Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Füüüyuuvvv! (ıslınk efekti:)
Mamalar süper ötesi,acıktım ellerinize sağlık şeflerim!
Gnydn64,yavrucuğuna hayırlı uzun ömürler diliyorum (onun nezdinde bütün yavrularımıza)
Bir daha ki yaş gününde bizi de davet edersin değil mi :j

Bütün sayfaları tek tek okudum,gerçekten pratik ve güzel bilgiler vermiş arkadaşlar:90:,hepinizin emeğine bilgisine sağlık,ama tabii ki en çok teşekkürüm Libyanama öncelikle böyle bir topik açmayı düşünüp bizleri burda buluşturduğu için....Hayırlı akşamlar diliyorum....:80:

libyanacım
bu yaz sana geliyorum
ilk istediğim medovik sonra karamelli pasta ......
hepsinden yapman mümkün mü :)
bende ikinci Miya olayımmm

değişik salata tarifi olan arkadaşlar aranıyor:)) misafire çay yanına verilecek salatalar:)))

canım basit bir salata tarifi vereyim.herkes çok seviyor,

patatesleri soy,iri iri doğra az suyla haşla.sıcakken ez.soğuyunca malzemene göre 1 yada 2 salatalığı kabuğuyla rendele.daha sonra sarımsaklı yoğurt ve mayanozle karıştır.
afiyet olsun

arkadaşlar, beğendim tuşum yok ortada, o yüzden alıntı yaptım hepinize çok teşekkürler

çook sağ ol gnydn64

di mi işte evet, tarifsiz böyle olmalı aslında bir de annem anlatabilsem bunu :13: arkadaşlar geldiğinde ya da kendime aynen dediğin gibi salla karıştır edince harika oluyor ama yok annem için illa denenmiş tarif olacak, onun yüzünden aynı mutfakta dans edemiyoruz ya, salla yap önerini kendime tavuklu salata tarfiini de anneme alıyorum , çok teşekkürler:13:

kulağa nefis geliyor

-Yeşil mercimek salatası
-Kabak salatası
-Kırmızı biber salatası
-Yoğurtlu patates salatası
-Patates topları
-Lahana salatası
-Etimekli patlıcan salatası
-Çin salatası
-Arpa şehriye salatası
-Tavuk salatası
-Karnabahar salatası
-Kereviz salatası
-Makarna salatası
-Sebze salatası(Brokoli-karnabahar-havuç)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar..

Son düzenleme:
Hamarat ablalarım hayırlı geceler hepinize, yarın sınavlarım başlıyo, dualarınızı bekliyorum=) Sevgileer =) :98:

arpa şehriye ve karnabahar salatası tariflerini merak ettim

oh masallah kizlar ya harikasiniz sayfalar dolmus tasmis ben gelip yazana kadar(yeni smileler gelmis :))

resimler cok guzel pek bi istah acici gorunuyor
bol bol tarifler, en pratiginden hemde
allahim muhabbetinizi arttirsin insallah
ah biraz zaman olsada gelebilsem bende buraya

iyi geceler pembe mutfağın, hamarat hatunları.

dünden beri hiç giremedim, denenecek tarifler gittikçe artıyor. ve ben denemek için can atıyorum. sanırım bu topigin bi de motive edici bir yanı var, değişik şeyler yapmak istiyorum ,tutmayın beniiiii :)))

değişik salata tarifi isteyen arkadaşım,
geçen gittiğim misafilikte bize ikram edilen slatayı yazayım. yalancı kumpirmiş adı.
ne kadar çok yapacağına göre patatesi haşlıyorsun, ya hazır garnitür, ya da kendi hazırladığın bezelye, havucu haşlayıp çatalla ezdiğin patateslerim içine karıştırıyorsun. içine kornişon da ekletip, kaşıkla bezeler şeklinde servis tabağına koyuyorsun. bezelerin üzerine de ketçap mayonez sıkııyorsun azıcık. tadı çok hoş.

iyi geceler hemşirem, ellerine sağlık ayva tatlın için kusura bakma yediğimiz şeylerden değil (hipoglisemiliyim, tatlıyı limitli yiyorum onda da çikolata tercihim malum ) ondan aklımda kalmamış.

aa yalancı kumpir diye adını okumuştum bir yerde ama nasıl olduğunu bilmiyordum. biz kaselerde kendimize yaparız ama hiç tabağa ikramda çeşit olarak koymayı düşünmemiştik valla. hmm aslında biz de evde yalancı yapıyormuşuz o zaman ben de yazayım nasıl yaptığımızı:
-patatesleri haşlayıp ezdikten sonra biraz tereyağ (biz teremyağ kullanıyoruz) ile çeviriyoruz.
sonra kaseleri alınca rendelenmiş kaşar ekliyoruz, ardından doğranmış kornişon, zeytin, varsa salam/sosis, üzerine ketçap, mayonez ve zeytin ezmesi harika yakışıyor, esas kumpir işlemi gibi tabii garnitür de eklenirse oh misss

not: bazen kaşardan sonra mayonezi patatese yedirince daha da güzel oluyor ah bir de şeker içeren bi gıda olmasa da daha sık yiyebilsem

:44eki çok şey koyarsak tepsiye nasıl dizebiliriz, ince ince zeytin ezmesi, ketçap, mayonez sıksak olur mu acaba tepsiye yaydıktan sonra hani kesip versek, ne dersiniz?

yorgunum savaşçım, öncelikle geçmiş olsun canım. senin tarifin daha güzelmiş, daha kapsamlı...

keserek olabilir ama bence kesmek için bizaz sıkıştırman gerekir malzemeyi, oysa kabarık kabarık daha hoş gözüküyor. peki benim dediğim gibi yapsan nasıl olur,şimdi bütün malzemeyi karıştırdın ya, servis kaşığıyla beze şeklinde servis yapsan üzerine ktçep mayonezle,

sevgili libyanam:119:
yemeklerin sultanı,kahve pişirme konusunda çok yeteneksizim:95:
istemeye geldiklerinde bile makinede yaptım düşün tüüü bana
gözünün yağında yumurta kırıyım,bana güzel,leziz,bol köpüklü bir türk kahvesi nasıl pişirilir öğret hele:125:

Son düzenleme:
tanrıça libyanadan tarif istemişsin ama bende nasıl yaptığımı anlatayım =) 1 kişilik kahveye 1 tatlıkaşığı kahve 1tane küp şeker (az şekerli için) 1 kahvefincanı suyu ekleyıp karıştırıorum sonra ocağa koyuyorum kaynayana kadar karştırmıorum köpükler oluşmaya başlayınca kahveyi yavş yavş dökuroum fincana tekrar ateşe alıorum birazdaha kaynadıktan sonra kalnınıda fincana eklıyorum.köpük alma işlemini kaşıkla yaparsan daha kolay olur .afiyet olsun cnm

yorguncum yalancı kumpiri bende ypıorum ve çok sevılıo=)=) senın anlattığın şekilde yapıoorum cnm bende birkerede tepside denedım ama düşündüğün gibi keserek çokta hoş olmuo ya kağıtmuffın yaptığımız kaplara koyark serıs yada kaselere koyark servıs dhaa uygun oluo ben tepside yaptığımıda bktım olmıycak=) attıtım fırında ısıttım brzck sonra kaselere koyrk servıs yptım daha şık oldu tatlım=)

kurabiye tarifleirm evde kaldın hanımlar allah nasip ederse pazrtesi getiricem inşllah dun temızlık yptım yorugnluktn uyuya kaldım unutuum

ama tarıf vermeye dvm emınımm daha ne deiğşik tarıflerınız vardırr dökülün hanımlar=)=)

Son düzenleme:

canım soğuk suyla ve kısık ateşte pişir altını açma kahvesinide az koyma az koyunca köpürmüyor

kkızlar bugünkü konu ne bayat ekmekleri konuşalım bir ara evde ki bayat ekmekleri ben fırında kurutup rondoda çekiyorum buzluğa atıyorum köfte galeta unu gibi kullanıyorum ama şuan baya oldu başka ne yapabilirim bayat ekmek köftesi mi mantısımı ne vardı libyana yapmıştı okumuştum yumurtayla peynirle çırpsam fırınlasan-m falan off varmı fikri olan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…