Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

yaptım bende eşim bayıldı ama bulyon atmadım içine bidaha öyle denerim karnıbahara haşlarken tuz attım beşamel sosa da attım üzerine kaşar peynir be karabiber serptim artık karnıbaharın yemeğini pişirmem hep böyle yapıcam eşim yemeğini sevmiyo ziyan oluyo

bir tarifte benden gelsin size yazın çekmiştim resimleri daha bilgsayarda kayıtlı duruyordu ve bir ara blog işine heveslenip oraya eklemiştim
300 gr kadar yağsız kıyma
1 soğan rendelenmiş
yarım su bardağı köftelik bulgur
1 yumurta
tuz
karbonat
kıyılmış maydonoz
baharat olarak kurutulmuş reyhan kullandım

bulguru sık delikli süzgeçte yıkayıp 5 dk suyunu süzdürün sonra tüm malzemeyi elinizi arada ısaltıp 15 dk kadar yoğurun ben bi kısmı ile büyük köfteler yapıp yağda kızarrtım diğer kısmını misket gibi yuvarlayıp salçalı su ile pişirip yemek yaptım 2 çeşit yemek oldu bunu kayınvalidemden öğremdimden beri köfteleri bu şekilde bulgurlu yaparım bayat ekmek telaşına düşmem tadıda çok lezetli oluyo

Son düzenleme:
hanımlar bana beşamel sosunun nasıl yapıldıgını ve katıldıgını yazar mısınız size zahmet?
bizim evde beşamel sos yapılmaz ki:26:

[

oh afiyet olsun cokmasum
bidakinede şu şekilde denyebilirisn ben soğanla kıymayı kavurup salçayıda ekleyip karnıbaharları bu sosa bulayıp öle fırın tepsisine atıyorum üsütnede azıcık karabiber eklerim beşameli öle dökerim fıından çıkmaya yakınd akşarlarını eklerım süper olurr =)=)

hanımlar bana beşamel sosunun nasıl yapıldıgını ve katıldıgını yazar mısınız size zahmet?
sinoplu cnm ben göz kararı yapıorum ama azıcık margarin,azıcık karabiberde koyarım ben 3 yemek kaşığı un ,koyulunu sütü yavaş yavaş eklerken ayarlarım çok koyu bi kıvam olmuo zaten pudıngın pişerkenki haline yakın bi koyuluk oluo yanı bıraz daha akışkan

Son düzenleme:
Öncelikle çok faydalı bir topik olmuş ,emeği geçen yorum yapan herkese teşekkürler.Bu aralar benimde mutfakla ilgili bir derdim var aslında derin dondurucu almak istiyorum.Buzdolabınınki yetmiyor kışlık hazırladıklarıma.Sizin gibi mutfakta tecrübelilerden fikir almak isterim.Derin dondurucu kullanan var mı?Tavsiye eder misiniz?Varsa çekmeceli mi üstten kapaklı mı daha iyi oluyor.Hangi marka ?Enerji tüketimi nasıl?Bir de neler saklıyorsunuz dondurucuda?Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

canım ben 1-1-1,5 ölçüsü kullanıyorum.
1 çorba kaşığı tereyağ,1kaşık un,1,5 bardak süt... bunu yapacağın şeye göre çoğaltabilirsin... tabii tuz ve k.biber unutma :)
zaten bi süre sonra ölçüyü falan boşverip göz kararına dönüyosun :)
tereyağı eritip unu kavuruyorsun (kavurmazsan un kokusu geliyor çiğ çiğ) sonra sütü yavaş yavaş döküp karıştırıyorsun. topak kalmamasına dikkat. fırında kalma süresine göre kıvamını ayarlayabilirsin. ocakta ne kadar fazla tutarsan o kadar koyulaşır..
mesela lazanyada vs. lazanyaları pişireceği için daha akışkan bırakıyorum, graten de falan ona nispeten daha koyu oluyor...

bende yazın aldım dondurucu. arçeliğin çekmeceli olanından aldım.çok memnunum.annemde büyük olanından var çekmecesiz.çok geniş bir çok şey alıyo.ama düzen olarak çekmeceli olanı tavsiye ederim.neyi nereye koyduğun daha belirgin oluyo.ben kışlık bir sürü yiyecek koydum dondurucuya.kek,puğaça,kurabiye istediğin herşeyi koyabilirsin.ama dikkat etmemiz gereken kızartma türü koymamalıyız.sağlık açısından çok zararlıymış

Arkadaşlar yufkayla yapılcak güzel bi börek tarifi vermek isteyen var mı ? =)

günaydın hamarat hanımlar,
sayfa genişlemiş resimden dolayı ama lahana güzel gözüküyor yinede afiyet olsun canım... benimde canım soslu çekti ..ben lahanayı sarıp pişirirken ayrı bir tavada sarımsak salça ve karabiberli bir sos yapıp pişen lahananın üzerine döküyorum çok daha lezzetli oluyor.. bende adanalı bir arkadaşımdan öğrenmiştim bunu...

bu ara beşamel çok yaptığım için bende bir tarfi vereyim...
1,5 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
2 subardağı süt
1 tutam tuz

bazen koyu kıvamlı olursa süt ekliyorum ama bu şekilde normal oluyor tecrübe ettim..

Esra55 bende yazın aldım dondurucu. arçeliğin çekmeceli olanından aldım.çok memnunum.annemde büyük olanından var çekmecesiz.çok geniş bir çok şey alıyo.ama düzen olarak çekmeceli olanı tavsiye ederim.neyi nereye koyduğun daha belirgin oluyo.ben kışlık bir sürü yiyecek koydum dondurucuya.kek,puğaça,kurabiye istediğin herşeyi koyabilirsin.ama dikkat etmemiz gereken kızartma türü koymamalıyız.sağlık açısından çok zararlıymış

Teşekkürler cevapladığınız için.Bende Arçelik çekmeceli düşünüyorum ama az şey alıyor dediler o yüzden tereddütlüydüm.Kızartma koyulmaması gerektiğini bilmiyordum.Patlıcan kızartıp koymuştum bende .Kek , poğaçada denemedim hiç .Yapayım bende çıkınca ısıtacakmıyız?.

Arkadaşlar yufkayla yapılcak güzel bi börek tarifi vermek isteyen var mı ? =)

grimsii cnmm ben verim
soğan kavurup sonra kıymayıda kavuruosun kıyma kuş üzümüylede az kavur biraztuz ve karabiber olark iç hazılrıosun
yufkayı2 kat olarak seriosun arasınada sıvıyağla karışık soda sürüosun sigara böreği gibi kesiosun 8 parça olaucak şekilde
yufkların gene içine solıyağı sürüosun sonra içlerini doldurup sigara böreğinden biraz daha kalın sasrıosun hepsini sardıktan sonra sodanın içine atıp biraz soda çektirdikten sonra hepsini galeta ununa bulayıp fırına atıosun pufpuf lezzetli böreklerin oluo cnm sodanın içinde az tutma içine işleisn ama hamur gibide olmasın süper oluyo herkesten tam not alan bi börektir cnm aynısnı peynırlede yapabilriisn am akıymlaısı daha leziz oluo=)

Son düzenleme:
gerek yok canım kendiliğinden açılıyo.ama acelen varsa.ısıtablirsin tabi.puğaçalar ısıtıldığında daha güzel oluyo.özellikle mayalı olanlar.

kzılar iş yerımdeki abla bi lahana dolması yaptıı dehşet olduu şiddetle tavsıye edıyorum =)=)
lahanaalar haşlanır içi : soğan küçük doğranıp kavrulur,salça nane pulbiber sonra azıcık bulgur tencere azıcıksu ile piştikten sonra üstüne haşlanmış eizlmiş patateslerde çevrilir iyce karıştırıldıktan sonra lahanlar sarılıp fırın tepsisine dizlir fırına atılır birazzcık üsüt kızardıktan sonra salçalı yağ ile seris edilir=)

şekeri unutmuş muyuz ne :)

Ayy ayy çok teşekkürler ablacım=))

gerek yok canım kendiliğinden açılıyo.ama acelen varsa.ısıtablirsin tabi.puğaçalar ısıtıldığında daha güzel oluyo.özellikle mayalı olanlar.

Anladım.Peki domates de koyuyormusunuz onu nasıl saklıyorsunuz ben bu sene kavanoza yaptım.Derin dondurucuya nasıl koyulur bütün mü doğrayarak,rendeleyerek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…