başıyazmalı kız tarifi hamur işleri bölümünde susamlı pogaça diye bulabilirsin çok güzel olyor tavsiye ederim
Beren arkadaşım teşekkürler tarifin için yumurtasız olması da dikkatimi çekti,tam da böyle bir tarif arıyordum...
selamlar,
nasılsınız pempe mutfak müdavimleri...
bu ara herkes boşladı hakkaten ama canlandıralım ya olmaz böylee...
bu arada beren sağol bende yumurtalı yapıyordum senin yumurtasız tarifide ilk fırsatta deniycem...
yusnes etle aram pek yoktur belli şeyleri yaparım genelde yada kurulara koyarım fasulye nohut gbi eşim sevdiği için...:))
ama bu ara ekşili köfte yapıcaz (eşimle:))etli onun tarfini vereyim azcık...
barbunya ve nohut akşamdan ıslatılıyor ertesi gün bulgur ve unla yapılan hamurdan köfte yapıyoruz hani fellah köfteside deniyor ya onun gibi orta küçüklükte köfteler..
sonra aynı yemeğini yapar gibi nohut ve barbunyaları etli sulu bir şekilde düdüklüde pişirip kapağı açıyoruz kaynayan yemeğin suyuna köfteleri ve sıkılmış sumak ekşisini ilave ediyoruz bir iki taşım kaynatıp köfteler olunca söndürüyoruz afiyetle yiyoruz...
bunu kayınvalidem yapar ondan öğrendim sivaslılar ama samsuna gelin gitmiş nerenin yemeği bilemiyorum... içanadolu civarı sivasdır muhtemel..
sumağıda toplamaya gidiyorlar arada.. böyle dalında tane karabiber gibi top top bişey sumak çekilmemiş yani onu sıcak suyla bir miktar ıslatıp ekşisini çıkarıp yemeğe katıyorlar köfteye lahana sarmasına koyuyorlar benim bildiklerim bunlar başka neye konur bilmem.. topladıklarında ordaydık biraz banada vermişti kemikli etle pişiyor bu köfte eşimin canı çok istiyormuş bu ara yapıcaz bakalım..:)))...
dene cnmmm dene
kızlar size bişi sorcam ben bugün elmalı pasta yaptım tarifi şu
Malzemeler
Harcı için;
3 elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Teflon tavada kısık ateşte tüm malzemeleri 10 dk pişirin ve soğuması için bekletin.
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr becel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
Hazırlanışı;
Öncelikle unu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin. Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizle açın ve üçgen şeklinde kesin. Üçgenin geniş kısmına öneden hazırlayıp soğuttuğunuz harctan yarım tatlı kaşığı koyun ve ince tarafına doğru yuvarlayarak sarın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun…
size sorum şu ben elmalı pasta yediğimde hamur yumuşacık oluyodu benimki sert oldu neden sizce nerde yanlış yaptım
canım sanki unun miktarı bana fazla geldi,unu azaltırsan daha kıvamlı bir hamur elde edebilirsin gibime geliyor....O zaman da daha yumuşak olur....
ben de ıslatmıyorum şekerim, gayet yumuşak da oluyor, uğraşma derimbisküvili pudingli pastamız var bizim evde.
bisküvileri diziyorum tepsiye yada borcama biraz ıslıyorum sütle.. bir katının üstüne yaptıgım kakolu pudingi dokuyoum.. aynı işlemi 4 kat tekrarlayıp buzdolabında dinlendiriyorum.. basit ama lezzetli..
kuzenim bisküvileri ıslamadan yapıyor sert kalır mı bilmiyorum emin olamadıgım icin ıslatıyorum ben.. siz nasıl yaparsınız ?
hadi hanımlar sizde tariflerinizi verin..
çok boşladık topicigimizi çok
wayy süper fikirmiş denemek lazımbisküvileri un haline getirip içine biraz çekilmiş fındık ve erimiş çikolata koyuyorum yoğurup parçalar koparıyorum yuvarlayıp hindistan cevizi fıstık v.s bulayıp buz dolabında bekletiyorum
sonraa hoopppp mideye
bunu yemeden bayıldımmozaik pastayı çok güzel yaparım hemen tarifi veriyim
Mozaik Pasta
Malzemeler:
yarım paket (125 gr) margarin
2 su bardagı sut
1 su bardagı toz şeker
1 paket kakao
1 paket vanilin
petit beurre biskuvi
kızlar margarini eritin . sonra bisküvilerini elinizle bir kapta kırın margarini bisküvilerle yoğurun sütü dökün diğer malzemeleri dökün bir güzel yogurun şekil verin rulo pasta gibi sonra buzdolabına atın tam soğuduktan sonra afiyetle yiyin harikaaa oluyo bizim evde saniyede bitiyo
esselam canlar mutfak sohbetlerini özledim gerçekten :97:
yer elmasıyla ilgili bir tarif verebilirmisiniz cok faydalı olduğunu duydum kızıma pişirmek istiyorumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?