yaşamassın canımSelam kızlar...
Hazır yufkadan sigara böreği yaptım,buzdolabı poşetlerine koyup buzluga attım,çıkardıgım zaman bir sorun yaşamam dimi? İlkk defa deniyorum...
Birbirine yaapışırmı diyede merak ediyorum...
Buzluga bu şekil börek koyup sonra çıkarıp pişirenler varsa bilgi vereblirelr mi?Memnunmusunuz?
Merhaba kızlar...
3 büyük parça kadar biftek şeklinde kesilmiş etim vardı buzlukta, onu çıkardım sabah, ama ne yapacağım bilemedim.
şöyle soslu , domattesli ya da kremalı bişe.
fikir verin ne olur...
yanına da buharda karnıbahar yapıcam, belki sizin yaptığınız gibi beşamel soslu yaparım :)
Gezgincanım ben de sigara böreği atıyorum buzluğa. yanyana olanlar pek yapışmıyor ama katların arasına bi poşet koyarsan iyi olur. hem pişireceğin kadarını çözünmeden alman da kolay olur
canım nacizane önerim,mantı zaten yoğurt ile yenilen bir yemekgünaydın hamarat hanımlar
size acilinden bi kaç soru sormam lazım
ben bugün çok yakın 2 aileyi yemeğe çağırdım daha doğrusu mantı yemeye gelin dedim
mantıları dün akşamdan yaptım
ama ben o mantıların yanın da ne ikram edebilirim
hem yemek önerisi olabilir hem de ortaya salata gibi öneriler olabilir
ben havuç salatası ile turşu düşündüm bir de tatlı olarak üstüne sütlaç düşündüm
başka hafif sütlü tatlı söylerseniz değerlendiririm
bir yardım eli uzatıverin şu zavallı chefe:)))
daha evi temizleyecem erkenden kaktım işte
genelde mantarı sos yapıyorum canım ben.krema+yoğurt ve köri ile yaptığım bir sos var.et yada tavuk yemekleriyle beraber sunuyorumhanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
bugünki konuyuda ben belirleyeyim.mantar yemekleri olsun.tarif istiyorum.mantarı nasıl pişiriyorsunuz
Merhaba kızlar...
3 büyük parça kadar biftek şeklinde kesilmiş etim vardı buzlukta, onu çıkardım sabah, ama ne yapacağım bilemedim.
şöyle soslu , domattesli ya da kremalı bişe.
fikir verin ne olur
yanına da buharda karnıbahar yapıcam, belki sizin yaptığınız gibi beşamel soslu yaparım :)...:
Selam kızlar...
Hazır yufkadan sigara böreği yaptım,buzdolabı poşetlerine koyup buzluga attım,çıkardıgım zaman bir sorun yaşamam dimi? İlkk defa deniyorum...
Buzluga bu şekil börek koyup sonra çıkarıp pişirenler varsa bilgi vereblirelr mi?Memnunmusunuz?
tatlım,sarımsak,zeytinyağı ve süt ile marine et güzelce yumuşasınlar
ardından kızart hafifçe(fırına giricek çünkü)sonra üzerine kaşar rendeleyip fırına ver
kaşarlar eriyince o şekilde servis yapabilirsin
havuçları ve patatesi haşlayıp ince uzun şekilde kes
sonra sıvı yağda soğan kavurup sebzeleri at içine
azcıkta salça
hepsini şöyle bi kavur
tuz biber vs.
sonra bu harcı bifteklere sar maydanoz sapıyla yada kürdanla bağla
tereyağ erittiğin tavada etlerin rengi dönene kadar kızart.
sonra bu etleri fırın kabına al ve üzerine salçalı sos yap
sonra doğru fırına
etler yumuşayana kadar pişir
afiyet olsun
canım benim sıkça yaptığım bişeydir sigara böreği..Selam kızlar...
selam herkese bugün mantı açtım kızlar pişirdim ailediki herkes çok güzel olmuş dedi ama benim içime sinmedi sorunum şuşimdi normal mantı şeklini bilirsiniz ben öle bir türlü yapamadıgım için muska mantısı yaptım bide benim mantımın hamuru kalın olud ve yapıştı masaya nie böle oldu mantı hamuru tarifi vermek isteyen olursa çok sevnrm yani ne kdar su ne kadar un koymam lazm?
patiskaaa senin avatarında benim remim vaaarrrr
Bi insan herşeyde mi marifetli olur yahu :))
Çok teşekkür ederim canım, şimdiden ağzım sulandı vala
Bu arada müsait olduğun bi ara mantarlı sosun tarifini yazarsan çok sevinirim.
çünkü ben de doğrudan yemeğini yapmam pek mantarın...
Selam kızlar...
canım nacizane önerim,mantı zaten yoğurt ile yenilen bir yemek
yoğurt demek kalsiyum demek.sütlü tatlıda kalsiyum demek
yani yoğurt+süt birbirine çok yakın lezzetler
ben daha farklı tatda bir tatlı öneririm
örneğin yassı kadayıfı gibi.irmik ile yapılan tatlılar olabilir.örneğin şam tatlısı
yada çikolata soslu brovni tadında kekli tatlılar:13:
tatlım,sarımsak,zeytinyağı ve süt ile marine et güzelce yumuşasınlar
ardından kızart hafifçe(fırına giricek çünkü)sonra üzerine kaşar rendeleyip fırına ver
kaşarlar eriyince o şekilde servis yapabilirsin
selam herkese bugün mantı açtım kızlar pişirdim ailediki herkes çok güzel olmuş dedi ama benim içime sinmedi sorunum şuşimdi normal mantı şeklini bilirsiniz ben öle bir türlü yapamadıgım için muska mantısı yaptım bide benim mantımın hamuru kalın olud ve yapıştı masaya nie böle oldu mantı hamuru tarifi vermek isteyen olursa çok sevnrm yani ne kdar su ne kadar un koymam lazm?
hamuru olabildiğince sert yoğurmalısın
1kg. una 2 yumurta kır çok az suyla yoğur
bezelere ayırdıktan sonra dinlendir ve açmadığın bezeleri dolapta beklet
Hamarat hatunlar sizde kurabiye tarifi istiyorum bende.. hani şu pastanelerde olan agızda dagılan bembeyaz kurabiyeler varya ,un kurabiyesi.. bende öyle yapmak istiyorum.. benım yaptıgım kurabiyeler biraz sert oluyor yumusagının ıcı pişmiyor pek.. dagılsın agızda diye nişasta kattıgım oldu bu seferde cok dagılıyor.. var mı benım istedigim gibi kurabiş tarifi oluveren garii?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?