Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Uzun zamandır buraya uğrayamadım, hepinize sevgileer hayırlı geceler hamarat ablalarım :98:

zeynocan ellerine saglık.. maşallah bi tane de degil 3 dene yapmışın

başıyazmalı kız tarifi hamur işleri bölümünde susamlı pogaça diye bulabilirsin çok güzel olyor tavsiye ederim

zeynocan ellerine saglık.. maşallah bi tane de degil 3 dene yapmışın

Borcam küçük geldi artan kek hamuruna da küçük kalıplara döktüm
tadı klasik ama görüntü için değiyor.
aslında ben keke ne bulursa katanlardanım. tarçın, ceviz, fındık fıstık, elma, üzüm, havuç...
kafadan yaparım uydurmasyon ve her defasında farklı tatlar çıkar. Zebrada düz kek yapıyosun tabi ama tepkiler süper oluyo.
"Aaaa.. sanat işii...."
"Demek ki ebru için tekneye boyaya ihtiyaç yokmuş..."
"Bu da nesiii..."
gibi tepkiler...

turşu için de tavsiyeler kayda değer.
nazlımelek sana canım

uzun zamadır giremedim bir bakayım dedim neler pişmiş mutfakta :)
bu aralar pek tatdım yok, kızım hasta, içimden hiç birşey yapmak gelmiyor..
sizlerden gaza gelirim inşallah...

arkadaslar ne güzel bir topik olmuşşş;elinize saglıkk..bana şöyle fazla yormayacak bir menü lazım..hafta sonu için...
köstebek pasta yapayım dedim;milföy börek;patates salatası ya da garnitürlü bişeyler mini kumpir falan..
ama gerisi gelmiyor;pratik ama dolu dolu bir menü olsun istiyorummm..ne dersiniz arkadaslar??:26:

Günlerdir girmemişim buraya,site değişti değişecek rengi derken, neyse şükür kavuşturana,kek de çok güzel görünüyo ilk fırsatta deniycem ben de.

Son düzenleme:
Yaşasın, biri farketti

E hadi kızlar, canlanınn.... Capcanlanın....

konumuz petibör ve kedidili bisküvileriyle yapılan pratik tatlılar olsun bugün neler yaparsınız neler yapabiliriz

bisküvili pudingli pastamız var bizim evde.
bisküvileri diziyorum tepsiye yada borcama biraz ıslıyorum sütle.. bir katının üstüne yaptıgım kakolu pudingi dokuyoum.. aynı işlemi 4 kat tekrarlayıp buzdolabında dinlendiriyorum.. basit ama lezzetli..
kuzenim bisküvileri ıslamadan yapıyor sert kalır mı bilmiyorum emin olamadıgım icin ıslatıyorum ben.. siz nasıl yaparsınız ?
hadi hanımlar sizde tariflerinizi verin..
çok boşladık topicigimizi çok

bisküvili pastayı bazen ıslatıp bazende ıslatmadan yapıyorum sert kalmıyo ama pudingi sıcak dökünce bişey olmuyo bide ben mozaik pastayı beceremiyom yaa

potibör bisküvüleri elimde kırıp biraz ufalıyorım içine fındık veyaz ceviz döküp bir paket krem şantiyi tarifine göre hazırlayp bisküvüleri içine atıyorum kalıba yada streç filme sarp baton şeklini veriyorum buzlukta bikaç saat bekletip dilimliyorum çok seviyoruz

bisküvileri un haline getirip içine biraz çekilmiş fındık ve erimiş çikolata koyuyorum yoğurup parçalar koparıyorum yuvarlayıp hindistan cevizi fıstık v.s bulayıp buz dolabında bekletiyorum

sonraa hoopppp mideye

konu bisküvili pastalarsa
bir iki tarifte benden hazır pudingle yada benim tarfim vardır (1 çay bardağı nişasta bir çay bardağı şeker 2-3 kaşık kakao bir paket vanilya ve bir kilo sütle bir puding)hazırlayıp üçgen bisküvili pasta yapıyorum.. dikdörtgen tepsiye alta streç film seriyorum az puding döküp tepsiye yediriyorum yan yana üç büsküvi olacak şekilde alta doğru diziyoruz araları puding olacak şekilde 3 kat yapıyorum en üstede puding ve olursada olur olmazsada en ortadaki büsküvilere denk gelecek şekilde muz koyuyorum sonra streç filmi yanlardan kaldırıp üçgen haline geitiryorm dolapta dinlendirip servis yapıyorum güzel oluyor ..

birde bu ara misafirm gelecek onalra yapmayı düşünüyorum havuçlu toplar yani cezerye yapıyorum... 5-6 orta boy havucu rendeleyip şekrle pişiriyoruz tarçın ceviz atıp içine bisküvileride kırıyoruz ve toplar yapıp hindisten cevizine buluyoruz onlarda birer tane kürdan saplıyoruz ..

mozaik bende çok severim güzel olurda ...
şimdilik aklıma gelenler bunlar çıkmadan yazayım dedim...
herkese iyi akşamlar...

iyi akşamlar,bir tarifte ben vereyim:
bir paket çikolata sosunu pişirip soğutun.
bir paket pötibör bisküviyi irice kırınız.
bir paket krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpıp bisküvi ve kırık cevizle karıştırın.bisküvileri düzlemeden çikolata sosunu dökünüz yada ayrı ayrı servis yapınız.
afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…