Benimde tavuklu tariflerim var birincisi tavuk gögüslerini minik minik doğrayıp çok az suda haşlıyorum suyunu çekince biraz zeytin yağı 1-2 diş doğranmış sarımsak ile evde ne kadar baharat varsa köri kekik, pul biber. kimyon,karabiber vs.ilave edip kavuruyorum çok lezzetli oluyor gerçekten yanında bi pilav salata süper bi akşam yemeği oluyor. İkincisi de mısır gevrekli kremalı tavuk: Tavuk gögüsleri veya kalçalarını soya sosuna bulayıp biraz bekletiyorum sonra tavukları borcama alıp üzerine mısır gevreklerini onun üstünede kremayı döküyorum fırına veriyorum çoooook güzel oluyor biraz kalorisi yüksek krema olduğu için ama tadına bayılıyorum
woawwww süper... resim çek de koy bi gün aysencim, görünce yapasımız gelir belki :13:selamlar canlar :92:
bugünki konuda tavukmuş :)
ben tavul yemediğim için kocişime yaparım sadece
ama davetler için hem göze hemde mideye itaf eden tariflerim vardır yemesem bile :104:
tavuk butlarını önce bir haşlarım (eşim öle seviyo)
sonra diplerine alüminyum folya ile sarar bahararlarım kekik pulbiberle
tepsiye dizer üzerlerine tereyağı parçaları atarım
pilav yaparım yanına pilav ve tavuk pişince kek kalıbına pilavı koyar servis tabağına ters çeviririm ve oratada olan boşlığa butları folayları üste kalacak şekilde dizerim ve tabağın yanlarınada
müthiş bir görüntü şöleni olur :92:
yarınki konumuz kahvaltı olsun mu?
kahvaltıda neler yapıyorsunuz hafif, pratik ve değişik...
gerçi gün bitmedi henüz ama.. aklıma gelmişken söyleyim...
woawwww süper... resim çek de koy bi gün aysencim, görünce yapasımız gelir belki :13:
kızlar yufkaları küçük küçük bölüp kızartıp,üzerine yoğurt döküp,yalancı mantı yapan varmı
yufkayla deil de ben yalancı mantıyı mantarla yapıorum off super oluoay nası canım cekti yaa
ay kusura bakma canını çektirdim
nasıl yapıyorsun mantarla
mantarları lokma lokma dogruorum (tabi benim aldıklarım biraz buyuk oluodu) sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıorum, sonra uzerine sarımsaklı yourt ve biberli sos mmmmm:79:
eline sağlık,güzel oluyordur
aslında bişeyler yapmayı çok severim,
elimde tarif olsun mutlaka bişeyler çıkartırım benim korkum devamlı yap yap sıkılır mıyım?
Bide tabi tarife bakarak yapmak ayrı kendimden bişeyler katmak ayrı.. inşallah yapabilirim. 21 yaşımdayım daha evde mutfağa girip 1 günlük yapmadım diyebilirim.
annem bi yemek yapar ben diğerini falan oda ara da sırada işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?