evet cnm keısnlıkle öle olacağını düşünüyotrum bazen markete gittiğimde bakıyorumda vailin vanilya fark etmıo ikisnide alıp kulanıyorum keklerde vanil ya aktarlarda çubuk olarkta mevcut dıe biliyorum cnm
bide böle bi yorum buldum ben ayırt edemesem bile yaırt edenler varmış=)
Vanilin günümüzde pek çok kişinin Vanilya ile aynı şey olduğunu düşünüdüğü bir gıda katkısıdır. Oysa Vanilin ve Vanilya birbirinden çok farklıdır. Vanilya tamamı ile doğal bir bitkiden elde edilen doğal ve aromalarca zengin bir üründür. Oysa marketlerde satın aldığımız Vanilin kimyasal yolla elde edilen ve de kağıt endüstrisinde kullanılan ağaçlardan açığa çıkan bir çeşit yan üründür. Lignin-sulfonik asit denilen kimyasal atık sülfattan elde edilir.
Vanilin aslında Vanilyanın içinde bulunan ana etken maddedir.
Ancak Vanilya'nın içinde Vanilin'in dışında yüzlerce farklı aroma veya tat verici madde vardır. Günümüzde piyasada ticari olarak satışta olan Vanilin'in sadece %2'si kadarı Vanilya'dan elde edilmesine rağmen geri kalanı kimyasal yollardan elde edilmektedir.
O yüzden herhangi bir tatlı ya da dondurma yerken gerçek Vanilyanın yumuşak ve zengin aromasına karşılık Vanilin daha tekdüze bir tad verir. Her ne kadar çok kesin bir yöntem olmasa bile Gerçek Vanilya'dan yapilmış ürünlerde ufak siyah noktalar görebilirsiniz. Zamanla bu tad ayrımını kendiniz çok daha kolay farkedeceksiniz.
Wayy bee süper fikir kestane şekeri babam bayılır, kuru fasülyeli olanını hatırındaysa tarifi paylaşır mısın datlum??Sonrasında yine kurufasülye ile bonbonlar yaptım,yalancı kestane şekeri.
Güzeldi amma velakin kesinlikle hakikisini tercih ederim.. :)
Lezzet kavramı göreceli tabi ki..
Şekercim parlak olması için sıvı yağ kullanıcaksın.ben bişey sormak istiyorum hemen,belki çok basit bir şey ama fena halde takmış durumdayım...benim derdim pirinç pilavıyla...herksin yaptığı gibi yapıyorum ama yinede tam istediğim gibi tane tane ve parlakkk olmuyor....lezzeti derseniz lezzetinde sorun yok,yiyenler beğeniyor...hatta demin yapmıştım mesela ,evet tane tane oldu ama istediğim kadar değil....:97: ayrıca parlak olmasını istiyroum ben...bazılarınınki nasıl parlıyor böylee...
var mıdır bunun bi püf noktası,sizin pilavlarınız nasıl??:78:
Pratik bir börek patatesli rulo börek
İçi için haşlanmış patates rendelenir,1 yumurta, süt,biraz sıvı yağ,peynir, isteğe bağlı baharat(ben nane,kekik,kırmızı biber koyuyorum) karıştırılıp hazırlanır.1. yufka serilip içi üzerine yayılır.2. yufka serilip aynı şekilde devam edilir 3 adet yufka kullanılacak.Sonra rulo yapılp ikiye bölüp strech poşete sarıp buzdolabına koyulacak.Buzluğa da atabilirsiniz.1-2 saat bekletilebilir.Pişeceği zaman dilimlere ayrılıp yatay olarak tepsiye dizilip kızartılacak üzerine yoğurt-yumurta karışımı sürülebilir. Sürmeseniz de olur.Çok güzel bir börek.Fotolar netten alıntı.
Fotoğraflar olmadı.Mesaj sayım yetmiyor herhalde.Googledan patatesli rulo börek yazıp görsellerde görebilirsiniz.
annem bu böreği çok yapardı bir aralar. ama dilimleyip dondururdu, aniden gelen misafir sayısına göre dilimlerden alıp fırına atardı, böylece çözülmesini beklemeden daha pratik oluyordu.
buzdolabı böregine benzettim :)resmide buldum yerine ekleyim :87:
Evet bu işte.Teşekkürler.
Teşekkür ederim canım.Soyupda rendeliyoruz.
günaydın hanımlar birşey sorcam bu vanilya ile vanilin aynı şey mi?
lokum tarifi varı gecenlerde kardeşim yapmaya niyetlendi.. icindeki tarifte vanilya yazıyormuş. markete gittik sorduk bilen yok vanilindir dediler ama anlamadım vanilyadan kasıt olan şey nedir nasıl bişey vanilya
evet cnm keısnlıkle öle olacağını düşünüyotrum bazen markete gittiğimde bakıyorumda vailin vanilya fark etmıo ikisnide alıp kulanıyorum keklerde vanil ya aktarlarda çubuk olarkta mevcut dıe biliyorum cnm
bide böle bi yorum buldum ben ayırt edemesem bile yaırt edenler varmış=)
Vanilin günümüzde pek çok kişinin Vanilya ile aynı şey olduğunu düşünüdüğü bir gıda katkısıdır. Oysa Vanilin ve Vanilya birbirinden çok farklıdır. Vanilya tamamı ile doğal bir bitkiden elde edilen doğal ve aromalarca zengin bir üründür. Oysa marketlerde satın aldığımız Vanilin kimyasal yolla elde edilen ve de kağıt endüstrisinde kullanılan ağaçlardan açığa çıkan bir çeşit yan üründür. Lignin-sulfonik asit denilen kimyasal atık sülfattan elde edilir.
Vanilin aslında Vanilyanın içinde bulunan ana etken maddedir.
Ancak Vanilya'nın içinde Vanilin'in dışında yüzlerce farklı aroma veya tat verici madde vardır. Günümüzde piyasada ticari olarak satışta olan Vanilin'in sadece %2'si kadarı Vanilya'dan elde edilmesine rağmen geri kalanı kimyasal yollardan elde edilmektedir.
O yüzden herhangi bir tatlı ya da dondurma yerken gerçek Vanilyanın yumuşak ve zengin aromasına karşılık Vanilin daha tekdüze bir tad verir. Her ne kadar çok kesin bir yöntem olmasa bile Gerçek Vanilya'dan yapilmış ürünlerde ufak siyah noktalar görebilirsiniz. Zamanla bu tad ayrımını kendiniz çok daha kolay farkedeceksiniz.
Wayy bee süper fikir kestane şekeri babam bayılır, kuru fasülyeli olanını hatırındaysa tarifi paylaşır mısın datlum??
Şekercim parlak olması için sıvı yağ kullanıcaksın.
Tane tane olması için de iyi kavurmak gerekiyo. Ve pilavı karıştırmamak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?