Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

iyi geceler kızlar..
tatilde bitti topic yarın hareketlenmeye baslar artık..:)

of arkadaslar kocisim bugune kadar yedi yedii yemeklerimi simdi kilo aldi herke ona sisko diyor bana yemek yaptirmiyor restaurantta yiyor ama sicak yemek baska degilmidir uzuluyorumm bu duruma

Mrh arkadaşlar topiği yeni gördüm hayırlı olsunnn.çok güzel bi topik olmuşş.bundan sonra buralardayım insalhhhh

of arkadaslar kocisim bugune kadar yedi yedii yemeklerimi simdi kilo aldi herke ona sisko diyor bana yemek yaptirmiyor restaurantta yiyor ama sicak yemek baska degilmidir uzuluyorumm bu duruma
zor bi durum arkadasım allah kolaylık versin sana.ama ona evde az kilo aldıran hafif yemekler yapabilirsin.kendıne de normal yaparsın.bu benim nacizane önerimm.üzülme

merhaba kızlar...
Bugün eşimin doğum günü, neler yapabilirim, ne hazırlayabilirim..
bi arkadaşıyla koordine olup bişeler yapmaya çalışıyoruz ama ben hala karar veremedim doğru düzgün....
yemek mi hazırlasam, belki alkol alınabilir diye meze falan, yoksa pasta börek ve mi?
yardım ediin...

ve kızlar benim beklenen gün geldi. pazar günü sevgilim babamla tanışmaya geliyor. sanırım yılbasından sonrada aileler gelyor.
ben pazara menü düşündüm ama fikrinizi alayım dedim.

mercimek corbası
patlıcan musakka
pilav
kabaklı yoğurt sosu
ton balıklı mısırlı salata
zeytinyağlı dolma biberi
profiterol.

ne dersiniz?

canım bunu sitede aradım bulamadım tarifini yazar mısın çok lezzetli görünüyor denemek istiyorum

arkadaşlar merhaba:)
topik hayırlı olsun libyananın eline sağlık
ya kızlar çarşamba gününe kadar 30 kişilik güzel bir kek tarifine ihtiyacım var
aslında yaptığım tariflerin 2 katı malzemeyle de yapardım ama belki bildiğiniz güzel tarifler vardır dedim
şimdiden teşekkürler:)

günaydın kızlar,
buraları epey boşladık bende fazla yazamadım bu ara...
patiskacım eşinin doğum günü kutlu olsun dün yapmışınız sanırım geç kalmışız fikir vermede..
ebruli sultan menü çok güzel erkeke arkadaşınında seveceği şeylerdir muhakkak prefiterolede bayılırım ya hep tatlılar çekiyor bu ara beni...:)))
başı yazmalı site değişince kolay bulunmuyor artık ama bir önceki sayfada arkadaş yazmış azcık..sadece süt maya un tuz şekerde vardı sanırım hamur yapıp pekmezli su ve susama batırıyormuş arkadaş...
setrinisa canım sonuçta hangi keki yaparsan 30 kişiye yetmesi için iki katı malzemeyle yapıcan .. havuçlu tarçın ve cevizli bir kek yapabilirsin...
zebra kekte alternatif olabilir büyük yuvarlak tepsin varsa...şimdiden kolay gelsin...

kızlar bende dün epeydir canım istiyordu ama üşeniyordum alıp yapmaya lahana aldım ve sardım çok güzel olmuş ilk kez yedik bu sene...:))) ha içindeki kalan bölümüde havuçla birlikte turşu yaptım severiz lahana turşusunu.. bu sefer yaparken aralara bir ikide mor lahana koydum renk versin diye inş. güzel olur...

Eklentiler

• $minişler 628.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 61
ellerine saglık nazlımelek.. cok güzel gozukuyor..:) nasıl kurdun özel bir sır var mı?

ellerine saglık nazlımelek.. cok güzel gozukuyor..:) nasıl kurdun özel bir sır var mı?
sağolun kızlar,
sinoplum özel bir sırrı yok ama şöyle tarif edeyim;
lahanaları iri doradım havuçları halka ahlak kestim bidona önce bir iki diş sarımsak üz<erinede lahanarı basmaya başladım ortasında havuç kenarlarada mor lahana yine sarımsak üzerine yine lahana ile sıkıca doldurup en üste yine sarımsak koydum sonra göz kararı tuz şeker ve limon tuzu attım bidonun büyüklüğüne göre ayarlıyorum kararımı.. sonra sirkeli su yaptım dolana kadar koydum kapadım kapaklarını... (benim bidon 2 kiloluk salça bidonuydu ona 1 yemek kaşığı kadar şeker 2 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekledim sirkede bir çay bardağından biraz fazla olacak şekilde sirke gerisi su koydum)

şekeri ben çok ekşi-tuzlu sevmiyorum turşuyu dengeliyor, limon tuzuda erimemesini sağlıyor....

annemler gecen sene yaptı hep lahanalar erimişti salatalıklarda yumusak olmustu..o suyu doldurup icine sirke koymstu bide limon tuzu ..ama olmamıstı.. bide senin gibi kucuk bidonda denemek lazım ..
sağol canım ellerine saglık..

bi de bayat ekmek köftesi var. Onu da resimledim birazdan yüklerim inşallah.

kek cok farklı geldi bana. bende denemek istiyorum.

bayat ekmek köftesini daha once bir ark yedim çok lezzetli. ellernize sağlık

zeynocan önce turşudan başlayım tuzu az olursa eriyor turşu benim lahanalar ve havuçlar kıtır kıtır olur sadece bir iki sen önceydi baya çok yapmıştım turşu bidonun birine tuzu az atmışım onda yumuşak olmuştu turşuluklar... şekeri o yüzden atıyorum çok tuzlu olunca şeker dengeliyor iyi oluyor yani... benim adanalı teyzem turşuyu sadece tuz şewker ve su ile kurar çok güzel olur hiç sirke koymaz...

keklerine gelince süper görünüyorlar.. ooo sen aşmışın kalplisini bile yapmışın..:)) köftenede baktım ellerine sağlık ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…