bir madde de ben paylaşayım;
kalıpta kek yapıyorsam sıvı yağla yağlamam kalıbı.
tereyağıyla, yoksa margarinle yağlar, sonra un serperim üzerine.
ben kek yaparken yumurta ve şekeri mikserle çırparım. k.tozunu unla birlikte elerim. eğer kekin içine damla çikolata üzüm gibi bir şeyler ekleyeceksem en son bir kasede un ve biraz suyla bulamaç yapıp öyle eklerim bir karıştırırım. böylece kekin her yerine eşit dağılır dibe çökmez. sıcak 175-180 derece fırına veririm 15-20 dk. hiç açamam. mis gibi kabarır :)
buarada kalan kekleri-börekleri-poğaçaları tazeyken buzdolabı poşetine koyup dondurucuda muhafaza etsem sonra çıkartıp ısıtsam olur mu? 2 kişiyiz bir kek yapsam çoğu kalıyor. bir arkadaşım koyabilirsin taze gibi durur dedi. siz ne diyorsunuz?
benim en önce yemekte herşeyde ölçü kullanırım.
pilavda ve kektede aynı durum sözkonusu tabi.
pirinç pilavına ölçüm 1 e 1.5 tur, yani 1 bardak pirinç 1.5 brdk su... kesinlikle sıcak suda ıslarım ve içine tuz atarım.bide baldo pirinç kullanırım kabarıyor güzel oluyor. suyunuda soğuk koyarım asla karıştırmam
kekime herkez bayılır.
ben sıvıları karıştırırım önce. teker teker koyup karıştırırm, snra unu mutlaka elerim,kabartma tozunu 1.5 koyarım.
ve cevizli, damla çikolatalı yaparım.
Pilava soğuk su mu koyuyorsunuz ablacım
smeagol pilavı çok beğendim canım bu yöntemlede çok hoşuma gitti tekrar teşekkür ederim
libyana sanada çok teşekkür ederim çok faydalı olmuş güzel tariflerimizi paylaşalım burada herkesin birbirinden öğreneceği şeyler oluyor mutlaka
karnıbahar aşladım arkadaşlar üzerine beşamel sos döküp fırına vericem önceden kızartma yapmama gerek varmı bide üzerine kaşar peynir döksem nasıl olur hadiyin eşimin gelmesine 1 saat var
smeagol pilavı çok beğendim canım bu yöntemlede çok hoşuma gitti tekrar teşekkür ederim
libyana sanada çok teşekkür ederim çok faydalı olmuş güzel tariflerimizi paylaşalım burada herkesin birbirinden öğreneceği şeyler oluyor mutlaka
karnıbahar aşladım arkadaşlar üzerine beşamel sos döküp fırına vericem önceden kızartma yapmama gerek varmı bide üzerine kaşar peynir döksem nasıl olur hadiyin eşimin gelmesine 1 saat var
haşladıysan gerek yok canım....kızarma ve beşamel sos ağır olabilir
evet cnm ben soğuk su koyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?