Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

çok hoşsun canım ya :))) çok güldüm..

Şahane bi topik oldu vala burası :) her dakika yeni bişe öğeniyorum.
Rulo patatesli börekten yapıp atıcam hemen deepfrizime :)
Bayılıyorum size , yaşasın KK :92:

misafirlerim için bende dün libyananın verdiği tarifti sanırım milföye benziyor pişince hazır yufkadan onu deneyeceğim çok hoşuma gitti yapılışıda kolaydı..

ratecim görünce anladım resmi benim annemde çok yapar patatesli rulo börek hazır olur hep.. güzel oluyor hakkaten..

çaylarda genelde börek-alternatifi poğaça peynirli..
sütlü bir tatlı
kurabiye yada kek tarzı ikinci tatlı
simit tarzı tuzlu kurabiyelrim
ve salata köfte çeşitlerinden biri kesinlikle olur ..
ne bileyim tabakları böyle dolu dolu seviyorum ben..

çay menülerine alternatif salata olarak mor lahanayı azcık dişe gelecek büyüklükte doğrarım sirke ve tuzla ovarım. suyunu döktükten sonra yoğurt-mayonez-(isteğe bağlı sarmısak) ve az zeytinyağıyla karıştırırım. hem rengi hem tadı çok hoş oluyor.

et yemeklerinin yanına da çok güzel oluyor

Son düzenleme:
benim hazırda kızımın doğum günü için hazırladıklarım var onları koyayım.
2 yaş doğum günümüzden
ikramlar
yaprak sarma

kısır
nescafeli kek
(tarifini kk dan aldım. isteyen olursa link verebilirim. charm isimli kullanıcının tarifi)
kartopu tatlısı ( yine kk dan aldım tarifi arkadaşım kusuruma bakmasın ismini unuttum ama çok güzel her yiyenin beğendiği bir tatlı)
vişneli ve limonlu cheese kek
patetes salatası rulo şeklinde (yine kk dan libyananın tarifi )
kıymalı gül böreği

makarna salatası
su böreği
tiramisu
fotoda çıkmamış birde yine libyananın gazozlu poaçası (hayatımda yediğim en güzel ve en çok kabaran poaçaların başında bence)

1. yaş günümüzden

ikramlar

nescafeli kek (öyle güzelki çoğu davetimde yapıyorum bu keki)
gazozlu poaça (aynen çok güzel herzaman yapıyorum)
kar topu tatlısı ( '' '' '' '' '' )
ev baklavası
su böreği
sigara böreği
kısır
elmalı kurabiye
peksimet
makarna salatası
sarma
gül böreği

su böreği
baklava
sarma
peksimet kayınvaldemle annemin mağrifeti sağolsunlar
diğerlerini ben yaptım :))

kartopu tatlısına hemen baktım hidennişkonun tarifiymiş. çok güzel oluyor gerçekten
yiyipte tarifini istemeyen olmadı daha

Son düzenleme:

cnm ellerine sağlık süper görunuoo rulo pattes slattasını bende henuz denyemedım ama süper görunuo mutlka yapıcam bi gün=)=)

birde hanımlar değişik tarifleir de paylaşalım lütfen=)

zeynocan benide güldürdün ya..
gül tabi. her insana yakışır gülmek. maşallah.

emine bederin tarif kitabında fasulyeli kekin üzerine çikolata sosu dökülüyordu libyanacım
ben denemiştim vaktinde fasulyeleri iyi ezemedim diyemi nedir güzel olmadı
kızkardeşim yaptığında o da çikolata sosu dökmüştü, çok da güzel olmuştu. kendisi beğenmedi ama ben bayılmıştım.
fasulyeleri rondoda çekseydin?
:92:bunlara ben de bayıldım :))))

Çay ve yemek sofraları için patatesin değişik ve hoş bir sunumu arkadaşlar..

çin pilavı mı deniyor ona, öğrenmiş olduk bluecum teşekkürler. ben de bayılıyorum o pilava

kısırı ilk defa geçen ay nar ekşili yaptım ve bundan sonra her zaman böyle yapacağım, ayrıca kısıra da kimyon çok yakışıyor. ayrıca bazıları pilav gibi yapıyor nasıl oluyor anlamıyorum ama hiç kısır tadı vermiyor bize. ince bulgurla üzerine sıcak su dökerek yapıyoruz biz, biber ve domates salçasını karıştırıyoruz. tabii ovarak yapanlara da bizim yaptığımız bile pilav gibi geliyordur taze soğanı bol maydanoz çok güzel dengeliyor

misafirim olsa genelde birkaç arkadaş olur o yüzden;
-börek (peynirli tepsi böreğime bayılıyorlar ben de ondan yapıyorum, normal börek ama su böreği sanıyor herkes )
-kısır / karışık hafif salata / annem yaparsa kereviz salatası
-hazır kurabiye /kek

annemin misafiri olursa
-bir börek (dönen /gül ya da tepsi)
- 2 çeşit salatamsı şey ( kısır /patates salatası /pirinç salatası(çin pilavı)/mercimek köftesi/ patates-havuç-pancar pastası / makarna salatası
- kurabiye vb. (bazen)
- tatlı (genelde sütlü tatlı ya da revani. tavuk göğsü falan yapıp üzerine neydi meyve jölesi falan koyuyor bazen, ben pek yemediğim için hatırlayamıyorum.)

neskafeli keki ve rulo patates salatasını çok merak ettim tarif linki verebilir misiniz?

esselam kk nın şefleri nasılsınız bakalım
sohbetler katılamıyorum misafir gelen giden derken geçiyo zaman
her güne konu belirlemişsiniz herhalde
geçmişe bakmam lazım bi önce :82:

bende önceden haberli misafirlerim için elimdne geldiğince değişik tatlar yapmaya çalışırım
artık kek kısır poğaça üçlüsünden yeterince yediklerini ve yediğimizi düşündüğüm için :86:
tuzlu olarak pastane poğaçası ve börek yaparım kıymalı peynirli patatesli rulo şeklinde sarar keserim börekleri
kurabiyede genelde un kurabiyesini tercih ederim
zeytinyağlı biber dolması ve sarmada kalabalık misafirlerim için çokca yaptığım bi lezzettir
salata olarakda haşlanmış tavuk marul mayonezle enfes bir salatam var onu çokca yaparım
ama salatalarım genelde yoğurtlu mayonezli tercih ederim (bende bayılırım )
tatlı olarakda genelde pasta yapmayı tercih ederim sunum ve tat açısından :92:

değişik salata tarifi olan arkadaşlar aranıyor:)) misafire çay yanına verilecek salatalar:)))

at kafadan salatası yap sende

evde ne var ne yok isabetli olarak sallıyosun dök içine limon yağ al sana salata :)
ben öyle yapıyorum zira :))

ama bi tavuk salatası tarifim var bursa uludağda çalışan bi garsondan almıştım
yaptım misafirler çok beğendi

MALZEMELER:

1adet tavuk göğsünu haşlayıp tel tel olacak şekilde didikliyosun.
sonra içine 1 demet ince doğranmış taze soğan,maydonoz ve dereotunu ekliyosun
10 15 adet kormişonu minik minik doğrayıp ekliyosun.bir tane havucu rendeliyosun. 1 adet salatalığı kabuklarını soymadan jülyen doğrayıp ekliyosun. 1 küçük kutu tane mısır ekliyosun.

üzerine 2 kaşık mayonez 4-5 kaşık yoğurt koyup karıştırıyosun.

buz dolabında biraz bekletip servis yapıyosun.

tavsiye ederim çok güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…