nacizane bir servis önerisi:
ben köfte kızartacağım zaman önce köfteleri kızartırım, onları tavadan alır iri doğranmış biberleri kızartırım aynı tavada, onları da alırım halka doğranmış soğanlara da aynı işlemi uygularım. en son halka doğranmış domatesleri önlü arkalı çevirdikten sonra köfte- biber- soğanı eklerim. tencerenin altını iyice kısarım kapağını kapatıp 2-3 dakika demlendirir öyle servis yaparım. yanına sade bir pirinç pilavı, cacık, turşu çok güzel gider
mangal tadında olur. eşim özellikle domateslerine bayılır.
ANCAK! köfteyi beceremiyorum. ahh annemin köftelerinden bi becerebilsemhazır köfte harcıyla yapıyorum mecburen.
süpper ötesi köfte tarifi isterim aplalarımdan kardeşlerimden... :26:
libyanacım çok sağoll dun akşam pek ön hazılrıkta bulunamadım kayınvaldemler geldi fırında hamsı yaptım çok güzel oldu afiyetle onu yedik çay faslı derken hiç bi ön hazırlık yapamadım =)=) artık eşim idare etsin hazırlıycaklaırmla sigara böreği ,pilav, şinitzellk tvuk çıkarttım mericmek çıkarttım salatasını yaparım die azıcık zeytınyağlı bruksel lahanamız da var çorba yaparm güzelce masamızıda süslerim bide midemi üşütmüşüm çok iyi sayılmam bugun =(
romantik yemek planları noldu canım:26:
selam.. nefis bir hava vardı bugün. ben de dışarı çımışken kestane aldım :))) dün konuşuldu canım çekti...
bende bir soru sorayım,
elimde taze toplanmış kuşburnu var. kurutmalımıyım yoksa tazeden de çay yapılıyor mu, ve nasıl yapıcam demleme usülü mü, kaynatıcak mıyım?
aaaa...Kızlar geçen marketten merak edip aldım ama hiç beğenmedim :26:
tane tane olan pilavım resmen lapa oldu tadı da hoşumuza gitmedi hiç :2:
denedin mi poison, sonuçları paylaş.merhabalaarr kızlarr
Libyana karamel tarifin için çok teşekkür ederim tam aradığım şey
aaaa...
aynından ben de aldımdı misafirlik diye. bari misafir yokken kendimize yapayım.
halbuki de çok güzel yaparım, ayıptır söylemesikesinlikle kendinize denemeden misafire yapma
bu kız ne kaaa kötü pilav yapıyo derler
*bazı püf noktaları var canım, mesela beyaz olması için suyuna limon sıkarımZeynocan nasıl yapıyorsun pilavı tarifini verebilirmisin lütfen.
*bazı püf noktaları var canım, mesela beyaz olması için suyuna limon sıkarım
*ayrıca tuz atarken birlikte şeker de atarım, toz şeker, tadı güzel olur.
*kavurmasını tutturmak önemli, tane tane olması için -yakmadan- iyice kavurmak gerek.
*suyu ekledikten sonra fazla karıştırmıyorum.
*kısık ateşte bırakıyorum.
*varsa mutlaka et suyu ya da tavuk suyu kullanırım, süper olur. annemin tabiriyle "düğün pilavı gibi" :)
*ocaktan alınca hemen servis etmem, biraz dinlendiririm.
ama bazı takıldığım noktalar var. mesela emin olamıyorum, kavurunca soğuk su mu eklenmeli, sıcak mı, emin değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?