merhaba arkadaşlar
çokmasum karnıbahar ve beşamel sos çok iyi arkadaştırlar
ikisi bir araya geldimi yimede yanında yat misali gibi olur
yalnız ben karnıbaharı haşlarken az tuz ilavesi yaparım yarım küp tavuk bulyonda olabilir
tuzsuz haşlanınca çok yavan tadı olur, bence tabisi
ayrıca beşameli çok koyu yapmam haşlanmış karnıbaharlarıda çok büyük parçalarla değilde biraz daha küçülterek beşamelle iyice samimi olmasını sağlarım üzerine kaşarda koydunmu lokum lokummm
oh afiyet olsun cokmasumyaptım bende eşim bayıldı ama bulyon atmadım içine bidaha öyle denerim karnıbahara haşlarken tuz attım beşamel sosa da attım üzerine kaşar peynir be karabiber serptim artık karnıbaharın yemeğini pişirmem hep böyle yapıcam eşim yemeğini sevmiyo ziyan oluyo
sinoplu cnm ben göz kararı yapıorum ama azıcık margarin,azıcık karabiberde koyarım ben 3 yemek kaşığı un ,koyulunu sütü yavaş yavaş eklerken ayarlarım çok koyu bi kıvam olmuo zaten pudıngın pişerkenki haline yakın bi koyuluk oluo yanı bıraz daha akışkanhanımlar bana beşamel sosunun nasıl yapıldıgını ve katıldıgını yazar mısınız size zahmet?
bizim evde beşamel sos yapılmaz ki:26:
hanımlar bana beşamel sosunun nasıl yapıldıgını ve katıldıgını yazar mısınız size zahmet?
bizim evde beşamel sos yapılmaz ki:26:
Arkadaşlar yufkayla yapılcak güzel bi börek tarifi vermek isteyen var mı ? =)
ceylin_naz karnabahar tarifini deneyeceğim...
bende bu ara beşamelli yemeklere sardım bu zamana kadar niye yapmadım dedim beşamele üşeniyordum sanırım..:))
bu ara en çok yaptığım kek havuçlu kek tarçınlı cevizli felan çok süper oluyor..
normal kek tarfimde hiç değişmez
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı margarin artı sıvı yağ karışımı
1 paket kab. tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un..çok koyu kıvamlı olmayacak yarısını kalıba dökerim yarısınada kakao eklerim üzerine döker çatalla şeklilendiririm yiyenler hazır kek gibi diyorlar.. nasıl yaptığımıda üste yazmıştım zaten..
ama bu ara havuçlu ve kakaolu yaş kek tarfileri yaptığım için margarin kullanmıyorum epeydir..
arkadaşımda yoğurt yerine süt yağındada sadece sıvıyağ koyuyor oda güzel oluyor ama kendi kekimi hep alıştığım şekilde yapıyorum annemden öyle gördüm...
bu akşam yemekte patlıcan salatası yaptım közlerken aliminyum folyoya koydum bir arkadaştan okumuştum olmadı yapamadım tekrar açtım normal közledim ocak battı ama tadı güzel oldu...
grimsii cnmm ben verim
soğan kavurup sonra kıymayıda kavuruosun kıyma kuş üzümüylede az kavur biraztuz ve karabiber olark iç hazılrıosun
yufkayı2 kat olarak seriosun arasınada sıvıyağla karışık soda sürüosun sigara böreği gibi kesiosun 8 parça olaucak şekilde
yufkların gene içine solıyağı sürüosun sonra içlerini doldurup sigara böreğinden biraz daha kalın sasrıosun hepsini sardıktan sonra sodanın içine atıp biraz soda çektirdikten sonra hepsini galeta ununa bulayıp fırına atıosun pufpuf lezzetli böreklerin oluo cnm sodanın içinde az tutma içine işleisn ama hamur gibide olmasın süper oluyo herkesten tam not alan bi börektir cnm aynısnı peynırlede yapabilriisn am akıymlaısı daha leziz oluo=)
gerek yok canım kendiliğinden açılıyo.ama acelen varsa.ısıtablirsin tabi.puğaçalar ısıtıldığında daha güzel oluyo.özellikle mayalı olanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?