Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

nazlımelek, 1 tatlı kaşığı mı koyuyorsun, bizde 1 çay kaşığı tepeleme konur da, ben hiç sevmem türk kahvesini ama eve gelen arkadaşlar da böyle yapıp içerler, self servis bi evimiz var da

tanrıça, peynirler de rahatça bulanıyor mu ekmeğe, dökülmüyor mu? tavada demişsin, çok az yağla mı yoksa bildiğimiz bol kızgın yağda yaptığımız yumurtalı ekmekler gibi mi yapıyorsun?

yok cnm konu geçmedi aslında çok geniş kapsamlı bi konu sanırım hanımlar gözden kaçırdı ama eminim kimsneın tarıflerı bukadar az değildir hadi hanımlarr dökülünn =)=) aklıma ne geldi etimekli tatlıda misiflrik ikrmlıklarımın arasındadır tadıda süper olur herkes bayılır=)=)

cnm aslınd akonumuz geniş kapsamlı bir konu öle birgunde btiirilecek bi rkonu değil arkşdlar gözden kaçırıd sanırım emınım kımsenıın misfilrierne yptığı çeşitlmem bukadr az değildir emınım çok farklı lezzetler var dah hadi pylşlım lütfen değişik kurbıyeler kekler börekler baya kapsamlı bir konu başlttmıştım bu konu bırugnd ebitermi ama ya

cnm hiç karıştırmıosun ama dimi khvesi bol olucak ve ateşe koymadna birkere karıştırıcaksın osnra hiç karıştırmıcaksın bu şeklilde hhep bol köpüklü olur kahva ama =( bilemedımki sneınkı nıe olmuo cnm bide kahvenın markası çok önmli efendili olandna=) hemde taze çkilmişi harika oluo

evet cnm bak sned eben gibi yapıosun=)=) ben 1 şekrli az şkrli sen orta şekerli sevıosun anlaşılan

hanımlar bu arada konuyu kptmyalım bu kadar çabuk bukadr kapsamlı bır konu bırgunde kapanmazki diymi ama deişik trıflerr beklıorumm

meksika fasulyesi salatası var=)=)
haşlıosun fsulyelerını
içine kornışon,mntr ,mısı,tazesoğan dereotu mydonos güzl bişiy oluyor=)=) tavsıye derım limonlu zeytinyalı servıs edlıo

kızlar burdakı sayfalarıtek tek okudum ve evde haslanmız karnıbaharım vardı burdakı tarıflrden yola cıkarak besemel soslu fırında karnıbahar yaptım kızımla cok begendık denemelık az yapmıstım kızımla yedık bıtırdık esıme bırazdan tekrr yapacagm

bugünün konusu güzelmiş...bayat ekmekleri bendekahvaltılık fırında peynirli ekmek yaparak değerlendiririm
ekmek dilimlerine biraz tereyağı sürüyorum ayrı bir kapta iki yumurtayı çırpıp içine beyaz peynir,
tuz,karabiber,kekik,çok az kırmızı biber ve bol kuru nane ekliyorum bol naneli çok
güzel oluyor tabi baharatlar isteğe bağlı...
ekmek dilimlerine bol bol sürüyorum bu harcı üzerine de kaşar dilimleri sonra fırında üzeri
nar gibi kızarana kadar pişiriyorum herkesin bildiği pratik bir tarifdir ama çok lezzetlidir
isteğe bağlı sucuk veya salam,sosis de harca eklenebilir ben peynirli tercih ediyorum B]

ben de laylaylom arkadaşımın tarifine ek olarak,rondodan geçirip,fırınlayıp köftelere kullanıyorum,onun haricinde bayat ekmek pizzası yapıyorum o da çok kolay ve lezzetli oluyor başkaaaaa ha bir de küçük küçük doğrayıp yine fırında kızartıyorum çorbalarla birlikte servis yapıyorum,şimdilik aklıma gelenler bunlar

Mm,bayat ekmek tarifleri!
Daha önce de eklemiştim,bizim çok sevdiğimiz,pratik fakat süper bir lezzet:
Ekmek Mantısı,

Ekmek Mantısı

Malzemeler:

1 bayat ekmek
1 büyük veya 2 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
(Haşlanmış tavuğunuz varsa,robotta cevizle çekip katabilirsiniz,çok daha nefis oluyor)
Üzerine
Yoğurt

Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)

Hazırlanışı:

Tarifimiz son derece pratik..

1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.

2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.

3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..

4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.

5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)

6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.

7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)

8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)

Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..

Bu arada Zilhicce ayımız mübarek olsun, arkadaşlar.
Muhabbetle

Son düzenleme:
Arkadaşlar nişasta kurabiyesi yapıcam şimdi ama ewet mısır nişastası az buğday nişastası var ikisini karıştırsam nasıl olur sizce kurabiyenin tadında yumuşaklığında bi değişiklik olurr mu? acil cevap verirseniz çok sevinirim

Canım selam,makinede acaip köpürür ama,iyi yapmışsın,ellerine gönlüne sağlık:82:
Ben epeydir arnavut üsulu pişiriyorum,Terlik arkadaşımın vesilesi ile denemiştim bayıldım.Lakin çok kalabalıklarda zor oluyor,anca 4-5 kişilik misafirler için.
Fincanda pişiriyorsun,hepsi ve daha fazlası için:

http://www.kadinlarkulubu.com/icki-icecekler/220185-turk-kahvesi-yapmanin-puf-noktalari.html

:13:

O topikte inanılmaz güzel bilgiler var,ben de yazmıştım,mutlaka göz at derim gülüm.
Ayrıca hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin gelin olup gideceksin hı

Bu arada yeni arkadaşlar,hoşgeldiniz,safalar getirdiniz..
Selenimo ablam,cezamı kes hazırım,açılış yapamadım ki ama,direkt dalıveedik gaari

Arkadaşlar gözümüzden kaçan sorular olabilir,aman ha aklınıza başka birşey gelmesin,okuduklarımı direkt cevaplıyorum,leziz mi leziz günlere

Libyana banada yardımcı olurmusun burdaysan nişasta kurabiyesi yapıcam mısır nişastası az evde buğday nişastası ile karıştırsam olur mu kurabiyenin tadı fln değişir mi sence

Kızlar ben de şimdi hafif bi sütlü tatlı yapmak istiyorum ama ne yazık ki un bitmiş evde:2:
Un olmadan,nişasta ile yapabileceğim bir şeyler var mıdır acep:26:

arpa şehriye ve karnabahar salatası tariflerini merak ettim

Karnabaharı haşlayıp sarımsaklı yoğurt ve tereyağda kızmış pulbiber dökerek ayrıca yine haşlanmış karnabahar üstüne -ki brokoli ve havuç ta olsa daha güzel olur,hem tat hem görünüş- bol ezilmiş sarımsak,zeytinyağı,nar ekşisi tuz ve limon ekleyip karıştırarak salatanı yapabilirsin..
Arpa şehriye salatasını da şehriyeyi haşlayıp mayonez ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üzerine tereyağda kızdırılmış nane ve pulbiber dökerek hazırlayabilirsin..

bu arada kimse merak etmemiş ama yazmazsan çatlarım
ayva tatlıma bayıldılar, bayıldılar...

Hadi gözün aydın..

Son düzenleme:

libi(umarım kızmıyosundur sana böyle demek hoşuma gidiyor) hamile bi insana bu yapılır mı? çok leziz görünüyoo ağzım sulandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…