Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

smeagol hiç dikkat etmemiştim ya, maya benim de hep dolabımda buzlukta dururdu. hiç farketmedim dondurmayınız yazısını da. ezbere yaşıyoruz, sağlık falan kalmıyo tabi.

125 gr margarin yada tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
kabartma tozu
vanilya

kızlar yardım edin ya yine olmadı elmalı pasta yaptım yine sert oldu ben böle yumuşacık istiyorum fırında ne kadar pişmesi lazım bana saat veremezmisiniz yaa

Uslubunuz çok sert ve alaycı,ama işte herkes bir olmuyor..Size burada kendimi ya da el becerilerimi anlatacak değilim.Ben sadece bir bilgimi paylaşmak istedim,dayatmak değil..Ben dondurulmuş ürünleri methetmedim sadece bazı sebzelerin dondurulmadan önce işlemden geçirilmesi gerektiğini yazdım ama anlayamamışsınız..
Topik kirliliği oluyor,bu konuda artık size yazmak istemiyorum..

smeagol hiç dikkat etmemiştim ya, maya benim de hep dolabımda buzlukta dururdu. hiç farketmedim dondurmayınız yazısını da. ezbere yaşıyoruz, sağlık falan kalmıyo tabi.

Zeynocan hem de büyük harflerle yazıyor,aldığımız her şeyin üstünde yazanları okumakta fayda var diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
smeagol sebzeler nasıl şoklanıyor?

kızlar şok haşlama nasıl yapılıyor dondurucuya koymadan sebzeleri ben bilmiyorum bunu açıklarmısınız acaba

Şoklama ayıklanmış ve yıkanmış sebzelerin kısa süreyle önce kaynar sonra soğuk suya atılması ve iyice süzdürülüp poşetlenerek dipfrize atılmasıdır arkadaşlar..

işlemden geçirmek falan nedir yaw diyorum ki dondurmak tamamen saglıksız siz hala bazı sebzeleri işlemden gecirmekten bahsettim anlayamamışsınız diyorsunuz.................... evet ben biraz sert konusurum gereksiz sözlere tahammülüm yok güzel sözlerle haklı cıkmaya calısmak cok acayip itici duruyor ayrıca neyse siz nasılsa bana yazmak istemiyorsunuz artık demekki bu yazıma da cevap vermeyeceksiniz süper ozamannnnnn

selamlar,
yine uğrayamadım bir kaç gündür buralara..
smeagol canım bende mayanın üzerindeki o yazıyı okurum hep ama 4 adet minik maya hepsini kullanmıycam diye gerisini buzluğa atıyordum çıkrıp poğaça yapıncada iyi oluyordu ama özü zarara uğruyorsa artık instant maya kullanayım.. sağol bilgiler için...
bu arada bende buzluğa koyduğum her sebzeye şok haşlama yaparım öyle atarım aslında onuda bilmiyordum ilk evlendiğim sene danışacak kimseyide bulamayınca buzdolabının kullanma kılavuzunda hangi sebzeleri ne kadar süre sıcak suda tutup soğuk suya geçireceğimiz yazıyor çok işime yaramıştı...

berenim yine olmamış elmalı kurabiye birde yumurta koymadan dene yumuretasız onun tarfi dahada ağızda dağılması için yumurta konmuyor... ha birde pişerken süreye bakmam ama beyaz çıkarırım altıda pişmiş olur bazen çok hafif pembeleşir ama sonuçta yine yumuşak olur çok kişide tarfini almıştır benden...

Son düzenleme:
kızlar selamlar
yeni evliyim
mutfakla yeni tanışıyoruz.
üniversitede evim vardı yemek yapardım ama tabi bi acemilik var üzerimde
beni de alın aranıza.

kızlar selamlar
yeni evliyim
mutfakla yeni tanışıyoruz.
üniversitede evim vardı yemek yapardım ama tabi bi acemilik var üzerimde
beni de alın aranıza.

Hoşgeldin..

yeni evliler hoşgeldiniz topigimize..
bugünlerde konusuz ilerliyoruz ..:) canlanalım biraz hanımlar.. daha cok katılım
bana kısır tariflerinizi yazar mısınız hanımlar? cok begenılen kısır ypmak istiyorum ama arkadaşımın kısırı gibi olmuyor 3 kaşıktan sonra bıkıyrum..

yeni evliler hoşgeldiniz aramıza...

sinoplum herkes kısırı farklı yapıyor çoğu az malzeme katıyor çoğu benimgibi bol malzeme dolduruyor herkes kendi zevkine göre yapıyor ama benim yaptığımın tarfini vereyim...
KISIR
kısırlık ince bulgur (ben kişi başı bir çay fincanı yada küçük reçel kasesi kadar koyuyorum artmıyor..)
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
bulgura göre sıvı yağ
bir baş kuru soğan
bir iki diş sarımsak
bir iki adet yeşil biber
baharatlar (kimyon,karabiber,pul biber, nane,tuz)
salatası (marul, maydanoz, yeşil soğan domates salatalık)
1 adet limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi

bulguru kaynamış su ile ıslatıyoruz..salata malzemelerini doğruyoruz..sarımsağı çiğ olarak doğrayıp salata malzemelerine ekliyoruz..
sonra bir baş kuru soğanı ve yeşil biberi küçük doğrayıp sıvı yağ ile tavada kavuruyoruz ve salçayı ekliyoruz üzerine baharatları ve tuzunu ekleyip çok az daha çevirip kapatıyoruz..
şişmiş olan bulgura kavrulmuş salçalı soğanı ekliyoruz..iyice harmanlayıp salatasını ekliyoruz.. limonu ve nar ekşisi ile tatlandırıp servis yapıyıoruz...
yazın haşlanmış taze asma yaprağı ve çıtır marulla çok güzel oluyor yemesi..

Son düzenleme:
Nazlımelek ellerine sağlık ellerine sağlık canım ,tarifi okurken ağzımın suyu aktı bende kısır mı yapsam acaba akşama..

nazlımelek vermiş tarifi, biz daha farklı yapıyoruz. kuru değil taze soğan kullanıyoruz. bulguru sıcak suyla ıslayıp diğer tüm malzemeyi çiğden koyuyoruz. taze soğan ve bol maydanoz da harika oluyor

altını çizmek istediğim noktalar;
kısırda kimyon olmazsa olmazımdı, ancak nar ekişilisini yedikten sonra nar ekşisi ve internette okuyup denedikten sonra da 1-2 diş sarımsak vazgeçilmezim olduuu

Son düzenleme:
yorgun savşcı bazen bende yeşil soğan bol olursa öyle ıslatıp yeşillikleri koyarım soğan kavurmam ama genelde yeşil soğanıda fazla kullanmadığım için kuru soğanla yapıyorum oda çiğden güzel olmuyor mutlaka kavurulacak öyle alışmışım..
birde dediğin gibi sarımsak ve nar ekşisi kısıra çok özel bir tat katıyor .. kimyon da çok sevdiğim bir baharat en çok o biter herşeye koyarım kısırda zaten olmazsa olmaz...

hadi hamarat hanımlar nerdesiniz yahu kaç gündür kimsecikler uğramamış sesiniz soluğunuz çıksıun daaa yeni tarifler bekliyorum haydinnnn canlanın biraz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…