Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

çok teşekkür ederim canım.
bu geceden yapayım da yarına uğraşmayayım dedim.
bu arada internetten aldığım bi tarife göre de ayvayı haşladıktan sonra fırına verin diyo. fırın kurutmaz mı? yapan birinden tarif almanın faydaları.... çok sağ ol..

bizde kek yıllardır senede 1 falan pişer, o yüzden dün yazmadım bir şey. bugün köfte ve dondurucu konuşulmuş. aslında ikisi beraber harika oluyor, yani içinde köfte olan dondurucu eskiden hazır dondurulmuş köftelerden pratiklik uğruna alırdık ama ya kaliteleri iyice bozuldu ya da bıktık o kuru tatlardan, artık sadece evde yapıp donduruyoruz kaplara koyup, oh hemen 4-5 dakikada yağsız teflonda mis gibi köfteler hazır

köfte konusunda olmazsa olmazım kimyon! kimyonsuz köfte ve menemen, omlet bana hiç lezzetli gelmiyor nedense

Buzluk konusunda da son yılın bombaları (bizim ev için)
- yıkanmış ayıklanmış maydanoz, dereotu buzdolabı poşetlerinde (ağızları mandallı) saklanır, her an el altında olur, ne bozulup çöpe gider ne de insanı uğraştırıp zaman kaybı yaratır.

-doğranmış soğan! hep yok dolap kokar, yok tadı kötü dendi, valla bazen evde doğruyoruz ama çoğu zaman ucuz da olduğu için doğranmış alıyoruz, aman allahım yemek yapmak ne kadar kolaylaştı böyle

-çok fazla kızarmamış tepsi böreği (bölünmüş olarak) hiç olmazsa çıkarınca fırında biraz daha pişip tazecik gibi oluyor, çok yanmıyor böylece

-buz küplerinde domateslere ek olarak bu sene kk'dan aldığım fikirle rendelenmiş salatalıklarımız da küp küp mevcut, kışın da cacık keyfi

ayrıca yine ayıklanmış yeşil biberler, dolmalık biber daha da güzel oluyor ince ince yemeklik doğranmış şekilde, hop tencereye, yemekler harika!

veee... haşlanmış nohut! pilavı çok çabuk yapardık ama böyle nohutlu pilava bu kadar kolay kavuşmak harika oldu

Ayvayı dediğim şekilde pişirdikten sonra suyuyla birlikte fırına verebilirsin fazla durdurmamak şartıyla,öyle hemen kurumaz..

bende kırmızı olsun istiyorum. denesem mi? ne dersin?

O güzel renk ayva çekirdeklerinin,ayvayı kısık ateşte uzunca pişirmenin ve biraz da ayvanın cinsinin eseri.Bence nar suyunu bir dene,birşey kaybetmezsin,ben denemeyi düşünüyorum...

hmm teşekkürler... aslında tüm sayfaları okudum ama aklıma yatmamış demek ki... en kısa zamanda deneyeceğim
kolay olsun sorular hocam :)))

ben kaynar su ekliyrum hep canım..soğukla nasıl olur bilemiyorum

harika olur böyle pilav memleketten bilirm..

annem ve kayınvalidem de yapar arada böyle hele tavuklusu mis gibi olur

ayva tatlımı yaptım arkidişler.
baktım evde nar kalmamış, bende şerbetine dondurucuda vişne vardı vişne koydum. pembe oldular ama kırmızı değil.

bakalım yarın misafirlerim beğenecek mi?
fotoğraf yüklemeyi beceremiyorum, yapabilseydim ikramdan önce çeker koyardım buraya..

çok yoruldum ama haaa...
8 tane ayvayı ayıklamak da zormuş :)))
bu arada ayva çekirdeklerinin bir kısmını su bardağına suya koydum. bi yerde okumuştum, bi iki gün bekletip cilde maske olarak sürebiliniyormuş, c vitamin varmış, cildi güzelleştiriyomuş...

aman ne hamaratım yaaaww

bugünki konuda pratik yemekler hamurişleri olsun mu hanımlar?

mblue ben biber dolmasını doldurup koyuyorum ama çok yer kaplıyo.sen doldurmadan koyuyosun sanırım.çiğdenmi koyuyosun?nasıl oluyo?

cnm bende biberleri içini temizleyip yıkıp kurtup ölece poşetleyip derindonduurcuya atıyorum =)=)

bugünki konuda pratik yemekler hamurişleri olsun mu hanımlar?
=) valla ben prtik olarak milföy hamurunu çok severım hemcnik pişiyo mutlaka derindondourumcumda bulundururum .

fırında satılan ekmek hamurlarının içine birazcık iç hazırlayıp fırına sürdüğümüzde çok güzel içli ekmekcikler oluyo ben minik minik koparıp içini koyup top top ypıpı fırına sürüyorum çok süpe roluyo
=)
bide yemek yapacağım zaman akkşamdan ön hazırlık yapmaya çalışırım mesela haşlanmış nohut,yıkanmış sebzeler, gibi

bana göre ymeklerden patates yemeği çok prtık bişy=)acil zamnlarda kurtırıcı gibi
hazır çorbları pek sevmedğim için hep kendım yaparım baana göre çorbalar zaten prtık

buzluktta mutlka köfte çeşitlerm olur mesela priinçli köfte ekşili köfteye çok yakışır.
ve kavrulmuş et buzlukta çok iyi oluyo hiç bi değişimde olmuyor tadında ve hemen yemklere kullanılabilinir .

tavukta herzmaan için prtık bi yemk olabiliyo hemen ocağa atıp kavurup içine biki sebzeyle lezzetli ve kolay oluyo pişme sürside kısa

mutlaka dolpta saırlmış böreklerım oolur .msifirm geldiği zman uğraşmam

çok adni durumlarda milföy hamuru kurtarıcı gibidir yanıanada kısır yptıkmı birde kek patlattıkmı tamamdır=)= şimdilk aklıma bunlar gleio bişiyler geldikçe yazıcım hnımlar sizlerde paylşırsanız çok guzel olur=)=)

bizim evde de pratik hep buzlukta olan mantı vardır.. köyden gelen çökelekleri de annem buzluga atar .. milföylerimizde buzluktadır.. biri gelince evde bişi yoksa cıkarır hemen yaparız.
hamurisi olrk pratik 10 dk da yaptıgımız kek var..butun malzemelerı acele karıstır tepsiye dök cıkar üstüne süt dök ıslagımsı bişi oluyor.. annemin işi bu tabi.
babam aşçıdır eve bazenlerı kurabiye kuru pasta vs cesitler getirir.. annem bayatlamasın diye bellı buyuklukte poşetlerde buzluga atar.. misafir gelince cıkarır biraz durunca sunarız. tatlarında hiç degişme olmaz.
aklıma fazlası glmıyor..
MBLUE yaşıtım ,fırından aldıgın hamurlardan nasıl yapıyorsun ekmegi anlamadım ?

hanımlar ıspanaklı pasta tarifleriniz varsa alabilirmiyim dennenmiş ve memnun kalınmış tarifler rica etsem sizlerden ıspanak aldım diorum bi denyeyım bende ıspanaklı kek tarfını =)=) ama bana kim tarif vermek ister=)???

cnm normal aldın ekmek hamurunu poğça buyuklunde alıyorum elime bnım poğçalarda minik minik oluyo =)=) küçük çok hoşuma gidiyo içlerini koyup yuvarlıyorum yağladım ytepsıyle atuıyrum fırına okadar çok basit yanı

Merhabalar ,Kek konusu geçti ama bugün aklıma geldi.Benimde yaptığım kabaklı kek var değişik süper oluyor içinde kabak olduğu kesinlikle belli olmuyor kimse anlamadı şimdiye kadar içinde fıstık varmış görüntüsü oluyor.
3 yumurta ,1,5 su bardağı şeker iyice çırpılacak 2 tane orta boy yeşil kabak rendelenip koyulacak,1 bardaktan biraz az sıvı yağ ,1-2 fincan kadar süt,ceviz ,tarçın,kabartma tozu ,3-4 bardak un.Boza kıvamında olacak.Bende unu, kabartma tozuyla elerim mutlaka.Un koyduktan sonrada mikser kullanmam.Kaşıkla karıştırırım.175 derecede 45 dak.felan pişiriyorum.Çok güzel oluyor.Tarçınlı mis gibi..

Vay süper fikir. Kabak tadı gelmiyor mu peki hiç?

Son düzenleme:
Pratik yemek deyince tavuk geliyor aklıma.Kanat,incik karışımı parça tavukları biraz zeytin yağı,kekik vb baharatla karıştırıp fırına sürüyorum patateste eklenebilir.Bir süre sonra dörde bölünmüş domates ,biber ekliyorum.Baştan koyunca domates sulandırıyor biberlerde kuruyor.Hemen hazırlanıyor.
Sonra göğüs etinden şinitzel pratik oluyor ince ince dilimleyip önce yumurta sonra galeta ununa(ben bayatlamış ekmekleri fırınlayıp rondodan çekiyorum) bulayıp kızartılacak sıcak sıcak güzel oluyor.
Yada göğüs etini kuşbaşı doğrayıp soteledikten sonra.Bezelye garnitür veya mantarla fırına üzerine biraz salçalı sos veya beşamel sos çok yakışıyor.Herkesin bildiği şeyler tabi bunlar.Ama genede yazayım dedim.

Katılıyorumm pratik yemek bencede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…