Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Bende kekin malzemelerinin oda ısısında olması gerektiği kanaatindeyim, ama bazaen bir anda karar verilebiliyor
ve o zaman haliyle bir çok malzeme dolapta oluyor vaktim varsa yarım saat kadar tüm malzemyi tezgahta bekletirim
ama vakit yoksa yapacak bir şeyde yok. Mikser kulanıyorum hiç kabarmayan kekim olmadı.
Sİzlere en sık yaptığım kakaolu cevizli kek tarifimi vereyim.
Malzemeler;
3 yumurta
göz kararı margarin (takriben 4/3 paket kadar)
yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
göz kararı toz şeker (takriben 1 su bardağı kadar.)
1 su bardağı kadar süt
göz kararı un
yine göz kararı kakao (kakao miktarı size bağlı ben yoğun kako sevdiğim için bol kullanıyorum)
1,5 paket kabartma tozu
ceviz.
Hazırlanışı;
Önce 3 yumurta yı bir güzel çırpıp içine margarinimizi ilave edelim. (oda ısısında olduğu zaman eritmeye gerek yok ama dolaptan aldıysam mikro dalgada 1 dk. yumuşatıyorum.) Yumurta ve margarin bir güzel çırpılır ve içine ısvı yağ edilir onuda iyice yedirdikten sonra şekeri ilave edip ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpalım. Kıvam alan karışımımıza sütümüzü ekleyerek çırpmaya devam edelim, incelmiş olan harcımıza yavaş yavaş eleyerek unu ilave edelim. Harcımız hala sıvı kıvamdayken kabartma tozunu eleyerek kısa süreli karıştırıp elde ettiğimiz harçtan bir kase kadar ayıralım. Kalan harca biraz daha un eleyerek istediğimiz kıvama gelinceye kadar karıştıralım. Ayırdığımız harca ise bolca kako ileve edelim. Kalıbımızı margarin ile fırça yardımıyla ince bir tabaka halinde yağlarak un serpelim, unu iyice her yerine serpiştirip kalıba vurarak fazlalığını alalım. Dİlimlerin denk geldiği bölmelere birer tatlı kaşığı kadar kıyılmış ceviz koyalım ve üzerine sade harcımızın yarısını dökelim ara kat olarak kakaolu harcı gezdilerim ve yine sade harcı koyarak kekimizin yapım aşamasını tamamlayıp fırına atalım güzelce kabarıp pişen kekimizi ters çevirerek servis edelim.

ben de brownie (aslında ıslak kek ama üzerine çikolata eritince brownie gibi oluyO)yapcam gecenin ilerleyen saatlerinde inşallah yorgunluğu atarsam üstümdn

benim en önce yemekte herşeyde ölçü kullanırım.
pilavda ve kektede aynı durum sözkonusu tabi.
pirinç pilavına ölçüm 1 e 1.5 tur, yani 1 bardak pirinç 1.5 brdk su... kesinlikle sıcak suda ıslarım ve içine tuz atarım.bide baldo pirinç kullanırım kabarıyor güzel oluyor. suyunuda soğuk koyarım asla karıştırmam

kekime herkez bayılır.
ben sıvıları karıştırırım önce. teker teker koyup karıştırırm, snra unu mutlaka elerim,kabartma tozunu 1.5 koyarım.
ve cevizli, damla çikolatalı yaparım.

Son düzenleme:

ben sadece az unla karıştırırm ceviz içi-üzüm vs.. şeyleri suyla karıştırıldığını ilk duyuyorum..

Pilava soğuk su mu koyuyorsunuz ablacım

smeagol pilavı çok beğendim canım bu yöntemlede çok hoşuma gitti tekrar teşekkür ederim
libyana sanada çok teşekkür ederim çok faydalı olmuş güzel tariflerimizi paylaşalım burada herkesin birbirinden öğreneceği şeyler oluyor mutlaka

karnıbahar aşladım arkadaşlar üzerine beşamel sos döküp fırına vericem önceden kızartma yapmama gerek varmı bide üzerine kaşar peynir döksem nasıl olur hadiyin eşimin gelmesine 1 saat var

bende bu topicin sessiz takipçilerindendim
libyanacım cafe pepelayıda takip ediyorum
yeni sözlendim.
yemek yapma konusunda çok iyi değilim. bu başlık iyi olacak benm için.
teşekkürler libyana

ben bir kez öle denemiştim.
karnabaharı haşladım üzerine tavuk sote beşamel sos ve kaşar koyup fırına verdim
iyi hoş oldu da karnabahar çok yavan geldi bana .
bi kere de kızartarak deneyeceğim

haşladıysan gerek yok canım....kızarma ve beşamel sos ağır olabilir

ne güzel hergün bir konu öyle mi çok sevdim
bir gün de konumuz buzluğunuzda neler var hanımlar olsun olur mu?
kek için bende birşeyler yazayım ben kağıtlı kek yaparım normal kekten daha sık
daha kolayıma gider haftada 2 filan yaparım
malzemeler basit ekonomik güzel bir tarif vereyim
2 yumurta 8 yemek kaşığı şeker yarım paket erimiş margarin
1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat(dolu dolu olmasın ama) 1 vanilya ve un
bazen biraz da tarçın atarım ya da damla çkolata
önce yumurta ile şekeri sonra diğerlerini en son unla karbonatı atarım (margarin kaynar olmasın)
kek kağıtlarına 1'er yemek kaşığı dökerim sonra da fırına

merhaba arkadaşlar
çokmasum karnıbahar ve beşamel sos çok iyi arkadaştırlar
ikisi bir araya geldimi yimede yanında yat misali gibi olur
yalnız ben karnıbaharı haşlarken az tuz ilavesi yaparım yarım küp tavuk bulyonda olabilir
tuzsuz haşlanınca çok yavan tadı olur, bence tabisi
ayrıca beşameli çok koyu yapmam haşlanmış karnıbaharlarıda çok büyük parçalarla değilde biraz daha küçülterek beşamelle iyice samimi olmasını sağlarım üzerine kaşarda koydunmu lokum lokummm

ayy benim adam akıllı bir tarifle kekim yoktur
illaki tarifi değiştirir ölçüleri hep değişir değişmeyen tek ölçü 3 yumurtadır
ayrıca bende kek malzemesine 1-2 kaşık nişasta eklerim
özellikle pandispanya kekine nişasta olayı pamuk gibi yapıyor
bazen keke hem süt hem yoğurt koyduğumda olur ve çokta güzel olur

slm arkadaşlarr sizde benim gibi mutfak delisi misinizz???ama öğrenecek daha çookk şey varr libyanacımm hani bana wuffle tarifi verecektin şöle pratik olanından makinam var ama işe yaramıyo yapayım diyorumm

ben bir de keki yaparken hem yogurt hem sut koyup en son asamada butun malzemeleri karstirdiktan sonra 1 fincanin icine cay kasiginin ucuyla karbonat koyup birazcik limon suyuyla onu kabartip keke dokuyorum. ve son bi karistirip firina atiyorum.

merhaba bayanlar :)
ben de 4 yıllık ünv hayatım ve ardından 2 yıllık evliliğim sayesinde mutfak bağımlısı olmuş bulunmaktayım :)))
sanırım artık bu topiğe de bağımlıyım

bu arada yaptığınız dolmanın içine azıcık bulgur koyarak da deneyin. tabii pirinç fazla olacak, bulgur onun çeyreği kadar belki... Bu anneannemin püf noktasıdır ve herkes bayılır.
anneannem göçmen , belki de oralarda böyle yapılırdı bilmiyorum belki de bileniniz vardır ama ben yine de paylaşmak istedim...

ceylin_naz karnabahar tarifini deneyeceğim...
bende bu ara beşamelli yemeklere sardım bu zamana kadar niye yapmadım dedim beşamele üşeniyordum sanırım..:))

bu ara en çok yaptığım kek havuçlu kek tarçınlı cevizli felan çok süper oluyor..
normal kek tarfimde hiç değişmez
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı margarin artı sıvı yağ karışımı
1 paket kab. tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un..çok koyu kıvamlı olmayacak yarısını kalıba dökerim yarısınada kakao eklerim üzerine döker çatalla şeklilendiririm yiyenler hazır kek gibi diyorlar.. nasıl yaptığımıda üste yazmıştım zaten..

ama bu ara havuçlu ve kakaolu yaş kek tarfileri yaptığım için margarin kullanmıyorum epeydir..
arkadaşımda yoğurt yerine süt yağındada sadece sıvıyağ koyuyor oda güzel oluyor ama kendi kekimi hep alıştığım şekilde yapıyorum annemden öyle gördüm...

bu akşam yemekte patlıcan salatası yaptım közlerken aliminyum folyoya koydum bir arkadaştan okumuştum olmadı yapamadım tekrar açtım normal közledim ocak battı ama tadı güzel oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…