bu arada kimse merak etmemiş ama yazmazsan çatlarım
ayva tatlıma bayıldılar, bayıldılar...
way be süpermiş. kıyafet planı hiç aklıma gelmemişti :) ben de uygulamaya çalışayım, teşekkürlerbugünkü konu bayat ekmekleri nasıl değerlendirebiliriz?
evet haftalık konu programını beğendim planlı biir insan olarak
bir haftalık yemek ve kıyafet planım hazırdır:)))
pazartesiden başlayabilir aslında yarın özgür takılırız
yorgunum savaşçım, öncelikle geçmiş olsun canım. senin tarifin daha güzelmiş, daha kapsamlı...
keserek olabilir ama bence kesmek için bizaz sıkıştırman gerekir malzemeyi, oysa kabarık kabarık daha hoş gözüküyor. peki benim dediğim gibi yapsan nasıl olur,şimdi bütün malzemeyi karıştırdın ya, servis kaşığıyla beze şeklinde servis yapsan üzerine ktçep mayonezle,
yorguncum yalancı kumpiri bende ypıorum ve çok sevılıo=)=) senın anlattığın şekilde yapıoorum cnm bende birkerede tepside denedım ama düşündüğün gibi keserek çokta hoş olmuo ya kağıtmuffın yaptığımız kaplara koyark serıs yada kaselere koyark servıs dhaa uygun oluo ben tepside yaptığımıda bktım olmıycak=) attıtım fırında ısıttım brzck sonra kaselere koyrk servıs yptım daha şık oldu tatlım=)
)
kkızlar bugünkü konu ne bayat ekmekleri konuşalım bir ara evde ki bayat ekmekleri ben fırında kurutup rondoda çekiyorum buzluğa atıyorum köfte galeta unu gibi kullanıyorum ama şuan baya oldu başka ne yapabilirim bayat ekmek köftesi mi mantısımı ne vardı libyana yapmıştı okumuştum yumurtayla peynirle çırpsam fırınlasan-m falan off varmı fikri olan :)
canım katılım hakkım bitmiş.teşekkür edemedim:)çok saoltanrıça libyanadan tarif istemişsin ama bende nasıl yaptığımı anlatayım =) 1 kişilik kahveye 1 tatlıkaşığı kahve 1tane küp şeker (az şekerli için) 1 kahvefincanı suyu ekleyıp karıştırıorum sonra ocağa koyuyorum kaynayana kadar karştırmıorum köpükler oluşmaya başlayınca kahveyi yavş yavş dökuroum fincana tekrar ateşe alıorum birazdaha kaynadıktan sonra kalnınıda fincana eklıyorum.köpük alma işlemini kaşıkla yaparsan daha kolay olur .afiyet olsun cnm
ama tarıf vermeye dvm emınımm daha ne deiğşik tarıflerınız vardırr dökülün hanımlar=)=)
hayatçım sende saol.aynen öyle yapıyorum.ama dediğim gibi,istediğim köpük olmuyorcanım soğuk suyla ve kısık ateşte pişir altını açma kahvesinide az koyma az koyunca köpürmüyor
ben bayat ekmekleri yumurtalı ekmek olarak değerlendiriyorumkkızlar bugünkü konu ne bayat ekmekleri konuşalım bir ara evde ki bayat ekmekleri ben fırında kurutup rondoda çekiyorum buzluğa atıyorum köfte galeta unu gibi kullanıyorum ama şuan baya oldu başka ne yapabilirim bayat ekmek köftesi mi mantısımı ne vardı libyana yapmıştı okumuştum yumurtayla peynirle çırpsam fırınlasan-m falan off varmı fikri olan :)
canım ben defne yaprağını hep balıklara kullandım başka yemeklerde bende bilmiyorum..arkadaşlar defne yaprağı kullanıyormusunuz
hangi yemeklerde nasıl kullanılıyor acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?