Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

yorgun savaşçı cnm bi arkdş dah asormuştu galiba donlarını çözdürüp kızartıyorum ben donlu atınca sıçraya bilio oyuzdne en sağlıklısı donunu çözdürüp atmak yapışma vs. olmuo çok kolay ayrılıolar birbirinden

eveeetttt. okudum, notlarımı aldım, geldim...
tabi bu arada baya bi nefis terbiyesi de yapmış oldum.
sütüm çekmesin diye avucumu yalamaktan yalama oldum.

aaa ekmekleri çektirip galeta unu yaptıktan sonra dolapta mı muhafaza etmek gerekiyomuş?
ben öylece oda sıcaklığında saklıyodum

ekmek kadayıfı mıı... bayılırım.... denemek lazım.
içler kuzulara dışlar annelerine, güzel fikir o da

mantarrrr <3 ben

BAYILDIMMM En kısa zamanda deneyeceğim.
Soslarsan yemek gibi, soslamazsan atıştırmalık. mmmm....
Aaaah, ahhh... Malzemem ve vaktim varsa dolabımı sigara börekleriyle doldururum. Patadanak gelen misafire, aman da ne yesek kahvaltılarına bire bir.
Buzdolabı poşetlerine tek sıra ya da iki sıra halinde dizerim. Bir pişirimlik için ideal olur. ihtiyacım kadarını çıkarıp kızartırım.

nişastayı azaltmayı dene canım istersen.
gerçi kesin böyle bi topikte esaslı tarifler verecek birileri çıkar

çözülmesini bekleyince sıçramıyo mu hiç?
ben bundan çok pis tırsarım ya. bi de peynirler içinden patlayıp sıçrıyoya...

bi gün de konumuz tavuk etiyle tarifler olsun mu?
bu da zengin bi içerik olur kanaatindeyim.

önümüzdeki hafta zaten normal et olur konu, malum kurban geliyo. her eve et girer. etin saklanması, değerlendirilmesi falan olur.

benim anlamadığım, ne oldu, topikimize nazar mı değdi de kimsecikler girmiyo?
geçmiş çoğaldı diye milletin gözü korktu heralde :)

çözülmesini bekleyince sıçramıyo mu hiç?
ben bundan çok pis tırsarım ya. bi de peynirler içinden patlayıp sıçrıyoya...

zeynıocan hiç sıçramıo cnm penırler içinde sıkı sıkı rarsan dışarı akıtmazsan bişiycik olmaz sasrken yanlarınıda kapat peynırın akışkansa kaçak oluo
=)=)

ımm tavuk etini çok severım =)=)
tavuğa göre azııcık yoğurt salça tuz bahartlar eklenır tvuklar bu ssa bulanır fırına sürülür aralarda patatesleirde bu sosa bulyıp fırına atabilirisniz tavukların içinde çok hoş bir lezzet oluyo=)
yada sarımsak salça kekik pulbiber tane karabiber tuz tavukalrı bu harca bulayıpta fırınada verebilirz
az miktarda salça ya bulayıp fırına atılan tavukların aralarıana mantar çok hoş oluyo
yada küp küp doğranmış tavukları tavada soteleyebilirz biberdomates. gibi pilavın ynına ımm
tavuğu bezelyeyve garnıtur kaırşımıylada fırına atabilirz=)
yada bu garnıtrlu tavuğu beşamel sosuyla birlkte kreplerin içine bohça şeklinde katlyıp fırına atabilirz bunu içine beşamlede süper olur=)=) üstlerinede kaşar ımm

haşlanmış tavuğu mink mink didip terbiyeli tvuk çorbada yapabilirz. kynyan tavuk suyuna karıştırılmış olan un ve yoğurt eklenır keıslmemsi için sıcak sudan azar azar alıp karıştırılıp öle ilave edilir.bu kaırşımda birz kayndıktan sonra içine 1-2 diş sarımsak atılır.didilmiş minik tvuklarda çorbaya eklnır bıraz dah akyndıktan sonra ocaktta yakılmış olan margarın pulbiber nane de çorbamıza eklnır azıcıkda karabiber ımmm

Son düzenleme:
tavukla ens vdıklerımden tavuk şinitzel
yumurtay bulamadan yaparım ben yoğurt pulbiber karabiber bukarışıma tvuukları basarım bkltır galeta ununa bular kızartırım.

tavukları fırın poşetine doldurup içine patates havuç ımm süper olur=)=)

tavyuk haşlanır didilir içine yoğurt mayonez ımm çok yakışır güzl bir salata
ay cnm çekti he=)=)

tavuğu haşlayıp irice parçalayın,yada parça tavuk alın haşlayın.
büyük bir tavada rendelenmiş bol domates ve doğranmış sivri biberi tereyağıyla güzelce soteleyin.sarımsakta kopyun.tavuk etlerini bu sosa koyun üzerinede tavuk suyu ilave edin.bir süre kaynatın.afiyet olsun

yok kısss ben buzlu buzlu atıyorum börekleri kızgın yağın içine
sıçramıyor vede çıtır çıtır oluyor

kızlarrr benimde bi tavuk tarifim var

1 soğanı ve 2-3 diş sarmısağı küp küp doruyoruz
sıvı yağda kavuruyoruz.
içine yarım kilo kadar tavuk kuşbaşı koyup tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
içine 1 kaşık un koyup kavuruyoruz. tuz karabiber ekliyoruz.
ascık su koyup bi güzel pişiriyoruz.
suyunu tamamen çekicek ama

patates püresi yada pilav eşliğinde harika bi yemek oluyor
şiddetle tavsiyemdir

kanaviçe cnm valla bilmiom ben yaptım zamn buzlu kızrtmadım hiç iyce çözdürüp kızrtıom=)=) aslında kızrtmasıda çok işime gelmio yağlı oluo die azıcık dah aklaın sarıp sütl ayağ karışımına daldırıp fırına artıom kolay oluo öle anı misfire yprımgnelde =)=) üsütm mutfm kokmadan=)=)

kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü birz un ve galeta unu karışımına buluyoruz sıvıyağda kavurup pişmesine 5 10dk kala 2 kaşık soya sosusunu ekleyip karıştırıyoruz yumuşacık ve enfes tavuklar karşınızda

benimde tavuk etiyle acil misafirim geldiğinde en kurtarıcı yemeğim şudur ;

kuşbaşı tavuk etlerine pul biber ,galeta unu ve kekik bularım ve tuz.

az yağlı tavada sotelerim iyice kızarana kadar

hem kolay hem lezzetli olur

vaktim varsa içine küp küp kızarmış patateste eklerim hem de yemeğim çoğalmış olur :82:

ya çok hızlı ilerliyosunuz çok oturamıyorum bilgisayarın başında libyanacım waffle tarifimi verirsen kaçırırım die korkuyom valaa

Ben de geçen hafta Tavuk Kroket yaptım iki parça göğüs etinden baya bi çıktı hem de çokk lezzetli oldu tavsiye ederim değişiklik arayanlara.
Balık tadı vardı hafif.

250 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Galeta unu

Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın.
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin.
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın.
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

dolapta bekletemedim ben, pek vaktim yoktu, azcık çatlak oldu ama lezzetliydi.

Uploaded with ImageShack.us
resim alıntıdır, ben foto çekmemiştim. ama aynı böyle oldu işte

bende yapabilecek miyim acaba böyle yemekler?
Lütfen yeni evlenecek beni düşünerek daha basit şeyler paylaşalım..

benimde acil durumlar için bir iki tavuk tarfim vardır çok sık yaparım
oldukça da basittir çok bilinir ,tavuk baget veya göğsü yıkıyorum daha sonra bir kapta
sıvı yağ,çeşitli baharatlar ekleyip tavukları buzdolabında bekletiyorum daha sonra
teflon tencereye tavukları sıralayı üzerine iki üç diş sarımsak dorğruyorum bazende bir soğan ekliyorum ama her zaman değil biraz su ilave edip tavukları suyunu çekip kızarana kadar pişiriyorum
yanına pirinç pilavı veya patetes pürersi ve salata tamamdır süper oluyor
diğer tavuk yemeği de gene bilinen bir tarif fırın poşetine bir kapta gene tavuk bağet veya göğüs etini
biraz salça,biraz sıvı yağ,baharatla harmanlayıp ekliyorum isteğe bağlı küp küp
doğranmış patates de aynı poşete eklenebilir,domates,biber,soğan dilimleriyle...
daha sonra fırında pişiriyorum.
ben patatesi ayrı fırın kabında yapıyorum kızartma gibi oluyor tabi daha da sağlıklı

birde çok svdiğim bir tvuk trıfım dah avar hanımlar=)=) tavukları uzun uzun doğruyorum ilkönce jülyen doğranmış havuçlar kırmızı ve yeşil biberleri kavuruyorum ayrı tavada bhrtlamış olduğum tvklaırmıda kavurup aynı kıvma gldiklerinde birştirip pişirorum haırka bir göruntu ve harika bir lzzet ortya çıkıo=)=) hiç su konmuo hepsi kendı suuyund apişioo

bende yapabilecek miyim acaba böyle yemekler?
Lütfen yeni evlenecek beni düşünerek daha basit şeyler paylaşalım..

canım bizler çok üstün yetenekli değiliz, bak ne kadar fazla sayıda ev hanımı var ve neler neler döktürüyorlar.
mutfağa bi gir hele, emin ol çıkar bişiler.

spdy çok zor değil inan ypmya bşlyınca sende zevk alarak ypçksın cnm sora sora öğrenir güzell lezzetler yaklarsın =)=)

canım bizler çok üstün yetenekli değiliz, bak ne kadar fazla sayıda ev hanımı var ve neler neler döktürüyorlar.
mutfağa bi gir hele, emin ol çıkar bişiler.

aslında bişeyler yapmayı çok severim,
elimde tarif olsun mutlaka bişeyler çıkartırım benim korkum devamlı yap yap sıkılır mıyım?
Bide tabi tarife bakarak yapmak ayrı kendimden bişeyler katmak ayrı.. inşallah yapabilirim. 21 yaşımdayım daha evde mutfağa girip 1 günlük yapmadım diyebilirim.
annem bi yemek yapar ben diğerini falan oda ara da sırada işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…