Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

mozaik pastayı çok güzel yaparım hemen tarifi veriyim
Mozaik Pasta

Malzemeler:

yarım paket (125 gr) margarin

2 su bardagı sut
1 su bardagı toz şeker
1 paket kakao
1 paket vanilin
petit beurre biskuvi

kızlar margarini eritin . sonra bisküvilerini elinizle bir kapta kırın margarini bisküvilerle yoğurun sütü dökün diğer malzemeleri dökün bir güzel yogurun şekil verin rulo pasta gibi sonra buzdolabına atın tam soğuduktan sonra afiyetle yiyin harikaaa oluyo bizim evde saniyede bitiyo

Beren arkadaşım teşekkürler tarifin için yumurtasız olması da dikkatimi çekti,tam da böyle bir tarif arıyordum...

selamlar,
nasılsınız pempe mutfak müdavimleri...
bu ara herkes boşladı hakkaten ama canlandıralım ya olmaz böylee...

bu arada beren sağol bende yumurtalı yapıyordum senin yumurtasız tarifide ilk fırsatta deniycem...
yusnes etle aram pek yoktur belli şeyleri yaparım genelde yada kurulara koyarım fasulye nohut gbi eşim sevdiği için...:))
ama bu ara ekşili köfte yapıcaz (eşimle:))etli onun tarfini vereyim azcık...
barbunya ve nohut akşamdan ıslatılıyor ertesi gün bulgur ve unla yapılan hamurdan köfte yapıyoruz hani fellah köfteside deniyor ya onun gibi orta küçüklükte köfteler..
sonra aynı yemeğini yapar gibi nohut ve barbunyaları etli sulu bir şekilde düdüklüde pişirip kapağı açıyoruz kaynayan yemeğin suyuna köfteleri ve sıkılmış sumak ekşisini ilave ediyoruz bir iki taşım kaynatıp köfteler olunca söndürüyoruz afiyetle yiyoruz...
bunu kayınvalidem yapar ondan öğrendim sivaslılar ama samsuna gelin gitmiş nerenin yemeği bilemiyorum... içanadolu civarı sivasdır muhtemel..
sumağıda toplamaya gidiyorlar arada.. böyle dalında tane karabiber gibi top top bişey sumak çekilmemiş yani onu sıcak suyla bir miktar ıslatıp ekşisini çıkarıp yemeğe katıyorlar köfteye lahana sarmasına koyuyorlar benim bildiklerim bunlar başka neye konur bilmem.. topladıklarında ordaydık biraz banada vermişti kemikli etle pişiyor bu köfte eşimin canı çok istiyormuş bu ara yapıcaz bakalım..:)))...

dene cnmmm dene

kızlar size bişi sorcam ben bugün elmalı pasta yaptım tarifi şu

Malzemeler
Harcı için;
3 elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Teflon tavada kısık ateşte tüm malzemeleri 10 dk pişirin ve soğuması için bekletin.

Hamuru için;
5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr becel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
Hazırlanışı;
Öncelikle unu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin. Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizle açın ve üçgen şeklinde kesin. Üçgenin geniş kısmına öneden hazırlayıp soğuttuğunuz harctan yarım tatlı kaşığı koyun ve ince tarafına doğru yuvarlayarak sarın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun…

size sorum şu ben elmalı pasta yediğimde hamur yumuşacık oluyodu benimki sert oldu neden sizce nerde yanlış yaptım

canım sanki unun miktarı bana fazla geldi,unu azaltırsan daha kıvamlı bir hamur elde edebilirsin gibime geliyor....O zaman da daha yumuşak olur....

canım sanki unun miktarı bana fazla geldi,unu azaltırsan daha kıvamlı bir hamur elde edebilirsin gibime geliyor....O zaman da daha yumuşak olur....

ay cnm çok teşekkür ederim ya peki bide şundan olabilirmi herkes süt koyuyormuş ben yoğurt koydum bundanda olabilirmi

ben de ıslatmıyorum şekerim, gayet yumuşak da oluyor, uğraşma derim
wayy süper fikirmiş denemek lazım
bunu yemeden bayıldım

esselam canlar mutfak sohbetlerini özledim gerçekten :97:

vealeykumselam bebeim, eskisi gibi canlanalım hadi...

yne kimseler yok kedidilinden kimseler bahsetmemiş ya ekler dışında neler yapıyosunuz ben sadece ekler yapıyorum hatta dü n gece yaptımm :))

yer elmasıyla ilgili bir tarif verebilirmisiniz cok faydalı olduğunu duydum kızıma pişirmek istiyorumda

ahh ahh anacım olucaktı bu topikte neler döktürürdü
ama kızı daha bişey bilmiyo malesef

burdan kolay tariflerle bizim gibi yemek yapmayı bilmeyen genç kızlara resimli tariflerle yardımcı olursanız sevinirim

selamlar,

berencim yumurtadanda olabilir canım ben elmalı yaparken hamuruna yumurta koymuyorum
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kab. tozu
unuda göz kararı yumuşak bir hamur hani kulak memesi kıvamında..:)))

ha birde ben yarsınıu buzluğa kyup donduruyorum diğer yarısını tepsiye göre elimle açıyorum tepside üzerine içini onun üzerinede donan hamuru rendeliyorum böyle daha kolay oluyor.. aynı tarfi rulo yapardım mink üçgen rulolar çok zamn harcamayım diye şimdi böyle yapıyorum ...

asin kedi diliyle ben hiç bişey yapmadım daha hani şu yemekteyizde çok yapılan bir tatlı vardı ya adı aklıma gelmiyor nescafe ile ıslatılıyordu arkadaşım kedi diliyle yapıyordu deneyim dedim ama sıra gelmedi...

papryrus biz yer elmasını öyle çiğ tiüketiyoruz daha doğrusu babam getirdi öyle soyup yerdik severim ama yemeğini yada başka şekilde hiç yapmadık yemedik güzel tarif veren olursa bende denemk isterim..

Son düzenleme:
benm elmalı tarifim beren yumuşacık olur dediğin gibi sert bnde sevmiyorum çoklda sık yaparım arkadaşlarım isterler

125 gr margarin yada tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
kabartma tozu
vanilya
hamuru çok sert olmaması lazım yumuşak kıvamlı olacak

yer elmasıyla ilgili bir tarif verebilirmisiniz cok faydalı olduğunu duydum kızıma pişirmek istiyorumda

Sevgili papryus,yerelması patates ayarında bir sebze olduğu için ben yerelmasını bazen zeytinyağlı kerevizde patates yerine kullanıyorum.Eğer kerevizi sevmiyorsan sadece yerelması ve havuçla da güzel bir zeytinyağlı yapabilirsin..

güzel bır topık olmuş bazı tarıflerı aldım

Bugunkı konu salatalar olsun mu benım bugunlerde favorım tavuklu salata...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…