İşyerimizin en gıcık ve kıl müdürü; anladık hijyene çok önem veriyorsun da, o klozetin üzerine serdiğin tuvalet kağıdının popona yapışıp kalacağını ve takım elbisenden dışarıya kuyruk gibi sarkacağını hesaplamazsan, öyle bütün gün kıpkırmızı dolaşırsın ortalıkta. Dua et yine insaflıyım da, toplantıya girmeden uyardım seni.
Annem ve küçük prensesim banyoya birlikte giriyorlar ve kızımın sesi duyuluyor: "Memelere bak memeleree..." Dışarıdan babam patlatıyor bombayı: "Ah be yavrum, eskiden memeydi onlar. Şimdi ne olduklarını ben de bilmiyorum!"
Bazı akşamlar evde kemençe çalıyorum. O esnada inadına mıdır nedir karımın çenesi hiç durmuyor, sürekli konuşuyor ve bir şeyler soruyor. Ne çaldığımdan bir şey anlıyorum, ne de duyduğumdan. Bir de “İyi kemençenin yayındaki teller, erkek atın kuyruk kıllarından olur ve iyi ses verir.” derler. Artık bundan emin değilim, bence iyi kemençenin yayındaki teller, dişi atın kuyruk kıllarından olmalı. İki katı ses çıkarır yeminle.
Tuvalete oturdu, gaz çıkardı; "Anne çişim gelsin diye önce korna çaldım." dedi. Yerim ben senin o korna çalan poponu!
Otobüs terminalindeki yaşlı teyze, etrafımızdaki tüm askere uğurlanan gençlere yaptığı gibi beni de askere gidiyorum sanıp boynuma nazar boncuğu taktı mı? Taktı. Ben onu askere giden yiğitlerden birinin anası sandım mı? Sandım. Elini öpüp boynuna sarıldım mı? Sarıldım. Kadın dilenci çıktı mı? Çıktı. Nazar boncuğunun parasını misli misli aldı mı? Aldı.
alıntı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?