Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

arkadaşlar ben milföy hamurlu börekler v.s yediğim zaman midemde yanma oluyor kötü hissediyorum kendimi (ama yinede yiyorum :) )

ona alternatif olacak ama onun gibi gevrekte olabilecek bi tarif varmıdır

arkadaşlar ben milföy hamurlu börekler v.s yediğim zaman midemde yanma oluyor kötü hissediyorum kendimi (ama yinede yiyorum :) )

ona alternatif olacak ama onun gibi gevrekte olabilecek bi tarif varmıdır

Milföy hamurunun zararlı olduğunu duymuştum. Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

İyi akşamlar Grimsi! :)

Kanaviçe,milföy böreğe çok yakın bir lezzet Hamayili Börek:

MALZEMELER:

* 3 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı süt

İÇİNE:

* Beyaz peynir
* Kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta akı

YAPILIŞI:

- Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
- Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin
Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
-Karşılık köşeleri ortada birleştirek zarf şekli verin.
12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin..
Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
- Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.
Kaynak

Milföy hamurunun zararlı olduğunu duymuştum. Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

milfoy hamuru çok yağlı bir hamurdur ve buna bağlı olarak zararlı olabilir canım( nedense lezzetli herşey zararlı :)))) milföy tarifindeki margarin miktarını gördüğümde "pek yararlı olmasa" demiştim ama pratikliği ve lezzeti bunu unutturuyor...

Canım merhabalar.
Önceki sayfalara göz atarsan cici aşçılarımız süper püf noktalar paylaşmışlar!
Ben de şöyle yazayım:

Mükemmel Pilavın Sırları:

Pilava lezzet katmak için önce tereyağı ile hafifçe kavurun. Böylece pirinçleriniz hem tereyağın lezzetini alacak hem de pişirme sırasında dağılmasını engelleyecektir. Pirinçlerin yapışmasını önlemek ve tane tane olmasını sağlamak için de pişirme suyuna bir miktar sıvı yağ ilave edin. Pilavınızın rengi de önemli ve ilik gibi bembeyaz görünmesi içinse pişme suyuna 1-2 çay kaşığı limon suyu eklemeyi deneyin.

Pilavın pişip pişmediğini anlamak için çatala, kaşığa güvenmeyin; tadına bakın. Yenilebilir yumuşaklıkta ve dişe gelir sertlikteyse kıvamı tamamdır. Henüz yenilebilir yumuşaklığa gelmemiş ancak suyu da kalmamışsa biraz daha sıcak su ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ekleyeceğiniz suyun mutlaka sıcak olması gerekir.

Pilavı karıştırmanın, pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Diyelim ki, pilavınız pişti ama pirinçler çok yumuşamış, yani lapalaşmış. Endişe etmeyin ve çok kısık ateşte bir çatal yardımıyla dikkatlice havalandırarak pişirmeye devam edin. Ta ki, suyunu iyice çeksin.

Pilavı ısıtmak da ayrı bir maharet gerektirir. Mükemmel yapılmış bir pilavın ısıtıldığında tüm özelliğini kaybettiği de çok vakidir. Burada işin sırrı pilavı karıştırmamaktır. Pilava 1-2 yemek kaşığı su ekleyin ve çok kısık ateşte ısıtın. Pilavın tanelerinin bozulmaması için de tencereyi arada bir sallamak suretiyle alt üst edin.

Gurme Guide..

Fotoğraflar için

teşekkür ederim canım

bide bunu deniyim bakalım

Teşekkürler bilgi için =) :79:

hayırlı akşamlar hanımlar... maşaallah! barekallah! konuyu takipteyim.
ortaokul yıllarımda kurufasulyeli tatlı yapmıştım çikolata soslu falan çok beğenmişti herkes diye hatırlıyorum. kestane gibiydi.

kabaklı kek hiç yemedim çok merak ettim şimdi. öpüyorum hepinizi hoşçakalın...

Pilavı karıştırmanın, pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın.

bunu bilmiyordum,ilginçmiş....teşekkürler libyana....

ama diğer yazdıklarını zaten yapıyorum limon suyu hariç...neyse ben geçmiş sayfalara göz atayım en iyisi.....:87:

bende bugün farkettim lezzet dergisi olayını....ara sıra aldığım bir dergidir...gidip alıcam hemen libyanamm

kuru üzümle ilgili detay süper...teşekkürler canım

bende aynen böyle yapıyorum pilavı...eskiden beri suya daldırma şeklinde yaparız aslında ama son zamanlarda kavurarak yapıyoruz...tereyağı sıvı yağda koyuyorum ama yinede başkalarınınki gibi parlak olmuyor yaa

şu limon suyu olayını deniycem ben bi ara...

libyana denenmiş inegöl köfte tarifinn varmı canım?
zahmet olmaz yazarsan çok sevinirim

Kabaklı keki yapan arkadaşlar kabağı soymadan mı rendeliyoruz yoksa kabuğunu soyup mu rendeliyoruz bu hafta sonu yapıcam çok merak ettim de bu kafama takıldı :26:

Günaydınlar, burası akşamları hareketli oluyor Ama ben gündüz girebiliyorum sadece.Artık sabah akşamkileri okumakla yetineceğiz.Dün tatlı krizimi geçirmek için elmalı profiterol yaptım çok pratik 15 dk oluyor.Buraya da yazayım bir paket büsküvi rondodan geçirilecek,2-3 elma rendelenip 1-2 kaşık pudra şekeriyle yoğurulup küçük toplar yapılacak 3-4 er kaselere koyulup üstüne çikolata sosu dökülüp buzdolabında bekletilecek kakaolu pudinglede olabilir.Ben hazır toz olup pişirilerek yapılandan kullanıyorum.Dr oetker bitter.Tatlı krizleri ve acil misafire uygundur.

günaydın hanımlar birşey sorcam bu vanilya ile vanilin aynı şey mi?
lokum tarifi varı gecenlerde kardeşim yapmaya niyetlendi.. icindeki tarifte vanilya yazıyormuş. markete gittik sorduk bilen yok vanilindir dediler ama anlamadım vanilyadan kasıt olan şey nedir nasıl bişey vanilya

Vanilyanın özütünde birçok bileşik bulunmasına karşın tat ve koku özelliğinden baskın olarak sorumlu olan bileşik vanilin olarak bilinir. Vanilya özü iki farklı formda olabilir: çekirdekten elde edilen gerçek ekstrakt ve çok daha ucuz sentetik esans, temel olarak bir sentetik vanilya solüsyonudur (4-hidroksi-3-metoksibenzaldehit)

Vanilin

Fenol' den elde edilen ve çok saf olan sentetik vaniline karşın, doğal vanilya aşırı derecede karmaşık yüzlerce bileşenin karışımından meydana gelir. Yinede dağal vanilya ve sentetik vanilya arasındaki lezzet farkını ayırdetmek zor olabilir.

yanı hemen hemen aynı şey demek oluyo cnm sanırım=)

şu kabartma tozu gibi olan vanilinler vanilya yerine gecer heralde dime ?

bugunku konuyla ilig bişiy yazılmamış sanırım u söyleyeceğim konuyu bir kaç güne bölerek paylaşımlarda bulunabiliriz diye düşünüyorum hanımlar

çay davet menüleri oluşturup bunları tarifleriyle paylaşmaya ne dersiniz?????????
böle eminim elinde çok dğeişik tarifi olan hanımlar vardır bu tarıfleri burda menü şeklinde yda sadece tatlı tuzlu salta şeklinde ayırarakta paylaşabiliriz. resimli resimsiz paylaşımları beklıyorum =)=)

evet cnm keısnlıkle öle olacağını düşünüyotrum bazen markete gittiğimde bakıyorumda vailin vanilya fark etmıo ikisnide alıp kulanıyorum keklerde vanil ya aktarlarda çubuk olarkta mevcut dıe biliyorum cnm
bide böle bi yorum buldum ben ayırt edemesem bile yaırt edenler varmış=)
Vanilin günümüzde pek çok kişinin Vanilya ile aynı şey olduğunu düşünüdüğü bir gıda katkısıdır. Oysa Vanilin ve Vanilya birbirinden çok farklıdır. Vanilya tamamı ile doğal bir bitkiden elde edilen doğal ve aromalarca zengin bir üründür. Oysa marketlerde satın aldığımız Vanilin kimyasal yolla elde edilen ve de kağıt endüstrisinde kullanılan ağaçlardan açığa çıkan bir çeşit yan üründür. Lignin-sulfonik asit denilen kimyasal atık sülfattan elde edilir.
Vanilin aslında Vanilyanın içinde bulunan ana etken maddedir.

Ancak Vanilya'nın içinde Vanilin'in dışında yüzlerce farklı aroma veya tat verici madde vardır. Günümüzde piyasada ticari olarak satışta olan Vanilin'in sadece %2'si kadarı Vanilya'dan elde edilmesine rağmen geri kalanı kimyasal yollardan elde edilmektedir.

O yüzden herhangi bir tatlı ya da dondurma yerken gerçek Vanilyanın yumuşak ve zengin aromasına karşılık Vanilin daha tekdüze bir tad verir. Her ne kadar çok kesin bir yöntem olmasa bile Gerçek Vanilya'dan yapilmış ürünlerde ufak siyah noktalar görebilirsiniz. Zamanla bu tad ayrımını kendiniz çok daha kolay farkedeceksiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…