Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

yarınki yemeğim bu olacak beşamel soslu ilk defa yapıcam herkes çok övüyor inşallah beğenirim
kırmızı mercimek eklerim bnde biraz güzel oluyor

dün lezzet dergisi aldım bide ne göreyim aaaaaaaa libyana'nın yemekleri var
bende diyodum bu kız neden avatara lezzet dergisini eklemiş şimdi dank etti
bence sen lezzet dergisinde her ay olmalısın
cafe pepela danda sürekli takipteyim harika şeyler yapmışsın. boşluk bulduğum ilk fırsatta denemeler yapacağım bende inşallah

bu konu başlığıda çok güzel olmuş artık bi dolu soru sorarım burdan

öpüldün
sarılınıp kucaklandın canım

libyana
cafe pepela yı arkadaş yazınca baktımda
vallahi bravo ne güzel şeyler yapmışsın ya
bayıldım
ellerine sağlık

((

kekimi yaptım güzelce sosunu ayırdım ununu eklemeye sıra geldi ve facia......kabartma tozu yok ve saat 22:00 ( eski usul eskilerin yaptığı gibi karbonatla yaptım amurun tadına baktım karbonat kokmuyordu amma velakin umarım kabarır.....

naçizane benimde keklerim güzel olur
yiyenler çok beğenir

ben dört tane oda ısısındaki yumurtayı 1 bardak şekerle yaklaşık 10 dakika çırparım (mikserle) şeker iyice erir.

sonra içine yarım bardak sıvı yağ yarım bardak süt yada meyve suyu artık neyle yapacaksam onu ekler karıştırırım.
en son un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim kakao ekliceksem onuda eliyorum.
bi güzel karıştırırım( mikserin düşük ayarıyla)
sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökerim. 180 derece de pişiririm.
kekin üstü pişipte içi hala cıvıksa üzerine aleminyum folyo sererim. içide bi güzel çeker :)

kekin içine bazen muskat rendelerim. O zamanlarda süt kullanıyorum ama.
bazen cevizli havuçlu, bazen elmalı tarçınlı, bazen çikolata parçacıklı hindistan cevizli,bazen vişneli
mutfakta artık ne varsa

ama illaki yumurtayla şeker iyice çırpılcak

İnşAllah daha da lezzetli olur canım üzülme :)

Elinize sağlık:) Kakaoyu neden eliyosunuz ? :44:

Son düzenleme:
oy masallah kizlarya sayfalar masallah dolmus dolmus ,cok sevindim valla
onceki yazilara bakamadan direk yazdim
insallah hep boyle degam etsin rekor kiralim

İnşAllah daha da lezzetli olur canım üzülme :)

bi heves yapmıştım...süper olacaktı resmini koyacaktım ama kabarmadı pek (

neyse kabartma tozu ile adamakıllı yaptığımda koyarım artık...kendi başıma yiyeceğim şimdi incecik brownie mi .....

bi dahakini paylaşırım artık

Olsun canın sağolsun:)

Brownie mi hemde=) çok severim=)
Afiyet olsun

canım ya,hani şu brovni kağıtlar gibi olan küçük kağıtları diyorsun değil mi? ben o kek kağıtlarını bir türlü kullanamıyorum. içine kek hamurunu koyunca yamuk yumuk oluyor. acaba kek kağıdını da başka bir kalıbın içine mi sokuyorsun?

sana komik gelecek belki ama bilmiyorum...

biz de göçmeniz canım benin annem de öyle yapar, pirinç ve bulgur karışık. hem lezzetli oluyor hem besin değeri yüksek. ben de öyle yapıyorum tabi ki, eşim çok beğenmişti, annesine diyordu, sen de öyle yap çok güzel oluyo diye. amaaaaan benim nasıl hoşuma gitmişti...

biz kadınlar yok mu
ama laf aramızda eşimin annesi, onlar için yaptıklarımın çoğunun tarifini yazdırmıştı evine dönerken, pek bi hoşuma gitmişti :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…