Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Bu arada deneyeceğim tarifler o kadar çoğaldı ki :) bu işe en çok eşim sevinecek...
benim masaüstümde "denenecek tarifler" diye bi klasör var. oraya kopyala yapıştır yaparım, denedikten sonra ( genelde damak tadımıza göre oynamalar yaparım tariflerde) beğendiysekte defterime geçiririm. Böylece defterimdeki tariflerin kesin denenmiş ve beğenilmiş olduğunu bilirim böylece...
Dün tarif defterleriyle ilgili yazılar vardı da, paylaşmak istedim

valla bende kayseriye yakın bir memleketli olarak ilk defa duydum ve yemedim.. kayseriye gitmişliğim de var çok şey kaçırmışım ben yaa...
ve bugünden sonra şart oldu bir günde ıspanaklı kek yapıcam ..

Ispanaklı kek(ya da pasta) de yağlama da çok beğendiğim lezzetler,mutlaka deneyin derim..

hepinize selamlar bayanlar; :80:
yeni topiğimiz hayırlı uğurlu olsun.
Libyana'cım yine süper bir iş yapmışsın.
bikaç gündür takip etmeye çalışıyorum yazılanları.
bu gün bende yazayım dedim.
ben rulo pasta yapmak istiyorum.
ama şimdiye dek hiç yapmadım.tarifim de yok elimde. :93:
sizlerde denenmiş tarif vardır mutlaka..
ayrıca o rulo haline getirme aşamasında püf nokta nedir?
herkese bol bol öpücükler..
şimdiden teşekkürler..

hanımlar bu yemklerın içinde daha sayabileceğimiz prtık bişiyler klamadı sanırsam herkese teşekkurler ediyorum=)=)
hım bu arada bnm derındondurucumda mutlaka yaprak sarmam olur =)=) bigece önceden çıkartıp iyceaçıldıktan sonra sıcak su ile pişirirm ve çok beğenilir=)=)
yarınki konumuzu şimdidn çok merk ediyorum

yağlamayı yiyenler çok beğeniyor çoğu zaman benim davet yemeğim oluyor benimde canım istedi cumartesi yapacam bende
ben kayserili değilim ama kayserili bir teyzemden öğrendim
ıspnaklı keki ben de yaparım çok ta severim
kurufasülyeli keki de yapmıştım gerçekten kestane tadı oluyor birde yoğun bir vanilla aroması oluyor

kurufasülyeli kek :26:

kestane tadı deyince merak ettim cidden, tarifini yazabilirmisin lüüütfeeenn :))

KURU FASÜLYELİ KEK,1,5 su bardağı kuru fasülye,2 su bardağı toz şeker,1 su bardağı ceviz içi,3 yumurta,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya ,Hepsini karıştır ısıtılmış fırında pişir,tadı inanın kestane tadında oluyor tavsiye ederim afiyet olsun
kuru fasülyeler haşlanıp robotta püre haline getiriliyor
tarifi internetten aldım ama ben de bunu yapmıştım güzel olmuştu denedim yani
bazı tariflerde de üzerine çikolata sos döküyorlar ben öyle yapmadım

kesinlikle deneyeceğim teşekkürler..

Ellerinize sağlık arkadaşlar.

Kuru fasülyeli keki ben de denemiştim - annemden aldım tarifi yine.
Lakin pek hoşuma gitmedi belki daha farklı sos ve krema ile denenmeli.O zaman çok daha güzel olabilir..
Sonrasında yine kurufasülye ile bonbonlar yaptım,yalancı kestane şekeri.
Güzeldi amma velakin kesinlikle hakikisini tercih ederim.. :)
Lezzet kavramı göreceli tabi ki..

Son düzenleme:
bende bu topicin sessiz takipçilerindendim
libyanacım cafe pepelayıda takip ediyorum
yeni sözlendim.
yemek yapma konusunda çok iyi değilim. bu başlık iyi olacak benm için.
teşekkürler libyana

:81: Tebrik ederim,Allah c.c tamamına erdirsin..
Eksik olma inşallah arkadaşım
Keyifli paylaşımlar dilerim.

slm arkadaşlarr sizde benim gibi mutfak delisi misinizz???ama öğrenecek daha çookk şey varr libyanacımm hani bana wuffle tarifi verecektin şöle pratik olanından makinam var ama işe yaramıyo yapayım diyorumm

Yusnees
Gardaşım,öncekileri denedin mi?
En az 4 tarif yazdım sana

Temel Waffle:

Malzemeler:

100 gr margarin 1 su bardağı dolusu un 1 su bardağı süt Yarım çay kaşığı kabartma tozu 3 yumurta Yarım su bardağı tozşeker Yarım çay kaşığı tuz Izgarayı yağlamak için sıvıyağÜzeri için:

Pudraşeker Waffle hazırlanışı

Waffle: Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu bir kâseye alıp kabartma tozu ile harmanlayın. Sütü ilave edip mikserle çırparak yedirin.

Karışıma tozşeker, tuz ve yumurtaları ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Eritilmiş margarini ekleyip çırpın ve hamuru 20 dakika dinlendirin.

Waffle ızgarasına bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürün. Hamurdan kepçe kepçe alarak ızgaraya dökün. Izgarayı kapatıp 4-5 dakika pişirin. Waffle?ları servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serperek dilediğiniz dondurma ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun

Vuu,çok canım istedi! :) En sevdiğim..
Yapınca bize de yolla e mi:82:

Gönülden selamlar gülüm,çok teşekkür ediyorum.
Hep birlikte,nice lezizgünlere!

libyana
cafe pepela yı arkadaş yazınca baktımda
vallahi bravo ne güzel şeyler yapmışsın ya
bayıldım
ellerine sağlık

Bir arkadaşım da Lazanya tarifi sormuştu:

Malzemeler:

1 paket lazanya 500 gr kıyma 2 soğan 3 domates 1 kırmızı salçalık biber 1 sarı dolmalık biber 4 çarliston biber 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Lazanyaları bir tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı kaynar suda haşlayın. Süzülmesi için kağıt havlu üzerine alıp aralıklı olarak dizin.

Soğanları zar, domatesleri de küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Soğanı yağda kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla kıyma, biberler ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.

Fırın tepsisini yağlayın. Lazanyaların bir kısmını tepsiye dizip üzerine hazırladığınız harcı dökün. Bir kat daha lazanyaları yerleştirip toplam 3 kat olacak şekilde aynı işlemi uygulayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biberi serpin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Malzemelerinize göre,başka reçeteler de verebilirim

Libyanacım burası harika olmuş,hayırlı olsun topik:81:

çok faydalı olacağı kesin...

sayfalar ne de çabuk ilerlemiş,vakit buldukça göz atıcam...ve kesinlikle takipte olacağım bir topik....

ben bişey sormak istiyorum hemen,belki çok basit bir şey ama fena halde takmış durumdayım...benim derdim pirinç pilavıyla...herksin yaptığı gibi yapıyorum ama yinede tam istediğim gibi tane tane ve parlakkk olmuyor....lezzeti derseniz lezzetinde sorun yok,yiyenler beğeniyor...hatta demin yapmıştım mesela ,evet tane tane oldu ama istediğim kadar değil....:97: ayrıca parlak olmasını istiyroum ben...bazılarınınki nasıl parlıyor böylee...

var mıdır bunun bi püf noktası,sizin pilavlarınız nasıl??:78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…