yarınki yemeğim bu olacak beşamel soslu ilk defa yapıcam herkes çok övüyor inşallah beğenirimmerhaba arkadaşlar
çokmasum karnıbahar ve beşamel sos çok iyi arkadaştırlar
ikisi bir araya geldimi yimede yanında yat misali gibi olur
yalnız ben karnıbaharı haşlarken az tuz ilavesi yaparım yarım küp tavuk bulyonda olabilir
tuzsuz haşlanınca çok yavan tadı olur, bence tabisi
ayrıca beşameli çok koyu yapmam haşlanmış karnıbaharlarıda çok büyük parçalarla değilde biraz daha küçülterek beşamelle iyice samimi olmasını sağlarım üzerine kaşarda koydunmu lokum lokummm
kırmızı mercimek eklerim bnde biraz güzel oluyormerhaba bayanlar :)
ben de 4 yıllık ünv hayatım ve ardından 2 yıllık evliliğim sayesinde mutfak bağımlısı olmuş bulunmaktayım :)))
sanırım artık bu topiğe de bağımlıyım
bu arada yaptığınız dolmanın içine azıcık bulgur koyarak da deneyin. tabii pirinç fazla olacak, bulgur onun çeyreği kadar belki... Bu anneannemin püf noktasıdır ve herkes bayılır.
anneannem göçmen , belki de oralarda böyle yapılırdı bilmiyorum belki de bileniniz vardır ama ben yine de paylaşmak istedim...
kırmızı mercimek eklerim bnde biraz güzel oluyor
((
kekimi yaptım güzelce sosunu ayırdım ununu eklemeye sıra geldi ve facia......kabartma tozu yok ve saat 22:00( eski usul eskilerin yaptığı gibi karbonatla yaptım amurun tadına baktım karbonat kokmuyordu amma velakin umarım kabarır.....
naçizane benimde keklerim güzel olur
yiyenler çok beğenir
ben dört tane oda ısısındaki yumurtayı 1 bardak şekerle yaklaşık 10 dakika çırparım (mikserle) şeker iyice erir.
sonra içine yarım bardak sıvı yağ yarım bardak süt yada meyve suyu artık neyle yapacaksam onu ekler karıştırırım.
en son un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ederim kakao ekliceksem onuda eliyorum.
bi güzel karıştırırım( mikserin düşük ayarıyla)
sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökerim. 180 derece de pişiririm.
kekin üstü pişipte içi hala cıvıksa üzerine aleminyum folyo sererim. içide bi güzel çeker :)
kekin içine bazen muskat rendelerim. O zamanlarda süt kullanıyorum ama.
bazen cevizli havuçlu, bazen elmalı tarçınlı, bazen çikolata parçacıklı hindistan cevizli,bazen vişneli
mutfakta artık ne varsa
ama illaki yumurtayla şeker iyice çırpılcak
bende kalıbı yağladıktan sonra un yerine şeker serperim çok güzel olur
İnşAllah daha da lezzetli olur canım üzülme :)
bi heves yapmıştım...süper olacaktı resmini koyacaktım ama kabarmadı pek(
neyse kabartma tozu ile adamakıllı yaptığımda koyarım artık...kendi başıma yiyeceğim şimdi incecik brownie mi .....
bi dahakini paylaşırım artık
ben de öyle yaparım canım, hemm kolay çıkıyor hemde dışına şeker yapıştığı için güzel bir koku oluyor.
Olsun canın sağolsun:)
Brownie mi hemde=) çok severim=)
Afiyet olsun
ne güzel hergün bir konu öyle mi çok sevdim
bir gün de konumuz buzluğunuzda neler var hanımlar olsun olur mu?
kek için bende birşeyler yazayım ben kağıtlı kek yaparım normal kekten daha sık
daha kolayıma gider haftada 2 filan yaparım
malzemeler basit ekonomik güzel bir tarif vereyim
2 yumurta 8 yemek kaşığı şeker yarım paket erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat(dolu dolu olmasın ama) 1 vanilya ve un
bazen biraz da tarçın atarım ya da damla çkolata
önce yumurta ile şekeri sonra diğerlerini en son unla karbonatı atarım (margarin kaynar olmasın)
kek kağıtlarına 1'er yemek kaşığı dökerim sonra da fırına
merhaba bayanlar :)
ben de 4 yıllık ünv hayatım ve ardından 2 yıllık evliliğim sayesinde mutfak bağımlısı olmuş bulunmaktayım :)))
sanırım artık bu topiğe de bağımlıyım
bu arada yaptığınız dolmanın içine azıcık bulgur koyarak da deneyin. tabii pirinç fazla olacak, bulgur onun çeyreği kadar belki... Bu anneannemin püf noktasıdır ve herkes bayılır.
anneannem göçmen , belki de oralarda böyle yapılırdı bilmiyorum belki de bileniniz vardır ama ben yine de paylaşmak istedim...
biz de göçmeniz canım benin annem de öyle yapar, pirinç ve bulgur karışık. hem lezzetli oluyor hem besin değeri yüksek. ben de öyle yapıyorum tabi ki, eşim çok beğenmişti, annesine diyordu, sen de öyle yap çok güzel oluyo diye. amaaaaan benim nasıl hoşuma gitmişti...
hadi bakalım....herkes bekliyor bak ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?