Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

h.b canım.arkadaşlar elma sirkesi yaptınızmı hiç?elimde biraz elma var.hem onu değerlendirmek hemde kendi yaptığım sirkeyi kullanmak adına yapmak istiyorum.deneyen bilgisi olan varmı ?

selam kızlar,sayfalar epey ilerlemiş...kimi arkadaşlar harikalar yaratmış(hastayım hamaratlara)
şimdi kimin yardımı dokunur bilmiyorum ama LAZANYA yapmak istiyorum.
ne annemin ne benim daha önce denediğimiz bi yemek değil. internette tarifler buldum ama buradaki hatunlara da danışayım dedim. yapanlar kendi stillerini, kendince püf noktalarını yazarsa memnun olurum. hepinizi öptüm

Çok güzel bir topic olmuş Libyana
Takipçisi olacağım buranın.
Eminim çok güzel paylaşımlar olacak.

Canım merhaba
Köftem genellikle çok beğenilir, özellikle eşim bayılır.
Kıymayı, soğanı, rondodan geçirdiğim az miktarda ekmek içini, yumurtayı koyarım bir kaba. İçine tuz, kırmızı biber, karabiber, kekik, nane ve iyice dövdüğüm sarımsağı ekler bir güzel yoğururum. 20-25 dk kadar sürer bu işlem. Bunu yap inan hoşunuza gidecektir. Hazır harçların içinde bir sürü katkı maddesi var, onların yerine bu karışımı dene hem doğal hem daha lezzetli oluyor

Son düzenleme:
libyanacım çok sağoll dun akşam pek ön hazılrıkta bulunamadım kayınvaldemler geldi fırında hamsı yaptım çok güzel oldu afiyetle onu yedik çay faslı derken hiç bi ön hazırlık yapamadım =)=) artık eşim idare etsin hazırlıycaklaırmla sigara böreği ,pilav, şinitzellk tvuk çıkarttım mericmek çıkarttım salatasını yaparım die azıcık zeytınyağlı bruksel lahanamız da var çorba yaparm güzelce masamızıda süslerim bide midemi üşütmüşüm çok iyi sayılmam bugun =(

Libyanacım sıcak servis yaptım ama nasıl oldu bilmiyorum yogurt gözümden kacmıs.. onun etkisi var sanırım.. birazda fırınla alakalı olabilir.. yoksa güzel tarif :) ellerine saglık :)
közlemeyi yogurtla yaptım hoş oldu kızlar tarifler icin sağolun :)
smeagol resmi görünce acıktım sabah sabah insanın canı çeker mi yahu

romantik yemek planları noldu canım:26:

günaydın herkese,
bende patlıcanı geçen ilk defa hünkar beğendi olarak yaptım çok güzel oldu.. pek öyle beşamelli tarifler yapmıyordum üşeniyordum ne yalan söyleyim ama çok kolay oldu ben bile şaşırdım...
ondan önceleride beşamelli kabak graten yapmıştım bu aralar kendimi aşıyorum ben..:)))

elma sirkesi nasıl olur bilmiyorum bir ara ablam yapmıştı ama tem hatırladığım kavanozda elma kabukları ve suydu sanırım pencerede duruyordu...pek emin değilim açıkcası..

lazanya ise bir kere yaptım orta karar oldu..çok pişirmişim lazanyaları ..bilirkişilerden tarfileri bekliyorum bende..:))

romantik yemek planları noldu canım:26:

sorma cnmya akşam masiifirm gelince hazırlıklarımın hepsi yln olduu sölediğim menuyu yapıcam evde olsam kolay olurdu ama işteyim akşam 7de evde oluyorum bu sydıkalrımı ancak yetiştirirm ama masayı geenede süsliycem hoş bi anbiyans oluşturmaya çalışıcam inşllh artık 1. yılımızı kutlarken güzl bir süpriz hazırlarım :) ozaman 1hfta öncede başlarım artık bu ön çalşma oldu=)=) songune hazılrık bırkmamklazımmış öğrnmiş bulunuyorum

çay için kurutmak gerekiyo ama ben kurumasını beklemede de kaynatmıştım. 2 sene evvel toplamıştık.

Kızlar geçen marketten merak edip aldım ama hiç beğenmedim :26:

tane tane olan pilavım resmen lapa oldu tadı da hoşumuza gitmedi hiç :2:
aaaa...
aynından ben de aldımdı misafirlik diye. bari misafir yokken kendimize yapayım.

merhabalaarr kızlarr

Libyana karamel tarifin için çok teşekkür ederim tam aradığım şey
denedin mi poison, sonuçları paylaş.

kesinlikle kendinize denemeden misafire yapma

bu kız ne kaaa kötü pilav yapıyo derler
halbuki de çok güzel yaparım, ayıptır söylemesi
konu açılsa da ben de biraz konuşsam
bekarken annem pilavı bana yaptırırdı, ordan pratik kazanmışım. iyi olduğum nadir işlerden biri mutfakta
ehem ehem, konu neydi :))

Zeynocan nasıl yapıyorsun pilavı tarifini verebilirmisin lütfen.
*bazı püf noktaları var canım, mesela beyaz olması için suyuna limon sıkarım
*ayrıca tuz atarken birlikte şeker de atarım, toz şeker, tadı güzel olur.
*kavurmasını tutturmak önemli, tane tane olması için -yakmadan- iyice kavurmak gerek.
*suyu ekledikten sonra fazla karıştırmıyorum.
*kısık ateşte bırakıyorum.
*varsa mutlaka et suyu ya da tavuk suyu kullanırım, süper olur. annemin tabiriyle "düğün pilavı gibi" :)
*ocaktan alınca hemen servis etmem, biraz dinlendiririm.

ama bazı takıldığım noktalar var. mesela emin olamıyorum, kavurunca soğuk su mu eklenmeli, sıcak mı, emin değilim.

bugün kek günüydü hanımlar....kekler ve püf noktaları....nasıl daha güzel kabarır...yumurtayı çok mu çırpmalı az mı? hangi malzemyi ne zaman eklemeli...be kek konusunda pek tecrübeli değilim bir tek çok güzel vişneli brownie tarifim var sınav yapcam şimdi eve gideyim yazacağım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…