bu topik bizi toptan mahvedecekzeynocan ay o ıspanaklı kek tabağıyla birlikte ne güzel gözüktü gözümee ...
chef sende ağzımın suyunu akıttın hee güzel bişeye benziyor yaptığın.. vayy yapan olsada yesek heheheheh..:)))
41. sayfada da bekleriz Libby'ciğim, kendi konunmuş gibi gelebilirsin, kapımız sana hep açıkBayanlar maşallah size kocaman maşallah! :81:
Biz bakana kadar 36. sayfaya gelmişiz,çalışkan aşçılarım benim:13:
41.sayfada yazacaktım 'nazar boncuğumla birlikte' lakin hazır uygunken,bir gelip bakayım istedim.
günaydın hanımlar,
önce söylemeden edemeyeceğim şeyler var...
geçen yaptığım pilava şekrde ekledim güzel oldu..
kurabiye dolaptan çıkınca çay olana kadar açılıyor zaten...poğaçalrda fırında olursa daha yumuşak oluyor..
bende çok alıyorum hep dolma biberi yarısını taze pişiriyorum diğer yarısınıda ayıklayıp yıkandıktan sonra süzdürüp poşetliyorum buzluğa atıyorum pişireceğim zaman önce içi hazırlıyorum sonra b
ibewrleri çıkarıp hemen doldurup buzlu buzlu suyunu verip pişiriyorum o zaman tadı güzel oluyor çözülürse tadı kötü oluyor tavsiye etmem..
ayva tatlısını bir ara çok yapardım ikiye bölüp ayıklıyorum ortalarını sonra derin bir tencerede üzerlerine şeker atarak suyunuda ekleyip pişiriyorum suyu az olacak şekr özleşiyor o zaman...
sonra fırın için borcama alıp ortalarına elmalı pasta içi koyuyorum bol cevizli biraz kendi suyu birazda yetmezse sıcak su ekleyip 15-20 dk fırınlıyorum kurumuyor ben renkli hiç yapmadım ama pişerken çekirdekleri olunca hafif pembemsi oluyor zaten... sonra üzerine isteğe göre krem şanti yada kaymak koyabilirsiniz ben koyu kıvamlı krem şanti yapmıştım çok güzel oluıyor... ma şimdi kaymak tadında krem şantiler varya onunla güzel olur...
MBLUE canım ben ıspanaklı keki şöyle yapıyorum;
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 subardağı şeker
az haşlanmış ıspanak yapraklarını robottan çekiyorum suyuyla 1 subardağı kadar çıkıyor (4-5 orta boy bütün ıspanaktan bir subardağı çıkıyor)
1 paket kab. tozu
unuda göz kararı yapıyorum ne koyu ne akıcı olacak şekilde
ben vanilya koymuyorum kokusu olmuyor ıspanağın..
sonra 170-180 drece fırında yuvarlak borcamda pişiriyorum pişen kekin kenarlarını bıçakla çıkarıp rondoda çekiyorum soğuyunca kekin üzerine krem şanti ekleyip rondoda çektiğim kek eri döküyorum
kek kalıbında yapıp extra arasına krem şanti koyabilirsin...
pratik olarak yaptığımda poşette tavuk yemeğidir ...yanına pialv ve çorba salata olup biter hemen..
tavuk butlarını heme çözdürüp patates bezelye havuç biraz baharat ve sıvı yağla poşette fırına verirrim..
şimdi hazır fırın da pişirme sosları var daha kolay oluyor ama patates olmuyor o zaman...
şu anda aklımda yok ama aklıma gelince bir iki bişey daha yazarım..
bu arada benim de çokk beğenilen bi tarifim var, ıspanaklı kek soran arkadaşım;
geçen yıl semerkand aile dergisinde okumuş ve uygulamıştım. çok beğenildi.
yemyeşil ve çok lezzetli oluyor, ıspanak sevmeyen çocuklar için ideal.
içindekinin ıspanak olduğu anlaşılmıyor bile. fıstık gibi :)
ISPANAKLI KEK
MALZEMELER;
500 g ıspanak
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN;
1 paket krem şanti
¾ su bardağı süt
YAPILIŞI;
500 g ıspanağın sadece yaprakları haşlanır, soğutulur, rondodan geçirilir. Yumurtayla şeker çırpılır, sıvı yağ, ıspanak, vanilya, un, kabartma tozu sırayla eklenerek çırpılır, yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dökülerek düzgünce yayılır. 175 derecede 35 dakika pişirilir. Kenarları ince bir şekilde kesilerek rondodan geçirilir. Üzerine kremşanti sürülür. Onunda üzerine rondodan geçen minik kek parçacıkları serpilir.
Uploaded with ImageShack.us
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?