Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

günaydın herkese...
ben ayvalarımı alıp gidicem biraz sonra hehe
nasıl yorumlar alıcağımı merak ediyorum.

Birde cipsli tavuk var, pirzola şeklindeki tavuk parçalarını ezilmiş mısır cipsine bulayıp fırına sürüyorum.Oda çok güzel,pratik oluyor .Misafirede güzel,değişik oluyor.Çıtır çıtır çocuklarda seviyor.

günaydın hanımlar,
önce söylemeden edemeyeceğim şeyler var...
geçen yaptığım pilava şekrde ekledim güzel oldu..

kurabiye dolaptan çıkınca çay olana kadar açılıyor zaten...poğaçalrda fırında olursa daha yumuşak oluyor..

bende çok alıyorum hep dolma biberi yarısını taze pişiriyorum diğer yarısınıda ayıklayıp yıkandıktan sonra süzdürüp poşetliyorum buzluğa atıyorum pişireceğim zaman önce içi hazırlıyorum sonra b
ibewrleri çıkarıp hemen doldurup buzlu buzlu suyunu verip pişiriyorum o zaman tadı güzel oluyor çözülürse tadı kötü oluyor tavsiye etmem..

ayva tatlısını bir ara çok yapardım ikiye bölüp ayıklıyorum ortalarını sonra derin bir tencerede üzerlerine şeker atarak suyunuda ekleyip pişiriyorum suyu az olacak şekr özleşiyor o zaman...
sonra fırın için borcama alıp ortalarına elmalı pasta içi koyuyorum bol cevizli biraz kendi suyu birazda yetmezse sıcak su ekleyip 15-20 dk fırınlıyorum kurumuyor ben renkli hiç yapmadım ama pişerken çekirdekleri olunca hafif pembemsi oluyor zaten... sonra üzerine isteğe göre krem şanti yada kaymak koyabilirsiniz ben koyu kıvamlı krem şanti yapmıştım çok güzel oluıyor... ma şimdi kaymak tadında krem şantiler varya onunla güzel olur...

MBLUE canım ben ıspanaklı keki şöyle yapıyorum;
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 subardağı şeker
az haşlanmış ıspanak yapraklarını robottan çekiyorum suyuyla 1 subardağı kadar çıkıyor (4-5 orta boy bütün ıspanaktan bir subardağı çıkıyor)
1 paket kab. tozu
unuda göz kararı yapıyorum ne koyu ne akıcı olacak şekilde
ben vanilya koymuyorum kokusu olmuyor ıspanağın..
sonra 170-180 drece fırında yuvarlak borcamda pişiriyorum pişen kekin kenarlarını bıçakla çıkarıp rondoda çekiyorum soğuyunca kekin üzerine krem şanti ekleyip rondoda çektiğim kek eri döküyorum
kek kalıbında yapıp extra arasına krem şanti koyabilirsin...

pratik olarak yaptığımda poşette tavuk yemeğidir ...yanına pialv ve çorba salata olup biter hemen..
tavuk butlarını heme çözdürüp patates bezelye havuç biraz baharat ve sıvı yağla poşette fırına verirrim..
şimdi hazır fırın da pişirme sosları var daha kolay oluyor ama patates olmuyor o zaman...
şu anda aklımda yok ama aklıma gelince bir iki bişey daha yazarım..

fıstık sanıyorlar demek :)
var öyle benzeyen lezzetler ya, mesela benim kızkardeşim çokk hamarattır maşallah, kuru fasülyeden kek yapmıştı, inanamazsınız, aynı kestane tadı...
kestaneli kek diye yedirdik millete.
kuru fasülye olduğunu söyleyince bile inanmadılar :)))

ben yazana kadar mesajlar eklenmiş. kabaklı keke yorum yapmıştım :)
bakalım neler yazmışsınız..

Akşam için pilav yapacağım ve burada yazılanlar doğrultusunda şeker ekleyeceğim. Bakalım nasıl olacak :)

konumuz pratik yemekler mi arkadaşlar?
kağıt kalemleri hazırlayın,,,,
:))

bu arada benim de çokk beğenilen bi tarifim var, ıspanaklı kek soran arkadaşım;

geçen yıl semerkand aile dergisinde okumuş ve uygulamıştım. çok beğenildi.
yemyeşil ve çok lezzetli oluyor, ıspanak sevmeyen çocuklar için ideal.
içindekinin ıspanak olduğu anlaşılmıyor bile. fıstık gibi :)

ISPANAKLI KEK
MALZEMELER;
500 g ıspanak
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti
¾ su bardağı süt

YAPILIŞI;
500 g ıspanağın sadece yaprakları haşlanır, soğutulur, rondodan geçirilir. Yumurtayla şeker çırpılır, sıvı yağ, ıspanak, vanilya, un, kabartma tozu sırayla eklenerek çırpılır, yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dökülerek düzgünce yayılır. 175 derecede 35 dakika pişirilir. Kenarları ince bir şekilde kesilerek rondodan geçirilir. Üzerine kremşanti sürülür. Onunda üzerine rondodan geçen minik kek parçacıkları serpilir.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:
herkese günaydın bugün sabahtan burdayım öğlene kadar dersim yok yemeğimi yaptım
buraya bir bakayım dedim
kabaklı keki ben de yapıyordum bir aralar güzel oluyor gerçekten
bugün de konu hamurişi ve pratik yemekler
pratik yemek deyince buzluğa attığım barbunya içleri benim çok kolayıma gidiyor ıslatmak filan gerekmediğinden misafire kolay bir ara yemek oluyor soğan salça barbunya bazen patetes havuç küp küp tamam
tavuk da pratik fırın poşetine at biraz da patetes oldu işte
ya da makarna salatası yapıyorum çok yemek gibi değil ama biz yiyoruz akşam yemeği olarak bazen
hamurişine gelince
favori bir yemeğim var zahmettli ama çoooooook güzel kayseri yağlaması
mayalı hamuru alıp ya da yoğurup hazırlıyoruz küçük şebitler halinde açıp pişiriyoruz tavada
bir taraftan içini hazırlıyoruz 300-400 gr kıymayı soğan ve yeşil biberle kavuruyoruz bol yağ koyuyoruz adı üstüne yağlama
sonra doğranmış domates ve yarım kaşık salça ekliyoruz 1 çay bardağı da su ekliyoruz baharat isteğe göre atıyoruz suyu döktükten sonra yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz
en son bir şebit üzerine 1-2 kaşık iç sürüyoruz her tarafına üstüne bir daha yine iç
üst üste bir kule olacak şebitler ıslanacak hem şebit hem iç sıcak olacak sonra pasta gibi dörde kesip servis tabağına koyuyoruz yanına da küçük kaselerde sarımsaklı yoğurt
yağlama sarılıp yoğurda batırılıp yeniyor süüüüper bi şeeeyyy
yanında da kola denerseniz emeğinize dğer

zeynocan ay o ıspanaklı kek tabağıyla birlikte ne güzel gözüktü gözümee ...

chef sende ağzımın suyunu akıttın hee güzel bişeye benziyor yaptığın.. vayy yapan olsada yesek heheheheh..:)))

zeynocan ay o ıspanaklı kek tabağıyla birlikte ne güzel gözüktü gözümee ...

chef sende ağzımın suyunu akıttın hee güzel bişeye benziyor yaptığın.. vayy yapan olsada yesek heheheheh..:)))
bu topik bizi toptan mahvedecek
işyerinden takip edenleri özellikle
inşallah şişmez göğüsler falan :)))

Son düzenleme:
valla benim de yazarken ağzımın suyu aktı nazlımelek
bunu kahvaltıda yiyorlar ama geç yenilen kahvaltlarda msela

Bayanlar maşallah size kocaman maşallah! :81:
Biz bakana kadar 36. sayfaya gelmişiz,çalışkan aşçılarım benim:13:
41.sayfada yazacaktım 'nazar boncuğumla birlikte' lakin hazır uygunken,bir gelip bakayım istedim.
Tek tek okuyacağım inşallah,yeni gelen arkadaşlarımıza yürekten 'Hoşgeldiniz' diyelim..
Zeynocan,ıspanaklı pasta bomba görünüyor,ona hayır diyebiline aşk olsun!
Annemin fix pastalarından biridir.Aynı şekilde bizim de :)
İki katlısını yapıyorum ben de canım,kermeselere,davetlere,Libya'lılar hastası adeta.
Ispanaklı olduğu kimsenin aklına dahi gelmiyor..
Ellerine,gönlüne sağlık!

Chef,Kayseri yağlaması ile sevdiceğimin sayesinde tanıştım.
Müthiş bir lezzet,senin de ellerine sağlık arkadaşım..

Bugünkü konumuz ne bakalım

Merhaba arkadaşlar yazılanlara bayıldım karnıbahar için bişey de ben yazayım dedi. 1 karnıbaharı haşlamadan küçük küçük ayırıp 1 patates bir havucu doğrayıp biraz tuz karabiber ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz ve tepsiye yayıyoruz 1 bardak su ekleyip fırına veriyoruz suyunu çekip hafif kızarınc afırından çıkarıp üzerine bir kapta karıştırdığımız 2 bardak süt 2 yumurta 2kaşık un ve tuzu döküyoruz fırına veriyoruz kabarıp biraz kızarınca kaşar rendesini üzerine ekleyip 10 dk fırında tutup çıkarıyoruz bi deneyin bence mükemmel bi tarif

41. sayfada da bekleriz Libby'ciğim, kendi konunmuş gibi gelebilirsin, kapımız sana hep açık
Sen bu topikdaşların pirisin :)

hanımlar çok teekkur ettim =) ama bişiy sormak istiyorum şimdi biriniiznkinde 4-5dal diğerinde ise 500gr =)=) muallakta kaldım ben ama

canım 4-5 tane bütün ıspanak...
hani bir kökde 4-5 dal olur ya öyle değil, 4-5 kök desek daha uygun olur zaten oda yarım kiloya denk geliyor orta yapraklı ıspanakta..
dolu dolu bir su bardağı ıspanak püresi olacak şekilde hazırlanıyor işde..

Son düzenleme:
ıspanaklı kekte ne güzel göründü gözüme ..ellerine saglık zeynocan..
ben gecenlerde akıllılık edip ıspanakları haşlamadan kek yapayım dedim..sırf rengi yeşil olsun diye. ilk cıkısında ıspanak tadı agıza gelıyordu ama ertesi günü klmdı o koku..:97:
ama haşlayıp yapmak daha iyi :87:
ıspanaklı keki anlatıyım bnde güzel olmustu ve de begenilmişti
ıspanaklı keki malzemelerden hazırladıktan sonra ben ip yardımıyla ortadan 2 ye ayırdım.. ortasına beyaz pudingten yapıp koyuyorum..kekin öbür yarısını üzerine kapatıp pasta kermasıyla üzerinin sıvıyorum.. üzerine de pütürlere ayırdıgım kek parcalarından sepiyorum.. görüntü ve lezzet süper.

Merhaba KK'nın hamarat hanımları
diyetteyken bu topiği takip etmek çok akıllıca bi iiş değil ama dayanamıyorum işte :))
Zeynocan o nasıl bir görüntü öyle, en kısa zamanda deneyeceğim....
Chef üniversitedeyken kayserili bi arkadaşımız yapmıştı bize yağlamayı, hala tadı damağımda vala...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…