Kızlar ya banada yardım edersiniz umarım...
Fırında makarnanın en lezzetli ve pratik tarifini verebilirmisiniz?
Tam kıvamında olsun istiyorum sosuda kendiside..
wowww bak bunu ilk kez duydum.benden de bir puf kek icin eger sade bir kek yapiyorsaniz unla beraber 1 silme yemek kasigi nisasta ekleyin cok guzel oluyor ve guzel kabariyor...
gezgincim ilkönce fırın makarna alman gerekiğo uzun boru gibi olanlaradn güzelce haşla içine ister peynır ister kıymalı harç hazırla üzerinede beşamel sos gezdir fırına at mükemmel oluyo ben hep beşamli göz kararı yaparım azııckı yağ un süt çok azıcıkda karabiber
.
Kesinlikle katılıyorum..
Tabi..Pirinci en az yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarız.Çıkaracağımız zaman nişastası gidene kadar bolca yıkarız.Tereyağı eritiriz,biraz da sıvıyağ katarız ki parlak olsun.Şehriyeli yapacaksak şehriyeyi kavururuz.Daha sonra pirincin ölçüsüne göre suyu ve tuzunu ekleriz.İster et suyu ister sade suya bulyon ama et suyu tabi ki tercihimiz olmalı..Su kaynayınca iyice süzülmüş olan pirinci fazla karıştırmadan suya salar,ağzını kapatırız.Su kaynamaya başlayınca (bu aşamada nohutlu yapacaksak nohutları da ekleriz) en kısık ocağa koyar ağır ağır pişiririz.Pirincin cinsine göre suyu çekme ölçüsü vardır,ne olur ne olmaz bir tadarız diri gibiyse çok az su ilave eder,duruma göre altını kapatırız.Servisten önce bir beze sarıp dinlendiririz...
ben kek yaparken yumurta ve şekeri mikserle çırparım. k.tozunu unla birlikte elerim. eğer kekin içine damla çikolata üzüm gibi bir şeyler ekleyeceksem en son bir kasede un ve biraz suyla bulamaç yapıp öyle eklerim bir karıştırırım. böylece kekin her yerine eşit dağılır dibe çökmez. sıcak 175-180 derece fırına veririm 15-20 dk. hiç açamam. mis gibi kabarır :)
buarada kalan kekleri-börekleri-poğaçaları tazeyken buzdolabı poşetine koyup dondurucuda muhafaza etsem sonra çıkartıp ısıtsam olur mu? 2 kişiyiz bir kek yapsam çoğu kalıyor. bir arkadaşım koyabilirsin taze gibi durur dedi. siz ne diyorsunuz?
canım çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın sabah çok erken kahvaltı yaptım ve çok acıktım şimdi gittim ıslattım pirincimi yapıcam beğenirsem hep böyle yaparım artık
noğutlu ve tavuklu yaparım genelde eşim öyle sever ama ben sade seviyorum aşığım pilava çocukluğumdan beri hiç bıkmam hergün yerim vallahi
tereyağımız malatyadan eşmin annanesi yolluyo mis gibi köy tereyağı pirinç baldo ülker bizimin pirincini çok beğeniyorum
pirinci önceden ıslamam ben. suda pirinçler eriyor çünkü.
gerçi tus atınca erimez. tuzlu suda mı bekletiyorsunuz bekleten arkadaşlar?
ben kek yaparken yumurta ve şekeri mikserle çırparım. k.tozunu unla birlikte elerim. eğer kekin içine damla çikolata üzüm gibi bir şeyler ekleyeceksem en son bir kasede un ve biraz suyla bulamaç yapıp öyle eklerim bir karıştırırım. böylece kekin her yerine eşit dağılır dibe çökmez. sıcak 175-180 derece fırına veririm 15-20 dk. hiç açamam. mis gibi kabarır :)
buarada kalan kekleri-börekleri-poğaçaları tazeyken buzdolabı poşetine koyup dondurucuda muhafaza etsem sonra çıkartıp ısıtsam olur mu? 2 kişiyiz bir kek yapsam çoğu kalıyor. bir arkadaşım koyabilirsin taze gibi durur dedi. siz ne diyorsunuz?
bunu duymuştum ama cesaret edememiştim hiç bu şekilde yapmaya...demekki denenmiş ve oluyormuş...ama benim sorunum pilavda ölçü değil de göz kararı kullanmam
bu topigin acılması cok iyi oldu aslında benimde bi sorum olacak hep sizler dolma içini çigmi yoksa pişiripmi kullanıyonuz ve bi diger soruda pirinclemi bulgurlamı yada ikisidemiFarkındayım biraz karışık oldu ama için işinden ben bi turlu cıkamadımda :44: belki siz bana yardımcı olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?