Müsait olmadığımızı daha nasıl anlatabiliriz

Evet aynen. Baba alkolik, her gece eve sarhoş geliyor. Anne depresyonda. Babanın sabit işi olmadı hiç. Asgari ücretle geçinmeye çalışıyorlar. Anne Baba sigara kullanıyor. Baba alkol kullanıyor. Ben en son çocuğu ortaokulda gördüm.o zaman sigaraya içkiye para buluyorsunuz benim istediklerime de bulacaksınız diye kapıları çarpışıyordu. Taa o zaman iPhone, son teknoloji bilgisayar ve bisiklet aldırmıştı. Eşimin babasından para istediler. Diğer dededen istediler. Kredi falan çekmişlerdi. Tespitleriniz çok doğru
Konu amacından çıktı, burada kimse bunları sormadı size abarttınız bence. Ailem istemiyor diye mesaj atın olay kapansın gitsin gerisi kimseyi ilgilendirmez.

Annem birinci derece hariç misafir kabul etmiyor siz en iyisi bir otel bakın diyin ya. Vallahi çıldırıyorum bu tarz yüzsüzlüklere!!! Burası hep böyle konularla dolu, başka bir şehre okumaya veya iş bulmaya gidiyorlar ama başkalarının evine,desteğine güvenerek.Bakınca bi enayi biziz herhalde diyorum… Net bir şekilde kabul edilmeyeceğini söyleyin yüz bulmasın.

Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Annesiyle olan iletişim super bile olsa gelip kalmasi uygun değil hic yalan soylemezdim ben direk orda kalamazsin eğer istiyosan kendine günlük kirala derdim .38yasindayim insanlar kirilmasin diye eğilip bükülüyorum ama hep kırılan ben oluyorum bir gün birisine hayir demeyi becerebilsek inanki ne stres oluruz ne bisey ya

Benzerini yaptım. Söyleyeyim istersen annemlere gelsin kalsınlar birkaç gece dedim. Saçmalama dedi eşim Görüyor çünkü annem zor yürüyor. Birkaç kişi geldi o gün teyzem, halam annemi görmeye, onlarla azcık ayakta kaldı hemen sıkıntı oldu.
Önceki konularınizdan eşinizin ne kadar aileci olduğunu bildiğimizden acaba dedik bizde.

Eşiniz onlara net cevap veremiyorsa siz ona net olun. Onlara nasil söylersen söyle ama Burda kesinlikle kalamazlar. Bir daha aramızda bu konu açılmasın. Açılırsa ben arayacağım deyin. Kestirip atamiyorsa arada kendisi kalsın bir zahmet. Sizin başınızı agritmasin tatilde.

Eşim anne babasının bilgisi olduğunu söylüyor. Yani bizi aratanın onlar olduğunu. Kendi arayamadıkları için ona aratmışlardır dedi. Ben olur mu saçmalama dedim ama neticede kendi abisi yengesi ve benden iyi tanır.
Sizin ailenizin evinde kalacak çocuk için esinizle iletisim kurmaları cok sacma. Cocugun anne babasida problemli herhalde. Kesinlikle kabul etmeyin hatta o cocuk sizinle dahi muhattap olmasin, numaranizi vermeyin. Esiniz konuyu kapatsin.

Ben de aynısını söyledim. Yok dediler. Dövmeci dükkanı açacaklarmış. Tecrübe yok. Çizim yeteneği yok. Sermaye yok.
Bir arkadaşım ünide starbucks ilk meşhur olduğunda starbucks bardaklarına ücretli çizim yapıyordu. Ücretsiz başladı talep çoğalınca ücretliye çevirdi. Sonra suni deri üzerinde dövme makinasıyla denemeler yaptı. Bunu arada okulda da yaptı ki pratik yaptığı gözüksün. Yakın arkadaşlarına yapmaya başladı sonra da adını duyurdu.
Ve her sövmeci der resim yapmaktan çok farklıdır dövme yapmak diye. Çizim yeteneğinden de ayrı bir olay.
Yetenek+sermaye+ismini pratik+ ismini duyurma+ başta müşteri olacak bir çevre lazım. Tutturamayacağı çok bariz. Eşiniz arkadaş gibi konulup işin olmayacağını da anlatmalı bence yoksa diğer yorumda atılan gibi dövmeler yapacak.
Konuya gelecek olursam eşinizin ama denmeyecek cevaplar vermesi lazım. Net ve direkt cevaplar. Yoksa anlamaz yani tutturur da tutturur

Yengenc o hırsızlık olayı başka yerlere gitti.
Daha sonra yazdım görmedin galiba sen.
Ama bu durumda babamin oğlu olsa ne güvenirim,ne anamın evine kabul ederim.
Bu saatten sonra kimseye ne güven kaldı ne cesaret.
Direk konu sahibi biz istemiyoruz başka yer ayarlayın kendinize demeli
Ben olsam derim hadi yatılı misafiri geçtim misafir olarak bile içimden gelmez 🤷
Çok geçmiş olsun. Konunuzun linki var mı merak ettim

Bence annenlerin evine bikere bile girmesın gormesın , başa bela bi çocuk gibi geldi bu bana ,Allah korusun. Çok uzak farklı bir mahalleden apart tutun bence gerekırse parasını bu sefer siz vererek. Sakın alışmasın bikere gelse hep gelir yuzsuz bişey sanki

Anne babanızın başını yakmayın annem ayakta duramıyor diyorsunuz yemeği çamaşırı illaki olur. Çocuğu başından atıyorlar çok uyumlu değil belli sonradan zaten kötü olacaksınız o kesin hiç değilse anne baba vebaline girmeyin. Sürekli gergin bir ortam olacak annenizin evi Allah korusun

Bence annenlerin evine bikere bile girmesın gormesın , başa bela bi çocuk gibi geldi bu bana ,Allah korusun. Çok uzak farklı bir mahalleden apart tutun bence gerekırse parasını bu sefer siz vererek. Sakın alışmasın bikere gelse hep gelir yuzsuz bişey sanki
Neden kira ödesinler annesi babası varken

Okuldan bir öğretmen arkadaşa sordum. Böyle böyle bir durum var. Bana hiç mantıklı gelmedi, sen ne düşünüyorsun diye. O da kalsınlar ne olacak. İki ergen, sabah çıkarlar akşam geç gelirler zaten dedi. Acaba ben mi çok tepki gösterdim bu duruma dşye düşündüm. Ama iyi ki buraya yazmışın. Şu an çok eminim gerçekten mantıksız
İşte bunlar da öğretmen oluyor ne diyeyim

Okuldan bir öğretmen arkadaşa sordum. Böyle böyle bir durum var. Bana hiç mantıklı gelmedi, sen ne düşünüyorsun diye. O da kalsınlar ne olacak. İki ergen, sabah çıkarlar akşam geç gelirler zaten dedi. Acaba ben mi çok tepki gösterdim bu duruma dşye düşündüm. Ama iyi ki buraya yazmışın. Şu an çok eminim gerçekten mantıksız
Sizin kayınbirader ve ailesiyle normalde görüşmediğinizi, çocuğu pek tanımadığınızı falan biliyor mu? Eşimin yeğeni dediysen rahat hissetmiş olabilir.

Yazdıklarınızı okurken ben burda sinir oldum siz bunları yaşarken nasıl bir sinir harbi yaşamışsınızdır tahmin bile edemiyorum. Yani burda başta suç eşinizde abisinin hatrıysa hatrı böyle saçma şey mi olur? Yani ben sizin yerinize kendimi koyuyorum çok büyük olay çıkarırdım böyle saçma sapan şey olamaz. Birinin o arsızı güzel bir paylaması lazım çünkü alışmış o arsızlıkla herkesi pıstırıp istediklerini yaptırmaya ama bu kadarı artık arsızlık ötesi. Kesinlikle eşinizi bir daha ararsa siz alın telefonu ve ağır bir şekilde böyle bir şeyin asla olamayacağını söyleyin. Hiç kafanızda başka düşünce olmasın acaba ayıp mı ediyorum diye. Kesinlikle evin semtini bile bilmesinler.O öğretmen arkadaşınıza söyleyin çok istiyosa kendi alsın evine 2 ergen o baksın töbe töbe.

Back
X