Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

merhaba arkadaşlar
mutfak sohbetlerinize bende katılmak isterim.
hergün yemek yapıyormusun derseniz hayır ama :))
yeni tarifleri denemeyi çok severim.
fikir alışverişi ve sohbette hoş olur.
çok güzel bir konu olmuş

kek ile ilgili bende yazayım bildiklerimi :))

kekin çok kabarması için malzemeler oda sıcaklığında olacak yani buzdolabından alıp direkt kullanmayın.
yumurtayla şeker bolca çırpılacakki arasına hava kabarcıkları girsin
un elenecek direkt paketten konulmayacak aynı şekilde kabartma tozuda elenecek
birde ilk 20 dk kadar fırının kapağı açılmayacak
ısısıda 150 180 gibi olacak

Ben kek yaparken kabartma tozunu en son katıyorum bir kere daha tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra kek kalıbına döküp fırına veriyorum süper kabarıyor tabi sizin dediğiniz gibi malzemeleri oda sıcaklığında kullanıyorum.

a evet bak bu da var, kabartma tozunu azcık unla karıştırıp eleyerek eklemek gerek. en son aşamada.

bende pilav yaparken pirinci ıslatmam.. bir kere denedim olmayınca yine eski sistemime döndüm...
pirinci iyice yıkarım beyaz suyu akana kadar sonra şeffaf olanma kadar kavurururm tuzunuda kavururken atarım (şeker hiç denemedim bir dahakine deneyeceğim) bir iki damlada limon suyu sıkar ölçüsüne göre suyunu koyarım suyuda kaynatmam soğuk koyarım.. gayet güzel oluyor kuzularımda severek yiyor...
gerçekten herkesin kendine göre bir yöntemi varmış..:))

kek için ise önce yumurtaları şekerle çırparım ben çırpıcı ile yapıyorum.. sonra yaptığım keke göre diğer malzemeleri koyarım.. sonra unla kab. tozunu birlikte eklerim en son vanilyasını koyar ısıtılmış fırına sürerim kalıbıda sıvı yağla yağlıyorum...
sade kek yaparsam kab. tozunu eklediğimde bir iki damla limon suyu sıkıyorum üzerine kabartıyor o sonra karıştırıp devam ediyorum...
aslında kekein unu kab .tozuyla birlikte elenirse güzel olurmuş ben yaptımmı yapmadım ama tvde bir kaç yerde öyle gördüm...

Kızlar ya banada yardım edersiniz umarım...

Fırında makarnanın en lezzetli ve pratik tarifini verebilirmisiniz?
Tam kıvamında olsun istiyorum sosuda kendiside..

gezgincim ilkönce fırın makarna alman gerekiğo uzun boru gibi olanlaradn güzelce haşla içine ister peynır ister kıymalı harç hazırla üzerinede beşamel sos gezdir fırına at mükemmel oluyo ben hep beşamli göz kararı yaparım azııckı yağ un süt çok azıcıkda karabiber

benimde keklerim çok beğenilir.ve gayette güzel kabarır =) ve hiçbiriinizin dediği gibi oda ısısında kullanmam malzemelerimi çünkü anında karar veriyorum =)=) ilkönce yumurtayı çırpar şekeri eklerim eriyene kadar çırparım sonra süt yağ gene iyce çırparım kabrtma tozunu ve vanılyayı en son dökerim .

akşam akşam, açlığıma geldi sayfayı yenileyip duruyorum. pilav istiyorum...
bir de, eve gidip kek yapasım geldi valla

benden de bir puf kek icin eger sade bir kek yapiyorsaniz unla beraber 1 silme yemek kasigi nisasta ekleyin cok guzel oluyor ve guzel kabariyor...

Teşekkür ederim canım...

ben kek yaparken yumurta ve şekeri mikserle çırparım. k.tozunu unla birlikte elerim. eğer kekin içine damla çikolata üzüm gibi bir şeyler ekleyeceksem en son bir kasede un ve biraz suyla bulamaç yapıp öyle eklerim bir karıştırırım. böylece kekin her yerine eşit dağılır dibe çökmez. sıcak 175-180 derece fırına veririm 15-20 dk. hiç açamam. mis gibi kabarır :)

buarada kalan kekleri-börekleri-poğaçaları tazeyken buzdolabı poşetine koyup dondurucuda muhafaza etsem sonra çıkartıp ısıtsam olur mu? 2 kişiyiz bir kek yapsam çoğu kalıyor. bir arkadaşım koyabilirsin taze gibi durur dedi. siz ne diyorsunuz?

yeni gördüm ve hemen abone oldum topice:) hayırlı olsun süper olmuşş

bunu duymuştum ama cesaret edememiştim hiç bu şekilde yapmaya...demekki denenmiş ve oluyormuş...ama benim sorunum pilavda ölçü değil de göz kararı kullanmam

ben dondurucudan çıkmış keki daha çok seviyorum bazen :)) olur tabi

Umarım beğenirsin,hadi kolay gelsin..

tereyağımız malatyadan eşmin annanesi yolluyo mis gibi köy tereyağı pirinç baldo ülker bizimin pirincini çok beğeniyorum

Oh süper..

pirinci önceden ıslamam ben. suda pirinçler eriyor çünkü.
gerçi tus atınca erimez. tuzlu suda mı bekletiyorsunuz bekleten arkadaşlar?

Bol tuzlu suda..

Kuru üzümle ilgili bir detay da benden.Keke koyacağınız kuru üzümü önce 1 saat kadar sıcak suda bekletin,şişecektir.Daha sonra fazla örselemden kağıt havlu arasında fazla suyunu alın.Bolca unlayın ve ununu eleyin.Son aşamada keke katın.Her yere eşit olarak dağılacaktır..

Ayrıca kekleri börekleri poğaçaları henüz ılıkken poşete koyup yiyeceğin zaman ısıtırsın,süper olur..Tabi keki ısıtmana gerek yok,oda ısısında çözdürürsün..

Son düzenleme:
bunu duymuştum ama cesaret edememiştim hiç bu şekilde yapmaya...demekki denenmiş ve oluyormuş...ama benim sorunum pilavda ölçü değil de göz kararı kullanmam

Ben ölçüyle yaparım ama her baldo pirince aynı ölçü su olmuyor ne yazık ki,markasına göre bile değişiyor.Ben önce birebirden çok az fazla su koyarım,sonra gerekirse ilave ederim.Sen de bir karar tutturmuşsundur herhalde,öyle deneyiver..

bu topigin acılması cok iyi oldu aslında benimde bi sorum olacak hep sizler dolma içini çigmi yoksa pişiripmi kullanıyonuz ve bi diger soruda pirinclemi bulgurlamı yada ikisidemi Farkındayım biraz karışık oldu ama için işinden ben bi turlu cıkamadımda :44: belki siz bana yardımcı olursunuz

Etli dolma içi çiğden,zeytinyağlı dolma içi kavrularak kullanılır.Etli dolmada dolmanın çeşidine göre pirinç ya da bulgur kullanılır.Genel olarak pirinç kullanılır ama doğu ve güney doğuda yapılan bazı dolma çeşitlerindeyse bulgur kullanılabiliyor...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…