Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Ayy ayy çok teşekkürler ablacım=))
tatlım benım yaşım büyük sayılmaz =)=) sen kaç yaşındasin ki bana abla demen için epeyce küçük olman lazım =)=) 21 yaşım benım

cnm bende çok kullanırım derin dondurucumu yanı en azından 6 aydır çok yoğun kullanıyorum =)=) barbunya bende koydum tadıda çok güzldi hiç bi değişime uğramamıştı
dolmalık bieberlerimide temizleyıp attım buzluma mmısır,taze fasulyeler patlıcanlar herbirşeyim var
mutlaka her yufka aldımda fazla alıp börek sarıp atarım =)=) çiğ olarak. başka daha neler var neler aklıma bukadrı gelio yaprk bilem var=)=) asma yaprağı

bu arada hanımlar yarındaa prtik yemk ler üzerinde konuşalım =)=) malum çlaışan hanımlara lazım =)=) hmen hmen yapılcak ymkler bana çok lazım oluoda=)=) ev iş olunca =)=) emınımkı aramızzda brisürü çalşan ev hnımlarıda vardır hepimize lazım prtık ymkler =)=) prtk bilgilerde öle yarın görüşmek dileğiyle esen kalın=)

mblue ben biber dolmasını doldurup koyuyorum ama çok yer kaplıyo.sen doldurmadan koyuyosun sanırım.çiğdenmi koyuyosun?nasıl oluyo?

mblue ben biber dolmasını doldurup koyuyorum ama çok yer kaplıyo.sen doldurmadan koyuyosun sanırım.çiğdenmi koyuyosun?nasıl oluyo?

Esra mblue ya sormuşsun ama ben cevaplayayım.Biber dolmasını hazırlayıp ta koyabildiğin gibi biberlerin içlerini temizleyip,yıkayıp,süzdürüp te koyabilirsin.:

Son düzenleme:
iyi akşamlar herkese gündüzleri katılamıyorum sohbete akşamdan akşama:))
hemşirem kek kağıtlarının altına bir sey koymuyorum bence senin hamur biraz cıvık oluyordur ve akıyordur biraz katı olması gerekir
hergün 2 konumuz oluyor dün kek ve pilavdı
bugün de dondurucu ve köfte
köfte konusunda pek bir bilgi sahibi değilimdir ben buzluğuma attıklarımdan bahsedeyim
yetmiyor bana buzluk aslında dondurucu almak istiyorum ama seneye evime inşallah
kurabiye ve börek koyarım sarma ve fırınlanmış mantı koyarım
sebzelerden közlenmiş patlıcan,yeşil fasülye.haşlanmış mısır,bezelye,bamya,kızartmalık doğranmış biber,yemeklik ince doğranmış biber,julyan doğranmış kırmızı salçalık biber ,barbunya koyarım
bir de bu sene buraya ait melke mantarını soteleyip poşetlere koydum çıkarıp yağda kavurup yumurta kırıyorum
çok sevmediğimiz zeytinleri çekirdeklerinden çıkarıp doğrayıp koydum pizzalara veya poğaçaya hazır
peynirler,tavuk suları var aklıma gelenler bunlar şimdilik

Kızlar maşaallah ya sohbet bayağı ilerlemiş. MBLUE arkadaşımın da dediği gibi bir ara pratik yemekleri konuşalım. Gerçekten çok lazım oluyor. Bir de sormak istediğim bir şey var sizlere. Dondurucuya ne gibi şeyler saklarsınız? (sarma, börek, kek vb.) bazen gerçekten çok lazım oluyor. Sakladığınızda en fazla ne kadar süre tutarsınız? Tatlarında değişiklik olur mu?

Ben köfte yaparken ekmekleri et suyu veya sütle ıslatıp öyle koyuyorum kıymaya evli bir arkadaşımdan öğrendim çok lezzetli oluyor köfteler annem bu yüzden hep bana yaptırır köfteleri.Sizede tavsiye ederim.

ben hiç kurabiye, poğaça koymadım şimdiye dk..
iki kişiyiz biz,misafire bile yapsam bitmiyor ve ziyan oluyor. Hayvancıklara veriyorum bayatlayınca. yenecek halde öylece koyuyor muyuz? hadi poğaçayı anladım,ısıtılabilir , mesela tatlı kurabiye de mi ısıtılıyor?

Canım buzluğa koyduğun yiyeceklerin tadında bir değişiklik oluyor mu? Bir de bunlar ne kadar süre dayanır biliyor musun? Ne kadarda tüketiyorsunuz?

Güzel bi konu olur katılıyorum:)

İyi akşamlar
:13:

aslında taze halleri gibi olmuyor tabi ama idare ediyoruz işte kötü de olmuyor yani
sebzeleri çiğden değil de soteleyip koyuyorum tadı kötü olmasın diye bir de eritmeden buzlu halde pişiriyorum
sebzeleri bir kış boyunca yiyoruz bişey olmuyor
ama hamurişi yaprak mantı gibi şeyleri çok da bekletmiyorum zaten 1 ay içinde çıkarıp kullanıyorum

kurabiyleri ısıtmıyosn. kendiliğinden açılıyo.pek bir değişiklik olmuyo tadında

Arkadaşlar daha önce ki sayfalarda da bahsetmiştim.Kek, poğaça,çörek,börek ve kurabiye koyabilirsiniz dipfrizinize..Keki ve kurabiyeyi oda ısısında ,poğaça,börek ve çöreği fırında ısıtarak çözdürebilir ve tazeleyebilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken bu gıdaları hafif ılıkken hava almayacak şekilde sıkıca paketleyip dondurucuya atmak..

Son düzenleme:
herkese selmlar....

bugn sınav sorusu hazırlarken izleyici olarak kalacağım ben...köfte olmuş sanırım günün konusu ama dondurucudan gidiyor :))) zamanım osa köfte ile ilgili soracağım çokşey vardı çünkü bir kez yaptım sonuç faciaaaa.....

hepinize kolay gelsin keyifli sohbetler....

selam kızlar...
çok acil bir sorum olacaktı, bilen varsa çok mutlu olurum...
evde bir sürü ayva var ve ben onları yarınki günümde ayva tatlısı yaparak değerlendirmeyi istiyorum. ama nasıl yapılır, püf noktası var mıdır bilmiyorum.
yardımcı olur musunuz lütfen??

Merhaba hemşire.Ben daha 3 gün önce yaptım ayva tatlısı,afiyetle yedik..

Ayvaları yıka ,soy,ikiye böl,içlerini çıkart ve limonla ovarak suya at.
Tencereye ayvları yerleştir,kabuklarını ve çekirdeklerini de ekle.Her yarım ayvanın üstüne şeker dök.Yarısından daha az su koyarak ,kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra en kısık ateşte 1-1.5 saat pişir.İstersen içlerine rendelenmiş ekşi elma da koyabilirsin.Piştikten sonra kendi halinde soğumaya bırak.Daha sonra servis tabağına alarak üstüne kıvamlı şerbetinden gezdir ve isteğe göre kaymak,şanti ,cevizle süsleyip afiyetle tüket..Ben sadece kaymak tercih ediyorum onu da belirteyim..

ayva tatlısını çok severim ama hiç yapmamıştım
kolaymış yaparım öyleyse bir ara

Bu arada ayva tatlısının o muhteşem rengi için suyuna 1 adet narın sıkılıp eklendiğini de duydum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…