Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

tarif defterime not ettim yapcam en kısa zamanda

kızlar yufkaları küçük küçük bölüp kızartıp,üzerine yoğurt döküp,yalancı mantı yapan varmı

ben yufkaları boş olarak rulo yapıyorum sonra onları bir parmak kalınlığında kesip kesik yerler üste gelecek şekilde sıkça tepsiye diziyorum

sonra doğru fırına
üzeri pembe olana kadar pişiriyorum

sonra tavuk suyunu ısıtıyorum üzerine döküyorum
onun üzerine yoğurt

sonra onunda üzerine soğan sarmısak biber domates ve tavuk etlerini kavurup döküyorum

acayip güzel oluyor

offf canım çekti hee

kizlar konu konu gidiyorsunuz ha? peki ben konu disi birsey sorsam ayip olur mu?
benim elimde un,seker,kabartma tozu,vanilin,yumurta,sut ve yogurt mevcut. kek yapmak istiyorum ancak sivi yagim yok. sadece kati yag ve zeytinyagim var. tekbasina zeytinyagi cok agir olur herhalde. kati yagla yapabilecegim guzel bir kek tarifiniz var mi acaba?

hepinize tesekkurler simdiden.

iyi akşamlar herkese
ne güzel bir konuymuş tavuk çok severim ama pek değişik yapamam
fırın poşeti yaparım ya da borcama tavuk patetes garnitür mantar salçalı su sarımsak yaparım
ya da teflon tencerede baharatlı özellikle reyhanlı ve 2 soğanı piyazlık doğrayıp tavukla ovarım bu d çok güzel olur
tüm tavuğun göğüs etlerini ertesi gün terbiyeli tavuk çorbası yaparım
bir de bazen ramazan davetlerinde pirinç pilavının içine garnitür ve haşlanmış tavukları koyup karıştırırım sonra bir kaseye yarım yufkayı koyup içini pilavla doldurup yufkayı kapatırım üzerine yumurta sarısı ve susam fırında pişiririm yiyenler çok beğenir

mnla margarinle sadece kağıtta kek yaparım normal tepsi keki yapmadım hiç bilmiyorum

4 yumurtayı 1 bardak şekerle iyice çırp.
içine 1 bardak süt ekle yarım pkt margarini erit soğut onuda ekle

unu kabartma tozunu vede vanilyayı eleyerek ekle

yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp pişir

cevabin icin teskkur ederim cnm. bir puf noktasi var demekki, hic tercih edilen birsey degil kati yag kekte. hic kati yagli tarif bulamadim... sivi yagi da normalde kullanmiyorum. hep zeytinyagi.... o yuzden sivi yag almak istememistim.

benden de kolay mı kolay birtavuk çorbası antibiyotik çorbası da diyebiliriz aslında tam bir grip çorbasıdır eşim bayılıyor ve ben de sık sık yapıyorum...

2 but ve 1 göğüs..
1 adet orta boy soğan
1 kaşık tereyağı
sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
3 diş (ben en az 3 diş koyuyorum arzuya göre tabi) sarmısak
yarım limon
1 yumurta sarısı

önce tavukları ve 1 soğanı yaklaşık 1,5 lt suda güzeeeelce haşlıyoruz...(haşlarken eğer varsa ben içine bir kaç tane, tane karabiber atıyorum benim lezzet püf noktalarımdan bir tanesi)..
haşlanan tavukları alıp soğanı süzüp sıcak suyu bir kenarda bekletiyoruz...tavukları kare kare keserek yada didikleyerek parçalıyoruz....üzerinebir miktaz tuz ve karabiber ekleyip kenara alıyoruz

çorbayı yapacağımız tencerede sıvıyağ (be fındık yağı kulllanıyorum malun ordudayım) ve tereyağı eritip 2 kaşık unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz...sonra yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyip hızlıca karıştırarak unun topaklanmasını önlüyoruz...daha sonra çorbamıza tavukları eklieyip kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz...kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip limon ve yumurta sarısı ile terbiyesini yapıyoruz...10 dak ağzı açık bir şekilde kaynatıyoruz....ocaktan almamıza yakın sarmısaklarımızı ekliyoruz....
soğuk kış günlerinde sıcacık servis ediyoruz afiyet olsun...

arkadaşlar karışık anlatmış olabirim ama kolay veçok lezzetli bir çorbadır...taifinde terbiye yoktu ama ben terbiyenin çorbaya ayrı bir lezzet kattığını ve görüntüsünü de güzelleştirdiğini düşünüyorum...birde bn birazcık sirke servis ediyorum yanında arzu eden çorbasını lezzetlendirsin diye...

afiyet olsuuunnnn...

Son düzenleme:

ellerine sağlık canım.bende bu çorbayı şöyle yapıyorum.
tavuk suyu içine bir miktar şehriye ve tavuk etini didikleyerek koyuyorum.onlar kaynarken bir miktar yoğurda bir miktar un ekleyip çorbaya karıştırıyorum.sonra limon ve yumurtayla terbiye yapıyorum.ensonunda sarımsak ilave ediyorum.üzerinede pul biber ve bol karabiber.afiyet olsun.özellikle gribe iyi geliyor

Immm eline sağlıkk canım çekti bee =)

yarınki konumuz kahvaltı olsun mu?
kahvaltıda neler yapıyorsunuz hafif, pratik ve değişik...
gerçi gün bitmedi henüz ama.. aklıma gelmişken söyleyim...

Günaydıııın hamarat hanımlar ..
haftasonu kahvaltılarında ıspanaklı yumurta yapıyorum bazen
bazen patatesi fırınlayıpta sofraya koyuyorum
patatesi küp küp dograyıp sahanda yumurtalı yaptıgımda olur..
başka domatesli yumurta ve ıcıne bol acı harika oluyor.. şuan domates pahalı tabii ondan vazgectim..:)
genelde hep yumurtalı şeyler yapıyormuşum yeni farkettim

Son düzenleme:
wayy değişik :))

güselll... peki salça koymuyo musun, rengi ve görünümü nasıl oluyo?
benim kayınvalidemler arabaşı çorbası yapar, onların çorbadan güzel olmazsa hiç yapmayım boşuna
Garantiliyse yapayım, rezil olmayım

Günaydın şeker.
ıspanaklı yumurtayı merak ettim. sanırım haşlanmış ıspanağın üzerine tavada yumurda kızartıyosun sanırım.
küp küp doğradığın patates de sanırım kızarmış patatestir.

Yumurtaaaa.... Ben de bayılırım. Yumurta, süt ve süt ürünlerine. Köye gelin gidecek adammışım aslında

Bi ara ben de hep yumurta tercih ediyodum. Eşim dedi ki "yumurta yiye yiye yakında yumurtlayacaz", ben de ara verdim.
Ama napim, walla yumurtasız bi kahvaltı düşünemiyorum...

degil mi ya yumurtasız bende kahvaltı düsünemiyorum
yok canım haşlamıyorum ıspanakları.. tavaya sogan dogruyorum uzerıne yag kavuruyorum.. yıkayıp kestigim ıspanaklarıda doldurup sıpanaklar sönene kadar atesşte tutuyorum .. üzerine biber tuz vs atıyorum işte.. sonrasında yımırta kırıyorum ..ohh mis gibi de ıspanaklı yımırta..
patatesleride cigden ufak ufak küplere ayırıyorum..yada tavada ceriyorum yumusayınca onunda ustune yımırta krııyom.. cok cesidim var yımırtalı .. başka bişi bilmiyomuşum ben

Günaydınlar,KKnın hamarat hanımları,kahvaltılık bir iki şey de benden,ben patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyorum,borcama koyuyorum,ayrı bir yerde de 3-4 tane sosisi yuvarlak yuvarlak doğrayıp çok az sıvıyağda şöle bir kızartıyorum,patatesin içine ekleyip üzerine rendelenmiş kaşar ve hooooop fırına çok lezzetli oluyor,Gerçi bana patates olsunda, hatta ben bazen akşam yemeğinde de yapıyorum bunu çocuklarda bayılıyor

Bir de fırından ekmek hamuru alıp,sıvıyağıyla biraz açıp kızgın yağda kızartınca çok güzel oluyor,hatta biz bişi deriz buna,normalde hamur ayapılır ama fırından ekmek hamuru alınca daha pratik oluyo,şimdilik aklıma bunlar geldi.:80:

közlenmiş kırmızı biberleri una bulayıp kızartırım,isterseniz ,içine peynirde koyabilirsiniz

günaydınnn,
bugünün konusu benim en çok ilgilendiğim sevdiğim kahvaltı sofraları..
*bende kahvaltıda mutlaka ytumurta çeşitlerinden birini yaparım bazen haşlarım bazen omlet yaparım bazen sucuklu, patatesli ,pırasalı salçalı çeşitlerinide yaparım...
kızlar ben patatesliyi haşlayarak yapıyorum poattesleri kızartmalık olarka doğruyorum kapaklı bir tavada az suda yumuşayana kadar pişiriyorum ama çok yumuşamayacak sonra suyu kaldıysa süzüp üzerine has zeytinyağı tuzu ve kırmızı pul biberle karabiber atıp bir kere çaeviriyortum üzerine yumurta kırıp kapağını kapatıyorum kısık ateşte omlet gibi pişiyor hem hafif hemde lezzetli oluyor.. arada içine salam yada sosisde eklerim..

*krep çok yaparım benim kuzulara arasına peynir ve çikolata sürüp veriyorum çok seviyorlar...
*hazır yufkadan gözleme yaparım bir yufkayı ikiye böler ortasına peynirli harcı koyar zarf şeklinde kapatırım az yağlı tavada pişirirm..
*bazen tava böreğide yaparım 2 yufka yetiyor yufkaları tavaya göre parçalayıp koyarım ralarına süt ve sıvı yağ karışımı ortasına peynir kapağını kapatıp önce altını sonra bir tabakla çevirip diğer tarafınıda pişiririm çıtır çıtır bir börek olur.. elektirk olmadığında yada acil gelen misafirede çok yaptığım bir börektir..
*fırından aldığım hamurla bende pişi yaparım yada içlerine peynir koyup kızartırım..
*patates ve kabak karışımlı mücver yaparım..
*salçalı kahvaltılık sos yaparım( küçük bir kavanoza göre 1,5 yem kaşığı biber salçası 1,5 yemek kaşığı domates salçası çok az bayat ekemek içi, biraz dişe gelecek şekilde ceviz içi, kimyon, karabiber, pul biber, kekik ve 4-5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kadarda zeytinyağı karıştırırm.. bir gün durunca daha lezzetli oluyor..)
*biber kızartması yaparım acı yeşil biberleri iri iri doğrayıp yağda kızartırım sonra yağın fazlasını boşaltıp domates ve sarımsakları ekler tuzunu atarım sos şeklinde pişririm..
*sosis pek sevmem ama eşim alır onuda verev keserek az yağda biraz çeviririm üzerine salça ekler biraz sıcak su eklerim karabiber ve kimyon tuz koyup pişiririm eşim çok sever böyle..
* bir kaç kerede ocakta kolay pizza yapmıştım hamurunu felan sen yoğuruyorsun kolay bişeydi kadınlar kulübündede var tarifi kafamda yok...
*ekmekle koolay pizzada yaparım dilim ekmeklere biraz yağ sürüp üzerine kaşar sucuk biber domates fırınlarım...
* ekmeği aynı şekilde yumurtalı soslada yaparım yumurta acı sos ve peynir karışımını ekmeklere sürer fırınlarım...

şimdilik aklıma gelenler bunlar...

kabuğunu soymadan di mi?

közledikten sonra kabuklarını soyuyorum canım hatta fazla közleyip buzluğa atıyorum.kışında yapıyorum

ayrıca patlıcanı da közleyip unlayıp kızartıyorum çok lezzetli oluyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…