Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

çok teşekkür ederim cnm denicem bakalım bu sefer nasıl olcak aslında elmalı pastam güzel oldu ama biraz sert oldu ama yendi bittii yani bide fırında kaç dk durması lazım ? bunuda söylersen çk sevnrm:)

nazlımelek sanada çok teşekkr edrm cnm snnkinide denicem inş güzel olur çünkü ailede elmalı pasta seven çoook

cnm göz kararı pişiriorum bn süre bilmiyorum ama fazla tutmamamak lazım çabuk pişiyor hamur ince zaten çoktutarsak kararır ve gevrer

hanımlar meraba bi sorum olucak

internetten ıspanaklı pasta tarifi aldım ama anlamadığım bişey var
herşey tamam keki yaptık beyaz sosunu sürdük..
pastanın en üstündeki yeşil tozlar nedir ıspanakmı antep fıstığımı ?
ıspanaksa nasıl toz hale getiricem robotta çekiliyorsa kuru kuru dökülmezki pastanın üstüne şekerlemi karıştırıcam o tozları anlamadım :2:

canım kekinden biraz ayırıyorsun onu blendırdan geçirip üstüne yayıyorsun

kızlar kedi dili sorulmuş;
kedi dilini ben bisküvili pasta yapar gibi yapıyorum.kedi dillerini borcama bir kat diziyorum.kakaolu kremayı hazırlayıp sıcakken üstüne döküyorum.bir kat daha kedi dili dizip tekrar krema.akşam yapın ertesi gün yiyin kedi dilleri aynen pandispanya gibi oluyor

Canım ya da kekin iç kısmından kopardağın parçaları elinde de ufalayabilirsin. Aynı görünümü veriyor. antep fıstığı gibi oluyor.

kızlar resim niyedirek çıkmadı link çıkıyo resim ekranda direk gözüksün istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
selam arkadaslar;hafta sonu misafirim gelecek büyük bir ihtimalle..
siteden birkaç tarif aldım.
mayasız poğaça(peynirli)
tahinli kurabiye
ıspanaklı börek
kısır;patates salatası ya da mini kumpir(henüz karar veremedim;üçünden biri olacak)
ağlayan pasta
havuçlu toplar

çok titizleniyorum.gösterişli ve pratik tariflerinize açıgım arkadaslar

bence mini kumpir yap çok şık olur..

Süper görünüyor. Mutlaka denerim ben de.

Ben de kemalpaşa tatlısı yaptım bugün. Normalde fıstıklı baklava ve şöbiyet hariç sevmem şerbetli takımını. Ama bu tatlıya bayılıyorum. Çok lezzetli ve yapımı kolay. Hazır kemalpaşa tatlısını al, şerbette kaynat, pişir ve kremşanti döküp servis yap. İşte bu kadar. Gelen misafirlerden sevmeyen olmadı hiç. Üstelik hazır olduğunu da anlamıyorlar, çok hafif.

Anlaşılan kurban bayramı nedeniyle tarifim gözden kaçtı tekrar veriyorum çok şey kaçırıyorsunuz demedi demeyin

KARIŞIK SEBZELİ KREMALI KAŞARLI MAKARNA

İÇİNDEKİLER

• Kırmızı biber
• Yeşil biber
• Kabak
• Havuç
• Krema
• Kaşar peyniri
• Mantar
• Sarımsak
• Karabiber,tuz
• Makarna

HAZIRLANIŞI

Kırmızı biber,yeşil biber,kabak,havuç,mantar julyen usulü kesilir sarımsaklar ağza gelmeyecek şekilde ezilir karışım tava da iyicene kavrulduktan sonra Krema ,tuz ve karabiber eklenip haşlanan makarnayla karıştırılıp üstüne bol kaşar rendelenip karıştırılır ve servise hazır hale gelir
AFİYET OLSUN...

seda tarifin pratikmiş denicem inşallah..
kızlar ellerinize saglık havuclu pastaya bittim evdekı malzemelerle yapılabilir sanırım..
bugünlerde konusuz bıraktık buraları.. hadi konu bulup eski aktifliğimize devam edelim..
Bugün ki konumuz,içecekler olsun mu.. değişik içecek tarifleriniz var mı ? yada basit bir ayrana nasıl farklı bir tad katarsınız ,püf noktalarınız var mı?

oğluma hazır meyva suyu içirmek yerine evde yapıyorum.yazdan dondurucuya koyduğum erik,üzüm vişne gibi meyvaları şeker ve suyla kaynatıyorum.sonra süzüyorum.bayılıyo oğlum.herkese tavsiye ederim.

evet komposto ama kaynattıkytan sonra.sürahiye alıyorum meyva suyu gibi içiyo.meyvasını yemiyoruz

Canım peki kedidilini önce sütle falan ıslatmıyor musun?
Ben tiramisu yu kedidiliyle yapıyorum ama kremadan önce kahveli sütle ıslatıyorum.
Bazende acil misafir geldiğinde 5 dk. yaptığım bir tarif var.
şekerli ılık sütle borcama dizilmiş kedidillerini ıslatıyorum üzerine dr.oetker in dolgu kremasından yada crem ole döküyorum
arzuya göre süsleyip 15 dk. dolapta tutp servis ediyorum.
Çok pratik ve hafifi bir tatlı oluyor, tavsiye ederim.
dr. oetker vazgeçilmezlerim arasında acil durumlarda hemen imdamıma yetişiyor.
hazır toz ürünleri hem lezletli hemde pratik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…