Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

selamlar canlar :92:

bugünki konuda tavukmuş :)
ben tavul yemediğim için kocişime yaparım sadece
ama davetler için hem göze hemde mideye itaf eden tariflerim vardır yemesem bile :104:

tavuk butlarını önce bir haşlarım (eşim öle seviyo)
sonra diplerine alüminyum folya ile sarar bahararlarım kekik pulbiberle
tepsiye dizer üzerlerine tereyağı parçaları atarım
pilav yaparım yanına pilav ve tavuk pişince kek kalıbına pilavı koyar servis tabağına ters çeviririm ve oratada olan boşlığa butları folayları üste kalacak şekilde dizerim ve tabağın yanlarınada
müthiş bir görüntü şöleni olur :92:

Son düzenleme:
birde sebzeli yaparım tavuğu
arkadaşlarda vermiş zaten benzer tarifleri
tavuk gögüslerini küp yapıp sotelerim ayrı bir yerde soğan dorayıp yağda kavururum bir kaç dişde sarımsak çok azda biber ve domates salçası koyarım
kekik pul biber atarım içine
bezelye doğranmış kırmızı biber yeşil biberi domatesi eklerim
biraz pişirdikten sonra tavuk etleriyle birleştiririm
altını kapatınca fındık kadar tereyağı atar karıştırır eritirim
afiyet olsun :92:

Benimde tavuklu tariflerim var birincisi tavuk gögüslerini minik minik doğrayıp çok az suda haşlıyorum suyunu çekince biraz zeytin yağı 1-2 diş doğranmış sarımsak ile evde ne kadar baharat varsa köri kekik, pul biber. kimyon,karabiber vs.ilave edip kavuruyorum çok lezzetli oluyor gerçekten yanında bi pilav salata süper bi akşam yemeği oluyor. İkincisi de mısır gevrekli kremalı tavuk: Tavuk gögüsleri veya kalçalarını soya sosuna bulayıp biraz bekletiyorum sonra tavukları borcama alıp üzerine mısır gevreklerini onun üstünede kremayı döküyorum fırına veriyorum çoooook güzel oluyor biraz kalorisi yüksek krema olduğu için ama tadına bayılıyorum

yarınki konumuz kahvaltı olsun mu?
kahvaltıda neler yapıyorsunuz hafif, pratik ve değişik...
gerçi gün bitmedi henüz ama.. aklıma gelmişken söyleyim...

aa ben de o tavuk yemegini cipsle yapıorum super oluo:92:

Son düzenleme:
woawwww süper... resim çek de koy bi gün aysencim, görünce yapasımız gelir belki :13:

kızlar yufkaları küçük küçük bölüp kızartıp,üzerine yoğurt döküp,yalancı mantı yapan varmı

selamlar,
nasılsınız hamarat hanımlar..

valla sigara böreklerini bende buzlu buzlu çıkarıp atarım yağa hiçde sıçramaz bilmem..

kurabiye konusuna gelince en çok hindistan cevizli kurabiyeyi yaparım..ağızda dağılır ama arkadaşın istediği daha farklı daha yumuşak bir kurabiye sanırım..
kurabiye konusunda küçük bir püf noktası dikkat edin üzeri çok pembeleşmesin altı kızarınca üstü beyazda olsa çıkarın sonra o topluyor kendini daha güzel oluyor.. birde hep pudra şekeri kullanın oda etkiliyor ağızda dağılma olayını...

tavuk yemeklerine gelirsek bende bu akşama yapacağım zaten.. buzluktan daha çıkarmadım ama çabuk çözülür bagetlerin derilerini çıkarıp tuz karabiber kırmızı pul biber az kimyon kekik vce sıvı yğ ile harmanlıyorum bir iki yerini bıçakla deliyorum içide pişsin diye sonra teflon derin bir tencereye dizip üzerine elma dilimi patatesleride ekliyorum kısık ateşte kendi suyunda pişiyor teflon old. içinde yapışmıyor .. bunu poşetim old. zaman poşete atıp fırınada veriyorum ama bugün böyle yapıcam yanınada pilav ...

göğüsüde genelde sotelerim domates ve biberle az sarımsak ve baharatlarla..
bu arada köri tavuğa çok yakışıyor..

inanırmısınız çok uzun süredir açık sayfa yazım hep yarım kaldı tel konuşmalarından dolayı anca tamamlayıp gönderebildim..:))
unuttuklarım varsa akşam bir daha gözden geçiririm mutfağa gidiyorum artık...

ay kusura bakma canını çektirdim
nasıl yapıyorsun mantarla

mantarları lokma lokma dogruorum (tabi benim aldıklarım biraz buyuk oluodu) sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıorum, sonra uzerine sarımsaklı yourt ve biberli sos mmmmm:79:

yarınki kahvaltı konusu iyi olmuş ben en çok sevdiğim öğün kahvaltı..
bende bir kaç şey yaparım ama yarın yazarım bu ara kuzularımda değişiklik istiyor güzel tarfilerinizden faydalabilirim çok güzel olacak yani benim için..

kızlar buzluktaki sigara böreklerinizi çözdürmeden kızartın.hem çıtır çıtır olur,hem de yağ çekmez

bende sigara böreklerini çözdürmeden kızartırım bi sorun yaşamadım hiç
her zamanda olur buzluğumda hazır :)
şu andada var acil misafirler için ideal

bende 21 yşındyım cnm =)=) ama mutfağı çok severım yemek yapmayı çok sevıyorum hiç sıkıldığım olmadı mutfaktan=)=) umarım sende sıkılmazsın ben lisden buyana mutfak olayını sevıyorunm=)==)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…