zor bi durum arkadasım allah kolaylık versin sana.ama ona evde az kilo aldıran hafif yemekler yapabilirsin.kendıne de normal yaparsın.bu benim nacizane önerimm.üzülmeof arkadaslar kocisim bugune kadar yedi yedii yemeklerimi simdi kilo aldi herke ona sisko diyor bana yemek yaptirmiyor restaurantta yiyor ama sicak yemek baska degilmidir uzuluyorumm bu duruma
Bugün dedemlerdeki temizlikten sonra eve geçerken yengemlerin mutfagından gelen poğaça kokusuna teslim olduk kardeşimle ve dedik haddi bizde yapalım..Susamlı poğaça yaptık hemen. netten almıştım tarifi .. cok güzel oldu :)
başı yazmalı site değişince kolay bulunmuyor artık ama bir önceki sayfada arkadaş yazmış azcık..sadece süt maya un tuz şekerde vardı sanırım hamur yapıp pekmezli su ve susama batırıyormuş arkadaş...
sağolun kızlar,ellerine saglık nazlımelek.. cok güzel gozukuyor..:) nasıl kurdun özel bir sır var mı?
sağolun kızlar,
sinoplum özel bir sırrı yok ama şöyle tarif edeyim;
lahanaları iri doradım havuçları halka ahlak kestim bidona önce bir iki diş sarımsak üz<erinede lahanarı basmaya başladım ortasında havuç kenarlarada mor lahana yine sarımsak üzerine yine lahana ile sıkıca doldurup en üste yine sarımsak koydum sonra göz kararı tuz şeker ve limon tuzu attım bidonun büyüklüğüne göre ayarlıyorum kararımı.. sonra sirkeli su yaptım dolana kadar koydum kapadım kapaklarını... (benim bidon 2 kiloluk salça bidonuydu ona 1 yemek kaşığı kadar şeker 2 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekledim sirkede bir çay bardağından biraz fazla olacak şekilde sirke gerisi su koydum)
şekeri ben çok ekşi-tuzlu sevmiyorum turşuyu dengeliyor, limon tuzuda erimemesini sağlıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?