizilerin etkisi çok büyük. Daha iyisi var diyoruz hep buna 'grass is greener syndrome' da deniyor. İllet bişey.
Hiç yabancı film ya da pembe dizi izlemem. Daha doğrusu benim tv izlediğim nadirdir. Sosyal medyanın etkisi olabilir aynen. Size şöyle bir örnek vereyim, instada mutlu çiftler görüyorum, ne güzel maşallah diyorum. Sonra erkeğe bakıyorum, bana böyle mutluluk verse bile ben bu adamla olmam. Neden adamın nesi var, normal insan. Ama bana öyle kötü geliyor ki...
Hahahaha aynen de öyleAynı şeyi ben diyorum ya bu kadar olur :)) İnsanlar ne güzel evliler mutlular diyorum, sonra sen onların eşleri ile evlenir miydin diyorum cevap hayır :)
Burada bulalım inşallah, bir üye bana psikolog tavsiye etti gideceğim... Sizinle aynıyım, bu huyum yüzünden yalnız bile ölebilirim
Hahahaha aynen de öyleKimseleri beğenemiyorum. Benim beğendiğim de beni beğenmiyor zaten
tanımınız yanlış. bu mükemmelliyetçilik değil, kibir.
mükemmelliyetçilik, kendini fazla eleştirmek ve hayatını ve kendini mükemmel hale getirmek için uğraşmaktır. oysa siz erkeklerin şusunu busunu beğenmiyorsunuz. bu başka bir şey.
Merhaba girlboss nasılsın? Konularını sürekli okuyordum, yorumunu görünce selam vermeden geçemedim :)
Konuya dönersem de arkadaşın kibirli olduğunu sanmıyorum, bende arkadaş gibiyim herkes çok mütevazi olduğumu söyler, ki en sevmediğim insanlar kibirli insanlardır. Bu başka bir durum, günlük hayatta da her şeyi mükemmel yapmalıyım, hep güzel olmalıyım, her sınavı derece ile kazanmalıyım vs., bunları yapmadığım zaman kendimi de aşırı eleştiriyorum. Diğer insanları kendimi eleştirdiğimin % 1'i anca eleştiriyordumdur ama bu bile fazla oluyor bazen işte.
Arkadaşın durumu da böyle bence, kibirli olsa böyle bir problemim var çözmem lazım diye konu açmazdı. Kibirli insanlar kusursuz olduklarını düşünüp, hatalarını kabul etmezler çünkü.
Hahahaha sen=ben demektirKesinlikle işte bu ya. Yüce şahsiyetime kimseleri yakıştıramıyorum, benim yakıştırdığım da beni yakıştıramıyor
Şu an çok beğendiğim bir çocukla konuşuyorum, profil olarak tam benlik, çocuğa çok eğlencelisin dedim, o da evet eğlenceliyim, eğlen benimle dedi, bir anda soğudum çocuktan benle gönül mü eğlendirmek istiyor diye ama daha dün hayallerimin prensi idi
tanımınız yanlış. bu mükemmelliyetçilik değil, kibir.
mükemmelliyetçilik, kendini fazla eleştirmek ve hayatını ve kendini mükemmel hale getirmek için uğraşmaktır. oysa siz erkeklerin şusunu busunu beğenmiyorsunuz. bu başka bir şey.
Hanımefendi ben sadece erkekler üzerinden örnek gösterdiğimi söylemiştim değil mi? Benim gibi olan bir çok insan daha çıktı o zaman hepimiz kibirliyiz.o bende de var o yüzden bana garip geldi.
kendi aksanı varken başkasının aksanına kötü demesi kibirdir bence.
ben mesela kendi diksiyonuma daha çok takarım başkasındansa vs. genelde mükemmelliyetçi insanlar kendini baya üst pozisyona getirdikten sonra narsistik şeyler yaparak başkasını beğenmemezlik yapmaya başlıyorlar bence.
(ben valla konularım devam ediyor eh diyeyim. )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?