Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

iyi akşamlar hanımalar
derin dondurucu konusunda(geçmiş ama ben yeni gördüm)bende 1-2 şey yazayım.
benzeytinyağlı dolma içini fazladan hazırlayarak(pişme)poşetleyip buzluğa atıyorum.dolma yapacağım zaman çıkarıp çözdürüp biberleri dolduruyorum.ayrıca sarmayı pişmişken dondurabilirsiniz.çözdürüp hazır oluyor.ayrıca börekler içinde iç hazırlarken fazladan yapıp gene dondurucuya atıyorum.mesela tavuklu iç,sosisli iç.lazım olduğunda çıkarıp kullanıyorum.tabiiki dereotu ve maydanozda çok iyi oluyor.ihtiyaç olduğunda hemen elinin altında oluyor.

iyi geceler, ancak şimdi fırsat bulabildim, sanki buraya bir gün bile bakmazsam çok şey kaçıracakmışım gibi geliyor.

bayat ekmekler güzel konu olmuş, ben de hekesin yaptığı ve yazdığı bilinen şeyleri yapıyorum. libyanacım senin tarifin çok nefis birşeye benziyor, hemen notumu alıyorum, bayatlayan ilk ekmeğimle yapacağım. bu yaptığımız ekmek mantısı, ana yemekten sonra pilav, makarna yaparız ya, onun yerine geçer mi yoksa daha hafif mi, yani salata yada ara sıcak yerine mi geçer?

tanrıça, peynirler de rahatça bulanıyor mu ekmeğe, dökülmüyor mu? tavada demişsin, çok az yağla mı yoksa bildiğimiz bol kızgın yağda yaptığımız yumurtalı ekmekler gibi mi yapıyorsun?
aynen dediğin gibi hayatım:13:bildiğimiz kızgın yağda yumurtalı ekmek
ben fazla sevmemama yakınlarım bayılır:97:
peynirleri elimle ufalıyorum canım minik minik:81:dökülmüyor o yüzden.kaşarlarıda rende yaparsan sorun olmazistersen peyniride rende yapabilirsin

:13:
buda bir alternatif
bayat ekmekleri dediğin şekilde fırınlayıp,çorbalarımın yanına garnitür yapmayı çok severim
sunum olarakta şıklık ve hoşluk katıyor bence

:13:
aniden bastıran misafirler için süper bi tariftir bu...lezzetlidirde
önünde saygıyla eğiliyorum
büyüksün üstad
hem ekmekler değerleniyor,hem lezzet bakımından şahane,hemde ucuz bir tarif
harikasın libyanacım
amin canım.tüm kardeşlerimizin

çok teşekkür ederim bitanem
inceliyeceğim hemen:78:libyanam,nişanlım ile askere gitmeden önce hallettik o işi
yani yeni olmadı isteme
gelin ata binmiş,ya nasip demiş...allah kısmet ederse olucam bir gün:)ama yakın zamanda değil
nişanlımla biz menengiç(diyarbakır kahvesi) ve sütlü kahve çok severiz.türk kahvesi içiceğimiz tutarsa,(falda bakmayız ama tutar işte:))türk kahvesinin içine kakao,çikolata felan koyarım ben.ilginçlik katarım kahveye:)
ama normal türk kahvesini bol köpüklü ve lezzetli yapamıyorum işte.:95:

Son düzenleme:
günaydın hamarat hanımlar
size acilinden bi kaç soru sormam lazım
ben bugün çok yakın 2 aileyi yemeğe çağırdım daha doğrusu mantı yemeye gelin dedim
mantıları dün akşamdan yaptım
ama ben o mantıların yanın da ne ikram edebilirim
hem yemek önerisi olabilir hem de ortaya salata gibi öneriler olabilir
ben havuç salatası ile turşu düşündüm bir de tatlı olarak üstüne sütlaç düşündüm
başka hafif sütlü tatlı söylerseniz değerlendiririm
bir yardım eli uzatıverin şu zavallı chefe:)))
daha evi temizleyecem erkenden kaktım işte

Günaydın :126: ohh ne güzel bir davet o öyle. daha önce de yazmıştım mor lahanayı doğrayıp sirke-tuzla ovduktan sonra suyunu süzüp yoğurt-mayonez-z.yağı ve isteğe bağlı sarmısakla karıştırın. Biz çok severiz. rengi de tadı da çok hoş oluyor. Hele et yemeklerinin yanına ne yakışıyor çay menülerine bile yapıyorum ben.

canım mantı zaten yoğurtlu.yoğurtlu salata tercih etme bence.bol yeşillikli patates salatası daha iyi olabilir

Son düzenleme:
haklısın egem kırmızı lahana salatasını yoğurt suz ve mayonezsiz yapayım
patets salatası da olabiilir közleyip turşu gibi kavonozlara koyduğum kırmızı biberlerden çıkaracağım
sütlü tariflerinizi beklemeden sütlacımı yaptım çünkü çoçukla anca yetistiririm dedim
sağolun fikirleriniz için

hanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
bugünki konuyuda ben belirleyeyim.mantar yemekleri olsun.tarif istiyorum.mantarı nasıl pişiriyorsunuz

İyi günlerr :80:
:80: :80:

Son düzenleme:
hanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
bugünki konuyuda ben belirleyeyim.mantar yemekleri olsun.tarif istiyorum.mantarı nasıl pişiriyorsunuz

mantarı yıkıyıp irice doğruyorum (eğer küçükse hiç doğramıyorum)
soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyorum(fındık yağı kullanıyorum ben)
sivri biberleri doğrayıp soğanla birlikte kavuruyorum
sonra varsa eğer bir miktar kuşbaşı tavuk etini kavuruyorum mantarları atıyorum vede iri doğradığım domatesleri hepsini harlı ateşte kavuruyorum.tuzunu biberini ekleyip domates suyunu salınca ateşi biraz kısıp yemeği pişiriyorum.

ardından pişen yemeği fırın kabına alıp üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyorum.

sonra da mideme bayram ettiriyorum.

bazende başamel sos yapıp üstüne döküyorum.ozaman domates vede biberle sotelemiyorum. sadece tavuk ve mantarı vede soğanı soteleyip fırın kabına alıyorum üzerine başamel sos vede kaşar hoppp fırına

miss miss

mantarla ilgili bende hemen bir tarif vereyim
mantar mantısı
yarım kilo matarı kaynamış suya atıyoruz ve 5 dk kaynatıp alıp süzüyoruz
2 yumurtayı çırpıyoruz mantarlara karıştırıyoruz
sonra 3 4 kaşık galete ununuda üstüne döküp mantaralara yediriyoruz
kızgın yağda kızartıyoruz
kızartıkdan sonra havlu kağıtta yağını çektiriyoruz
üzerine sarımsaklı yoğurt
dilersenizde salçalı tereyağlı sos yapıp döküyoruz
enfes bir tarif her ramazan misafirlerime yaparım çok beğenilir ve tarifi alınır :80:

selamlar,
dün giremedim pek eşim evdeydi bana sıra gelmedi..
bugünde evde ama tvye bakıyor hazır çocuklarda uyumuşken daldım hemen...:))

nazlımelek, 1 tatlı kaşığı mı koyuyorsun, bizde 1 çay kaşığı tepeleme konur da, ben hiç sevmem türk kahvesini ama eve gelen arkadaşlar da böyle yapıp içerler, self servis bi evimiz var da
evet canım bir tepeleme bir tatlı kaşığı koyuyorum köpüğüde bol oluyor tadıda acı olmuyor ..1 çay kaşığı konursa az gelir canım ya.. self servisde iyiymiş..:)) arkadaşlar arasında lafı olmazzz...
MBLUEevet cnm bak sned eben gibi yapıosun=)=) ben 1 şekrli az şkrli sen orta şekerli sevıosun anlaşılan
evet canım aynı yapıyormuşuz orta şekerli severim yanında da mutlaka bir tane çikolata olacak süper ikili oluyorlar..:))
ben bekarken matar sevmezdim evlenince eşim alıştırdı.. şimdi severek yiyorum..
genelde sote yapıyorum mantarı...
bir paket mantarı yıkayıp dilim dilim doğrarım...
bir tencerede bir baş soğanı 2-3 yeşil biber ile kavurup üzerine mantarları koyarım mantarlar suyunu salıp az çekene kadar pişirip üzerine 2 orta boy domates ve 3 diş doğranmış sarımsağı birlikte ekler domateslerinde pişmesini beklerim en son karabiber tuz kekik pul biber ile tatlandırıp altını kapatırım.. domatesler güzel olursa çok güzel oluyor kışın olursa azcık salçada eklerim bu soteye..
bu tarifi tavukluda yaparım ama en çok böyle tüketiyoruz... yanında pirinç pilavı ile servis ederim..

Son düzenleme:
mantarı kahvaltıya yapıyorum bende ..

mantarı yıkayıp dogruyorum kucuk kucuk degıl mantarın seklı cıkacak sekılde :)

teflon tavada yagı ıle suyunu salıp tekrar cekene kadar kavuruyorum..

baharatlarını atıyorum en son üstüne kasar rendelıyorum ..kasarlar eriyince de hopp sofraya ..

harıka oluyor :)

Son düzenleme:

harika bir tarif libişim teşekürler canım hemen denicem inş

ellerine sağlık canım hepsi çok leziz görünüyor hayırlı bir ömrü olsun inş

Çay ve yemek sofraları için patatesin değişik ve hoş bir sunumu arkadaşlar..

çok severek yaparım misafirlerimde çok beğenir :92:

tevafuk olmuş canım ben de az sonra mantarlı börek yapıcam
anneciğim memleketten gelen mantar verdi kavurdum börek sarıp buzluğa atmıştım
kocikle canımız çekti :82:

mantardan mantar sote yaparım çok severiz..

bir de içlerine kaşar koyup fırınlarım ımhhhhhhhhhhhhhh

mantarın da bir sürü çeşiti var
ben kültür mantarını fazla almam kışın 3-4 sefer alırım
bu mevsimde burada melke mantarı yetişiyor normal mantardan kat kat güzel oluyor
burdakilerin en büyük hobisidir ellerde kovalar melke toplamaya
benim kocişte çok topladı
sote gibi pişiriyorum ya da suyunu çekene kadar kavurup sonra da tereyağında kavurup yumurta kırıyorum çok güzel oluyor
fazlasını da kavurup poşetlerde buzluğa atıyorum
bebişi parktan getirince yine gdecek melke toplamaya
ama yarın pişiririm bugün misafirler ve mantı var:)))

Selam kızlar...
Hazır yufkadan sigara böreği yaptım,buzdolabı poşetlerine koyup buzluga attım,çıkardıgım zaman bir sorun yaşamam dimi? İlkk defa deniyorum...
Birbirine yaapışırmı diyede merak ediyorum...
Buzluga bu şekil börek koyup sonra çıkarıp pişirenler varsa bilgi vereblirelr mi?Memnunmusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…