aynen dediğin gibi hayatım:13:bildiğimiz kızgın yağda yumurtalı ekmektanrıça, peynirler de rahatça bulanıyor mu ekmeğe, dökülmüyor mu? tavada demişsin, çok az yağla mı yoksa bildiğimiz bol kızgın yağda yaptığımız yumurtalı ekmekler gibi mi yapıyorsun?
:13:ben de laylaylom arkadaşımın tarifine ek olarak,rondodan geçirip,fırınlayıp köftelere kullanıyorum,onun haricinde bayat ekmek pizzası yapıyorum o da çok kolay ve lezzetli oluyor başkaaaaa ha bir de küçük küçük doğrayıp yine fırında kızartıyorum çorbalarla birlikte servis yapıyorum,şimdilik aklıma gelenler bunlar
bugünün konusu güzelmiş...bayat ekmekleri bendekahvaltılık fırında peynirli ekmek yaparak değerlendiririm
ekmek dilimlerine biraz tereyağı sürüyorum ayrı bir kapta iki yumurtayı çırpıp içine beyaz peynir,
tuz,karabiber,kekik,çok az kırmızı biber ve bol kuru nane ekliyorum bol naneli çok
güzel oluyor tabi baharatlar isteğe bağlı...
ekmek dilimlerine bol bol sürüyorum bu harcı üzerine de kaşar dilimleri sonra fırında üzeri
nar gibi kızarana kadar pişiriyorum herkesin bildiği pratik bir tarifdir ama çok lezzetlidir
isteğe bağlı sucuk veya salam,sosis de harca eklenebilir ben peynirli tercih ediyorum B]
önünde saygıyla eğiliyorumMm,bayat ekmek tarifleri!
Daha önce de eklemiştim,bizim çok sevdiğimiz,pratik fakat süper bir lezzet:
Ekmek Mantısı,
Ekmek Mantısı
Malzemeler:
1 bayat ekmek
1 büyük veya 2 küçük soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
(Haşlanmış tavuğunuz varsa,robotta cevizle çekip katabilirsiniz,çok daha nefis oluyor)
Üzerine
Yoğurt
Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)
Hazırlanışı:
Tarifimiz son derece pratik..
1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.
2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.
3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..
4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.
5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)
6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.
7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)
8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)
Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..
Bu arada Zilhicce ayımız mübarek olsun, arkadaşlar.
Muhabbetle
Canım selam,makinede acaip köpürür ama,iyi yapmışsın,ellerine gönlüne sağlık:82:
Ben epeydir arnavut üsulu pişiriyorum,Terlik arkadaşımın vesilesi ile denemiştim bayıldım.Lakin çok kalabalıklarda zor oluyor,anca 4-5 kişilik misafirler için.
Fincanda pişiriyorsun,hepsi ve daha fazlası için:
http://www.kadinlarkulubu.com/icki-icecekler/220185-turk-kahvesi-yapmanin-puf-noktalari.html
:13:
O topikte inanılmaz güzel bilgiler var,ben de yazmıştım,mutlaka göz at derim gülüm.
Ayrıca hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin gelin olup gideceksin hı
günaydın hamarat hanımlar
size acilinden bi kaç soru sormam lazım
ben bugün çok yakın 2 aileyi yemeğe çağırdım daha doğrusu mantı yemeye gelin dedim
mantıları dün akşamdan yaptım
ama ben o mantıların yanın da ne ikram edebilirim
hem yemek önerisi olabilir hem de ortaya salata gibi öneriler olabilir
ben havuç salatası ile turşu düşündüm bir de tatlı olarak üstüne sütlaç düşündüm
başka hafif sütlü tatlı söylerseniz değerlendiririm
bir yardım eli uzatıverin şu zavallı chefe:)))
daha evi temizleyecem erkenden kaktım işte
günaydın hamarat hanımlar
size acilinden bi kaç soru sormam lazım
ben bugün çok yakın 2 aileyi yemeğe çağırdım daha doğrusu mantı yemeye gelin dedim
mantıları dün akşamdan yaptım
ama ben o mantıların yanın da ne ikram edebilirim
hem yemek önerisi olabilir hem de ortaya salata gibi öneriler olabilir
ben havuç salatası ile turşu düşündüm bir de tatlı olarak üstüne sütlaç düşündüm
başka hafif sütlü tatlı söylerseniz değerlendiririm
bir yardım eli uzatıverin şu zavallı chefe:)))
daha evi temizleyecem erkenden kaktım işte
hanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
bugünki konuyuda ben belirleyeyim.mantar yemekleri olsun.tarif istiyorum.mantarı nasıl pişiriyorsunuz
evet canım bir tepeleme bir tatlı kaşığı koyuyorum köpüğüde bol oluyor tadıda acı olmuyor ..1 çay kaşığı konursa az gelir canım ya.. self servisde iyiymiş..:)) arkadaşlar arasında lafı olmazzz...nazlımelek, 1 tatlı kaşığı mı koyuyorsun, bizde 1 çay kaşığı tepeleme konur da, ben hiç sevmem türk kahvesini ama eve gelen arkadaşlar da böyle yapıp içerler, self servis bi evimiz var da
evet canım aynı yapıyormuşuz orta şekerli severim yanında da mutlaka bir tane çikolata olacak süper ikili oluyorlar..:))MBLUEevet cnm bak sned eben gibi yapıosun=)=) ben 1 şekrli az şkrli sen orta şekerli sevıosun anlaşılan
ben bekarken matar sevmezdim evlenince eşim alıştırdı.. şimdi severek yiyorum..hanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
bugünki konuyuda ben belirleyeyim.mantar yemekleri olsun.tarif istiyorum.mantarı nasıl pişiriyorsunuz
İyi akşamlar Grimsi! :)
Kanaviçe,milföy böreğe çok yakın bir lezzet Hamayili Börek:
MALZEMELER:
* 3 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı süt
İÇİNE:
* Beyaz peynir
* Kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta akı
YAPILIŞI:
- Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
- Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin
Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
-Karşılık köşeleri ortada birleştirek zarf şekli verin.
12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin..
Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
- Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.
Kaynak
hanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?