Ben de geçen hafta Tavuk Kroket yaptım iki parça göğüs etinden baya bi çıktı hem de çokk lezzetli oldu tavsiye ederim değişiklik arayanlara.
Balık tadı vardı hafif.
250 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Galeta unu
Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın.
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin.
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın.
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
dolapta bekletemedim ben, pek vaktim yoktu, azcık çatlak oldu ama lezzetliydi.
Uploaded with ImageShack.us
resim alıntıdır, ben foto çekmemiştim. ama aynı böyle oldu işte
mantarları lokma lokma dogruorum (tabi benim aldıklarım biraz buyuk oluodu) sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartıorum, sonra uzerine sarımsaklı yourt ve biberli sos mmmmm:79:
kızlar yufkaları küçük küçük bölüp kızartıp,üzerine yoğurt döküp,yalancı mantı yapan varmı
yarınki konumuz kahvaltı olsun mu?
kahvaltıda neler yapıyorsunuz hafif, pratik ve değişik...
gerçi gün bitmedi henüz ama.. aklıma gelmişken söyleyim...
kizlar konu konu gidiyorsunuz ha? peki ben konu disi birsey sorsam ayip olur mu?
benim elimde un,seker,kabartma tozu,vanilin,yumurta,sut ve yogurt mevcut. kek yapmak istiyorum ancak sivi yagim yok. sadece kati yag ve zeytinyagim var. tekbasina zeytinyagi cok agir olur herhalde. kati yagla yapabilecegim guzel bir kek tarifiniz var mi acaba?
hepinize tesekkurler simdiden.
iyi akşamlar herkese
ne güzel bir konuymuş tavuk çok severim ama pek değişik yapamam
fırın poşeti yaparım ya da borcama tavuk patetes garnitür mantar salçalı su sarımsak yaparım
ya da teflon tencerede baharatlı özellikle reyhanlı ve 2 soğanı piyazlık doğrayıp tavukla ovarım bu d çok güzel olur
tüm tavuğun göğüs etlerini ertesi gün terbiyeli tavuk çorbası yaparım
bir de bazen ramazan davetlerinde pirinç pilavının içine garnitür ve haşlanmış tavukları koyup karıştırırım sonra bir kaseye yarım yufkayı koyup içini pilavla doldurup yufkayı kapatırım üzerine yumurta sarısı ve susam fırında pişiririm yiyenler çok beğenir
mnla margarinle sadece kağıtta kek yaparım normal tepsi keki yapmadım hiç bilmiyorum
benden de kolay mı kolay birtavuk çorbası antibiyotik çorbası da diyebiliriz aslında tam bir grip çorbasıdır eşim bayılıyor ve ben de sık sık yapıyorum...
2 but ve 1 göğüs..
1 adet orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
3 diş (ben en az 3 diş koyuyorum arzuya göre tabi) sarmısak
yarım limon
1 yumurta sarısı
önce tavukları ve 1 soğanı yaklaşık 1,5 lt suda güzeeeelce haşlıyoruz...(haşlarken eğer varsa ben içine bir kaç tane, tane karabiber atıyorum benim lezzet püf noktalarımdan bir tanesi)..
haşlanan tavukları alıp soğanı süzüp sıcak suyu bir kenarda bekletiyoruz...tavukları kare kare keserek yada didikleyerek parçalıyoruz....üzerinebir miktaz tuz ve karabiber ekleyip kenara alıyoruz
çorbayı yapacağımız tencerede sıvıyağ (be fındık yağı kulllanıyorum malun ordudayım) ve tereyağı eritip 2 kaşık unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz...sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyip hızlıca karıştırarak unun topaklanmasını önlüyoruz...daha sonra çorbamıza tavukları eklieyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz...kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip limon ve yumurta sarısı ile terbiyesini yapıyoruz...10 dak ağzı açık bir şekilde kaynatıyoruz....ocaktan almamıza yakın sarmısaklarımızı ekliyoruz....
soğuk kış günlerinde sıcacık servis ediyoruz afiyet olsun...
arkadaşlar karışık anlatmış olabirim ama kolay veçok lezzetli bir çorbadır...taifinde terbiye yoktu ama ben terbiyenin çorbaya ayrı bir lezzet kattığını ve görüntüsünü de güzelleştirdiğini düşünüyorum...birde bn birazcık sirke servis ediyorum yanında arzu eden çorbasını lezzetlendirsin diye...
afiyet olsuuunnnn...
Ben de geçen hafta Tavuk Kroket yaptım iki parça göğüs etinden baya bi çıktı hem de çokk lezzetli oldu tavsiye ederim değişiklik arayanlara.
Balık tadı vardı hafif.
250 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Galeta unu
Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın.
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin.
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın.
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
dolapta bekletemedim ben, pek vaktim yoktu, azcık çatlak oldu ama lezzetliydi.
Uploaded with ImageShack.us
resim alıntıdır, ben foto çekmemiştim. ama aynı böyle oldu işte
yarınki konumuz kahvaltı olsun mu?
kahvaltıda neler yapıyorsunuz hafif, pratik ve değişik...
gerçi gün bitmedi henüz ama.. aklıma gelmişken söyleyim...
wayy değişik :))ben yufkaları boş olarak rulo yapıyorum sonra onları bir parmak kalınlığında kesip kesik yerler üste gelecek şekilde sıkça tepsiye diziyorum
sonra doğru fırına
üzeri pembe olana kadar pişiriyorum
sonra tavuk suyunu ısıtıyorum üzerine döküyorum
onun üzerine yoğurt
sonra onunda üzerine soğan sarmısak biber domates ve tavuk etlerini kavurup döküyorum
acayip güzel oluyor
offf canım çekti hee
güselll... peki salça koymuyo musun, rengi ve görünümü nasıl oluyo?benden de kolay mı kolay birtavuk çorbası antibiyotik çorbası da diyebiliriz aslında tam bir grip çorbasıdır eşim bayılıyor ve ben de sık sık yapıyorum...
2 but ve 1 göğüs..
1 adet orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
3 diş (ben en az 3 diş koyuyorum arzuya göre tabi) sarmısak
yarım limon
1 yumurta sarısı
önce tavukları ve 1 soğanı yaklaşık 1,5 lt suda güzeeeelce haşlıyoruz...(haşlarken eğer varsa ben içine bir kaç tane, tane karabiber atıyorum benim lezzet püf noktalarımdan bir tanesi)..
haşlanan tavukları alıp soğanı süzüp sıcak suyu bir kenarda bekletiyoruz...tavukları kare kare keserek yada didikleyerek parçalıyoruz....üzerinebir miktaz tuz ve karabiber ekleyip kenara alıyoruz
çorbayı yapacağımız tencerede sıvıyağ (be fındık yağı kulllanıyorum malun ordudayım) ve tereyağı eritip 2 kaşık unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz...sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyip hızlıca karıştırarak unun topaklanmasını önlüyoruz...daha sonra çorbamıza tavukları eklieyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz...kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip limon ve yumurta sarısı ile terbiyesini yapıyoruz...10 dak ağzı açık bir şekilde kaynatıyoruz....ocaktan almamıza yakın sarmısaklarımızı ekliyoruz....
soğuk kış günlerinde sıcacık servis ediyoruz afiyet olsun...
arkadaşlar karışık anlatmış olabirim ama kolay veçok lezzetli bir çorbadır...taifinde terbiye yoktu ama ben terbiyenin çorbaya ayrı bir lezzet kattığını ve görüntüsünü de güzelleştirdiğini düşünüyorum...birde bn birazcık sirke servis ediyorum yanında arzu eden çorbasını lezzetlendirsin diye...
afiyet olsuuunnnn...
Günaydın şeker.Günaydıııın hamarat hanımlar ..
haftasonu kahvaltılarında ıspanaklı yumurta yapıyorum bazen
bazen patatesi fırınlayıpta sofraya koyuyorum
patatesi küp küp dograyıp sahanda yumurtalı yaptıgımda olur..
başka domatesli yumurta ve ıcıne bol acı harika oluyor.. şuan domates pahalı tabii ondan vazgectim..:)
genelde hep yumurtalı şeyler yapıyormuşum yeni farkettim
Günaydın şeker.
ıspanaklı yumurtayı merak ettim. sanırım haşlanmış ıspanağın üzerine tavada yumurda kızartıyosun sanırım.
küp küp doğradığın patates de sanırım kızarmış patatestir.
Yumurtaaaa.... Ben de bayılırım. Yumurta, süt ve süt ürünlerine. Köye gelin gidecek adammışım aslında
Bi ara ben de hep yumurta tercih ediyodum. Eşim dedi ki "yumurta yiye yiye yakında yumurtlayacaz", ben de ara verdim.
Ama napim, walla yumurtasız bi kahvaltı düşünemiyorum...
kabuğunu soymadan di mi?közlenmiş kırmızı biberleri una bulayıp kızartırım,isterseniz ,içine peynirde koyabilirsiniz
kabuğunu soymadan di mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?