Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Merhaba kızlar...
3 büyük parça kadar biftek şeklinde kesilmiş etim vardı buzlukta, onu çıkardım sabah, ama ne yapacağım bilemedim.
şöyle soslu , domattesli ya da kremalı bişe.
fikir verin ne olur...
yanına da buharda karnıbahar yapıcam, belki sizin yaptığınız gibi beşamel soslu yaparım :)

Gezgincanım ben de sigara böreği atıyorum buzluğa. yanyana olanlar pek yapışmıyor ama katların arasına bi poşet koyarsan iyi olur. hem pişireceğin kadarını çözünmeden alman da kolay olur

Son düzenleme:
yaşamassın canım
ben dolaptan alıp hemen yuurta sarısı sürüyorum

ben bide börekleri poşet yerine plastik kapa koyup dondurucuya atıyorum. kaba iki sıra halinde koyunca arasına streç koyuyorum yapışmasınlar diye

havuçları ve patatesi haşlayıp ince uzun şekilde kes

sonra sıvı yağda soğan kavurup sebzeleri at içine
azcıkta salça
hepsini şöyle bi kavur
tuz biber vs.

sonra bu harcı bifteklere sar maydanoz sapıyla yada kürdanla bağla

tereyağ erittiğin tavada etlerin rengi dönene kadar kızart.
sonra bu etleri fırın kabına al ve üzerine salçalı sos yap

sonra doğru fırına
etler yumuşayana kadar pişir

afiyet olsun

canım nacizane önerim,mantı zaten yoğurt ile yenilen bir yemek
yoğurt demek kalsiyum demek.sütlü tatlıda kalsiyum demek
yani yoğurt+süt birbirine çok yakın lezzetler
ben daha farklı tatda bir tatlı öneririm
örneğin yassı kadayıfı gibi.irmik ile yapılan tatlılar olabilir.örneğin şam tatlısı
yada çikolata soslu brovni tadında kekli tatlılar:13:

hanımlar pazara gittim geldim.her yerde mantar vardı.mantar sever olarak hemen aldım.
bugünki konuyuda ben belirleyeyim.mantar yemekleri olsun.tarif istiyorum.mantarı nasıl pişiriyorsunuz
genelde mantarı sos yapıyorum canım ben.krema+yoğurt ve köri ile yaptığım bir sos var.et yada tavuk yemekleriyle beraber sunuyorum
ilgini çekerse detaylı tarif veririm

tatlım,sarımsak,zeytinyağı ve süt ile marine et güzelce yumuşasınlar
ardından kızart hafifçe(fırına giricek çünkü)sonra üzerine kaşar rendeleyip fırına ver
kaşarlar eriyince o şekilde servis yapabilirsin

Son düzenleme:

sorun yaşamazsın canım ben hep yaparım

yapışma korkun varsa bir dahakine aralarına poşet ser ben öyle yapıyorum..

acil biri gelince çok iyi oluyor benim hep vardır buzluğumda börekim

Bi insan herşeyde mi marifetli olur yahu :))
Çok teşekkür ederim canım, şimdiden ağzım sulandı vala
Bu arada müsait olduğun bi ara mantarlı sosun tarifini yazarsan çok sevinirim.
çünkü ben de doğrudan yemeğini yapmam pek mantarın...

şahane bi tarif bu. en kısa zamanda (şöle daha özenli bi sofrada) deneyeceğim mutlaka...
çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
canım benim sıkça yaptığım bişeydir sigara böreği..
merak etme hiç bir sorun yaşamazsın..
eğer sigara böreği sararken son ucunu suyla kapatıyorsan ben öyle yaparım açılmasın diye ucunu suya batırır yapıştırırm ama ben sarana kadar kurur.. poşetede özenle yerleştiririm şimdidlik sorun olmadı hiç..
ha buzlıuktan çıkarınca hemen kızrtırım yağı kızdırıp öyle çıkarırım buzlu buzlu atarım ..

kızlar geçenlerde bende karnabahar yaptım beşamel soslu yapacaktım sütüm yoktu bende netden dometes soslu karnabahar tarfi buldum onu yaptım çok güzel oldu..
karnabaharları haşladım borcama koydum..
tavada soğan biber kavurup üzerine domates ve sarımsakları ekledim birazda salça azcık sulandırıp koyu kıvamlı sos halinde pişirdim borcamdaki karnabaharların üzerine döküp kaşar serptim fırınladım lezzetli olmuş. hatta tarifini resimli koyacağım yemek bölümüne...
ama beşamelliyi en kıa zamanda yapacağım onuda merak ediyorum o daha süper olur sanırım..

selam herkese bugün mantı açtım kızlar pişirdim ailediki herkes çok güzel olmuş dedi ama benim içime sinmedi sorunum şu şimdi normal mantı şeklini bilirsiniz ben öle bir türlü yapamadıgım için muska mantısı yaptım bide benim mantımın hamuru kalın olud ve yapıştı masaya nie böle oldu mantı hamuru tarifi vermek isteyen olursa çok sevnrm yani ne kdar su ne kadar un koymam lazm?

hamuru olabildiğince sert yoğurmalısın

1kg. una 2 yumurta kır çok az suyla yoğur

bezelere ayırdıktan sonra dinlendir ve açmadığın bezeleri dolapta beklet

utandırma patiskacım
veriyim tabi hayatım

MALZEMELER:
mantar sosu için:

1 paket mantar
1 paket krema
1bardak yoğurt
2 tatlı kaşığı köri
azıcık tuz
KÖRİLİ MANTAR SOS:
mantarları iyice yıkayın,irili ufaklı parçalara doğrayın
tencereyi ocağa koyun,mantarları tencereye ilave edelim(yağ koymadan)
suyunu verince 5 dakika daha kaynatın,kremayı bardağa dökün ve çirpın biraz,sonra mantarların üzerine dökün
biraz kaynayınca bir su bardağında karıştırdığımız yoğurdu dökelim,ardından köriyi ilave edin.. karıştırın,10 dakİka sonra kapatın..
(mantarlarımı asla limonlu suda bekletmem kararırsa kararsın banane=)ben mutluyum onların o hali ile

Son düzenleme:
Ne çok ilerlemiş sayfalar=)

Hayırlı geceler herkese=)

biz de kalın sigara böreği koyardık da, kızartmalık ilk defa koyduk geçen gün, annem soruyordu bunları donuk donuk mu atacağız diye, benden önce sormuşsun, teşekkürler!

ben de mantı üstüne sütlü tatlı yapmazdım.

biftek tarifi

hamuru olabildiğince sert yoğurmalısın

1kg. una 2 yumurta kır çok az suyla yoğur

bezelere ayırdıktan sonra dinlendir ve açmadığın bezeleri dolapta beklet

kanaviçenin dediği gibi biz de yarım kilo una 1 yumurta, 1 tutam tuz, 1-1,5 çay bardağı su (azar azar ilave et) koyar sert bir hamur yaparız. yarım saat dinlendirip açmaya başlarız. başlardık yani, kaç yıldır mantı yapmıyoruz, bitene kadar belim kopuyo

Günaydınnn...
Sanırım herkesler uyuyo hala. Mışıl mışıl, ohhh....
Ben de geldim bi baktım haftasonu neler olmuş diye. Bi merhaba deyim dedim.
Şimdi çokk çalışmam gerek çokk... Daha sayfalaaarrca geçmiş okunacak :))))
Kaçırmak istemiyorum zira bişii...

Hamarat hatunlar sizde kurabiye tarifi istiyorum bende.. hani şu pastanelerde olan agızda dagılan bembeyaz kurabiyeler varya ,un kurabiyesi.. bende öyle yapmak istiyorum.. benım yaptıgım kurabiyeler biraz sert oluyor yumusagının ıcı pişmiyor pek.. dagılsın agızda diye nişasta kattıgım oldu bu seferde cok dagılıyor.. var mı benım istedigim gibi kurabiş tarifi oluveren garii?

istediğin gibimi bilmiyorum ama benim bu tarifimi yiyen herkes beğeniyor
250gr margarin(eritmeden oda ısısında yumuşamış)
1çay bardağı un
10 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ

hepsini karıştır,iyice yoğur.şekil ver hafif pembeleşene kadar pişir
afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…