aaa ekmekleri çektirip galeta unu yaptıktan sonra dolapta mı muhafaza etmek gerekiyomuş?kkızlar bugünkü konu ne bayat ekmekleri konuşalım bir ara evde ki bayat ekmekleri ben fırında kurutup rondoda çekiyorum buzluğa atıyorum köfte galeta unu gibi kullanıyorum ama şuan baya oldu başka ne yapabilirim
ekmek kadayıfı mıı...en çok ekmek tatlısını severim süt yumurta karışımına bulayıp dilimleri kızartır sonra üzerine şerbet döker çok şahen olur ekmek kadayıfı gibi bişey oluyor..
ayrıca bazen sütlü yumurtalı ekmeği kahvaltıda yayaprım ama çok yağlı oluyor artık sık yapmıyorum..
şimdi benim kuzulardan içi kalmıyor zaten çorbalara koyuyoruz dışınıda ben tost yapıyorum kendime..:))
mantarı yıkıyıp irice doğruyorum (eğer küçükse hiç doğramıyorum)
soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyorum(fındık yağı kullanıyorum ben)
sivri biberleri doğrayıp soğanla birlikte kavuruyorum
sonra varsa eğer bir miktar kuşbaşı tavuk etini kavuruyorum mantarları atıyorum vede iri doğradığım domatesleri hepsini harlı ateşte kavuruyorum.tuzunu biberini ekleyip domates suyunu salınca ateşi biraz kısıp yemeği pişiriyorum.
ardından pişen yemeği fırın kabına alıp üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyorum.
sonra da mideme bayram ettiriyorum.
bazende başamel sos yapıp üstüne döküyorum.ozaman domates vede biberle sotelemiyorum. sadece tavuk ve mantarı vede soğanı soteleyip fırın kabına alıyorum üzerine başamel sos vede kaşar hoppp fırına
miss miss
mantarla ilgili bende hemen bir tarif vereyim
mantar mantısı
yarım kilo matarı kaynamış suya atıyoruz ve 5 dk kaynatıp alıp süzüyoruz
2 yumurtayı çırpıyoruz mantarlara karıştırıyoruz
sonra 3 4 kaşık galete ununuda üstüne döküp mantaralara yediriyoruz
kızgın yağda kızartıyoruz
kızartıkdan sonra havlu kağıtta yağını çektiriyoruz
üzerine sarımsaklı yoğurt
dilersenizde salçalı tereyağlı sos yapıp döküyoruz
enfes bir tarif her ramazan misafirlerime yaparım çok beğenilir ve tarifi alınır :80:
Aaaah, ahhh... Malzemem ve vaktim varsa dolabımı sigara börekleriyle doldururum. Patadanak gelen misafire, aman da ne yesek kahvaltılarına bire bir.Selam kızlar...
Hazır yufkadan sigara böreği yaptım,buzdolabı poşetlerine koyup buzluga attım,çıkardıgım zaman bir sorun yaşamam dimi? İlkk defa deniyorum...
Birbirine yaapışırmı diyede merak ediyorum...
Buzluga bu şekil börek koyup sonra çıkarıp pişirenler varsa bilgi vereblirelr mi?Memnunmusunuz?
Hamarat hatunlar sizde kurabiye tarifi istiyorum bende.. hani şu pastanelerde olan agızda dagılan bembeyaz kurabiyeler varya ,un kurabiyesi.. bende öyle yapmak istiyorum.. benım yaptıgım kurabiyeler biraz sert oluyor yumusagının ıcı pişmiyor pek.. dagılsın agızda diye nişasta kattıgım oldu bu seferde cok dagılıyor.. var mı benım istedigim gibi kurabiş tarifi oluveren garii?
çözülmesini bekleyince sıçramıyo mu hiç?yorgun savaşçı cnm bi arkdş dah asormuştu galiba donlarını çözdürüp kızartıyorum ben donlu atınca sıçraya bilio oyuzdne en sağlıklısı donunu çözdürüp atmak yapışma vs. olmuo çok kolay ayrılıolar birbirinden
çözülmesini bekleyince sıçramıyo mu hiç?
ben bundan çok pis tırsarım ya. bi de peynirler içinden patlayıp sıçrıyoya...
bi gün de konumuz tavuk etiyle tarifler olsun mu?
[B]bu da zengin bi içerik olur kanaatindeyim.[/B]
önümüzdeki hafta zaten normal et olur konu, malum kurban geliyo. her eve et girer. etin saklanması, değerlendirilmesi falan olur.
benim anlamadığım, ne oldu, topikimize nazar mı değdi de kimsecikler girmiyo?
geçmiş çoğaldı diye milletin gözü korktu heralde :)
yorgun savaşçı cnm bi arkdş dah asormuştu galiba donlarını çözdürüp kızartıyorum ben donlu atınca sıçraya bilio oyuzdne en sağlıklısı donunu çözdürüp atmak yapışma vs. olmuo çok kolay ayrılıolar birbirinden
bende yapabilecek miyim acaba böyle yemekler?
Lütfen yeni evlenecek beni düşünerek daha basit şeyler paylaşalım..
bende yapabilecek miyim acaba böyle yemekler?
Lütfen yeni evlenecek beni düşünerek daha basit şeyler paylaşalım..
spdy çok zor değil inan ypmya bşlyınca sende zevk alarak ypçksın cnm sora sora öğrenir güzell lezzetler yaklarsın =)=)
canım bizler çok üstün yetenekli değiliz, bak ne kadar fazla sayıda ev hanımı var ve neler neler döktürüyorlar.
mutfağa bi gir hele, emin ol çıkar bişiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?