Bu arada ayva tatlısının o muhteşem rengi için suyuna 1 adet narın sıkılıp eklendiğini de duydum ..
çok teşekkür ederim canım.
bu geceden yapayım da yarına uğraşmayayım dedim.
bu arada internetten aldığım bi tarife göre de ayvayı haşladıktan sonra fırına verin diyo. fırın kurutmaz mı? yapan birinden tarif almanın faydaları.... çok sağ ol..
bende kırmızı olsun istiyorum. denesem mi? ne dersin?
hmm teşekkürler... aslında tüm sayfaları okudum ama aklıma yatmamış demek ki... en kısa zamanda deneyeceğimArkadaşlar daha önce ki sayfalarda da bahsetmiştim.Kek, poğaça,çörek,börek ve kurabiye koyabilirsiniz dipfrizinize..Keki ve kurabiyeyi oda ısısında ,poğaça,börek ve çöreği fırında ısıtarak çözdürebilir ve tazeleyebilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken bu gıdaları hafif ılıkken hava almayacak şekilde sıkıca paketleyip dondurucuya atmak..
kolay olsun sorular hocam :)))herkese selmlar....
bugn sınav sorusu hazırlarken izleyici olarak kalacağım ben...köfte olmuş sanırım günün konusu ama dondurucudan gidiyor :))) zamanım osa köfte ile ilgili soracağım çokşey vardı çünkü bir kez yaptım sonuç faciaaaa.....
hepinize kolay gelsin keyifli sohbetler....
*bazı püf noktaları var canım, mesela beyaz olması için suyuna limon sıkarım
*ayrıca tuz atarken birlikte şeker de atarım, toz şeker, tadı güzel olur.
*kavurmasını tutturmak önemli, tane tane olması için -yakmadan- iyice kavurmak gerek.
*suyu ekledikten sonra fazla karıştırmıyorum.
*kısık ateşte bırakıyorum.
*varsa mutlaka et suyu ya da tavuk suyu kullanırım, süper olur. annemin tabiriyle "düğün pilavı gibi" :)
*ocaktan alınca hemen servis etmem, biraz dinlendiririm.
ama bazı takıldığım noktalar var. mesela emin olamıyorum, kavurunca soğuk su mu eklenmeli, sıcak mı, emin değilim.
Ben de bir şeyler söyleyeyim..
Pilavın hası ,kavrulmadan kaynayan suya bırakılarak yapılan haşlama pilavdır..
Keki de soğuk fırına atın arkadaşlar,kullanacağınız malzeme de oda ısısında olsun..
bu arada hanımlar yarındaa prtik yemk ler üzerinde konuşalım =)=) malum çlaışan hanımlara lazım =)=) hmen hmen yapılcak ymkler bana çok lazım oluoda=)=) ev iş olunca =)=) emınımkı aramızzda brisürü çalşan ev hnımlarıda vardır hepimize lazım prtık ymkler =)=) prtk bilgilerde öle yarın görüşmek dileğiyle esen kalın=)
mblue ben biber dolmasını doldurup koyuyorum ama çok yer kaplıyo.sen doldurmadan koyuyosun sanırım.çiğdenmi koyuyosun?nasıl oluyo?
=) valla ben prtik olarak milföy hamurunu çok severım hemcnik pişiyo mutlaka derindondourumcumda bulundururum .bugünki konuda pratik yemekler hamurişleri olsun mu hanımlar?
Merhabalar ,Kek konusu geçti ama bugün aklıma geldi.Benimde yaptığım kabaklı kek var değişik süper oluyor içinde kabak olduğu kesinlikle belli olmuyor kimse anlamadı şimdiye kadar içinde fıstık varmış görüntüsü oluyor.
3 yumurta ,1,5 su bardağı şeker iyice çırpılacak 2 tane orta boy yeşil kabak rendelenip koyulacak,1 bardaktan biraz az sıvı yağ ,1-2 fincan kadar süt,ceviz ,tarçın,kabartma tozu ,3-4 bardak un.Boza kıvamında olacak.Bende unu, kabartma tozuyla elerim mutlaka.Un koyduktan sonrada mikser kullanmam.Kaşıkla karıştırırım.175 derecede 45 dak.felan pişiriyorum.Çok güzel oluyor.Tarçınlı mis gibi..
Vay süper fikir. Kabak tadı gelmiyor mu peki hiç?
Hayır kesinlikle gelmiyor senelerdir yaparım kimse anlamadı şimdiye kadar tarçın, ceviz bastırıyor galiba.Söyledikten sonrada çok şaşırıyorlar.
Pratik yemek deyince tavuk geliyor aklıma.Kanat,incik karışımı parça tavukları biraz zeytin yağı,kekik vb baharatla karıştırıp fırına sürüyorum patateste eklenebilir.Bir süre sonra dörde bölünmüş domates ,biber ekliyorum.Baştan koyunca domates sulandırıyor biberlerde kuruyor.Hemen hazırlanıyor.
Sonra göğüs etinden şinitzel pratik oluyor ince ince dilimleyip önce yumurta sonra galeta ununa(ben bayatlamış ekmekleri fırınlayıp rondodan çekiyorum) bulayıp kızartılacak sıcak sıcak güzel oluyor.
Yada göğüs etini kuşbaşı doğrayıp soteledikten sonra.Bezelye garnitür veya mantarla fırına üzerine biraz salçalı sos veya beşamel sos çok yakışıyor.Herkesin bildiği şeyler tabi bunlar.Ama genede yazayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?