arkadaşlar ben milföy hamurlu börekler v.s yediğim zaman midemde yanma oluyor kötü hissediyorum kendimi (ama yinede yiyorum :) )
ona alternatif olacak ama onun gibi gevrekte olabilecek bi tarif varmıdır
Milföy hamurunun zararlı olduğunu duymuştum. Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?
Libyanacım burası harika olmuş,hayırlı olsun topik:81:
çok faydalı olacağı kesin...
sayfalar ne de çabuk ilerlemiş,vakit buldukça göz atıcam...ve kesinlikle takipte olacağım bir topik....
ben bişey sormak istiyorum hemen,belki çok basit bir şey ama fena halde takmış durumdayım...benim derdim pirinç pilavıyla...herksin yaptığı gibi yapıyorum ama yinede tam istediğim gibi tane tane ve parlakkk olmuyor....lezzeti derseniz lezzetinde sorun yok,yiyenler beğeniyor...hatta demin yapmıştım mesela ,evet tane tane oldu ama istediğim kadar değil....:97: ayrıca parlak olmasını istiyroum ben...bazılarınınki nasıl parlıyor böylee...
var mıdır bunun bi püf noktası,sizin pilavlarınız nasıl??:78:
İyi akşamlar Grimsi! :)
Kanaviçe,milföy böreğe çok yakın bir lezzet Hamayili Börek:
MALZEMELER:
* 3 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı süt
İÇİNE:
* Beyaz peynir
* Kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta akı
YAPILIŞI:
- Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
- Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin
Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
-Karşılık köşeleri ortada birleştirek zarf şekli verin.
12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin..
Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
- Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.
Kaynak
milfoy hamuru çok yağlı bir hamurdur ve buna bağlı olarak zararlı olabilir canım( nedense lezzetli herşey zararlı :)))) milföy tarifindeki margarin miktarını gördüğümde "pek yararlı olmasa" demiştim ama pratikliği ve lezzeti bunu unutturuyor...
dün lezzet dergisi aldım bide ne göreyim aaaaaaaa libyana'nın yemekleri var
bende diyodum bu kız neden avatara lezzet dergisini eklemiş şimdi dank etti
bence sen lezzet dergisinde her ay olmalısın
cafe pepela danda sürekli takipteyim harika şeyler yapmışsın. boşluk bulduğum ilk fırsatta denemeler yapacağım bende inşallah
bu konu başlığıda çok güzel olmuş artık bi dolu soru sorarım burdan
öpüldün
sarılınıp kucaklandın canım
Umarım beğenirsin,hadi kolay gelsin..
Oh süper..
Bol tuzlu suda..
Kuru üzümle ilgili bir detay da benden.Keke koyacağınız kuru üzümü önce 1 saat kadar sıcak suda bekletin,şişecektir.Daha sonra fazla örselemden kağıt havlu arasında fazla suyunu alın.Bolca unlayın ve ununu eleyin.Son aşamada keke katın.Her yere eşit olarak dağılacaktır..
Ayrıca kekleri börekleri poğaçaları henüz ılıkken poşete koyup yiyeceğin zaman ısıtırsın,süper olur..Tabi keki ısıtmana gerek yok,oda ısısında çözdürürsün..
Kesinlikle katılıyorum..
Tabi..Pirinci en az yarım saat önceden ılık tuzlu suya koyarız.Çıkaracağımız zaman nişastası gidene kadar bolca yıkarız.Tereyağı eritiriz,biraz da sıvıyağ katarız ki parlak olsun.Şehriyeli yapacaksak şehriyeyi kavururuz.Daha sonra pirincin ölçüsüne göre suyu ve tuzunu ekleriz.İster et suyu ister sade suya bulyon ama et suyu tabi ki tercihimiz olmalı..Su kaynayınca iyice süzülmüş olan pirinci fazla karıştırmadan suya salar,ağzını kapatırız.Su kaynamaya başlayınca (bu aşamada nohutlu yapacaksak nohutları da ekleriz) en kısık ocağa koyar ağır ağır pişiririz.Pirincin cinsine göre suyu çekme ölçüsü vardır,ne olur ne olmaz bir tadarız diri gibiyse çok az su ilave eder,duruma göre altını kapatırız.Servisten önce bir beze sarıp dinlendiririz...
Kabaklı keki yapan arkadaşlar kabağı soymadan mı rendeliyoruz yoksa kabuğunu soyup mu rendeliyoruz bu hafta sonu yapıcam çok merak ettim de bu kafama takıldı :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?