canım katılım hakkım bitmiş.teşekkür edemedim:)çok saol
ben bayat ekmekleri yumurtalı ekmek olarak değerlendiriyorum
hatta yumurtaların içine peynir yada kaşar koyabilirsin.baharatta koydummu tamamdır:13:tavada pişir,al sana kahvaltılık,çayın yanına aperatif:13:
yok cnm konu geçmedi aslında çok geniş kapsamlı bi konu sanırım hanımlar gözden kaçırdı ama eminim kimsneın tarıflerı bukadar az değildir hadi hanımlarr dökülünn =)=) aklıma ne geldi etimekli tatlıda misiflrik ikrmlıklarımın arasındadır tadıda süper olur herkes bayılır=)=)konu geçti sanırım ama ben yoğurtlu mayonezli salatalara bayılırım. misafir gelecekse patates haşladıktan sonra biraz z.yağı limon suyu tuz karabiber kimyonla karıştırıp iyice yoğururum. (varsa evde kuskus haşlayıp onu da eklerim). içine marul-maydonoz-taze soğan-kornişon-mısır evde ne varsa eklerim. azcık yağladığım borcama bastırarak yaydıktan sonra üzerine (evde varsa rendeleyip kavurduğum havucu) yoğurt-mayonezle isteğe göre sarmısakla karıştırıp üzerine yayarım. offf sonra da 1 tepsiyi tek başıma yiyebilirim.biraz kilo alma çabam olduğu için sınırsız yemek serbest :86:
cnm aslınd akonumuz geniş kapsamlı bir konu öle birgunde btiirilecek bi rkonu değil arkşdlar gözden kaçırıd sanırım emınım kımsenıın misfilrierne yptığı çeşitlmem bukadr az değildir emınım çok farklı lezzetler var dah hadi pylşlım lütfen değişik kurbıyeler kekler börekler baya kapsamlı bir konu başlttmıştımbu arada bugünkü konu ne? kaçırdım mı yoksa belirlemedik mi...
Aslında Libyana topik annesi olarak haftalık bi program hazırlasa, biz de ona göre güne başlasak, sabahın nur vakti girenler olarak :)))
hem dersine de çalışır herkes, ne iyi olur.
Mesela konu bugün belli oluyor, benim evde bi tarifim var, işyerindeyim... anlatabildim mi...
Hatta belki çalışkan hanımlardan önceden yapıp resimleyip paylaşanlar çıkar, ne güzel olur...
Di mi arkadaşlar???
cnm hiç karıştırmıosun ama dimi khvesi bol olucak ve ateşe koymadna birkere karıştırıcaksın osnra hiç karıştırmıcaksın bu şeklilde hhep bol köpüklü olur kahva ama =( bilemedımki sneınkı nıe olmuo cnm bide kahvenın markası çok önmli efendili olandna=) hemde taze çkilmişi harika oluocanım katılım hakkım bitmiş.teşekkür edemedim:)çok saol
inan deidiğin gibi yapıyorum.ama o leziz tadı alamıyorumyada ben kahve sevmiyorum diyemi tatmin olmuyorum acaba:))
aslında içenler beğeniyor ama:18:bide fincanı ocağa tutarım ısınsın diye
buda benim püfüm
hayatçım sende saol.aynen öyle yapıyorum.ama dediğim gibi,istediğim köpük olmuyor
ben bi kahve yapıp ekliyim buraya en iyisi.siz karar verin
ben bayat ekmekleri yumurtalı ekmek olarak değerlendiriyorum
hatta yumurtaların içine peynir yada kaşar koyabilirsin.baharatta koydummu tamamdır:13:tavada pişir,al sana kahvaltılık,çayın yanına aperatif:13:
evet cnm bak sned eben gibi yapıosun=)=) ben 1 şekrli az şkrli sen orta şekerli sevıosun anlaşılancanım ben defne yaprağını hep balıklara kullandım başka yemeklerde bende bilmiyorum..
ben balık sevemeyen biri olarak arada eşime yapıyorum..eşim çinekop getirmişti çooooook önceleri (şimdi taze balık bulunmayan bir memleketteyiz)onu tuz ve karabiberle tatlandırdım tepsiye koyduım üzerine limon dilimleri defne yaprağı ve soğan halkarı koyup biraz has zeytinyağ gezdirdim fırınladım ben bile yedim eşim çok beğenir bu tarifi ..
son olarak benim kahvemide beğenirler..
ben her fincen için tepeleme 1 tatlı kaşığı kahve
her fincan için 2 küp şeker koyarım (orta şekerli tarifi bu)
ve ocağa koymadan iyice karıştırırım kahve dağılsın diye
sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan köpüklenmesini beklerim ben köpükleri kaşıkla fincanlara dağıtırım yine koyarım yine köpük olur onuda dağıtıp şekeri tam ölçüde dağılsın diye karıştırıp tekrar ocağa kabarınca fincanlara dökerim...
benim püf noktam köpükleri almadan asla karıştırmam en başta ocağa koymadan kahveyi karıştırdığım için kahve güzel köpürüyor..
grimsi öncelikle sana sınavlarında başarılar diliyorum...
sevgili libyanam:119:
yemeklerin sultanı,kahve pişirme konusunda çok yeteneksizim:95:
istemeye geldiklerinde bile makinede yaptım düşün tüüü bana
gözünün yağında yumurta kırıyım,bana güzel,leziz,bol köpüklü bir türk kahvesi nasıl pişirilir öğret hele:125:
arpa şehriye ve karnabahar salatası tariflerini merak ettim
bu arada kimse merak etmemiş ama yazmazsan çatlarım
ayva tatlıma bayıldılar, bayıldılar...
Sorun olmaz canım,kolay gelsin.
Mm,bayat ekmek tarifleri!
Daha önce de eklemiştim,bizim çok sevdiğimiz,pratik fakat süper bir lezzet:
Ekmek Mantısı,
Ekmek Mantısı
Malzemeler:
1 bayat ekmek
1 büyük veya 2 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
(Haşlanmış tavuğunuz varsa,robotta cevizle çekip katabilirsiniz,çok daha nefis oluyor)
Üzerine
Yoğurt
Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)
Hazırlanışı:
Tarifimiz son derece pratik..
1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.
2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.
3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..
4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.
5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)
6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.
7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)
8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)
Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..
Bu arada Zilhicce ayımız mübarek olsun, arkadaşlar.
Muhabbetle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?