Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

selam kızlar ben sertifikalı bir pastacıyım özel tariflarım var seker hamurlu pastalar da yapıyorum sizlerede verecegim cok basit tariflerim var

en uyduruk ve kolay tarifimi vereyim herkes icinde cok değişik birşeyler oldugunu sanıyor ama maliyeti 3 tl 1 pket baton kek kakaolu yada evde kalan kekler ceyrek cay b süt biraz damla cikolata yada cikolata parcaları eger kremanız varsa yada kremsantiniz süt yerine onuda koyabilirsiniz ama aynı ölcüde olacak yine hepsini karıstırın güzelce hamur haline gelsin sonra toplar yapın renkli şekerlere yada hindistan cevizine bulayın sonucu görün herkes tarifini isteyecekkkk

kızlar bişi sorucam ya ben poğaca yaptım ilk kez çok güzel oldu ama maya tadı çok ağır geldi bana acaba bendemi sorun var yoksa tariftemi:S sanki poğaca değilde maya yiyormuş gibi oldum
Pofidik Poğaça Resimli
Açıklama : cok güzel
çok kolay
cok kabaran poğaçalar..
Zorluk Derecesi: Kolay

Kullanılan Malzemeler:
1.3 su bardağı süt

2.1 su bardağı sıvı yağ

3.4 yemek kaşığı şeker

4.göz kararı tuz

5.1 adet koydum ben yaş maya

6.un (aldığı kadar)

7.istediğiniz iç malzemesi
Hazırlık
1.öncelikle 3 su bardağı sütümüzü, bir tencerece ılıtıyoruz cok sıcak olmasın
Tarifin Hazırlanışı
1.sütümüzü yogurma kabına boşaltıp,sıvıyağı da ekliyoruz mayayı içine atıyoruz,şeker, tuzuda ekleyip karıştırıyoruz (karışım sıcağa yakın ılıklıkta olucak sütü soğutmayacağız)

2.(ben mayayı sabun kalıbı gibi olanlardan alıp küçük toplar yapıp difrize atıyorum alıp alıp kullanıyorum ama şu bir gercek ki ınstant mayadan daha güzel kabartıyor) daha sonra unumuzu eleyip yavas yavas ekleyip yoğurmaya baslıyoruz, ellerimize yapışmamaya başlıyor yavas avas ve de kabarıyor fosur fosur yogururken bile ..

3.ellerimize yapışmayan ama cok da sert olmayan bir hamur elde ediyoruz, yarım saat, sıcak bir yerde dinlenmeye bırakıyoruz..

4.hamur dinlendikten ve kabardıktan sonra, istedigimiz içi koyup istediğimiz sekli verip yağlanmış tepsiye dizip yumurta sürüp 200 derecedeki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..( susam çörek otuda eklenebilir..)

Son düzenleme:
maya cok gelmiş yarım maya yeterlidir bu tarife birde maya buzlukta bekletilirse daha iyi olur sonuc ama en iyisi toz maya kullanmaktır.birde mayayı ekledikten sonra karısıma köpürmesini beklemeniz gerek beklemeden unu koyarsanız olmaz maya tadını alırsınız

çok teşekkr edrm cnm yaaaaaaaaaaaaaaaa

kızlar kahvaltılık köz biber hazırlamıştım sirke dökerken elimden boşaldı birden çok döküldü sireknin keskin tyadını nasıl hafifletebilir yayoksa dökücem 1 kavanoz ziyan olacak varmı fikriniz ne yapsam

Son düzenleme:
sacma her yazılanı yapmaya kalkarsak yandıksonucta bunlar denenmiş şeyler ve iyi sonuc alınmasa dilden dile dolasıp buraya yazılmaz maya dondurulur ve cok iyi sonuc verir denenmiştir sizde deneyin cok iyi sonuc alacaksınız

Bu bilgi paketin üstünde yer alıyor.O yüzden ''Saçma'' yorumunuzu üstüme almıyorum.İsteyen istediğini yapar,ama şunu da unutmamak lazım ki pek çok insan pek çok şeyi yanlış biliyor.Bazı sebzelerin dondurulmadan önce mutlaka şok haşlama yapılması gerektiği gibi.Oysa ,''Ben şoklama yapmadan atıyorum,hiç te bir şey olmuyor!'' diye dilden dile dolaşıyor ,sonunda da getirilip buraya yorumlar yazılıyor.Evet şoklama yapılmadan hazırlanan sebzeleri yiyebilirsiniz,ölmezsiniz,ama içinde ki vitamini vücudunuza almaktan mahrum kalırsınız..

İşin fizyolojik kısmını merak edenler için ufak bir araştırma yaptım ve şunları buldum: Donma mikroorganizmalar üzerinde stres yaratır.Maya dirençli bir mikroorganizma olsada maya aktivitesi donma işleminden etkilenir.0°C nin altındaki sıcaklıklara maruz kalan hücreler, ulaşılan sıcaklık ve soğutma oranına göre farklı şekilerde zarara uğrarlar.
Uludağ Ünv.Gıda Teknikeri O.Sarı
Alıntıdır..

Elçiye zeval olmaz..

Son düzenleme:
kızlar şok haşlama nasıl yapılıyor dondurucuya koymadan sebzeleri ben bilmiyorum bunu açıklarmısınız acaba

gülüyorum sadece ben pasta uzmanı oldugum icin bu işin ilmini aldıgımı düsünüyorum siz nasıl isterseniz öyle yapmaya devam edin ama sizinde dondurarak kullanacagınızdan eminim güzel sonuc almayınca MAYA DONDURULURSA COOOK DAHA İYİ SONUC VERİR sonucta bu denenmiştir daha iyi sonuc vermese kalkıpta böyle bir teoriyi buraya yazmaz kimse taqriflerin cogundada böyle yazıyor bilmem dikkat ettinizmi neyse problem yok siz bildiginizi yapın arastırın bilimsel gercek ne diyorsa onu yapın ayrıca dondurulmus ürünler her sekişde zararlı şoklanmıs yada şoklanmamış bunuda bi araştırın derim

bayanlar bişey sorucam kemal paşa tatlısı yaparken bazılarınınki sünger gibi sünüyor..
öyle olması için sünger gibi ne yapmak lazım?

şerbet ılık olmalı ozaman sünger gibi olur ama kaynayan serbete atmak daha iyi sonuc verir önemli olan şeker miktarını ayarlamak şeker herzaman sudan fazla olmalı yarım bardak kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…