olmaz mı
bunu dene derim çok güzel oluyor
adı yayla soslu tavuk
emine bederin kitabından bulup yapmıştım
MALZEMELER:
6 adet kemiksiz tavuk butu
1 soğan
1 havuç
2 diş sarmısak
tuz
karabiber
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 kaşın un
1 bardak tavuk suyu
1 kaşık yağurt
50 gr. kaşar rendesi
tuz
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini yıkayıp tencereye alın.
Soğanı,sarmısağı kabukları soyulmuş ve ikiye kesilmiş havucu, tuzu ve biberi ekleyin.
Üzerini aşacakkadar su koyup tavuklar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tavukları tencereden alıp suyunu bir kaba süzün.
Sosu için tereyağını eritip unu ilave edin
Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
1 bardak tavuk suyunu ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp sürekli karıştırarak 1 kaşık yoğurdu kaşar rendesini tuzu naneyi ekleyip karıştırın.
Tavuk etletini servis tabağına alıp üzerine bu sosu dökün
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun.
Kızlar öncelikle topic hayırlı olsun ilk defa yazıyorum :)
Birşey soracağım bir türlü tutturamadığım sütlaç hakkında :)
Ben sütlaca pirinç unu katılmasından hoşlanmıyorum. Pirinç unu katılmayınca da çok sıvı oluyor...
Var mı bunun bir püf noktası. Nasıl yaparsam pirinç unu koymadan biraz daha katı olur?
yusnes cnm geçmişte bayabi tavuk tarıfı verdık ama sen kaçırdın sanırım en basitinden yoğrtlu veslaçalı yapabilirisn tatlım 1 doluyemk kaşığı yoğurt ve birmiktar salça bukarışıma tavukları+patatesleriide bula ve sür fırına çok güszle bir lezzetyyaa kızlar tavuk tarifi istemiştim yaa görmediniz mi yoksa tarifiniz mi yok bana göree
seni hamarat hatun =)=) senii şaşırttın benii maş. pek çok yemek yaprsın sen bence sütlçta çok ufk bi detay kaçırıosundur ondan olmuyodur emınım başarırsın cnm pirinç unu yada nişsta koymadanda oluyo pirinç miktrı yada şeker miktrından tutumuodur kıvamı bid eiyce kaynatmak gerkeıyor.cnm bende göz kararı yaptım için tam tarıf veremıorum tatlımama 1 turk khve fincanı koyabilirisn pirinç
yusnes cnm geçmişte bayabi tavuk tarıfı verdık ama sen kaçırdın sanırım en basitinden yoğrtlu veslaçalı yapabilirisn tatlım 1 doluyemk kaşığı yoğurt ve birmiktar salça bukarışıma tavukları+patatesleriide bula ve sür fırına çok güszle bir lezzetgeçmişe dönersen bayabi tarıf varr cnm
hanımlarr hepinizi öpüyoorumm herkese huzurlu mutlu hayırlı bir bayram diliyorum hepimizin kurban bayramı mübarek olsun inşallah herkese iyi tatiller çok yoğun olduğum için aranıza katılamıoyurm ama elime geçen her fırsatta yazmaya çlışıorumm
hoşgeldin aramıza seda.
bekleriz tabi...
rica ederim şekerim, ben pudinglere, kremalara falan da koyarım nişasta. Tarifte olur genelde ama.
Bazı kremalar var beton gibi donsun istenen, hemen aklıma nişasta gelir.
çimento gibi
yyaa kızlar tavuk tarifi istemiştim yaa görmediniz mi yoksa tarifiniz mi yok bana göree
Bugün dedemlerdeki temizlikten sonra eve geçerken yengemlerin mutfagından gelen poğaça kokusuna teslim olduk kardeşimle ve dedik haddi bizde yapalım..Susamlı poğaça yaptık hemen. netten almıştım tarifi .. cok güzel oldu :)
Bugün dedemlerdeki temizlikten sonra eve geçerken yengemlerin mutfagından gelen poğaça kokusuna teslim olduk kardeşimle ve dedik haddi bizde yapalım..Susamlı poğaça yaptık hemen. netten almıştım tarifi .. cok güzel oldu :)
bnde çok sık yaparım bunu hatta tarifide eklemiştişm başka bi topikte süt maya un tuz bu kadar bnm kullandığım malzeme dışınada pekmezli dsu sürüp susama buluyorum içinede kaşar ohh miss :)
Merhaba KK'nın hamarat bayanları....
bu ara hepimiz gibi ben de çok yoğunum , sık yazamasam da her fırsatta okuyorum yazılarınızı....
Sizden ricam, bana şöyle muzlu tarifler vermeniz. Pasta olur, mus olur,kek olur herşey olur :)))
evde bol miktarda muzum var ve bozulacaklar bişe yapmazsam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?