Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

canım çikolata sosu yapıp muzun üzerine döküp servis edebilirsin..
yada cikolatayı benmari usulu eritip muzun etrafını kalıp seklınde cikolatayla kaplayıp cıtır cıtır yiyebilirsiniz.

iyi geceler hanımlar
tatilde mi herkes...

bizimde kurban telaşımız başlayacak. kavurma yaparken dikkat etmemiz gerekn püf noktası var mısır acaba?

patiska cım muzlu tarif düşündün de aklıma ilk muzlu pasta geldi. hani hazır pasta tabanı alıp, yaş pasta yapıyoruz ya, muzlu, çikolatalı, krem şantili hımmmm....

bu arada kızlar ben birkaçgün gelemeyebilirim.
şimdiden herkesin bayramını kutluyorum, sevdiklerimizle beraber nice bayramlar diliyorum...

Arefemiz de mübarek olsun.

Arkadaşlar bu ne ya, eskiden akşamdan sabaha girmezdim de geçmişi oku oku bitiremezdim. Şimdi 5 dkda iki günü okudum. Snırım herkes tatilde ya da bayram hazırlığında.
Libyana zaten kaç gündür yok. Topikimiz öksüz gibi kaldı.

selamlar,
bende bugün işim çok bir daha gelemem açıkken bakayım burayada dedim...
şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum..

patiska canım benim sarma tavuk göğsü tarifim var muzlu ondan yapabilirsin çok güzel oluyor..
tarfide esas resimler silinmiş malesef ama tapsideki hali var.. linki veriyorum hemen...
ha muzları üçe böldüm ben..küçülttüm yani..

http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/351975-sarma-tavukgogsu-quotresimliquot.html

Slm Marifetli Hanımlarrr güzel bir arife gününden herkese merhaba
Kimilerimiz tatile girdi bile bazılarımızda ben gibi yarım gün çalışanlardan :) tatile girmeden size leziz bir tarif vereyim mükemmel bir tat deneyin derim

KARIŞIK SEBZELİ KREMALI KAŞARLI MAKARNA

İÇİNDEKİLER

• Kırmızı biber
• Yeşil biber
• Kabak
• Havuç
• Krema
• Kaşar peyniri
• Mantar
• Sarımsak
• Karabiber,tuz
• Makarna

HAZIRLANIŞI

Kırmızı biber,yeşil biber,kabak,havuç,mantar julyen usulü kesilir sarımsaklar ağza gelmeyecek şekilde ezilir karışım tava da iyicene kavrulduktan sonra Krema ,tuz ve karabiber eklenip haşlanan makarnayla karıştırılıp üstüne bol kaşar rendelenip karıştırılır ve servise hazır hale gelir
AFİYET OLSUN...

Bayramlar ;
Dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.
Bayramlar ;
Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.
Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...[/

Son düzenleme:
Gerçekten ben de bu sakinliği bayrama bağlıyorum,malum bayram hazırlıkları,telaşesi...Şimdiden hepimizin bayramı mübarek olsun.Rabbim nice bayramlara eriştirsin hep beraber....Selam ve Dua ile........

kimseler yok topik bomboş burdakiler paylaşım yapalım bari bayram menülerimizi yazalım
zeytinyağlı sarma
patatesli kaşarlı börek

baklava (kendim yaptım )
şimdilik yeter diye düşüdnüm
kurban bayramı malum et ciğer falanda kavururm yarın muhallebili kadayıf yapayım die eşim kadayıfta almış dün geçen bayram yapmıştım her gelen çok beğenmişti ama baklava var kararsızım yapsammı mercimek köfteside düşünüyorum bakalım

iyi geceler hanımlar
tatilde mi herkes...

bizimde kurban telaşımız başlayacak. kavurma yaparken dikkat etmemiz gerekn püf noktası var mısır acaba?

Bildiğim kadarıyla kavurma yaparken kuyruk yağından kısmayacaksın.Yağı eritip etleri o yağda kısık ateşte kavuracaksın.Kullanılan kuyruk yağı etin etrafını sarıp hava almasını engelleyerek ,uzun süre bozulmadan kalmasını sağlıyor.Allah kabul etsin..

hayırlı bayramlar herkesee

eee ne var bakalım bayram mönünüzde
tatlı ne yaptınız

bizim evde kurban bayramında istisnasız nohut olur yarında kesin o pişicektir

ben de geldimm :)
sitemizin yeni teması da hayırlı olsun bu arada.

Hmmm. kavurma sırrı istemiş kardeşim. Daha dün öğrendiğimi paylaşayım o zaman;
düdüklüde kavurma yapmış annem, içine de soğan soyup atmış öylece, doğramadan. Lokum gibiyidi etler. Soğan çiğini alır dedi.

merhaba kızlar...
Benim yazdıklarım gitmiş sanırım neyse hala bayram nasılsa :)
bayramınız kutlu olsun, çook lezzetli, bol kavurmalı bir bayram olmuştur umarım

Muzlu tariflerinizi not aldım, sırayla hepsini deneyeceğim.
Çok teşekkür ederim kızlar.

bende muzlu alman pastası yapıyorum ilk kez kızlar
kek pişti soğuyor
krema pişti soğuyor
birazdan birleştireceğim

dur tarifini yazayım sana :)
şu an buzdolabında pudra şekerini yerken serpicem, fotounuda çekerim o zaman

Kek için;

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
9 kaşık sıvı yağ
9 kaşık su
1 kabarta tozu
1 vanilya
2,5 bardak un

Kreması için;
1 yumurta
Yarım su bardağ toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 kaşık margarin

Kekin üzeri için pudra şekeri

Kekin içi için 1 adet muz

Yapılışı;

Şekerlerim kekin malzemesinin hepsini katın keki pişirin... (önce yumurtayla şeker çırpılacak tabi)

Kremayı da margarin hariç tüm malzemeyi karıştırın mikserle ve orta ateşte pişirin...en son indirdiğinizde 1 kaşık margarini de hemen içine atın karıştırın mikserle kremamız hazırlandı...
Keki tepsiden çıkartıp enlemesine ikiye bölün...arasına hazırlamış olduğumuz kremayı bir güzel yaydırın...muzlarıda daire şeklinde küçük küçük kesin kremanın üzerine dizin...diğer keki alt kattaki kekin üzerine kapatın...kekin en üstüne de pudra şekeri gezdirin her bir tarafına...

Buz dolabında 1 saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz...

COTURNIX harika görünüyor yaa ellerine sağlık,hemen tarifi not alıp deniycem,teşekkürler

Coturnix canım şahane görünüyor cidden, en kısa zamanda yapacağım ben de
teşekkür ederim

sağolun kızlar
durdukça güzelleşti pasta valla
kesinlikle tavsiye ederim ama yapıp ertesi gün yiyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…